انواع شیشه ساختمانی صادراتی
صادرات شیشه به کشور های همسایه
ایران، منبع غنی از انرژی است. همین موضوع نیز باعث می شود تا در مبحث صادرات از کشور های فعال در این زمینه به شمار آید. از جمله صادرات گسترده شیشه ساختمانی که کشور ایران در آن بسیار پیشرو بوده و قدرتمند عمل کرده است، صادرات شیشه است. منابعی که ایران برای تولید شیشه در اختیار دارد بسیار غنی است و همین موضوع کیفیت بالای شیشه های تولید شده را سبب می شود. حال در ادامه این مقاله قصد داریم تا مطالب بیشتری را در این مورد بررسی کنیم. از شما نیز می خواهیم تا تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید…
چرا شیشه به دیگر کشور ها صادر می شود؟
شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که چرا شیشه به دیگر کشور ها صادر می شود؟ آیا دیگر کشور ها خود توانایی ساخت شیشه را ندارند؟
پاسخ به تمامی این سوال ها از چند جهت قابل بررسی است. عوامل زیادی در صادرات شیشه از ایران به دیگر کشور ها تاثیر گذارند. برای مثال تولید برخی از محصولات در یک سری از کشور ها ارزان تر از سایر کشور هاست؛ همین مناسب بودن قیمت می تواند عامل مهمی برای استفاده از محصول کشور دیگری باشد. در کنار قیمت، کیفیت نیز مورد اهمیت است. کشور ایران با به کار گیری جدید ترین و پیشرفته ترین تکنولوژی ها، شیشه هایی با کیفیت تولید کرده که طرفداران زیادی هم در کشور های همسایه و هم در کشور های اروپایی دارد. از لحاظ موقعیت جغرافیایی، ایران در موقعیتی قرار دارد که کشور های همسایه دسترسی مناسبی به ایران دارند و همین مسئله می تواند تعاملات با ایران را تسهیل کند.
به طور کلی می توان گفت توانایی و شرایط مناسبی که کشور ایران در تولید شیشه دارد، آن را به کشوری سرآمد در صادرات شیشه تبدیل کرده است. کیفیت بالای شیشه های تولید شده در کارخانه های شیشه ایران و قیمت نهایی پایین، مناسب ترین شرایطی است که یک کشور می تواند برای صادرات شیشه داشته باشد.
عمده صادرات شیشه از ایران به کشور های همسایه مثل ترکیه، عراق، هند و … است؛ اما صادرات شیشه تنها به این کشور ها محدود نمی شود و کشور های اروپایی نیز از شیشه های با کیفیت کشور ایران استفاده می کنند.
استفاده از شیشه، تنها محدود به حوزه ساختمان سازی نمی شود. با کمی دقت در اطراف خود متوجه آن می شوید که تقریبا در اکثر صنایع از شیشه به طرق مختلف استفاده شده است و هیچ گاه بازار مصرف آن به پایان نمی رسد. می توان گفت تا جایی که بشر زنده است و به ادامه حیات مشغول است، شیشه در زندگی آن ها جای داشته و تولید آن هیچوقت به انتها نمی رسد. شیشه در ساخت میز، بوفه ها، شیشه های مغازه، پنجره ساختمان ها، پاساژ ها و مراکز اداری و …، دکوراسیون داخلی، ساخت لوازم خانگی و لوازم الکترونیکی مثل گوشی های هوشمند و مانیتور ها، صنعت خودرو سازی و بسیاری از صنایع دیگر کاربرد دارد.
در کشور ایران تنها تعداد اندکی کارخانه شیشه وجود دارد که با دارا بودن سطح تکنولوژی بالا، شرایط صادرات شیشه به کشور های همسایه را دارند. این کارخانه ها مجهز به تکنولوژی فلوت هستند که از جدید ترین تکنولوژی ها می باشد. ( نگین شرق از سری کارخانه هایی است که در آینده ای نه چندان دور اقدام به صادرات شیشه های با کیفیت به کشور های همسایه خواهد کرد.)
لازم به ذکر است که صادرات شیشه به کشور های دیگر هیچ محدودیتی از لحاظ مدل شیشه ندارد. انواع شیشه معمولی، ، ، شیشه ضد هجوم ، شیشه ضد اغتشاش ، شیشه خم، و … امکان صادرات به کشور های همسایه را دارند. خوب است بدانید که طبق آمار، یک سوم شیشه های تولید شده در کشور، به کشور های همسایه صادر می شود. در این بین صادرات شیشه سکوریت، نرخ بالایی از صادرات را به خود اختصاص داده است. کشور های هند، ترکیه، عربستان، افغانستان و … خریداران اصلی شیشه تولیدی در ایران هستند و شیشه اتومبیل که از نوع شیشه سکوریت می باشد، بالا ترین نیاز کشور های همسایه از ایران است.
در جمع بندی مطالب فوق، می توان گفت که فروش شیشه صادراتی مزایای زیادی برای کشور ما دارد. تبادلات مالی و بین المللی که ایران با کشور های دیگر دارد علاوه بر اینکه بر تجربه تعامل ایران با دیگر کشور های حوزه خلیج فارس و همسایه می افزاید، ارز آوری را برای کشور به همراه دارد؛ که خود مزیت ویژه ای برای کشور به شمار می رود. همانطور که گفتیم شیشه نیاز همیشگی انسان هاست که سرمایه گذاری در این بخش به نفع کشور صادر کننده است؛ چرا که یک سرمایه گذاری بلند مدت برای ایران است که می تواند کمک زیادی به اقتصاد کشور کند
دلیل خرید شیشه های ساختمانی از ایران توسط تجار روسیه
ایران در سال 95 عضو سازمان اقتصادی اوراسیا شد.به دلیل اینکه کشورهای آسیای و اروپایی هیچگونه مرز مشترک دریایی و زمینی برای مبادلات تجاری و اقتصادی نداشتند کشورهایی این پیشنهاد را دادند تا از طریق ایجاد مرزهای زمینی و دریایی بتوانند در مبادلات تجاری گشایش مناسبی ایجاد کنند،این کشورها که متشکل از روسیه،قرقیزستان،ازبکستان،تاجیکستان،ارمنستان،می باشد اگرچه مجموع کشورهای عضو به 5 کشور است ولی 40 کشور دیگرهمچون هند،کره جنوبی،چین،ویتنام،صربستان، و کشورهای از آمریکای جنوبی برای پیوستن به این گروه بزرگ ابراز تمایل نشان داده اند.
پیوستن به اتحادیه اوراسیا شرایط مناسب را برای صادرات شیشه های ساختمانی به کشور روسیه قرار داد زیرا روسیه به عنوان یکی از کشورهای عضو این اتحادیه بیشترین میزان واردات کالاهای ایرانی را دارد؛به دلیل پایین شیشه های ایرانی به نسبت سایر کشورها تجار روسیه ای بیشتر محصولات، خود را از تولید کنندگان و فعالین این حوزه تامین میکنند.
کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا چه مزیت هایی برای ایران میتوانند داشته باشند؟
از جمله مزیت های خوب پیوستن به اتحادیه اقتصادی اوراسیا میتوان به تسهیل تجاری بین ایران و کشورهای عضو با استفاده از واحد های پولی دوجانبه اشاره داشت،این حرکت شرایط مناسبی راپیش روی تجارو بازرگانان ایران قرار می دهد تا بتوانند برای جلوگیری ازضررهای ناشی از تحریم آمریکا وکشورهای غربی دادوستد تجاری داشته باشند و حجم واردات و صادرات خود را به صورت مستقیم انجام دهند.
دومین مزیت بارز حجم بالایی از جمعیت کشورهای عضو میباشد،که خود این جمعیت حجم بالایی از درخواست های مختلف را از کالاهای ایرانی را دربرخواهد داشت و همین دلیل شرایطی را برای تولیدکنندگان ایرانی فراهم میکنند تا بتوانند کالاهای با کیفیت و استاندارد خود را با تعرفه های ترحیحی (به تعرفه هایی گفته می شود که برای وضع تعرفه های گمرکی خیلی پایین بین کشورها برای تسهیل در تجارت وضع می شود.) با بهترین روش های ارسال و کمترین هزینه های گمرکی به کشورهای متقاضی کالای ایرانی صادرکنند.
بیشترین میزان واردات روسیه از چه کشورهایی میباشد؟
کشور روسیه به دلیل شرایط آب و هوایی سردی که دارد ،در بیشتر مناطق این کشور امکان زندگی و کار و فعالیت وجود ندارد و درواقع بیشتر قسمت های این کشور خالی از سکنه است به خاطر همین شرایط این کشور بیشتر محصولات و اقلام مورد نیاز خود را از سایر کشورها تامین میکند.وکشورهایی اروپایی وآسیایی به دلیل ارتباط خوب سیاسی و اقتصادی توانسته اند مناسبات تجاری خیلی خوبی داشته باشند؛
امروزه بیشترین سهم واردات کشور روسیه متعلق به کشورهای اروپایی و آسیایی و کشور آمریکای شمالی و جنوبی می باشد.که اگر بخواهیم اعداد و آمار دقیقی از حجم تجارت خارجی کشورهای صادرکننده کالا به روسیه نام ببریم میتوانیم اینطور بیان کنیم که از مجموع کل واردات این کشور 51% متعلق به اتحادیه اروپا و 39% متعلق به کشورهای آسیایی و جمعا 8% متعلق به کشورهای آمریکای شمالی و جنوبی می باشد.
شیشه و کاربردهای آن
شیشه یک جسم جامد شفاف یا نیمه شفاف هست که در رنگ های مختلف تولید می شود و معمولا از مواد اولیهای مثل سنگ آهن، خاکستر، کربنات سدیم و امثال این ها در دمای بالا ساخته میشود. علاوه بر صنعت ساختمان، شیشه مصارف دیگری هم دارد از مهمترین آن ها میتوانیم به ساخت و ایجاد ایستگاه اتوبوس، ساخت یکسری از قالب های شیشهای که داخل آنها گل قرار میگیرد، شیشه های ضد گلوله، میزهای شیشه ای، اتاقک هایی که افراد میتوانند وارد آن شوند و حتی زندگی کنند و این جور مسائل اشاره کنیم.
تولید شیشه و بازار خرید آن
با وجود این همه کاربردی که شیشه دارد آیا بازار خرید خیلی خوبی هم در ایران و کشور های مختلف دارد؟ یقیناً بله. امروزه از شیشه هم در صنعت ساختمان و هم در مصارف صنایع دستی و امثال این ها استفاده می شود که باعث می شود مخاطبان بسیار زیادی در داخل ایران و کشورهای مختلف داشته باشد. از مهمترین کارخانه های تولید شیشه در ایران می توانیم به کارخانههایی که در ساوه، مراغه، قزوین، یزد و مشهد هست، اشاره کنیم.
تراکنش جهانی شیشه
تراکنش جهانی شیشه ها در سال ۲۰۱۸ حدودا ۷۶.۵ میلیارد دلار بوده است و یک رقم خیلی بزرگ و قابل توجهی می باشد، که از سال ۲۰۱۷ تا سال ۲۰۱۸ حدود ۵.۹ درصد رشد داشته، که این نشان دهنده این است که استفاده از شیشه های ساختمانی و سایر اشیای شیشهای در جهان در حال رشد می باشد و مردم به خرید و استفاده از شیشه ها در زندگی روزمره شان متمایل میشوند.
بزرگترین صادرکنندگان شیشه در جهان
کشورهایی که در قاره اروپا هستند بزرگترین صادر کنندگان شیشه در جهان در سال ۲۰۱۸ بوده اند، که ۴۳.۵ درصد شیشه جهان را کشورهای اروپایی تامین می کردند. در رتبه بعدی حدود ۴۳.۴ درصد شیشه ساختمانی بازار جهان را کشورهای آسیایی ، حدود ۱۰٫۵ درصد شیشه های ساختمانی و سایر شیشه های بازار جهانی را کشور آمریکای شمالی و حدود ۲.۳ درصد را آفریقا تامین می کرد و مابقی مناطق دنیا تامین کننده و صادر کننده شیشه بودند.
بزرگترین کشورهای صادر کننده شیشه
می توانیم به کشور چین که حدود ۱۶.۹ میلیارد دلار در سال صادرات میکند و ۲۲ درصد بازار جهانی را به خود اختصاص داده است اشاره کنیم. بعد از آن کشور آلمان است که ۷٫۷ میلیارد دلار صادرات میکند و حدود ۱۰ درصد بازار جهانی را به خود اختصاص داده است.
بعدی ایالات متحده آمریکا است که ۵٫۸ میلیارد دلار صادرات میکند و حدود ۷.۶ درصد بازار جهانی را به خود اختصاص داده و در مراحل بعدی کشورهای فرانسه، ژاپن و هنگ کنگ هستند که هرکدام حدود ۴ الی ۴٫۵ درصد بازار جهانی را به خودشان اختصاص داده اند. پس بازار شیشه یک بازار بسیار خوبی است و میلیاردها دلار در آن پول جابجا میشود و یقینا برای افرادی که پتانسیل کار کردن در این حوزه را دارند میتواند محصول خوبی باشد.
تولید و صادرات شیشه در ایران
ایران هم یکی از بهترین کشورهایی است که میتواند شیشه تولید کند. اگر بخواهیم به مزیتهای تولید شیشه ساختمانی در ایران بپردازیم می توانیم به این موضوعات اشاره کنیم که شیشه در ایران علاوه بر این که مواد اولیه با کیفیتی دارد و با قیمت خوبی به دست میآید، ما انرژی خیلی ارزانی هم در ایران نسبت به سایر کشورهای جهان داریم. کارگری که برای ما کار می کند تا شیشه را تولید کند با قیمت خیلی پایینی این کار را انجام می دهد.