عمومیکسب و کار ایرانی

راهنمای خرید بهترین انواع کابل شبکه lan + قیمت روز

کابل شبکه Lan، سریع و کم هزینه

یکی از اجزای ضروری هر شبکه‌ای که در حقیقت اتصال میان قطعات آن را برقرار می‌کند انواع کابل است. این کابل‌ها را به سوکت یا کانکتورهای مختلف وصل می‌کنند و بعد برای اتصالات متنوع از جمله اتصال به اینترنت به شکل مستقیم از مودم استفاده می‌شود. برای داشتن یک شبکه‌ی ethernet کارآمد بین کامپیوترهای مختلف هم به انواع کابل نیاز پیدا خواهید کرد. کابل‌های لن نوع‌های مختلفی دارند و می‌توانید وابسته به نیازتان از این نوع تجهیزات شبکه از میان آن‌ها انتخاب کنید.

انواع کابل شبکه

این روزها کابل‌های شبکه را از جنس‌های مختلفی می‌سازند و هنگام خرید کابل شبکه از یک کابل مسی تا یک مدل فیبر نوری را می‌توانید برای خودتان انتخاب کنید. به‌طورکلی می‌توانیم این محصولات را در دو دسته‌ی زیر قرار دهیم هرچند هرکدام زیر مجموعه‌های خودشان را دارند.

  کابل: کابل‌های شبکه با استانداردهای متنوعی ساخته می‌شوند و می‌توانید گزینه‌هایی مانند cat 5 و cat6 تا cat8 را برای خودتان انتخاب کنید. cat5e هم گزینه‌ای در دسترس است. این cableها از نظر پهنای باند باهم متفاوت هستند. همچنین کابل شبکه می‌تواند شیلددار یا بدون شیلد باشد.

  • پچ کورد: پچ کورد هم نوعی کابل شبکه است. با این تفاوت که می‌توانید به هر دو سر آن سوکت وصل کرده و برای مثال برای اتصال اینترنت به کامپیوتر از پشت مودم استفاده کنید. این محصولات هم انواع مختلفی دارند و می‌توانید از میان گزینه‌هایی مانند utp ، sftp و fftp محصول موردنظرتان را انتخاب کنید. کابل rj45 هم به‌عنوان یک رابط اضافی در دسترس است.

کابل کواکسیال

این کابل دارای اجزای داخلی رسانا، بخش بافته شده و یک عایق است که تمامی این قسمت‌ها توسط یک روکش پوشیده می‌شوند. روکش آن در واقع بیرونی‌ترین قسمت است که کابل را از هرگونه آسیب فیزیکی محافظت می‌کند. بعد از روکش یک سپر که شکل بافته شده دارد، قرار دارد که سیگنال‌ها را از تداخل و نویزهای خارجی محافظت می‌کند. این قسمت همان جنسی را دارد که قسمت هسته‌ای کابل شبکه نیز از آن ساخته شده است. قسمت عایق از بخش مرکزی کابل محافظت می‌کند و همچنین این قسمت را از سپر بافته شده جدا نگه می‌دارد.

اشاره کردیم که جنس هسته‌ی مرکزی کابل و سپر یکسان بوده و اگر عایقی این میان وجود نداشته باشد، با برخورد این دو قسمت اتصال‌های کوتاه در سیم ایجاد خواهد شد. هسته‌ی مرکزی که رسانا نیز می‌باشد سیگنال‌های الکترومغناطیسی را دریافت و منتقل می‌کند که کابل شبکه کواکسیال براساس نوع هسته‌ای که دارند به دو دسته‌ی تک هسته‌ای و چند هسته‌ی طبقه‌بندی می‌شوند. در کابل‌های تک هسته‌ای از یک هسته‌ی رسانا که معمولا از جنس مس است، استفاده می‌شود، در حالی که نوع چند هسته‌ای از چند رشته سیم نازک که جنس فلزی دارد، تشکیل شده است.

در آغاز شبکه‌های کامپیوتری که هیچ کابل اختصاصی برای آن‌ها در دسترس نبود از کابل‌های کواکسیال برای ایجاد شبکه‌های کامپیوتری استفاده می‌شد، اما امروزه از این نوع کابل‌ها در شبکه‌های کامپیوتری استفاده نمی‌شود. کابل شبکه کواکسیال دوام بسیار بالا و هزینه‌ی بسیار کمی دارند.

کابل زوج به ‌هم تابیده

این کابل در همان ابتدا برای شبکه‌های کامپیوتری طراحی و توسعه داده شد که به کابل اترنت نیز معروف است. تقریبا تمامی شبکه‌های کامپیوتری که دارای LAN مدرن هستند، از این نوع کابل استفاده می‌کنند. این کابل دارای یک جفت سیم مسی، عایق‌بندی شده است که هر دو سیم به دور یکدیگر پیچیده شده و جفت می‌شوند. معمولا چهار جفت از آن‌ها وجود دارد که هر جفت دارای یک رنگ ثابت است. رنگ‌های آبی، قهوه‌ای، سبز و نارنجی رنگ‌هایی هستند که در این نوع کابل می‌توانید ببینید.

این جفت سیم‌ها از یکدیگر جدا می‌شوند و براساس نوع جدا شدن به دو نوع دسته‌بندی می‌شوند.

UTP: تمامی جفت‌ها در یک روکش پلاستیکی قرار دارند و با آن عایق‌بندی می‌شوند.

STP: هر جفت از سیم‌ها با یک محافظ فلزی پوشیده شده و سپس تمامی جفت‌های پوشیده شده در یک روکش پلاستیکی بیرونی قرار می‌گیرند.

شباهت و تفاوت‌های میان UTP و STP

هر دو نوع می‌توانند داده‌ها را با سرعت 10 مگابیت بر ثانیه، 100 مگابایت بر ثانیه، 1 گیگابایت بر ثانیه و 10 گیگابایت بر ثانیه ارسال کنند.

کابل شبکه STP به دلیل به کار رفتن مواد بیشتر در ساخت آن گران‌تر از UTP است.

هر دو کابل از اتصالات مدولار استفاده می‌کنند.

STP نویز و مقاومت EMI بیشتری نسبت به کابل UTP دارد.

حداکثر طول قطعه برای هر دو کابل 100 متر است.

استانداردهایی برای کابل‌های به هم تابیده وجود دارد که از زمان منتشر شدن این کابل‌ها دچار تغییراتی نیز شده است. جدول زیر رایج‌ترین و محبوبت‌ترین دسته‌بندی برای این کابل‌ها است.

توضیحات

استاندارد اترنت

پهنای باند/ نرخ سیگنال‌های پشتیبانی شده

حداکثر سرعت پشتیبانی شده

دسته/ نام کابل

این کابل تنها دارای دو جفت سیم است و در شبکه تلفن برای انتقال صدا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای داده استفاده نمی‌شود

1 مگا هرتز

1 مگابیت بر ثانیه

Cat 1

این کابل دارای 4 جفت سیم است و در شبکه Token ring استفاده می‌شود.

حلقه توکن

10 مگاهرتز

4 مگابیت بر ثانیه

Cat 2

این اولین کابل اترنت است در شبکه‌های LAN مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اترنت 10BASE-T

16 مگاهرتز

10 مگابیت بر ثانیه

Cat 3

این کابل در شبکه‌های پیشرفته Token-ring استفاده می‌شود.

توکن رینگ

20 مگاهرتز

20 مگابیت بر ثانیه

Cat 4

از این کابل در شبکه‌های پیشرفته LAN استفاده می‌شود.

اترنت 100BASE-T

100 مگاهرتز

100 مگابیت بر ثانیه

Cat 5

این کابل برای تمامی شبکه‌های LAN مدرن استفاده می‌شود.

اترنت 1000BASE-T

100 مگاهرتز

1000 مگابیت بر ثانیه

Cat 5e

در این کابل از یک هسته‌ی پلاستیکی برای جلوگیری از تماس جفت‌های تابیده شده استفاده می‌شود و همچنین دارای یک روکش بیرونی مقاوم در برابر آتش نیز می‌باشد.

اترنت 10GBASE-T

250 مگاهرتز

10 گیگابیت بر ثانیه

Cat 6

برای تمامی شبکه‌های LAN مدرن اترنت توصیه شده است.

اترنت 10GBASE-T

500 مگاهرتز

10 گیگابیت بر ثانیه

Cat 6a

این کابل برای توسعه بیشتر بوده و از چند جفت به هم تابیده تهیه می‌شود که هر جفت دارای یک روکش پلاستیکی برای محافظت از خود می‌باشد.

هنوز تهیه نشده است

600 مگاهرتز

10 مگابیت بر ثانیه

Cat 7

Cat نوع 1، 2، 3، 4 و 5 قدیمی بوده و امروزه در هیچ شبکه‌ی LAN مدرنی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد . همچنین Cat 7 نیز یک فناوری جدید است و هنوز استفاده‌های چندانی ندارد. بنابراین Cat نوع 5e، 6 و 6a از کاربردی‌ترین و پر مصرف‌ترین کابل شبکه به هم پیچ خورده‌ای است که امروزه استفاده می‌شود.

کابل فیبر نوری

این کابل از یک هسته، روکش، عایق و پوشش تشکیل می‌شود. هسته‌ی کابل شبکه که از نوع فیبر نوری باشد از رشته‌های نازک شیشه یا پلاستیک ساخته شده که می‌تواند داده‌ها را در مسیرهای بسیار طولانی منتقل کند. هسته‌ی این کابل در یک پوشش و هسته و پوشش آن در یک عایق پیچیده شده و در آخر تمامی موارد در یک روکش قرار دارند. هسته‌ی کابل فیبر نوری داده‌ها را به شکل نور حمل می‌کند و پوشش آن نور را به هسته باز می‌گرداند، همچنین عایق مانع از نشت نور به خارج می‌شود. به علاوه روکش، کابل را در برابر آسیب‌های فیزیکی محافظت می‌کند.

کابل فیبر نوری کاملا در برابر مقاومت EMI و RFI مقاوم است و می‌تواند داده‌ها در مسیرهای طولانی با بالاترین سرعت انتقال دهد. به عنوان مثال می‌تواند داده‌ها را تا 40 کیلومتر با سرعت 100 گیگابیت بر ثانیه منتقل کند. فیبر نوری همان طور که از نامش مشخص است از نور برای انتقال داده‌ها استفاده می‌کند و نور را از یک نقطه به نقطه‌ی دیگر منتقل می‌کند که براساس تعداد پرتوهای نور در یک زمان معین، دو نوع فیبر نوری SMF و MMF وجود دارد.

SMF: این کابل شبکه تنها یک پرتو نور را حمل می‌کند و به همین دلیل اطمینان بیشتری دارد و از پهنای باند بیشتر و مسافت‌های طولانی‌تر پشتیبانی می‌کند. SMF از لیزر به عنوان منبع نور استفاده می‌کند.

MMF: کابل فیبر نوری MMF چندین پرتو نور را حمل می‌کند که به همین دلیل اطلاعات بسیار بیشتری را نسبت به نوع SMF حمل می‌کند. از این کابل برای مسافت‌های کوتاه‌تر استفاده می‌شود و از یک LED به عنوان منبع نور استفاده می‌کند.

برندهای معتبر تولیدکننده کابل شبکه

شرکت‌های مختلفی هستند که انواع سیم و کابل شبکه را برای مصارف گوناگون در بازار عرضه کرده‌اند. کابل‌ها با استانداردها و قیمت‌های مختلف در دسترس هستند و دست مصرف‌کننده برای انتخاب بهترین گزینه باز است. تعداد از تولیدکنندگان معتبری که می‌توانید کابل‌های باکیفیتی را از آن‌ها تهیه کنید، تولیدکنندگان زیر هستند:

  • تسکو
  • نگزنس
  • اوریکو
  • لگرند
  • پی نت
  • ایکس پی پروداکت
  • دی لینک
  • دیتا لایف
دکمه بازگشت به بالا