اجتماعیکسب و کار ایرانی

انواع دستگاه سورتینگ کدامند؟

معرفی انواع سورتینگ

نوع سورتینگ و دسته بندی محصولات مختلف وابسته به نوع آن محصول می باشد. این طبقه بندی ها بر اساس رنگ، اندازه، وزن و صورت می پذیرند.

برای مثال سورتینگ بر اساس رنگ بیشتر در مورد مواد غذایی همچون آجیل، محصولات روغنی و قهوه به کار برده می شود. هدف دستگاه از این جداسازی این است که دانه هایی که تغییر رنگ داده اند و یا بیش از حد رسیده اند را جدا کنند. چرا که در این دانه های تغییر رنگ یافته امکان وجود سم هایی مانند سم آرگوت را زیاد می کند. این دستگاه کمک می کند تا کشاورزان و شرکت های تولید کننده، آجیل ها و یا محصولات خوب را از محصولاتی با کیفیت پایین تر تفکیک کنند و به این صورت با هزینه کمتر، راندمان بالاتری داشته باشند. برای میتونید از طریق سایت اقدام کنید.

انواع روش ها و دستگاه های سورتینگ

به طور کلی سورتینگ به دو روش انجام می شود. در یک روش نیروی انسانی محصولات را جداسازی می نماید، که البته خطای انسانی در این مورد در مقایسه با دستگاه سایزینگ میوه بسیار زیاد است. علاوه بر آن، این نوع از جداسازی هزینه بر و زمان بر می باشد. ضمن اینکه نیروی انسانی توانایی کار کردن در مدت زمان محدودتری دارد و طی ساعات زیاد کاری خستگی بر او غلبه می کند و امکان دارد سرعت و دقت او را کاهش دهد. کارهای طولانی این چنینی به مرور زمان برای نیروی انسانی طاقت فرسا می شوند و امکان بروز عوارض نامناسب بر روی آنها وجود دارد.

یکی از روش های سورتینگ، جداسازی به وسیله نیروی انسانی است.

 اما در روش بعدی، سورتینگ توسط دستگاه های لیزری و به کمک مادون قرمز انجام می شود. امکان خطا در این نوع از جداسازی کمتر می باشد. از همین رو محصولات با کیفیت بیشتری به دست مشتریان می رسد. هزینه و زمان کار با این دستگاه ها بسیار کمتر از روش قبلی می باشد. علاوه بر اینها دستگاه ها ساعات بیشتری کار می کنند و دقت و کیفیت کار آنها متغیر نمی باشد. به این صورت استفاده از نیروی انسانی به حداقل ممکن می رسد. به طور کلی دستگاه های سورتینگ شامل چندین نوع می شوند و هر کدام از این دستگاه ها وابسته به محصولی که تفکیک می کنند با هم متفاوت است.

نوع اول، دستگاه های سورتینگ لیزری و رنگی هستند. این دستگاه ها، محصولات را طبق حجم و رنگی که دستگاه اسکن می کند، دسته بندی می کنند. برای مثال از دستگاه های لیزری برای بسته بندی ، رب، خیارشور و محصولات این چنینی استفاده می کنند.

نوع دوم، سورتینگ های نواری و دوار می باشند. این نوع از دستگاه ها دسته بندی محصولات را بر اساس سایز و حجم محصول دسته بندی می کنند. دستگاه های سورتینگ نواری بیشتر برای جداسازی انواع مواد غذایی مانند خرما، سیب و غیره به کار می روند. سورتینگ های دوار نیز برای تفکیک و بسته بندی میوه های گرد به کار برده می شوند. دستگاه سورتینگ خرما برای دسته بندی و مرتب سازی انواع محصولات انجام می شود.

انواع دستگاه سورتینگ

 این دستگاهها دارای انواع مختلفی هستند.  یکی دیگر از انواع دستگاه های سورتینگ، دستگاه صفحه لرزشی است. این دستگاه دارای یک صفحه نمایش لرزشی می باشد که برای تفکیک محصولات در مقدار زیاد مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه ها دوام بسیار خوبی دارند و صحت فرایند جداسازی در آنها بسیار بالا است. صفحه مستطیل شکل این دستگاه با سطح لرزش متفاوت دانه هایی که ویژگی های متفاوتی دارند را جدا می کنند.

شدت لرزش و شیب صفحه این دستگاه قابلیت تنظیم دارد که از مزایای آن به حساب می آید. همچنین تمیز کردن و تعویض صفحات این دستگاه به سهولت انجام می شود. یکی دیگر از دلایل محبوبیت این دستگاه استهلاک کم آن با وجود کارایی زیادش می باشد. از همین رو نگهداری و تعمیر دستگاه های صفحه لرزشی هزینه زیادی ندارند.

از دیگر دستگاه های با کارایی بالا در این فرایند، می توان به دستگاه سورتینگ صنعتی اشاره نمود. این دستگاه با حرکت لرزش غباری دانه های مختلف در ابعاد و وزن های متفاوت را تفکیک می نماید. این دستگاه طراحی منحصر به فردی دارد و بیشتر برای محصولات صنعتی ای مناسب است که در میزان انبوه تولید می شوند. اغلب از این دستگاه برای جداسازی دانه های خشک استفاده می کنند.

در اطراف این دستگاه دو در قرار دارد که کار آن را ساده تر می کند و تسریع می بخشد. این دستگاه باعث افزایش بهره وری گیاهان و کاهش زمان فساد دانه ها می گردد. دستگاه های صنعتی دارای حرکت کنترلی و یک توزیع کننده هستند. این موضوع تفکیک محصولات را دقیق تر انجام می دهد و باعث می شود تا کیفیت محصولات بالاتر رود. از دیگر ویژگی های این دستگاه نسبت به دیگر دستگاه ها ایجاد فرکانس های بالاتر و چرخش بیشتر در هر دقیقه و حرکت جانبی به یک طرف همراه با لرزش سریع صافی می باشد که توانایی دستگاه را برای تفکیک بهتر بالا می برد.

علاوه بر این دستگاه ها، دستگاه های جداسازی و تفکیک دیگری هم وجود دارند که اغلب آنها از جنس فلزات مستحکم ساخته شده اند و قابل شستشو هستند.

معرفی دستگاه های سورتینگ

همانطور که پیشتر اشاره شد، دستگاه های سورتینگ عملیات جداسازی محصولات را به صورت اتوماتیک انجام می دهند. این دستگاه ها وابسته به محصولی که قرار است جداسازی کنند، دارای انواع مختلفی هستند. کاربردی ترین و معروفترین این دستگاه ها در کشور ما شامل دستگاه جداسازی برنج، دستگاه جداسازی ، دستگاه جداسازی مرغ و دستگاه جداسازی می شود که در ادامه توضیحات بیشتری در مورد هر کدام از این دستگاه ها ارائه خواهیم نمود.

دستگاه سورتینگ برنج یکی از معروفترین و شناخته شده ترین این دستگاه ها به حساب می آید. وظیفه این دستگاه انجام عملیات جداسازی دانه های برنج می باشد. این دانه ها بر اساس شکل ظاهری که دارند، اندازه و رنگشان جداسازی می شوند. علاوه بر این برنج های دانه شکسته و به اصطلاح نیم دانه از برنج های کامل جدا می شوند. به این صورت تمامی دانه های یکدست برنج آماده بسته بندی می شوند.

جداسازی برنج های نیم دانه از دانه های برنج کامل باعث می شود تا فروشندگان بتوانند برنج های نیم دانه را به صورت جداگانه بسته بندی کنند و به خریداران عرضه نمایند. برنج نیم دانه برای پخت بعضی از شیرینی ها و دسرهایی مانند شله زرد و شیر برنج کاربرد دارند.

دستگاه بعدی، دستگاه سورتینگ حبوبات می باشد. شاید بتوان گفت یکی از کاربردی ترین این دستگاه ها همین دستگاه باشد. چرا که هنگام برداشت حبوبات، ناخالصی های زیادی مانند وارد این محصول می گردد. این دستگاه ها کمک می کنند تا ناخالصی های حبوبات با دقت هر چه بالاتر از آنها جداسازی گردد. این موضوع خریداران را از شر پاک کردن حبوبات خلاص می کند.

شکل  دستگاه های سورتینگ مرتبط با هر محصول با محصول دیگر تفاوت دارد.  دستگاه سورتینگ مرغ نیز یکی دیگر از انواع این دستگاه ها می باشد که بیشتر برای جداسازی مرغ و ماهی مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه ها مرغ یا ماهی را بر اساس اندازه و وزنی که دارند از هم جدا می کند و محصولات هم وزن را در یک بسته بندی قرار می دهد. این دستگاه ها علاوه بر جداسازی گوشت ها آنها را شستشو هم می دهند.

دستگاه های مربوط به جداسازی مرکبات نیز، انواع مرکبات مانند ، نارنگی و را بر اساس رنگ و اندازه از هم جدا می کنند. یکی از مزایای خوب این دستگاه ها این است که دستگاه به صورت خودکار نمونه های معیوب و لک دار این مرکبات را جدا می کند و محصولی کاملا یکدست و سالم را در بسته بندی ها قرار می دهد.

بعضی از دستگاه های سورتینگ مرکبات پیشرفته تر هستند و علاوه بر جداسازی محصولات به شست و شو اتوماتیک هم مجهز هستند. این دستگاه ها پیش از انجام عملیات جداسازی، ابتدا محصولات را شستشو می دهند تا گرد و غبار و آلودگی آنها از بین برود و بعد آنها به بخش جداسازی و بسته بندی هدایت می کنند. بعضی از دستگاه های سورتینگ مجهز به سیستم شستشو نیز هستند.

به جز این دستگاه هایی که نام برده شد، دستگاه های دیگری هم وجود دارد که هر کدام در مورد محصولات مرتبط با خود به کار گرفته می شوند. دستگاه هایی همچون دستگاه جداسازی آجیل و ، دستگاه جداسازی سیب زمینی، دستگاه جداسازی تخم مرغ و چندین دستگاه جداسازی مرتبط با محصولات دیگر.

مزایای سورتینگ

در کشور ما بعضی از افراد به خصوص قشر سنتی جامعه تصور می کنند که محصولات بسته بندی شده، در زمره محصولات تجملاتی و لوکس قرار می گیرند و با قیمتی بیش از بهای محصول عرضه می شوند. به همین خاطر خرید محصولات درجه بندی نشده و فله ای را ترجیح می دهند.

در صورتی که این فرایند نقش مهمی در محافظت، استانداردسازی و نگهداری محصولات ایفا می کند. به این صورت سیستم عرضه و کنترل مدرن تر در کشور توسعه پیدا می کند. علاوه بر این، سورتینگ به رشد تجارت الکترونیکی در آینده کمک شایانی می نماید. در نتیجه خریداران می توانند محصولات مورد نیاز خود را با استاندارد و کیفیت بالا از طریق خرید اینترنتی یا سفارش تلفنی تهیه نمایند. همین موضوع باعث می شود تا در آینده خیلی از رفت و آمدهای بیهوده درون شهری حذف شود.

یکی دیگر از مزایای فرایند سورتینگ، کاهش ضایعات ناشی از حمل و نقل می باشد. برای مثال بعضی از مرکبات و میوه ها در حمل و نقل فله ای دچار له شدگی می شوند. در حالی که در فرایند سورتینگ، جداسازی اولیه در جعبه های حمل میوه باعث می شود تا فشار ناشی از وزن میوه ها تعدیل شود و میوه ها سالم تر باقی بمانند.

از دیگر مزایای این فرایند جداسازی محصولات ناسالم، فاسد و بی کیفیت از محصولات سالم می باشد. در این فرایند محصولات به صورت کاملا یکدست بسته بندی می شوند و در نتیجه محصولات با کیفیت بیشتری به دست مشتریان می رسد.

یکی از مزایای سورتینگ تفکیک محصولات فاسد و خراب از محصولات سالم است.

برخی از دستگاه های سورتینگ مجهز به سیستم شستشو هستند و پیش از اینکه محصولات جداسازی و بسته بندی شوند، کاملا شسته می شوند.

تاثیر سورتینگ در کسب و کار

دنیا به سمت مدرنیته شدن پیشروی می کند. کسب و کارهای اینترنتی و تجارت الکترونیک به سرعت در حال پیشرفت است. به طوری که تا چند وقت دیگر تمام خریدها به صورت تلفنی و اینترنتی انجام می شود. در نتیجه در آینده محصولاتی در بازار جایگاه دارند که با بسته بندی های مناسب و استاندارد بالا عرضه شوند. چون دیدن کمترین مشکل در محصولات باعث می شود تا مشتری به طور کلی اعتماد خود را نسبت به آن برند و محصول از دست دهد.

در جامعه امروز ما خیلی از مردم خریدهای خود را از فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای انجام می دهند. در این فروشگاه ها محصولات به صورت بسته بندی شده و با لیبل به فروش می رسند. مشغله زیاد و پیشروی به سمت سبک زندگی راحت تر باعث شده تا افراد خرید محصولات بسته بندی را ترجیح دهند. به این صورت دیگر زمان و وقت خود را صرف پاک کردن و تمیز کردن محصولاتی مانند سبزیجات، میوه و گوشت و مرغ نمی کنند. از همین رو محصولات جداسازی و بسته بندی شده روز به روز در بازار طرفداران بیشتری پیدا می کند.

سورتینگ در دنیای مدرن امروزی و تجارت الکترونیک نقش بسیار مهمی ایفا می کند.

جالب است بدانید که محصولات ایرانی با وجود کیفیت بالا و مناسبی که دارند جایگاه خیلی خوبی در بازار  جهانی پیدا نکرده اند و تنها دلیل آن بسته بندی ضعیف آنها می باشد. به صورتی که خیلی از محصولات ایرانی توسط کشورهای دیگر به صورت فله ای خریداری می شوند و بعد از انجام فرایند سورتینگ و بسته بندی با سودهای کلانی به بازارهای جهانی عرضه می گردند. در صورتی که دستگاه های سورتینگ به کسب و کارهای ایرانی کمک می کند تا خود به بتوانند کالاهای خود را صادر نمایند و سود ناشی از آن را به دست آورند

مفهوم سورتینگ برای دو منظور بسته بندی و دسته بندی استفاده می گردد. دسته بندی محصولات به معنی گروه بندی یک سری از محصولات با ویژگی های مشترک می باشد. در حالی که بسته بندی به منظور سامان دهی محصولات به کار می رود. عموما سورتینگ برای مرتب سازی محصولات مختلفی از جمله محصولات دامی، ، و محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. سورتینگ برای دسته بندی و مرتب سازی انواع محصولات انجام می شود.

منبع : سورتینگ مبتکر

دکمه بازگشت به بالا