آیت الله کاشانی به اتهام همکاری با آلمان ها ۲۸ ماه تبعید بود/ قیام او منجر به استقلال عراق شد

آیت‌الله کاشانی به اتهام همکاری با آلمان‌ها ۲۸ ماه تبعید بود/ قیام او منجر به استقلال عراق شد

پس از دستگیری مرحوم آیت الله بوروجردی نامه ای به حضور پادشاه ارائه شد و آیت الله از پادشاه خواست تا آیت الله کاشانی را در بر بگیرد.

به گفته یومیر به مناسبت سالگرد درگذشت آیت الله کاشانی آیت الله ابولغاسم کاشانی در بیمارستان تهران درگذشت. ساعت 4 بعد از ظهر چهارشنبه. کسالت وی در اوت سال جاری آغاز شد و در 5 اوت به دلیل بیماری قلبی تنگی نفس و ضعف در بیمارستان بستری شد. در 17 اوت نخست وزیر دکتر امینی آیت الله کاشانی در بیمارستان. آیت الله چند روز بعد پس از معالجه مداوم پزشکان وی نسبتاً بهبود یافت و سرانجام در ششم سپتامبر از بیمارستان مرخص شد به مدت دو ماه در خانه استراحت کرد اما از ماه نوامبر کسالت آنها را شدت گرفت و به بیمارستان بازگان منتقل شد. او گاهی در خانه و گاهی در بیمارستان تحت معالجه قرار می گرفت. یک هفته قبل از مرگ وی شاه به خانه آیت الله کاشانی رفت و از وی دیدن کرد. روزنامه کیهان خبر از مرگ آیت الله کاشانی را در چهارشنبه 23 مارس منتشر کرد و همچنین شرح حال آنها را منتشر کرد:

آیت الله حاج حاج سید ابولقازیم کاشانی یکی از شخصیت های بزرگ مذهبی و سیاسی در ایران بود که نه تنها در کشورهای ایران و اسلامی بلکه در اکثر کشورهای جهان محبوبیت ویژه ای داشت.

آیت الله در سال 6 آه در تهران متولد شد و در سن 6 سالگی به همراه پدرش آیت الله حاج سید مصطف کاشانی (که) از اولین مجاهد در عراق بود و از مقامات تقلید کرد آنها به مكا رفتند و در نجف اشرف زندگی كردند. ijtihad وارد شد.

دین و سیاست

آیت الله کاشانی دین را جداگانه از سیاست در نظر نمی گرفت و معتقد بود که یک رهبر مذهبی باید یک رهبر سیاسی باشد. اولین مبارزه سیاسی وی در اولین جنگ بین المللی آغاز شد. در این مرحله انگلیس ها با قدرت فوق العاده ای برای تسلط بر عراق به مناطق شرقی کشور حمله کردند. آیت الله کاشانی با تعدادی از دانشمندان با نیروی ملی به میدان نبرد رفت و به مدت ده ماه با تجهیزات جدید ارتش انگلیس مخالفت کرد اما سرانجام آنها را شکست داد.

پس از فتح بغداد انگلیسی ها به دلیل تأثیر و قدرت آیت الله و آیت الله مورد حمله قرار نگرفتند پس از برخی سکوت به عنوان انگلیسی ها قدرت زیادی در ایران داشتند تا با کمک همه قبایل و قبایل عراقی قدرت زیادی را در ایران نتیجه بگیرند.

در ایران

پس از این مسابقه هنگامی که نیروهای انگلیس تصمیم به دستگیری آنها گرفتند آنها در سال آه به تهران آمدند و با یک حزب بزرگ تحت معالجه قرار گرفتند و اگرچه بسیاری از دانشمندان عراقی برای بازگشت انجام شدند دانشمندان و مردم ایرانی تمایلی به بازگشت به ایران نداشتند.

پس از جنگ دوم بین المللی متفقین به دلیل همکاری با آلمانی ها تحت پیگرد قانونی قرار گرفتند و سرانجام در یکی از باغ های امامزاده قاسم شمران دستگیر شدند و به اراک فرستاده شدند و به مدت شش ماه در اراک کرمانشاه و رشت زندانی شدند.

پس از آزادی انتخابات چهاردهم آنها در ماه ژوئن هنگام خواب در مشهاد دستگیر شدند و در هلوجات آباد قازوین تبعید شدند. پس از آزادی آنها دوباره نبردهای سیاسی خود را ادامه دادند.

آیت الله کاشانی یکی از بنیانگذاران جنبش نفت ایران و جبهه ملی بود که به همراه دکتر محمد موساج و دیگری به نقل از ملی سازی صنعت نفت.

در انتخابات شانزدهم نبرد آیت الله تشدید شد و با انتشار جزوات مختلف و تشکیل راهپیمایی در مساجد آنها مردم را به اتحاد و شرکت در انتخابات برای مبارزه با شرکت نفت دعوت کردند.

این مبارزه به دوره شانزدهم در طول جنگ افزایش یافت و سرانجام منجر به ظهور دکتر شد دولت محمد موساج و ملی سازی نفت ایران.

در حین اجرای قانون ملی سازی برای صنعت نفت آیت الله کاشانی روشهای مختلف دولت را تقویت کرد و با تأثیر و محبوبیت آنها در کشورهای اسلامی ملل مسلمان جهان از کمپین های کشور ایران دعوت کردند. در طی انحلال انگلیس و بانک ایران و انگلیس فروش اوراق ملی و اجرای تصمیمات دولت دکتر Mossadegh نقش مهمی در آیت الله فتوا.

در تاریخ 30 ژوئیه آیت الله از مردم دعوت کرد تا وانمود کنند که وانمود کنند و اعلام کنند که اگر شخصی وارد ایران شود ما همه امکانات نفتی کشور را نابود می کنیم.

در دوره هفدهم آیت الله به ماجلیس انتخاب شد و توسط مجلس شورای ملی هدایت شد و در این دوره بود که دکتر محمد موساج با گسترش اقتدار مخالفت کرد و آن را علیه قانون اساسی و اختلاف بین او و دکتر در نظر گرفت موسادگ به این کار ادامه داد.

دستگیری

در ژانویه سال 2008 آیت الله با عمل ارتش فراخوانده شد و پس از ورود به ترتیب دکتر مرحوم دستگیر شد موسادغ در زره پوش لشکر.

این دستگیری پس از اعدام Navab Safavi و سایر فادای اسلام گرایانه صورت گرفت. پس از دستگیری مرحوم آیت الله آزیمی بوروجردی نامه ای به حضور پادشاه ارائه شد و پیامبر (صلی الله با او) از پادشاه خواست تا آیت الله کاشانی را در بر بگیرد. در پاسخ پادشاه گفت که آنها در کمک به آیت الله دریغ نخواهند کرد.

برخی از محققان عراقی نیز خواستار این بودند که پادشاه و آیت الله بوروجردی دو نامه دیگر ارسال کنند.

سرانجام آیت الله در بیست مارس از زندان آزاد شد. در ماه سپتامبر آیت الله دوباره توسط دادستان تهران فراخوانده شد. سپس آیت الله کاشانی دوره صلح و سکوت را گذراند و تقریباً چهار سال فعالیت سیاسی نداشت.

آخرین فعالیت

آخرین فعالیت سیاسی آیت الله کاشانی انتشار بیانیه ای از انتخابات بود. این اعلامیه در اوت گذشته منتشر شد که آیت الله از مردم دعوت کرد تا در انتخابات شرکت کنند و نماینده واقعی خود را انتخاب کنند.

پس از این بیانیه کسالت آیت الله آغاز شد و این کسالت ادامه یافت تا اینکه صبح آیت الله سرانجام خداحافظی کرد.

* بازتولید سایر محتوای رسانه ای در ISNA تأیید محتوای آن نیست و فقط برای توجه مخاطب است.

پایان پیام

دکمه بازگشت به بالا