صفر تا صد نصب سختی‌گیر پکیج

سختی‌گیر پکیج نمونه جدیدی از سختی‌گیرهایی است که وارد بازار شده است. سختی گیرها انواع مختلفی دارند و وظیفه اصلی آنها جلوگیری از ورود سختی به سیستم گرمایش منزل برای افزایش عمر مفید پکیج و سایر وسایل و اتصالات داخل منزل می باشد. بیشتر سختی‌گیرهای پکیج مغناطیسی هستند.

این سختی گیرها به اشکال مختلف تولید می شوند و فعالیت آنها به گونه ای است که با ایجاد میدان مغناطیسی در مسیر آب از تشکیل رسوبات در مسیر جلوگیری می کنند تا رسوبات در بدنه درزها خشک نشوند. اما سختی‌گیرهای پیشرفته تری نیز وجود دارند که از نوع رزینی یا فیلتری هستند که عملکرد آنها با نوع مغناطیسی آن بسیار متفاوت است. در این مقاله قصد داریم نحوه نصب و راه اندازی هر یک از این پکیج هاردنر یا آبگرمکن را برای شما شرح دهیم.

سختی‌گیر مغناطیسی پکیج و نحوه نصب آن

قبلا در مقاله سختی گیر مغناطیسی چیست به تفصیل در مورد سختی گیرها توضیح دادیم و گفتیم که این نوع سختی گیرها در مسیر لوله های آب گرم جهت گرمایش و گرمایش و نزدیک فلنچ های موتورخانه نصب می شوند و کار آنها ایجاد یک میدان مغناطیسی می باشد. این میدان مغناطیسی باعث می شود که ذرات یونی موجود در آب که همان کلسیم هستند، خنثی شوند. هنگامی که کلسیم خنثی می شود، محلول در آب باقی می ماند و خاصیت ته نشینی و رسوب شدن خود را از دست می دهد.

سختی‌گیرهای مغناطیسی فعالیت دیگری نیز انجام می دهند و آن این است که به دلیل حلالیت در آب محلول تر می شوند که به مرور زمان رسوبات قبلی در لوله کشی را از بین می برد.

سختی‌گیرهای طراحی شده برای پکیج تقریباً همین کار را انجام می دهند. سختی‌گیرهای پکیج باید در ورودی آب سرد پکیج نصب شوند اما چگونه؟

در کتاب نصب پکیج اگر یادتان باشد گفته شده بود که برای نصب پکیج از 4 عدد شیلنگ فیتیله ای مخصوص استفاده شود. همچنین برای هر کدام یک دریچه در ورودی و خروجی لوله ها در نظر گرفتیم. دریچه های ورودی و خروجی پکیج سه چهارم و دریچه های ورودی و خروجی آب سرد یک دوم بود که برای آب سرد از شیر آبی و برای آب گرم و گرمایش از شیر آبی استفاده کردیم.

ورودی آب سرد ما پس از نصب یک زهکش و یک زهکش و یک زهکش دوباره به شیر ختم می شود. در اینجا باید هاردنر مغناطیسی را قبل از اتصال شلنگ نصب کنیم. سختی گیر از یک طرف پیچ و از طرف دیگر پیچ می شود. برای نصب سختی گیر به ورودی و خروجی دقت کنید. مسیر خروجی معمولا با فلش یا فلش مشخص می شود. خروجی سفت کننده باید به سمت بسته باشد و شیلنگ فیتیله روی خروجی بسته باشد.

معمولا سمت خروجی سختی‌گیر در پیچ است و شیلنگ داخل آن بسته می شود. رزوه های شلنگ باید به خوبی با نوار تفلون پوشانده شوند تا به راحتی ببندند، اما در طرف دیگر سفت کننده مغناطیسی بسته که روی شیر بسته می شود یک اورینگ قرار دارد که نیازی به استفاده از نوار تفلون ندارد.

برای تهیه نوار تفلون جدید روی لینک خرید اینترنتی نوار تفلون از سایت دیجیکالا کلیک کنید. به خاطر داشته باشید که در شرایط عادی سختی‌گیر باید روی شیر نصب شود. اما اگر شلنگ پکیج کوتاه بود یا ارتفاع اتصال باید کمی بیشتر می شد، از هر اتصالی استفاده کنید.

سختی‌گیرهای مغناطیسی معمولاً به راحتی خراب نمی شوند، اما بهتر است هر چند سال یکبار آنها را تعویض کنید. روش نصب سختی گیر مغناطیسی به این صورت بود که معمولا در ایران از این نوع سختی گیر برای نصب پکیج استفاده می شود.

نصب سختی گیر رزینی پکیج و سختی‌گیر فیلتر پکیج

یکی دیگر از انواع پرطرفدار سختی گیر پکیج که در سال های اخیر در ایران بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، سختی گیر رزینی و سختی گیر فیلتر می باشد. به همین دلیل این دو را با هم توضیح می دهیم که روش نصب یکسانی دارند وگرنه نوع عملکرد هر دو متفاوت است. اگر مطالعه کرده باشید که سختی گیرهای رزینی چیست، متوجه خواهید شد که چه نوع سختی گیرهای رزینی کار می کنند.

این هاردنرها در اصل یک فیلتر رزینی هستند که آب را فیلتر کرده و آب را سخت می کنند. البته نوع تصفیه این سختی گیرها را نباید با تصفیه آب اشتباه گرفت زیرا این سختی گیرها فقط در حدی سختی آب دریافت می کنند که باعث ایجاد رسوب در آب نشوند. اگرچه کیفیت آب آشامیدنی را بهبود می بخشند، اما مانند دستگاه های تصفیه آب، ذرات تا اندازه 0001/0 میکرون را تصفیه نمی کنند و تأثیر زیادی روی میکروب ها و ویروس های موجود در آب ندارند.

سختی‌گیر رزین پکیج هم به همین شکل است. حتی سختی‌گیر فیلتری یا فیلتردار پکیج نیز روش مشابهی دارند، با این تفاوت که سختی‌گیرهای فیلتر شده با فیلتر الیافی مصنوعی کار می کنند، نه از نوع رزینی. سختی گیرهای رزین پکیج و سختی‌گیرهای فیلتری یا فیلتردار از نظر ظاهری بسیار شبیه به محفظه دستگاه های تصفیه آب هستند.

البته فقط یک محفظه دستگاه تصفیه آب باید در نظر گرفته شود. با این تفاوت که به جای نصب این هوزینگ در یک ساختمان و این مجتمع مسکونی که ما آن را به عنوان سختی‌گیر می شناسیم باید بصورت مستقل در آب ورودی دستگاه پکیج نصب شود. نصب سختی گیر رزینی و فیلتر پکیج از دو جهت کمی دشوار است.

ابتدا از همان روشی که برای نصب سختی‌گیر مغناطیسی استفاده کردیم استفاده می کنیم، یعنی با استفاده از دو مهره این سفت کننده را در مسیر ورودی آب سرد پکیج نصب می کنیم و بسیار ساده است و نیازی به ساماندهی اضافی نیست.

اما روش دوم ابتدایی تر اما کمی سخت است و بهتر است این کار را به لوله کش یا متخصص نصب بسپارید زیرا باید کمی در مورد لوله کشی ساختمان بدانید. برای نصب پکیج سفت و سخت از نوع فیلتردار یا رزینی به صورت اصولی و حرفه ای به شرح زیر اقدام نمایید:

  • ابتدا مسیر ورود و خروج آب را در استیفنر مشخص کنید.
  • قسمتی از لوله کشی قبل از ورودی آب سرد دستگاه را قطع کرده و از مدار خارج کنید.
  • یک شیر کنترل فشار روی لوله نصب کنید تا در صورت افزایش فشار، مقدار آب ورودی را تنظیم کنید.
  • حال باید یک مسیر بای پس ایجاد کنید تا در صورت نیاز آب از این مسیر به پکیج هدایت شود. برای این کار به دو سه راهی و دو زانویی و مقدار مشخصی لوله با شیر یک طرفه یا شیر نیاز دارید. (برای اطمینان از کیفیت سختی آب بهتر است از شیر استفاده شود)
  • حال دو طرف لوله باید بریده شود و پس از سه راهی شدن، با نصب شیر آماده نصب، آن را سفت کنید.
  • سفت کننده های رزین یا فیلتر دارای پایه نصب هستند که باید به دیوار نصب شوند تا محکم شوند.
  • ابتدا پایه را به سفت کننده وصل کنید و سپس پایه را به دیوار محکم کنید تا سفت کننده در جای خود قرار گیرد. (برای اندازه گیری اتصالات)
  • بعد از نصب سفت کننده به دیوار، دو هسته برنجی را در دو سر سفت کننده می بندیم که معمولا در لوازم خود سفت می شوند و با آن به مشتری تحویل می دهیم، زیرا ممکن است متفاوت باشد.
  • این مهره های برنجی از طرفی دارای اورینگ هستند که محکم بسته می شوند اما از طرفی باید با نوار تفلون مهر و موم شوند.
  • سپس باید با استفاده از دو شیلنگ حصیری برای پکیج یا دو شیلنگ حصیری که در پکیج سفت کننده قرار دارند، دو شیر را به سفت کننده متصل کنید.
  • حال پس از سه راهی که آب به آن ها عبور می کند بای پس و سختی‌گیر یعنی درست قبل از اتصال به پکیج باید یک شیر یک طرفه تعبیه شود تا آب به سختی گیر و بای پس برنگردد.

اگر اتصالات را خوب ببندید در این مرحله استیفنر نصب می شود و باید طبق روش های قبلی از اتصالات پکیج استفاده کنید.

در این مرحله، در صورت تمایل، می توانید حتی یک سختی‌گیر مغناطیسی نیز نصب کنید، البته این کار دیگر ضروری نیست.

در نظر داشته باشید که برای اینکه سختی‌گیر به خوبی کار کند باید در مرحله اول که آب وارد سختی‌گیر شد، سختی‌گیر را با پیچ روی سختی‌گیر هواگیری کنید.

فقط کافی است با پیچ گوشتی چهار سو، پیچ را کمی باز کنید و بعد از خالی شدن هوا دوباره آن را سفت کنید.

قبل از تهیه پیچ گوشتی چهار طرفه به مقاله خرید بهترین پیچ گوشتی دستی دو طرفه و چهار طرفه مراجعه کنید.

برخی از کارشناسان تاسیسات نیز پس از شیر یک طرفه یک مخزن تحت فشار برای تامین فشار آب ورودی دستگاه پکیج نصب می کنند.

این امر به دلیل افت فشار ناشی از عملیات سختی‌گیر در مدار آب سرد است تا آب با فشار مناسب وارد پکیج شود.

در نظر داشته باشید که این مخزن نیازی به بزرگی زیاد ندارد و در ابعاد کوچک چند لیتری و به همین منظور در بازار موجود است.

تنها چیزی که مهم است این است که همیشه فشار مخزن را تست کنید و یک بار آن را تنظیم کنید.

موضوع بعدی این است که برخی از سختی گیرها مخصوصا سختی گیر فیلتر دارای سه ورودی آب هستند که یکی از آنها روی سختی گیر نصب می شود.

برای نصب این سختی گیرها نیز مراحل کار به همین صورت شرح داده شده است با این تفاوت که می توانید لوله خروجی سختی گیر را هم روی فیلتر یا سختی‌گیرها و هم در سمت خروجی نصب کنید و در سمت دیگر باید پیچ ​​تنظیم هوا را نصب کنید.

طراحی این سختی‌گیرها به گونه ای است که نصاب می تواند در صورت نیاز با نصب یا نصب سختی‌گیر در محل پیچ لوله، محل خروجی لوله آب تصفیه شده یا سخت شده را برای زیباتر شدن کار انتخاب کند.

نکاتی برای بهبود عملکرد سختی‌گیرهای رزین و فیلتر

    برای اطمینان از عملکرد سختی گیرهای رزینی، باید فیلترها یا رزین های مخزن سختی گیر را در مدت زمان تعیین شده تعویض کنید. فیلترها به صورت قطعات یدکی و رزین ها در بسته بندی به فروش می رسد.

  • برای نصب اتصالات صلب اصلا نیازی به فشار زیاد نیست. زیرا بدنه هاردنرها لاکی است و ممکن است با فشار کم بشکند.
  • بهتر است هوای سخت شده را حداقل یک بار در ماه با پیچ هواکش خارج کنید.
  • برای تعویض فیلتر یا رزین سختی گیر، حتما سختی گیر را به خوبی با مواد بهداشتی موثر شستشو دهید تا از بوی آب جلوگیری شود.
  • هر بار که پیچ مخزن را بعد از تعویض فیلتر یا رزین می بندید، حتما رزوه های سخت کننده را کمی روغن کاری کنید تا به دلیل اشباع شدن در اثر سختی آب سفت نشوند و در هنگام باز شدن نشکنند.
  • هر بار که فیلتر را تعویض می کنید، مطمئن شوید که فیلتر به صورت صاف و صحیح در داخل مخزن قرار می گیرد.
  • سختی گیرهای رزینی و فیلتری بر اساس میزان مصرف انتخاب می شوند و حجم های متفاوتی دارند. بنابراین برای انتخاب سخت حتما با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید.
  • بهتر است نصب سختی گیر رزینی و فیلتری را به کارشناسان نصب و کارشناسان نصب بسپارید.
  • استفاده از سختی‌گیرهای مختلف پکیج مانع از تشکیل رسوب در مدار گرمایش دستگاه می شود که دلیل اصلی خرابی پکیج ها و اتصالات می باشد.
  • صرف نظر از هزینه خرید و نصب آن، به نظر می رسد استفاده از این فناوری باعث صرفه جویی زیادی در هزینه شما می شود و عمر تاسیسات منزل شما را چندین برابر می کند.
  • اگر قصد خرید آنلاین رسوب گیر و سختی گیر را دارید، به سات ما مراجعه کنید تا کالای خود را درب منزل تحویل بگیرید و خودتان آن را نصب کنید.
  • در نظر داشته باشید که استفاده از این سختی‌گیرهای پکیج چه مغناطیسی و چه رزینی و فیلتر شده برای آبگرمکن ها نیز موثر است و همین تاثیر را دارد.
  • با توجه به تنوع بسیار زیاد انواع سختی‌گیر یا رسوب گیر، مطالعه راهنمای خرید بهترین رسوب گیر پکیج و آبگرمکن می تواند به شما در خرید بهترین نوع این دستگاه کمک کند.
  • در صورت نیاز به مشاوره یا خدمات جهت نصب سختی‌گیر پکیج در منزل با کارشناسان ما در گروه نصب 24 ساعته تماس بگیرید.

منابع دیگر ایرانی و خارجی :

https://atie-energy.com/سختی-گیر/

https://www.youtube.com/watch?v=9q-FRNWeplo

https://www.wwdmag.com/magnetic-water-conditioners-fact-fiction-or-unknown

دکمه بازگشت به بالا