اقتصادیکسب و کار ایرانی

10 نکته مهم در مورد استاندارد کابل ‌کشی صنعتی  | استاندارد کابل کشی صنعتی

انواع سیم و کابل‌های صنعتی در حال حاضر طیف وسیعی از کاربردها را پوشش می‌دهند. از آنها به وفور در تأسیسات تولید، کارخانه‌ها و کارگاه‌های صنعتی و نیمه‌صنعتی استفاده می‌شود. مانند همه انواع کابل‌ها، کابل‌های صنعتی نیز به ارائه توصیه‌هایی در مورد روش مناسب و استاندارد کابل کشی نیاز دارند؛ به ویژه اینکه در دنیای صنعتی امروز، حفظ استاندارد کابل ‌کشی صنعتی نقشی حیاتی در انتقال ایمن و کارآمد داده و نیرو ایفا می‌کند.

به همین خاطر در این مقاله قصد داریم به 10 نکته مهم در مورد استاندارد کابل ‌کشی صنعتی  و مطابقت آنها با نیازهای صنعتی مختلف بپردازیم. برای تهیه مناسب ترین سیم و کابل ‌های برق همین امروز با کارشناسان شرکت پارس تکین تماس بگیرید.

2 نکته‌ اول در مورد استاندارد کابل ‌کشی صنعتی

قبل از اینکه به نکات مهم در خصوص کابل کشی صنعتی بپردازیم؛ باید بدانید که به طور کلی کابل‌کشی صنعتی یک ‌رشته‌ کاملا تخصصی است. در نتیجه افراد فعال در این حوزه باید حرفه‌ای و باتجربه باشند و همینطور آگاهی کاملی از تمام جوانب کار به دست آورند.  در اینجا سعی شده به شکل تئوری به مهم‌ترین نکات در این خصوص پرداخته شود:

1.     توجه به انواع کابل‌های صنعتی

کابل‌کشی صنعتی نقش مهمی در اتصال تجهیزات و سیستم‌ها دارد. درواقع هر کدام از کابل‌ها یک عملکرد مهم را در محیط تولید انجام می‌دهند و به نوبه خود به موفقیت تأسیسات صنعتی کمک می‌کنند. البته با توجه به اینکه محیط‌های صنعتی و نیمه‌صنعتی اغلب در معرض عوامل خطرزا قرار دارند؛ سیستم کابل‌کشی در این فضاها باید به روش‌های کاملا ایمن صورت بگیرد.

اولین نکته در خصوص کار با کابل های صنعتی، شناخت نوع عملکرد و کاربردهای هر کدام از آنهاست. این کابل ها بر اساس نوع ولتاژ، نوع هادی، نوع حفاظت الکتریکی، نوع حفاظت مکانیکی، نوع عایق و روکش، نوع استاندارد، تعداد رشته‌ها و نوع کاربرد طبقه بندی می‌شوند اما از نظر عملکرد، کابل‌ها شامل دو دسته زمینی و دیواری هستند که در اینجا آنها را توضیح خواهیم داد:

·         اصول کابل‌کشی زمینی

اگر امکان کابل‌کشی از خطوط هوایی وجود نداشته باشد؛ فرآیند کابل کشی به صورت زمینی انجام می‌شود. از انواع کابل‌های زمینی می‌توان به کابل‌های اسکرین، تسمه‌ای و فشار اشاره کرد. کابل‌کشی زمینی به ‌طور مؤثر یک مسیر امن و پایدار برای خروج الکتریسیته اضافی را فراهم می‌کند که موجب کاهش خطر برق‌گرفتگی و آتش‌سوزی ناشی از افزایش ناگهانی ولتاژ یا اتصال کوتاه می‌گردد.

توجه داشته باشید که کابل‌کشی زمینی با سختی‌هایی مانند حفر کانال و یا آسیب به کابل همراه است اما با رعایت اصول استاندارد کابل ‌کشی صنعتی می‌توان آن‌ها را به حداقل رساند.

همچنین یکی از نکات قابل‌توجه در کابل‌کشی زمینی توجه به نوع خاک منطقه است. برای جلوگیری از زدگی، خوردگی و یا هرنوع آسیب دیگری به کابل‌ها، باید کابلی را در نظر بگیرید که با نوع خاک سازگار بوده و از روکش مقاومی برخوردار باشد.

طبق استاندارد کابل‌ کشی صنعتی نوع زمینی، کف کانال باید بتن‌ریزی شود و بعد به منظور برقراری جریان هوا و کاهش حرارت، اطراف کابل‌ها با شن و ماسه‌ پوشانده شده و در نهایت نیز روی آنها آجرچینی صورت بگیرد.

برای مطالعه کامل این مقاله به 10 نکته مهم در مورد استاندارد کابل ‌کشی صنعتی  | استاندارد کابل کشی صنعتی مراجعه نمائید.

دکمه بازگشت به بالا