یومیر/اصفهان در چهل و پنجمین ویژهبرنامه “دور اصفهان در ۸۰ روز” که با محوریت بازدید اقشار مختلف از پروژههای عمرانی، خدماتی و فرهنگی شهرداری اصفهان هر هفته برگزار میشود، اصحاب رسانه نیز از پروژههای عمرانی سازمان میادین میوه و ترهبار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان بازدید کردند.
به گزارش خبرنگار یومیر، تور بازدید اصحاب خبر و رسانه از پروژههای عمرانی در میدان مرکزی میوه و ترهبار و بازار بزرگ گل و گیاه ارغوان امروز (دوشنبه ۱ آبانماه) با حضور مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری برگزار شد.
در ابتدای این بازدید از پروژه بازار روز کوثر شماره ۱۱ به وسعت ۱۶۵۰ مترمربع در خیابان امام خمینی(ره) در نزدیکی پارک قلمستان و کوثر شماره دو در منطقه پنج اصفهان بازدید شد.
* بهرهبرداری از بازار کوثر ۱۱ تا بهار ۱۴۰۳
امیرحسین ماه آورپور، مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان در بازدید از پروژه بازار کوثر منطقه ۱۱، اظهار کرد: طی دوسال گذشته مرجع مورد وثوق در حوزه توزیع کالا، فروشگاههای کوثر در مناطق مختلف شهر بودهاند. بازار کوثر شماره ۱۱ پیش از این فعالیت داشته است، اما به دلیل نا ایمنبودن سازه، تخریب و دوباره تصمیم به ساخت آن گرفته شده است.
وی افزود: بازارهای کوثر با هدف تنظیم بازار و حذف واسطهها راهاندازی شد که این اهداف تاکنون تأمین شدهاند. این بازارها در مواقع بروز بحرانها نیز نقش پدافندی دارند و تاکنون توانستهاند در تنظیم بازار هنگام بروز بحران مؤثر عمل کنند.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان، گفت: بازار کوثر ۱۱ واقع در منطقه ۲ در فضایی به مساحت ۱۷۰۰ مترمربع با حدود ۶۰ میلیارد تومان اعتبار در حال احداث است و تا بهار ۱۴۰۳ به بهرهبرداری خواهد رسید.
* بهرهبرداری از فروشگاه کوثر شماره ۲ تا پایان پاییز امسال
فروشگاه کوثر شماره ۲ واقع در سپاهانشهر با زیربنای ۳۶۰۰ مترمربع احداث شده و زمینی در مقابل آن برای احداث پارکینگ با اعتبار ۴۰ میلیارد تومان تملک شده است.
وی در خصوص زمین بازار روز کوثر شماره دو در محدوده منطقه پنج شهرداری اصفهان، تصریح کرد: اصل زمین این پروژه ۲۲۰۰ متر مربع است و ۲۷۰۰ متر مربع نیز برای پارکینگ آن تملک شده است.
ماهآور، خاطرنشان کرد: این پروژه شامل عرضه مواد غذایی و غرفههای گوشت، مرغ و ماهی، ساختمان اداری و انبار است و تا پایان پاییز امسال به پایان خواهد رسید. بهرهبردار این پروژه از طریق مزایده انتخاب میشود و ساختمان قبلی فروشگاه کوثر شماره ۲ از سوی مدیریت منطقه ۵ شهرداری اصفهان به سالن ورزشی تغییر کاربری خواهد داد.
* ورود روزانه حدود ۸۰ تن ماهی وارد اصفهان میشود
وی در حاشیه بازدید خبرنگاران از پروژه بازار ماهی و خشکبار در میدان مرکزی میوه و ترهبار اصفهان نیز با اشاره به اینکه شهر اصفهان از نظر داشتن حملونقل جادهای و سرمایهگذاران فعال در حوزه اقتصادی برای حرکت به سمت باراندازهای مقصد دارای ظرفیتهای خوبی است، گفت: در بارانداز مقصد بازتوزیع انجام خواهد شد.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان، توضیح داد: در این بازار بار از حوزه خلیج فارس یعنی به میزان ۶۰ تا ۸۰ تن ماهی به صورت درهم در یخچال وارد، جداسازی و دوباره به کل کشور صادر میشود.
وی اضافه کرد: غرفههایی که در حال حاضر در اختیار غرفههای ماهی قرار دارد، غرفههای سابق میوه بوده است، از اینرو با توجه به استانداردهای موجود تصمیم به احداث بازار در این خصوص گرفته شد.
ماهآور، تاکید داشت: تالار جدید ماهی شامل ۱۵ غرفه و امکاناتی همچون اتاق استراحت رانندگان، دفتر کار و حمام و قسمتهای ورودی و خروج بار که مراحل احداث آن در حال تکمیل است. این مجموعه مجهز به دو در ورود و خروج برای ورود خودروهای سنگین و خروج خودروهای سبک است تا تخلیه و خروج بار ماهی بدون ایجاد ترافیک و مزاحمت انجام شود.
* میدان مرکزی میوه اصفهان سردخانه ندارد
وی با بیان اینکه طبقه نخست این مجموعه دارای خوابگاه و سرویس بهداشتی و حمام برای رانندگان حمل بار در نظر گرفته شده است، گفت: در این بازار، همچنین بازارهای روز کوثر مأموران بهداشت مستقر خواهند بود و تمام بار بررسی و پس از تایی مأموران بهداشت صادر خواهد شد.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه اصفهان یکی از شهرهای صادر کننده تخم مرغ است، بیان کرد: میدان میوه با ۱۹۶ هکتار وسعت از دیگر ظرفیتهای قابل توجه برای ورود سرمایهگذاران در صنایع جنبی است.
وی تاکید کرد: میدان مرکزی میوه اصفهان سردخانه ندارد، بنابراین زمینه خوبی است تا بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در این مورد ورود کند.
ماهآور با اشاره به احداث چندین سوله در این بخش، همچنین بستهبندی و سورت میوه، افزود: اگر سرمایهگذار مستعدی برای این منظور ورود پیدا کند، اصفهان در این عرصه نیز میتواند پیش قدم باشد و تحول خوبی در حوزه میوه نیز اتفاق خواهد افتاد.
وی ادامه داد: عرصه این پروژه ۸۵۰۰ مترمربع با زیربنای ۵۲۰۰ مترمربع است که طبقه همکف شامل سالن سورتینگ و بستهبندی و عرضه ماهیها و هزینه پیشبینی شده برای آن حدود ۵۰ میلیارد تومان است و امیدواریم بهار سال آینده به بهرهبرداری برسد.
*احداث بازار خشکبار با هدف تجمیع انبارها در سطح شهر
مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان با اشاره به پروژه بازار خشکبار در میدان میوه و تره بار اصفهان گفت: فاز دوم بازار خشکبار واقع در میدان میوه و ترهبار با هدف تجمیع انبارهای خشکبار سطح شهر در حال احداث است. هفته آینده نشستی با اتحادیه خشکبار خواهیم داشت و ضمن تشریح شرایط و امکانات این بازار، از آنها میخواهیم که انبارهای خود را به این بازار منتقل کنند.
وی افزود: این بازار شامل ۱۱۱ سوله و غرفه است که تعداد ۴۵ غرفه احداث، ۳۶ غرفه در حال احداث و ۳۰ غرفه دیگر در فاز بعد احداث خواهد شد، سرقفلی این غرفهها به صورت ۳۰ درصد نقد و مابقی در ۲۴ قسط به فروش میرسد.
ماهآور اضافه کرد: این مجموعه نیز دارای قسمتهای جداگانه ورود و خروج حمل بار است و معابر در نظر گرفته شده برای این پروژه، استاندارد است. فعالیت انبارهای خشکبار در سطح شهر مشکلاتی را ایجاد کرده که با انتقال آنها به این بازار تا حد زیادی برطرف میشود.
وی با اشاره به ساماندهی خیابانهای ولیعصر (عج)، صارمیه و مسجد سید که بنکداران این صنف در آن فعال هستند، گفت: در حال حاضر زیرساختهای ما به دلیل ورود خودروهای سنگین حمل بار در این خیابانها در معرض آسیبدیدگی است، از اینرو لازم است اتحادیه این صنف برای انتقال این مهم ورود کند و در صورتی که این انتقال انجام شود، اتفاقهای خوبی در این زمینه رخ خواهد داد.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان، ادامه داد: فضای سبز این میدان حدود ۷۰ هکتار و از ویژگیهای برتر این پروژه بی نیاز بودن میدان به حضور نگهبان است و تمام اقدامات برای انتقال انجام شده است.
*ساخت بازار بزرگ گل و گیاه ارغوانیه در ۷ طبقه
وی در بازدید از پروژه بازار بزرگ گل و گیاه ارغوان اظهار کرد: از پروژههای شاخص سازمان میادین، بازار بزرگ گل و گیاه ارغوان است که عرصه کل این پروژه حدود ۱۲ هکتار شامل بازار گلهای سرشاخه و وسایل کشاورزی است که مردادماه ۱۴۰۰ افتتاح شد، اما قابل بهرهبرداری نبود.
ماهآور افزود: معابر محله طبیعت در بازار گل و گیاه ارغوان آسفالت و آماده بهرهبرداری شده است و احداث فضای سبز آن از هفته آینده آغاز خواهد شد. مکانی نیز برای احداث پارک آموزشی کودک و نوجوان با محوریت آموزش امور مربوط به گل و گیاه در نظر گرفته شده که پس از طراحی نسبت به اجرای آن اقدام میشود.
وی با اشاره به سازه هفت طبقه در این بازار گفت: این سازه مربوط به بازار بزرگ پرندگان زینتی شامل غرفههای فروش، قرنطینه و اتاق دامپزشک میشود و طراحی آن به شکل برج کبوتر است.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان افزود: داخل این سازه دارای باغ و باغچه برای عرضه انواع گلها ازجمله گلهای آپارتمانی است. فضای سبز، بازار پرندگان زینتی در هفت طبقه، سازه کرویشکل به قطر ۹۰ متر برای گلهای آپارتمانی و باغچهای، رستوران، فضای تفریحی گردشگری و بخش مشاغل خانگی از بخشهای تعریف شده برای این بازار است.
وی تصریح کرد: در فاز دوم این سازه کروی شکل در قسمت بالای آن احداث رستوران در نظر گرفته شده که البته بسیار زمانبر است. وی با اشاره به محوطه گلشن در این مجموعه که فضایی برای استراحت است، این پروژه صرفاً اقتصادی نیست و این فضاها به منظور گردشگری، استراحت و تفریح خانوادهها در نظر گرفته شده است.
ماهآور با اشاره به ایجاد فرصت برای مشاغل خانگی در این مجموعه اضافه کرد: تعریف مشاغل خانگی توسط قانونگذار بدین صورت است که تولید در خانه انجام و برای عرضه آن محصول، یک روز در یک محل خاص در نظر گرفته میشود، از اینرو برای مشاغل خانگی در این مجموعه نیز مکانی در نظر گرفته شده است و غرفههای فعال مشاغل خانگی در بازار گل و گیاه همدانیان به این محل انتقال داده خواهد شد.
* اصفهان قطب تولید در حوزه پرندگان و ماهیان زینتی است
وی گفت: این مشاغل خانگی بهصورت رستوران یا همان ونکافهها و فروش گل پیشبینی همچنین طراحی پارک آموزشی با موضوع کودک و نوجوان در این مجموعه با عنوان محله فردا انجام شده است.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان با بیان اینکه احداث مجموعه مشاغل خانگی تاکنون ۴۰ میلیارد تومان هزینه داشته است، افزود: فاز نخست این طرح، ۱۲ هکتار و فاز دوم مربوط به بخش پسماند است، اما فاز بندی داخل مجموعه نیز شامل احداث سولهها، فاز دوم محوطه سازی که انجام شده و به مراحل انتهایی رسیده است؛ فاز سوم شامل احداث مجموعه گل و گیاه آپارتمانی و پرندگان زینتی و فاز آخر مربوط به ماهیان زینتی است.
وی ادامه داد: به دلیل وجود محدودیتهایی در بحث خرید کالاهای مربوط به مجموعه ماهیان زینتی هنوز در این حوزه ورود نکردهایم و منتظر ورود سرمایهگذار در این بخش هستیم. اصفهان قطب تولید در حوزه پرندگان و ماهیان زینتی است، این کلانشهر در تولید ماهی آکواریوم دارای رتبه نخست است.
انتهای پیام