اجتماعیکسب و کار ایرانی

شارژ کپسول آتش نشانی در محل آری یا خیر؟

زمان مناسب شارژ کپسول آتش نشانی

داشتن کپسول آتش نشانی صرفاً به تنهایی نمی تواند ایمنی کامل را همراه داشته باشد. این کپسول ها بسته به نوع آنها می بایست مورد بازرسی و شارژ قرار گیرند. در غیر این صورت کارآیی خود را از دست داده و در زمان هایی که نیاز به استفاده از آنها وجود دارد, نمی توانند عملکرد مناسبی داشته باشند و همین امر موجب بروز خسارات جبران ناپذیری خواهد شد.

بهترین زمان شارژ کپسول آتش نشانی برای اکثر کپسول ها سالی یک بار است، ولی می توان کپسول های CO2 را هر 2 سال یک بار شارژ نمود. این مدت زمان منوط بر این است که از کپسول استفاده نشده باشد و همچنین در بازرسی های ماهانه مشکلی مشاهده نگردد. در غیر اینصورت می بایست هر چه سریعتر و قبل از موعد یک ساله آن، اقدام به شارژ و سرویس آن کرد. جهت شارژ کپسول آتش نشانی شمال تهران، شارژ کپسول آتش نشانی شرق تهران و اطلاع از هزینه شارژ کپسول آتش نشانی با ما تماس بگیرید.

چطور متوجه شویم کپسول آتش نشانی به شارژ شدن نیاز دارد؟

همانطور که در مطالب قبلی نیز عنوان گردید کپسول ها  علاوه بر اینکه می بایست هر ساله شارژ شوند باید به طور ماهانه مورد بازرسی قرار گیرند.

  • کپسول هایی که دارای مانومتر هستند می بایست عقربه آن در محدوده تعیین شده باشد و یا اجزاء کپسول مانند اهرم ، شیلنگ ، پلمپ و یا بدنه آن از نظر ظاهری مشکلی نداشته باشند. در غیر اینصورت می بایست با بهره گیری از خدمات شرکت های معتبر در زمینه شارژ کپسول های آتش نشانی اقدام به سرویس و شارژ مجدد کپسول ها نمایید.
  • موردی که وجود دارد این است که حتی اگر یک بار از کپسول آتش نشانی استفاده کنید نیاز است تا برای شارژ آن به نمایندگی های معتبر اقدام کنید.
  • در صورتی که کپسول را به مدت طولانی در اختیار داشتید و از مدت تعیین شده بر روی کپسول گذشته باشد و شما از آن استفاده نکرده باشید با این حال زمان شارژ کپسول فرا رسیده است.
  • در صورتی که محل کپسول که در آن قرار گرفته است بسیار گرم یا سرد باشد و یا همراه با رطوبت باشد می تواند روی کپسول تاثیر گذاشته و بهتر است که در فواصل زمانی کوتاه تری اقدام به شارژ کپسول نمایید.

نکاتی که در زمان شارژ کپسول آتش نشانی باید رعایت کرد

در زمان شارژ کپسول مواردی را باید رعایت کرد تا مشکلات ایمنی در این خصوص مشاهده نشود :

  • سیم پلمب باید به صورتی باشد تا به راحتی قطع شود.
  • پلمب خاموش کننده باز نشده باشد.
  • زمانی که شارژ کپسول انجام می شود حتما باید کپسول جایگزین به جای آن قرار گیرد.
  • در زمان شارژ کارتی بر روی کپسول باید قرار گرفته باشد تا آخرین زمان شارژ بر روی آن نوشته شده باشد.
  • هر دو سال یک بار باید تست هیدرواستاتیک کپسول های آتش نشانی انجام شود تا از ایمن بودن تجهیزات اطمینان حاصل کنیم.

کپسول های آتش نشانی را هر چند وقت یکبار شارژ کنیم ؟

در صورتی که از کپسول های آتش نشانی استفاده نکرده اید و همچنین در بازرسی های ماهانه مورد خاصی را مشاهده نکرده اید ، می بایست کپسول ها را هرساله جهت شارژ به شرکت های معتبر سپرده و جهت تحویل گیری آن ها به نکات و موارد ضروری جهت تحویل گیری کپسول های آتش نشانی توجه نمایید. شما می توانید کپسول های CO2 را هر دو سال و کپسول های بیوورسال را هر 5 سال یکبار شارژ نمایید.

زمان شارژ کپسول آتش نشانی co2

همه ی کپسول های آتش نشانی می بایست هرماه مورد بازرسی قرار گیرند و حداکثر پس از یک سال شارژ گردند. کپسول های CO2 باید هر 6 ماه یکبار بازرسی شده و حداکثر هر 2 سال یکبار شارژ شود.

·         بازرسی یک ماهه

نیاز است تا کلیه لوازم و تجهیزات آتش نشانی از جمله کپسول های خاموش کننده هر ماه از لحاظ مکان قرارگیری کپسول و وضعیت بدنه و … مورد بازرسی قرار گیرد.

·         بازرسی شش ماهه

در این بازه زمانی ممکن است از وزن کپسول کاسته شده و نیاز مجدد به شارژ پیدا کند.

·         بازرسی یک ساله

تمام کپسول های آتش نشانی به غیر از co2 و بیوورسال به صورت سالانه نیاز به شارژ دارند.

تاریخ انقضاء کپسول آتش نشانی

تاریخ انقضاء کپسول های آتش نشانی با توجه به انواع مختلفی که دارد متفاوت است. این کپسول ها باید در زمان های خاصی بازرسی و شارژ شوند. یک کارت بر روی این کپسول ها چسبیده است که تاریخ آخرین باری که شارژ شده بر روی آن قرار گرفته است. اگر تاریخ مصرف آن گذشته باشد دیگر کارایی سابق را نخواهد داشت.

چرا کپسول‌های آتش نشانی نیاز به بررسی و شارژ مجدد دارند؟

اولین ابزار دفاعی و ایمنی در برابر وقوع آتش‌سوزی استفاده از کپسول‌های آتش نشانی است. اما تنها در صورتی می‌توان از مهارکردن حریق مطمئن باشیم که این خاموش‌کننده ها کاملاً شارژ یا تحت‌فشار باشند. فرض کنید که کپسول آتش نشانی را یکی دو سال پیش خریده‌اید و اکنون یک حادثه آتش‌سوزی کوچکی در نزدیکی شما رخ‌داده است.

اگر از زمان شارژ کپسول آتش نشانی اطلاعی ندارید یا از زمان خرید کپسول تا به امروز، آن را بررسی و نگهداری نکرده‌اید، خدای ناکرده ممکن است تمام کسب و کار یا محل سکونت شما به‌سرعت شعله‌ور شود. زیرا کپسول آتش نشانی نیازمند تعمیر یا تعویض بوده اما شما از این اتفاق مطلع نبودید. برای جلوگیری از این سناریو، می‌توانستید با بررسی دوره‌ای مهارکننده خود، از شارژ بودن یا نبودن کپسول مطمئن شوید و همچنین اگر نیاز به تعویض و یا تعمیر بود سریعاً اقدام می‌کردید.

همان‌طور که خودروی شما نیاز به تعمیر و نگهداری دارد تا بتوانید مطمئن رانندگی کنید و حادثه‌ای برای شما و اطرافیانتان رخ ندهد، کپسول‌های آتش نشانی نیز برای داشتن بهترین عملکرد در شرایط اضطراری و جلوگیری از خسارات آتش‌سوزی، نیازمند تعمیر و نگهداری هستند. حقیقت این است که کپسول‌های آتش نشانی اغلب آماده نیستند، زیرا به‌درستی نگهداری و شارژ نمی‌شوند. حتی اگر یک خاموش‌کننده قابل‌حمل، هرگز استفاده نشده باشد هم نیاز به بررسی و شارژ دارد. با این اوصاف، بازهم تصور می‌کنید که بررسی و شارژ کپسول آتش نشانی مهم و ضروری نیست؟!

بهترین زمان برای شارژ کپسول‌های آتش نشانی

این مورد بدیهی است که اگر خاموش‌کننده ای به طور کامل تخلیه شود، قبل از استفاده مجدد از آن، باید شارژ شود. اما این مورد تنها موردی نیست که نیاز به برنامه‌ریزی برای شارژ کپسول آتش نشانی CO2 مجدد داشته باشد. در ادامه موارد دیگری را بیان خواهیم کرد که در زمان مناسب باید بررسی و سرویس شوند.

·         بلافاصله پس از استفاده و به هر اندازه‌ای که محتویات تخلیه شوند:

اگر محتویات خاموش‌کننده به مدت چند ثانیه، حتی به طور تصادفی تخلیه شوند، فشار داخلی مخزن کاهش می‌یابد. به همین دلیل بایستی مجدد شارژ شود تا فشار سیلندر به‌اندازه اصولی افزایش پیدا کند و هنگام استفاده از کپسول، قدرت خاموش‌کنندگی را تضمین نماید.

·         به‌صورت دوره‌ای و برنامه‌ریزی شده:

مهارکننده حریق حتی اگر استفاده هم نشود، به دلیل نشت‌های ریزی که ممکن است وجود داشته باشد، در طول زمان می‌تواند فشار آن را کاهش دهد. این افت فشار دلیل دیگری است برای اینکه خاموش‌کننده ها را شارژ کنیم. برای رسیدگی به این نشت‌ها و جلوگیری از افت فشار، بسته به نوع کپسول آتش نشانی، بهترین راه بازرسی دوره‌ای از آن‌هاست.

·         هر زمانی که فشارسنج مهارکننده افت می‌کند:

دلایل مختلفی باعث این افت فشار می‌شوند. عوامل محیطی یا آسیب‌دیدن سیلندر می‌تواند باعث افت فشار شوند. یک بازرسی از خاموش‌کننده می‌تواند این اطمینان را به شما بدهد که کپسول آتش نشانی سالم است یا نیاز به شارژ کپسول آتش نشانی فوم و گاز به صورت مجدد دارد؟

برای بررسی و یا شارژ کردن کپسول های آتش نشانی به کجا مراجعه کنیم؟

شارژ مهارکننده‌های آتش فرایندی نیست که بتوانید خودتان آن را انجام دهید. ممکن است در نحوه شارژ کپسول آتش نشانی، بدون اینکه متوجه آن شوید مرحله‌ای را اشتباه انجام دهید. تخلیه کامل مهارکننده، سنجیدن فشار مخزن، میزان شارژ کردن صحیح و … از مواردی است که اگر یک اشتباه کوچک در هریک از این مراحل رخ دهد، ممکن است مهارکننده شما به‌خوبی عمل نکند یا حتی از کار بیفتد.

به همین دلیل بهتر است که این کار توسط یک متخصص و تکنسین آموزش‌دیده انجام شود. شرکت‌های حفاظت در برابر آتش، مؤسسه‌های ایمنی و آتش نشانی، گروه‌های صنعتی تولید ابزار اطفا حریق و … دانش لازم را برای انجام فرایند شارژ و پرکردن مهارکننده‌های آتش را دارند. شما با اطمینان می‌توانید این کار را به آن‌ها بسپارید و از صحیح پرشدن کپسول‌های آتش نشانی و استفاده از مواد خاموش‌کننده مناسب مطمئن شوید.

دکمه بازگشت به بالا