اقتصادی

ایران از هر فرصتی برای تقویت روندهای همگرایی در اکو استفاده می‌کند

امیر عبداللهیان در مراسم سالگرد اکو:

مراسم بزرگداشت سی امین سالگرد گسترش سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) با حضور حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، دبیرکل سازمان اکو و سفرا روز یکشنبه در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی برگزار شد. و مقامات

به گزارش خبرنگار گروه جهان خبرگزاری آنا، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در مراسم بزرگداشت سی امین سالگرد گسترش سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) اظهار داشت: اکو برای جمهوری اسلامی ایران جایگاه ویژه ای دارد و از آن برخوردار است. هر فرصتی برای تقویت فرآیندهای همگرایی در ECO انجام می دهد.

مراسم بزرگداشت سی امین سالگرد گسترش سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) با حضور حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، دبیرکل سازمان اکو و سفرا روز یکشنبه در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی برگزار شد. و مقامات

وزیر امور خارجه در این مراسم گفت: به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران این افتخار را دارم که سی امین سالگرد گسترش سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) را به ملت ها و دولت های محترم عضو تبریک بگویم. دبیر کل محترم سازمان و همکاران محترمشان. بدینوسیله به تمامی میهمانان عزیز در این مراسم فرخنده خیر مقدم عرض می نمایم.

وی افزود: بدون شک الحاق هفت کشور جدید در سال 92 نقطه عطف مهمی در تاریخ سازمان اکو است. سازمان اکو برای جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای موسس و میزبان دبیرخانه جایگاه ویژه ای دارد و به همین دلیل همراهی 7 کشور مهم پیرامونی به این سازمان با حمایت جدی و استقبال گرم ما مواجه شد.

امیر عبداللهیان تصریح کرد: تعمیق و گسترش همکاری های اقتصادی با همسایگان، کشورهای منطقه و کشورهای آسیایی از اولویت های دیپلماتیک اقتصادی دولت جمهوری اسلامی ایران است. سازمان‌های چندجانبه و منطقه‌ای مانند اکو در این راهبرد جایگاه مهمی دارند و تقویت نقش و جایگاه آنها به‌عنوان تسریع‌کننده همکاری‌های دوجانبه و تسهیل‌کننده توسعه اقتصادی در منطقه، دغدغه و تلاش جمهوری اسلامی ایران است. خوشبختانه، همه اعضای اکو در مورد بسیاری از ظرفیت های بالفعل و بالقوه سازمان اکو برای همکاری و همگرایی اقتصادی توافق دارند. ظرفیت هایی که تحسین برانگیز، تاثیرگذار و موثر هستند.

وزیر امور خارجه ادامه داد: پانصد میلیون اقتصاد بازار و اقتصاد مکمل از نظر منابع انرژی، نیروی کار ماهر، شبکه های حمل و نقل و ترانزیت، امنیت غذایی، فناوری و نوآوری در کنار ریشه های مشترک فرهنگی، مذهبی و تمدنی، چشم انداز همکاری روز به روز روشن تر امیدوار کننده تر است. در این راستا و برای رسیدن به اهداف عالیه سازمان، جناب آقای دکتر. رئیسی در پانزدهمین اجلاس سران اکو در عشق آباد با جدیت تمامی اعضا و تلاش برای گسترش تجارت درون منطقه ای، آغاز مذاکرات تجارت آزاد در منطقه اکو و بهره گیری از ظرفیت های بی شمار حمل و نقل در منطقه اکو، بر تقویت همکاری ها در منطقه اکو تاکید کردند. حوزه انرژی، تقویت همکاری در اقتصاد دیجیتال و اعمال معماری جدید مالی در ECO.

امیرعبداللهیان افزود: خوشحالم به زودی نشست های مهمی در چارچوب اکو برگزار می شود. نشست شورای برنامه ریزی منطقه ای اکو در جمهوری اسلامی ایران و نشست شورای وزرای امور خارجه اکو در تاشکند فرصت های مناسبی برای تنظیم برنامه ها و جهت گیری های سازمان اکو مطابق با خواسته ها و الزامات منطقه است. جهان. نظرات خود را در مقاله ای در ویژه نامه مجله «اکو کرونیکل» به تفصیل به اشتراک گذاشته ام و از تکرار آن در اینجا خودداری می کنم.

وزیر امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران از هر فرصتی برای تقویت فرآیندهای همگرایی در اکو استفاده می کند. ما معتقدیم که اکو می تواند الگویی موفق در همکاری جنوب و جنوب باشد. همکاری بین کشورهای محصور در خشکی و ترانزیت؛ همکاری بین کشورهای تولید کننده و مصرف کننده انرژی، همکاری مردم محور به ویژه در گردشگری. همکاری های علمی و دانشگاهی؛ و همکاری های فناورانه و نوآورانه را فراهم می کند. علاوه بر این، ارزش های غنی فرهنگی، مذهبی و آیینی و میراث مشترک کشورهای عضو، سرمایه ای بی بدیل است که زمینه ساز همکاری در سایر زمینه ها نیز می باشد. در تحقق این الگوها علاوه بر کشورهای عضو، دبیرخانه اکو و موسسات و آژانس های تخصصی و منطقه ای اکو نیز نقش بسزایی دارند.

امیر عبداللهیان افزود: بار دیگر در این مناسبت مهم به کشورهای عضو اکو به ویژه هفت عضوی که در سال 1992 به خانواده اکو پیوستند صمیمانه تبریک می گویم و در پایان سخنان خود را با تاکید بر تعهد و تلاش اکو – خانواده. جمهوری اسلامی ایران برای تقویت سازمان اکو و تعمیق و تکمیل تقویت روابط با همسایگان و کشورهای منطقه.

انتهای پیام/

دکمه بازگشت به بالا