کاهش منابع مالی بهداشت جهانی؛ هم افزایی بحران ها
![کاهش بودجه بهداشت جهانی؛ هم افزایی بحران ها](/wp-content/uploads/2025/01/742707_241.jpg)
همزمان با دستور رئیس جمهور ایالات متحده برای خروج از این سازمان سازمان بهداشت جهانی درخواست بودجه 1.5 میلیارد دلاری برای حمایت از فراخوان اضطراری برای مداخلات بهداشتی در سراسر جهان کرد.
به گزارش آنا تامین مالی سیستم های بهداشت و درمان همواره یکی از مهم ترین چالش های کشورها محسوب می شود. بسیاری از این سیستم ها منابع پایداری را تعریف کرده اند و اگر شرایط اضطراری مانند همه گیری کووید-19 رخ ندهد این سیستم ها می توانند از این منابع برای انجام تمام برنامه های مراقبتی درمانی تحقیقاتی و آموزشی خود استفاده کنند.
وقتی یک بحران در کشوری رخ می دهد اگر یک بحران بهداشتی مانند شیوع یک بیماری عفونی نباشد می تواند به یک بحران بهداشتی برای سلامت جمعیت آسیب دیده تبدیل شود. بنابراین دولت ها بلافاصله به دنبال تامین منابع مالی برای مقابله با آن هستند. عموماً دولت ها برای بحران های بهداشتی بودجه های ویژه ای را تصویب می کنند و اگر منابع آنها کافی نباشد از بخش خصوصی و سازمان های بین المللی کمک می خواهند.
این در حالی است که وقتی یک بحران جهانی می شود این سازمان های بین المللی هستند که باید مداخله کنند که بودجه آنها از طریق دولت های عضو کمک های داوطلبانه موسسات بنیادها و سازمان های خصوصی و کمک های بشردوستانه تامین می شود.
خروج آمریکا از سازمان بهداشت جهانی
بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی جهان در حال حاضر با 42 بحران بهداشتی مواجه است که در سال آینده 305 میلیون نفر از جمعیت جهان را قربانی خواهد کرد. این سازمان زمانی با این بحران ها مواجه است که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دستور خروج این کشور از سازمان بهداشت جهانی را صادر کرد که این یعنی حدود یک پنجم بودجه این سازمان که 1.28 میلیارد دلار است. که از آمریکاست تحویل گرفت و گم شد. همزمان سازمان بهداشت جهانی روز دوشنبه درخواست بودجه 1.5 میلیارد دلاری کرد.
کاهش منابع مالی نظام های سلامت
به گفته سازمان بهداشت جهانی هم افزایی بین درگیری ها تغییرات آب و هوایی همه گیری ها و مهاجرت های دسته جمعی بحران جهانی بی سابقه ای ایجاد کرده است به گونه ای که تا سال 2025 حدود 305 میلیون نفر به کمک فوری نیاز خواهند داشت. در همین راستا این سازمان فراخوانی اضطراری برای حمایت از مداخلات بهداشتی در سراسر جهان صادر کرد و درخواست بودجه 1.5 میلیارد دلاری برای این مشکل کرد.
این درخواست اولویت ها و منابع حیاتی مورد نیاز برای رسیدگی به 42 وضعیت اضطراری بهداشتی فعلی از جمله 17 بحران درجه 3 را شرح می دهد. تدروس آدهانوم گبریسوس دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در این باره گفت: با توجه به اینکه منابع مالی جهانی در حال حاضر رو به کاهش است و سیستم های بهداشتی کشور به حداکثر ظرفیت خود رسیده اند این بودجه درخواستی برای کمک به مردمی است که با سخت ترین مشکلات دست و پنجه نرم می کنند. شرایطی که لازم است انجام شود
هم افزایی بحران های جهانی
به گفته مدیرکل سازمان جهانی بهداشت درگیری ها و درگیری ها شیوع بیماری ها بلایای مربوط به تغییرات آب و هوایی و سایر موارد اضطراری بهداشتی به طور مداوم یکدیگر را تشدید می کنند.
آدهانوم ادامه داد: کار سازمان جهانی بهداشت فراتر از مراقبت فوری و از کنترل شیوع تا ارائه حمایت روانی در مناطق و جوامع جنگ زده است. به آنها اجازه دهید از خودشان مراقبت کنند. در واقع کار این سازمان نجات جان افراد حفظ حق سلامت و امید دادن در جایی است که امیدی نیست.
بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت این سازمان متعهد به ارائه کمک های فوری بهداشتی و پزشکی از جمله در مناطق درگیر درگیری و جنگ مانند سرزمین های اشغالی فلسطین سوران و جمهوری دموکراتیک کنگو است. واکنش اضطراری سازمان جهانی بهداشت با واکنش های بشردوستانه گسترده تر هماهنگ شده و اولویت آن ارائه مراقبت های اولیه و تامین تجهیزات پزشکی است. رسیدگی به سوء تغذیه و حمایت از سلامت مادر و کودک اجرای کمپین های واکسیناسیون برای جلوگیری از شیوع بیماری و ارائه حمایت از سلامت روان به جمعیت آسیب دیده.
تغییرات اقلیمی جنگ و درگیری مهاجرت دسته جمعی و شیوع بیماری ها که از عوامل اصلی بحران های عمیق و پایدار بهداشتی بوده و گروه های آسیب پذیر جمعیت را تهدید می کند چهار چالش اصلی است که در درخواست سازمان بهداشت جهانی به آن اشاره شده است.