با لفاظی درباره حجاب اجباری، دریچه ای به روی بانوان گشوده نخواهد شد

در گفتگو با آنا مطرح شد.

با شعار حجاب اجباری پنجره ای به روی زنان باز نمی شود

یک کارشناس مسائل فرهنگی در واکنش به صحبت های اخیر فاطمه راکعی گفت: حجاب اجباری دری را به روی زنان باز نمی کند.

حجت الاسلام قیازی مشاور خانواده و فعال فرهنگی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با اشاره به جایگاه زن در جامعه گفت: زنان در یک جامعه پویا و اخلاق مدار نقش محوری دارند. مسئله حجاب مبنای این سؤال است». خانم راکعی هم با همین حجاب کامل در این سطح فعالیت داشته اند و کاستی های ما در حوزه بانوان را باید در جای دیگری جستجو کرد. بدون حجاب و شعارهای حجاب اجباری دریچه ای برای زنان ما باز نمی شود. بلکه کمتر از چند سال دیگر به نقطه ای می رسیم که فرهنگ منحط غرب به آن رسیده است. یعنی شاهد خانواده هایی بدون حریم و از هم گسیخته خواهیم بود که شهوت خواهی و رفاه غیراخلاقی در آنها رایج است و خود به عنوان مردم آزرده خاطر می شوند و به دنبال راه حل هستند.

وی تصریح کرد: جامعه جنسی بدون اعتماد و وفاداری محصول یک قرن ترویج فرهنگ برهنگی و بی بندوباری است. اتفاقاً کارخانه داران خود در غرب از همین ترفند برای استثمار کارگران زن ارزان استفاده کردند و گفتند زنان باید آزاد باشند. از قضا مسئله حجاب یک قرن پیش در غرب هم مطرح بود که با مد و مد سعی کردند عفاف و حیا را از این جوامع دور کنند و بعد از تسخیر آن به زن غربی گفتند که دیگر پناهی نداری و راه خودت را پیدا کن

این کارشناس فرهنگی در پاسخ به این سوال که لباس هر فردی متعلق به خود اوست و مردان باید به آن احترام بگذارند گفت: از نظر علمی اگر مردی بگوید من تمایلی به جنس مخالف ندارم در فلان محیط برای من تاثیری ندارد. باید اختلال داشته باشد این که زن می تواند آنچه را که می خواهد بپوشد و مرد باید چشمانش را بپوشاند از جمله جملات نادرستی است که در هر مرکز روانشناسی و یک مرکز معتبر مردم شناسی پیشنهاد می کنید. آکادمی

حجت الاسلام قیاسی بیان کرد: غرایز جزء وجود و فطرت انسان است. از طرفی بحث پوشش در جامعه فقط یک موضوع فردی نیست بلکه یک مسئله جمعی است و به آداب و رسوم و فرهنگ هر منطقه مربوط می شود زیرا اثر دایره ای دارد. اینکه خانمی به بهانه پوشش اختیاری حدود شرعی و قانونی را رعایت نکند و بگوید مربوط به من است مثل یک موتورسوار است که بگوید من کلاه ایمنی نمی زنم و زندگی من مال خودم است و به من مربوط است. اگر شخص دیگری بگوید من در محل کار با لباس خواب راحت تر هستم این به عهده من است.

قیاسی افزود: در غرب هرکسی حق پوشیدن هر نوع پوششی را در هر جایی ندارد و محدودیت هایی نیز دارد. موضوع امروز کشور «حجاب اختیاری» و «حجاب اجباری» نیست که خانم راکعی این موضوع را به دروغ مطرح می کنند. ما سال هاست که این مرحله را پشت سر گذاشته ایم و بحث پوشش و حجاب در کشور ما کاملا اختیاری است و به معنایی که او در نظر دارد اجباری نیست. امروزه بحث از «نه به حجاب اجباری» به دوگانگی «برهنگی» و «پوشش» یا حیا زنان ایرانی و نقطه مقابل حیا ضداخلاقی وارداتی تبدیل شده است که مستلزم مطالعه و برنامه ریزی علمی است.

با شعار حجاب اجباری پنجره ای به روی زنان باز نمی شود

سخنرانی اخیر رئیس جمهور و قانون حجاب

این گزارش می افزاید مسعود مزیکیان رئیس جمهور دوازدهم آذر در گفت و گوی تلویزیونی درباره اجرای این قانون مجلس گفت: درباره قانون حجاب بحث های زیادی داریم. از نظر اجرا سوالات و ابهامات زیادی برای اجرا وجود دارد.

وی افزود: برای اینکه همزمان هم اصول و هم اجماع داشته باشیم باید گفت وگو و تعامل داشته باشیم این جمله معروفی است که می گویند اگر می خواهید چیزی را خراب کنید بد دفاع کنید. کسانی که می خواهند این کار را انجام دهند باید مهارت ایمان و توانایی داشته باشند و من چنین موردی را در سیستم اداری ما نمی بینم. و من چنین رفتاری را مشکل ساز می دانم. ما باید بنشینیم و صحبت کنیم و ببینیم این اتفاق چگونه خواهد افتاد.

حال نکته اینجاست که تا پایان آذرماه دولت موظف به اجرای این قانون بود حالا که این قانون اجرا نشده تکلیف چیست؟ حجت الاسلام مرتضی آقا تهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی در تشریح این خبر گفت: اکنون که دولت این قانون را ابلاغ نکرده رئیس مجلس حداکثر 15 روز فرصت دارد تا آن را ابلاغ کند.

دکمه بازگشت به بالا