جعل هویت در فضای مجازی و اینترنت چه مجازاتی دارد؟
اثر انگشت نام و چیزهایی که ما را از دیگران متمایز می کند بخشی از هویت شخصی است. بسیاری از افراد ممکن است با نام های جعلی در فضای مجازی فعالیت کنند. اما اگر از نام نام خانوادگی و عکس شخص دیگری استفاده کنند جرم محسوب می شود.
به گزارش یومیر جعل هویت و سوء استفاده از نام و هویت افراد به گزارش دلگرم یکی از موارد مخربی است که در این مقاله قصد داریم درباره آن و مجازات جعل هویت صحبت کنیم.
استفاده از فضای مجازی در صورت عدم دقت و بی دقتی علاوه بر سرعت بخشیدن به کار می تواند عواقب بدی به همراه داشته باشد.
جعل هویت اینترنتی چیست؟
جعل هویت اینترنتی به این معناست که شخصی از اطلاعات شخص دیگری سوء استفاده کند یا هویت شخصی دیگر را جعل کند یا هویت اصلی کاربر را در فضای مجازی جعل کند. جعل هویت می تواند حضوری تلفنی یا آنلاین باشد و اگر به موقع تشخیص داده نشود می تواند عواقب جدی داشته باشد.
انواع جعل هویت اینترنتی
جعل ایمیل
جعل ایمیل تکنیکی است که در حملات هرزنامه و فیشینگ استفاده می شود تا کاربران را فریب دهد تا فکر کنند پیام از طرف شخص یا نهادی می آید که آنها می شناسند یا به آنها اعتماد دارند. در این شکل از جعل هویت فرستنده ایمیل جعل می شود به طوری که مشتری آدرس فرستنده جعلی را نمی بیند و اکثر کاربران آن را به شکل صحیح می بینند.
کاربران متوجه جعلی بودن فرستنده نخواهند شد مگر اینکه آدرس ایمیل و نام فرستنده را با دقت بیشتری بررسی کنند. اگر فرستنده کسی است که او می شناسند؛ بنابراین آنها به راحتی روی لینک کلیک می کنند.
با کلیک بر روی لینک های خراب شروع به نصب بدافزارهای مضر روی سیستم آنها می کند. با استفاده از بدافزارها می توانند به اطلاعات مهم شخصی و بانکی دسترسی پیدا کنند.
جعل وب سایت و/یا URL
جعل وب سایت کلاهبرداری است که در آن مجرمان سایبری وب سایتی را ایجاد می کنند که شباهت زیادی به یک برند مورد اعتماد دارد و همچنین دامنه ای شبیه به دامنه وب یک نام تجاری. هدف از جعل وب سایت این است که مشتریان تامین کنندگان شرکا و کارمندان یک برند را به یک وب سایت جعلی جذب کند و آنها را متقاعد کند که اطلاعات حساسی مانند جزئیات ورود شماره امنیت اجتماعی جزئیات کارت اعتباری یا شماره حساب بانکی را به اشتراک بگذارند.
به عنوان مثال می خواهید از سایتی خرید کنید که اطلاعات کاملی در مورد آن ندارید این سایت شما را برای پرداخت به صفحه ای هدایت می کند که با کمی تغییرات افراد می توانند یک صفحه جعلی دقیقا مانند سایت اصلی ایجاد کنند و با وارد کردن اطلاعات کارت و وارد کردن رمز عبور اقدام به هک کرده و به اطلاعات بانکی دسترسی پیدا کنید.
جعل هویت به این صورت اتفاق می افتد که فرد خود را در جای دیگری قرار می دهد و با به اشتراک گذاشتن محتوا از طرف شخصیت اصلی دیگران را به این باور می رساند که با شخصیت اصلی در ارتباط هستند سپس سعی می کنند از دیگران اطلاعات یا پولی دریافت کنند.
آیا تغییر هویت در فضای مجازی جرم است؟
اثر انگشت نام و چیزهایی که ما را از دیگران متمایز می کند بخشی از هویت شخصی است. بسیاری از افراد ممکن است با نام های جعلی در فضای مجازی فعالیت کنند. اما اگر از نام نام خانوادگی و عکس شخص دیگری استفاده کنند جرم محسوب می شود.
حکم تقلید در فضای مجازی
همانطور که اعلام کرده ایم جعل هویت در فضای مجازی جرم محسوب می شود و معمولاً برای مجرم مجازات در نظر گرفته می شود. اگر عنوانی را در فضای مجازی جعل کرده باشید طبق ماده 744 قانون جرایم رایانه ای هرکس با جعل عنوان و سمت دیگری اقدام به ایجاد و انتشار تصاویر نادرست و زیر سؤال بردن حیثیت و حیثیت او کند مجازات او نود و یک روز در زندان . تا دو سال یا پرداخت جریمه از 5 میلیون تا 40 میلیون تومان. در موارد شدید البته یک نفر به هر دو مجازات محکوم می شود.
اگر شخصی بدون رضایت شخص عکسهای خانوادگی یا خصوصی افراد را منتشر کند یا در اختیار دیگران قرار دهد و به حیثیت او لطمه وارد کند طبق ماده ۷۴۵ مجازات مرتکب حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی است. از 5 میلیون تا 40 میلیون تومان پرداخت می شود. در برخی موارد برای هر دو نفر مجازات تعیین می شود.
راهکارهایی برای جلوگیری از جعل هویت
هرگز روی ایمیل هایی که حاوی لینک هستند کلیک نکنید. اگر قصد انجام این کار را دارید باید اطلاعاتی در مورد اصالت و هویت فرستنده به دست آورید.
هنگام انتقال پول یا خرید آنلاین از صحت درگاه پرداخت مطمئن شوید.
اطلاعات شخصی خود را در وب سایت ها و صفحاتی که نمی شناسید وارد نکنید و آنها را خصوصی نگه دارید.
یک رمز عبور امن برای حساب ها و اطلاعات شخصی خود انتخاب کنید و برای همه حساب های خود رمز عبور یکسانی انتخاب نکنید
هر گونه تهدید یا پیامی را که دریافت می کنید گزارش دهید.
به هر کسی که آنلاین می بینید اعتماد نکنید و اطلاعات خود را به راحتی به اشتراک ندهید.
مجازات جعل هویت در اینستاگرام
جعل هویت در اینستاگرام به این معنی است که شخص از عکس ها و اطلاعات دیگران برای اخاذی سوء استفاده و افشای اطلاعات استفاده می کند. همچنین ممکن است یک فرد منفعت طلب خود را جای افراد مشهور بگذارد و سعی کند به حیثیت آنها لطمه بزند و اخاذی کند. به عنوان مثال شخصی ممکن است خود را جعل یک بازیگر کند و محتوای نامناسب پست یا منتشر کند. این شخص همچنین می تواند از طرفداران و افرادی که آن را می پذیرند درخواست پول کند. جعل هویت در اینستاگرام جرم محسوب می شود و مجازات دارد.
بر اساس ماده 13 قانون داده ها اگر شخصی حساب شخصی دیگری را هک کند یا خود را به عنوان آن شخص وانمود کند و از دیگران پول دریافت کند باید وجه یا مال را به صاحب اصلی بازگرداند و به حبس از 1 تا 5 سال محکوم شود. و 2 میلیون جریمه شود تومان تا 10 میلیون تومان.
نمای کلی
در این مقاله کامل درباره سرقت هویت در فضای مجازی و مجازات آن صحبت کردیم. استفاده از سایر اطلاعات شخصی و تلاش برای باج گیری از آشنایان و دوستان یا انتشار پست های نامربوط از طرف قهرمان داستان عمل مجرمانه تلقی می شود و پیگرد قانونی دارد.
روش های تشخیص جعل: با ما همراه باشید تا در مورد سیستم ها و روش های تشخیص جعل صحبت کنیم.
سوالات متداول
جعل هویت در اینستاگرام چیست؟
جعل هویت در اینستاگرام به معنای استفاده از تصاویر نام و نام خانوادگی افراد دیگر است.
آیا تغییر هویت در فضای مجازی جرم محسوب می شود؟
اگر از نام و تصویر افراد واقعی استفاده نکنید تغییر هویت در فضای مجازی جرم نیست.
* بازنشر مطالب سایر رسانه ها در یومیر به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع مخاطبان است.
انتهای پیام