عمومی

در گرما و هوای آلوده بیشتر مراقب حمله سگ‌های خیابانی باشید

بررسی‌های جدید محققان نشان می‌دهد، سگ‌ها در زمانی که هوا گرم‌تر یا آلوده‌تر است بیشتر به شهروندان حمله می‌کنند.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، یافته‌های جدید محققان نشان می‌دهد: خطر حمله کردن و گاز گرفتن سگ‌ها، در روز‌هایی که هوا گرم‌تر و آفتابی‌تر است و همچنین زمانی که سطح آلودگی هوا بالاتر است، ممکن است تا ۱۱ درصد بیشتر رخ دهد. با این حال، نویسندگان هشدار می‌دهند که برای تأیید این یافته‌ها به داده‌ها و تحقیقات بیشتری نیاز است.

سگ های خیابانی در روزهای آلوده بیشتر به مردم حمله می کنند

سگ‌ها یکی از جانوران ساکن در شهر‌ها هستند که گاه به دلایل مختلفی به انسان حمله و مشکلاتی ایجاد می‌کنند. بررسی‌های جدید محققان نشان می‌دهد، سگ‌ها در زمانی که هوا گرم‌تر یا آلوده‌تر است بیشتر به شهروندان حمله می‌کنند.

گفتنی است طی تحقیقات قبلی نشان داده شده است که هوای گرمتر و سطوح بالاتر آلودگی هوا می‌تواند با افزایش پرخاشگری در انسان، میمون‌های رزوس، موش‌ها و برخی دیگر جانوران مرتبط باشد. با این حال، مشخص نیست که آیا سگ‌ها نیز از این روند پیروی می‌کند یا خیر.

به همین دلیل دکتر کلاس لینمن و همکارانش داده‌های مربوط به گاز گرفتگی سگ را در هشت شهر ایالات متحده بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ بررسی کردند. این مطالعه شامل ۶۹ هزار و ۵۲۵ مورد گازگرفتگی سگ گزارش شده بود که به طور متوسط ۳ گزش در روز طی بازه زمانی ده ساله مورد بررسی قرار گرفته می‌شود.

طی این تحقیقات، نویسندگان ارتباط بین نرخ گاز گرفتن سگ و سطوح روزانه ذرات ریز آلاینده PM۲.۵، ازن و دما را بررسی کردند. آن‌ها همچنین سطوح امواج ماورا بنفش و بارندگی را نیز در رابطه با حمله سگ‌ها ارزیابی کردند.

محققان این تیم مطالعاتی گزارش می‌دهند: میزان گاز گرفتن سگ در روز‌هایی که سطوح فرابنفش بالاتری وجود دارد، ۱۱ درصد، در روز‌های با دمای بالاتر ۴ درصد و در روز‌هایی که سطوح ازن افزایش می‌یابد، سه درصد افزایش پیدا می‌کند. در مقابل، میزان حمله و گاز گرفتن سگ‌ها در روز‌هایی که میزان بارندگی بیشتر بوده، اندکی کاهش یافت. نکته جالب توجه این است که نویسندگان هیچ تغییری در بروز گاز گرفتن سگ در روز‌هایی با سطوح بالاتر PM۲.۵ گزارش نکردند.

نویسندگان هشدار می‌دهند: در سوابق گاز گرفتن سگ‌ها در مورد سایر عواملی که می‌توانند بر خطر حمله این جانور به انسان تأثیر بگذارند، اطلاعاتی وجود ندارد. این موارد شامل نژاد سگ، جنسیت، یا عقیم شدن این جانور بوده و علاوه بر این، هیچ اطلاعاتی در مورد تعاملات قبلی بین سگ و قربانی گاز گرفته، از جمله اینکه آیا فرد با سگ آشنا بوده است یا خیر، در دسترس نبود.

نویسندگان به این نتیجه رسیدند که به نظر می‌رسد این یافته‌ها ارتباط بین دما‌های بالاتر و سطوح آلودگی هوا و پرخاشگری در میان گونه‌های مختلف سگ را نشان داده، ولی تحقیقات بیشتری برای تأیید و بررسی این رابطه مورد نیاز است.

منبع: Scientific Reports 
مترجم: رضوان خندان

 

دکمه بازگشت به بالا