حمایت از فیلم نامه هایی با موضوع زن و نقش او در پیشرفت های کشور
رئیس بنیاد ملی مردمی نهضت پیشرفت زنان با بیان اینکه فعالیت زنان در آموزش و پرورش و خانواده می تواند موضوعات جذابی برای آینده تولید فیلم در کشور باشد گفت: تلاش ما این است که کارگردانان فیلمنامه نویسان و تهیه کنندگانی که تولید می کنند با موضوعاتی کار کنند. از جمله فعالیت زنان در آموزش و پرورش و خانواده باید به نوعی توسط سایر ظرفیت ها در کشور دیده و حمایت شود.
به گزارش یومیر عاطفه سعیدی نژاد رئیس بنیاد ملی – مردمی جنبش پیشرفت زنان در حاشیه اختتامیه جشنواره فیلم عمار در نشستی با عنوان (زنان در خانواده و جامعه) که زینب نیز در آن حضور داشت. شریعتمدار استاد دانشگاه و فعال رسانه ای در حوزه زنان و خانواده. او می گوید که بنیاد ملی مردمی جنبش پیشرفت زنان واسطه ای برای توسعه شبکه فعالیت زنان در حوزه های اولویت دار کشور است. گفت: واقعیت این است که حوزه هنری یک حوزه مهم و کاملا موثر است. به ظرفیت ویژه زنان اشاره دارد و متاسفانه مشابه ظرفیتی که زنان در کشور ما می توانند در عرصه هنر و رسانه بروز دهند زمینه و بستر آماده ای را برای این نوع فعالیت فراهم نکرده ایم.
وی تصریح کرد: امروزه تولید رسانه های مردمی در رسانه یک روند مهم و قابل توجه است و بسترسازی برای حضور زنان در چنین عرصه ای یکی از رسالت های خطیر ما در جنبش زنان است.
سعیدی نژاد افزود: جشنواره مردمی عمار به عنوان فرصتی ارزشمند برای ارتقای مهارت های مردمی در عرصه های هنری و رسانه ای باعث شد تا بیش از گذشته به ظرفیت بانوان در این فضا آگاه شویم.
گفت: اینجا زن از چند نظر قابل احترام است. زن به عنوان مخاطب در این صحنه و زن به عنوان سوژه و بازیگر. یعنی هم آثاری که به مسئله زنان می پردازند هم به ما مربوط می شود و هم کنش های زنان مورد توجه است چقدر می توان اقداماتی که در فیلم عمار به آن پرداخته شده با الگوی مترقی ما در انقلاب اسلامی سنجید.
رئیس بنیاد ملی مردمی نهضت توسعه زنان گفت: خوشبختانه به برکت انقلاب اسلامی و مفاهیم غنی شیعه باید الگوی دیگری را در حوزه زنان به دنیا ارائه کنیم که شامل نوعی کنشگری و توجه جدی در فضای خانه و خانواده و به نوعی رهبری زنان. خانواده نشان دهنده شناخت و نفوذ زنان در جامعه است. این مدل می تواند الگوهای متنوعی داشته باشد و نگاه ما در جشنواره این است که بتوانیم این تنوع را در آثار مختلف پیدا کنیم یا بین تولیدکنندگان آگاهی ایجاد کنیم تا از این تنوع آگاه شوند. جامعه ما باید این قابلیت را درک کند و ما در نهایت باید این توانایی را داشته باشیم که این قابلیت را به جامعه جهانی معرفی کنیم.
وی گفت: حضور ما در این جشنواره اولین سال بود. رویکردهای محتوایی مهمی که در حرکت پیشرفت زنان در فعالیت های زنان در حوزه زنان و خانواده و در حوزه آموزش دختران یافت می شود موضوعات جذابی برای تولید فیلم در آینده خواهد بود که باید مورد توجه قرار گیرد.
سعیدی نژاد گفت: بنیاد ملی – مردمی جنبش پیشرفت زنان ابتدا با نگاه فرهنگی به مسائل شکل گرفت و خود را در اکوسیستم فرهنگی و تبلیغاتی کشور تعریف کرد اما اگر بخواهیم واقعیت را بیاوریم چه چیزی برای ما روشن شد. ظرفیت های ظهوری که وجود دارد و به خوبی گفته نشده است و حتی ظرفیت های بالقوه ای که باید به جای خود جهت پیدا کنند و شکوفا شوند و این عرصه را به رویکردی باشکوه از زنان تبدیل کنند. برای انجام این کار ناگزیر هستیم نیاز به رسانه داریم و امروز بدون رسانه نمی توانیم در فضای فرهنگی خیلی موفق باشیم.
وی افزود: رسانه از منظر هویت سازی و کنش های مهم اجتماعی یکی از واقعیت های جامعه امروزی است. شاید یکی از مشکلات امروز ما گفتن یا نگفتن نادرست واقعیت های متعالی باشد که در گذشته در زندگی زنان ما برجسته بود و چون به خوبی گفته نمی شد کانون توجه جامعه زنان امروز ما نیست. استفاده از عینکی که توجه جامعه را به خود جلب می کند بسیار مهم است. مثلا در رابطه با موقعیت های مهمی که یک زن می تواند در اتاق خانواده ایجاد کند. نفوذ زن در محیط خانواده ابتدا باعث ایجاد همبستگی و انسجام خانواده و سپس رفع مشکلات کاملاً منطبق با آموزه های دینی می شود.
رئیس بنیاد ملی مردمی نهضت پیشرفت زنان تصریح کرد: در آسیب های اجتماعی به موضوعاتی مانند اعتیاد کاهش زایمان عدم اشتغال و ازدواج و… توجه می شود. به عنوان موضوع تراز اول کشور و همه این مسائل در محیط خانواده است که پشتیبان یکدیگر هستند
نسبت به فعالیت در محیط خانوادگی ما قبلاً این فعالیت ها بسیار پررنگ بود اما امروزه چون به این فعالیت ها توجهی نشده و آبرویی داده نشده است می بینیم که این فعالیت ها روز به روز در حال کاهش است هرچند معتقدیم که ظرفیت رحم و فضای خانواده در جامعه ایرانی هنوز بالاست اما نیاز به مراقبت دارد.
وی در ادامه بیان کرد: یکی از زمینه هایی که برای زنان ضروری می دانیم این است که باید زبان زنان برای گفتن حقایق و ضرورت هایی که به درستی درک و درک می کنند و جامعه به آن نیاز دارد باز شود. به این معنا که زنانی که می توانند برای جامعه معرفت داشته باشند باید به راحتی صحبت کنند و به راحتی بتوانند در فضای رسانه ای تولیداتی داشته باشند که با عناصر دینی ما سازگار باشد. ایجاد یک عرصه مردمی یکی از رسالت های ما در جنبش زنان است. امروزه در دنیا مخاطبان زیادی در رسانه داریم چه از نظر کنش و چه از نظر مخاطب اما متأسفانه این اقدامات به صورت فعال و از دایره معرفت دینی شکل نمی گیرد.
سعیدی نژاد گفت: دیدگاه ما در نهضت پیشرفت زنان این است که بتوانیم ضرورت حضور زنان را در پیشرفت کشور احیا کنیم و این اساس را رسالت خود می دانیم و در اینجا اعلام می کنیم عزیزانی که در در زمینه آموزشی فیلمنامه نویسان و تهیه کنندگان می خواهند آثاری را با موضوعات مورد نیاز کشور تولید کنند.
وی گفت: یکی از بحث های مهم و تاثیرگذار که رفتیم بحث ترسیم آینده کشور است. به رسم ایران آینده با عنوان «ایران 1440» اشاره می کنیم. امروز اگر کشور بخواهد به سمت اهداف عالیه پیشرفت کشور و به نحوی مرحله دوم انقلاب اسلامی مطابق انتظار رهبر معظم انقلاب اسلامی حرکت کند باید افق 1440 برای جامعه ترسیم شود. یکی از رسالت های ما توجهی است که جامعه رسانه ای ما می تواند برای ترسیم آینده ایران و به طور مشخص تر نقشی که زنان می توانند در شکل گیری آینده داشته باشند.
رئیس بنیاد ملی ـ مردمی نهضت پیشروی زنان تصریح کرد: یکی دیگر از ظرفیت ها در نهضت اعتلای زنان به نام «حرف آورد» است که جای دیده و شنیدن حرف زنان است. باید جایی باشد که زنان بتوانند مسائل و نیازهای مناسب خود را در حوزه های مختلف مطرح کنند این رویکرد رویکردی است که حتی می تواند آثاری متفاوت از آنچه امروز در جشنواره عمار داریم تولید کند.
وی تصریح کرد: سخنرانان ما در سال آینده در جشنواره عمار می توانند آثاری در حد نیازهای عمومی جامعه بانوان تولید کنند و بیان صحیح این نیازها انشالله زمینه ساز رفع نیازهای صحیح خواهد بود.
انتهای پیام