بشنوید / «خواب های طلایی» چگونه خلق شد؟
«رویاهای طلایی» مشهورترین قطعه زندگینامه جواد است که مخصوص پیانو نوشته شده است. این قطعه نیز یکی از قطعات مورد علاقه هنرجویان پیانو محسوب می شود. اما باید گفت که «رویاهای طلایی» در واقع یک موسیقی فیلم است.
به گزارش یومیر «رویاهای طلایی» یکی از مهم ترین آثار پیانو ایران به شمار می رود که آهنگسازی آن را زنده یاد جواد معروفی انجام داده است. مردی که به نوعی هویت پیانوی ایرانی بود و امروز 25 آذرماه سالگرد درگذشت این هنرمند است.
زنده یاد معروفی تحصیلات موسیقی را نزد پدرش موسی معروفی آغاز کرد. تار می زد و با نواختن ویولن آشنا شد. پس از دوران دبستان در سن 14 سالگی در دوره ای که سرهنگ وزیری ریاست هنرستان موسیقی ملی را بر عهده داشت در آنجا به تحصیل پرداخت. او به پیانو روی آورد و تکنیک نوازندگی پیانو کلاسیک را نزد خانم تاتیانا خراطیان شروع کرد. او اتودها و پیش درآمدهای فردریک شوپن سونات های ولفگانگ آمادئوس موتسارت لودویگ ون بتهوون فرانتس شوبرت و فوگ های باخ را با مهارت نواخت. او در کنار موسیقی کلاسیک به فراگیری موسیقی ایرانی نیز پرداخت و تحصیلات موسیقی خود را نزد علینقی وزیری به پایان رساند.
معروفی در 21 سالگی در سال 1312 به دلیل استعداد فراوانی که در موسیقی داشت به استخدام وزارت فرهنگ و هنر وقت درآمد و در مدارس تهران معلم موسیقی شد و در هنرستان به تدریس سلفژ و دیکته موسیقی پرداخت. وی در سال 1319 همزمان با افتتاح رادیو به این موسسه آمد و سال ها سولیست پیانو بود. از سال 1332 به سرپرستی موسیقی رادیو منصوب شد و همزمان به عضویت شورای عالی موسیقی درآمد.
معروفی رهبر ارکستر شماره یک و رهبر ارکستر گلها نیز بود. او آهنگ های علی اکبر شیدا عارف قزوینی رکن الدین مختاری و درویش خان و بسیاری دیگر از آهنگسازان مشهور ایرانی را تنظیم کرده است.
با نواختن پیانو برای موسیقی ایرانی بیشتر از مرتضی خان محجوبی اقتباس کرد. اما او روش خاصی داشت که در آن تکنیک مشهود بود. معروفی بیش از چهل سال آهنگسازی کرد و پدرش را از اولین کسانی می دانند که قطعات موسیقی ایرانی را برای پیانو ساخته و تنظیم کرده است. اولین نمایش معروف جواد «آوازهای خیام» بر اساس رباعی خیام بود که در سال 1315 اجرا شد.
اما «رویاهای طلایی» که اثر برجسته جواد معروفی به حساب می آید نام فیلمی به کارگردانی معضدیوان فکری محصول سال 1330 است.داستان فیلم از این قرار است: پسر جوانی در خواب می بیند که وارد دربار شاه شده است. عباس صفوی و جایگاه و احترام خاصی دارد و سپس این آرزو محقق می شود و اجازه می یابد یک روز در دربار زندگی کند.
این قطعه را در فایل زیر بشنوید:
انتهای پیام