چگونه وکیل خوبی باشیم؟

این یک سوال مهم است که قطعا می تواند بر فعالیت کاری یک وکیل تاثیر مثبتی بگذارد .

ابتدا به این می پردازیم که وکیل به چه کسی گفته می شود؟

وکیل به شخصی گفته می شود که در مقطع لیسانس یا بالاتر تحصیلات خود را به اتمام رسانده و در آزمون وکالت که از دو مرجع کانون وکلا و مرکز وکلا سالانه یکبار برگزار می شود شرکت کرده و پذیرفته شده ، دوره کارآموزی خود را که دو سال است سپری کرده و پس از آن در آزمون اختبار که در دو مرحله کتبی و شفاهی برگزار می شود هم پذیرفته شده و پروانه وکالت خود را کسب کرده است .

 

یک وکیل باید ویژگی و رفتار های درست و مشخص شده ای داشته باشد تا بتواند وکیل خوبی برای موکل خود باشد .

در اولین مرحله یک وکیل باید قبل از اینکه یک پرونده را قبول کند و وکالت آن را بر عهده بگیرد حتما باید یک جلسه تر جیحا حضوری با موکل خود بگذارد تا موکل به صورت مفصل در خصوص پرونده و جزئیات آن با وکیل خود صحبت داشته باشد و تمامی مدارکی را که به پرونده مربوط است در اختیار وکیل قرار دهد .

در این مرحله وکیل به بررسی آن می پردازد تا بتواند به صورت کلی بر روی پرونده و جزئیات آن تسلط پیدا کند و نتایجی را که ممکن است در آینده پیش آید را برای موکل خود شرح دهد .

علاوه بر این مورد وکیل پس از این که از جزئیات پرونده مطلع شد و توانست مدت زمان تقریبی رسیدگی را تشخیص دهد و طبق آن و اعمالی که در آن خصوص باید انجام دهد ، مبلغ حق الوکاله را مشخص کرده و به موکل اعلان نماید تا آن شخص بتواند شرایط را بررسی کرده و تصمیم درست و نهایی را بگیرد .

مشخصات یک وکیل خوب:

قطعا یک وکیل برای اینکه وکیل خوبی باشد و افراد زیادی را برای قبول وکالت پرونده شان به خود جذب کند  باید ویژگی های زیر را دارا باشد. :

1 – باید اطلاعات به روز داشته باشد:

باید به این نکته اشاره کنیم که قوانین و مقررات به هر حال ممکن است تغییراتی داشته باشند و یک وکیل قطعا باید از قوانین جدیدی که تصویب می شود آگاهی کامل داشته باشد در غیر این صورت نمی تواند به اطلاعات قدیمی خود تکیه کند و وکالت یک پرونده را به عهده بگیرد .

2 – امین و امانت دار بودن:

این که یک وکیل اطلاعات محرمانه موکل خود را افشا نکند و نزد خود نگه دارد از دیگر ویژگی های مهم یک وکیل با تجربه می باشد .

3 – برخورد درست و محترمانه با موکل و قاضی:

یک وکیل خوب و ماهر علاوه بر این که باید اطلاعات کامل و دقیق داشته باشد باید برخورد درستی با افراد اعم از موکل ، قاضی و دیگر افراد داشته باشد و به آنان احترام بگذارد و شخصیت خود را حفظ کند . این نکته بسیار حائز اهمیت است و رعایت آن بر روند کاری تاثیر گذاری بالایی خواهد داشت .

4 – تخصص مشخص شده داشته باشد:

این که یک وکیل در یک حوزه اما به صورت تخصصی فعالیت داشته باشد از ویژگی های مثبت وی به حساب می آید چراکه هر حوزه ای به قدری گسترده و وسیع است و پیچیدگی دارد که کم پیش می آید که یک وکیل در تمامی حوزه ها به صورت تخصصی فعالیت داشته باشد و در چنین شرایطی  ممکن است تجربه کمتری نسبت به وکیلی  که در یک حوزه به صورت تخصصی فعالیت دارد ، داشته باشد .

بنابراین بهتر است وکیل ، حوزه فعالیت خود را مشخص کرده و به صورت تخصصی در آن حوزه شروع به فعالیت کند .

5 – روابط عمومی بالا و فن بیان قوی:

از دیگر ویژگی های شخصیتی و رفتاری مثبت که یک وکیل خوب باید داشته باشد این است که فن بیانش به قدری بالا باشد که بتواند در جلسه دادگاه با کلامی رسا و محکم و قاطعبا تکیه بر اطلاعات و دانش خود  از موکلش دفاع کرده و صحبت ها و اظهارات خود را بیان نماید .

6 – قدرت انتخاب در انتخاب سریع ترین و کم هزینه ترین راه:

این که یک وکیل بتواند پس از صحبت با موکل خود و بررسی مدارکی که از سوی موکل به او ارائه شده و با تکیه بر قانون جمهوری اسلامی ایران ، راهی را انتخاب کند که هم سریع پیش رود و هم هزینه کمتری را در این مسیر داشته باشد از ویژگی های مثبت یک وکیل پایه یک دادگستری خوب می باشد .

7 – خودداری از اطمینان صد در صد دادن به موکل:

یک وکیل ماهر و با تجربه به هیچ عنوان به موکل خود اطمینان صد در صد نمی دهد و به واسطه این موضوع نمی تواند موکل خود را به اصطلاح گول بزند که تنها پرونده را جذب کرده و حق الوکاله را دریافت کند و این جزء ویژگی های شخصیتی منفی برای یک وکیل به حساب می آید که قطعا در صورتی که به نتیجه نرسد و نتیجه مورد نظر موکل تحقق نیابد ، جلوه ی خوبی برای یک وکیل به دنبال نخواهد داشت .

8 – بهره گیری از تجربیات دیگران:

مشورت کردن با دیگران و بهره گیری از تجربیات آنان در هیچ اموری هیچ موردی ندارد و قطعا می تواند به یک وکیل کمک بسیاری کند .

البته باید توجه داشت که با کسانی مشورت کرد که بر تمامی قوانین و مقررات آگاهی و تسلط کامل داشته و تجربه کافی در این خصوص داشته باشند .

بنابراین وکیلی که ویژگی هایی که پیش تر بیان شد را دارا باشد یک وکیل خوب به حساب می آید و به همین جهت افراد بیشتری به این وکیل اعتماد میکنند و پرونده ی خود را در حوزه های مختلف به او می سپارند و جزئیات پرونده خود را در اختیار وکیل قرار می دهند .

 

منبع: فرهنگ تفاهم

دکمه بازگشت به بالا