۳ تهدید موجودیتی برای رژیم صهیونیستی از نگاه هاآرتص
یک روزنامه چاپ فلسطین اشغالی با اشاره به جنگ غزه و کینه و خودخواهی نتانیاهو، به بررسی سه تهدید وجودی که رژیم صهیونیستی با آنها مواجه است پرداخت.
به گزارش یومیر، رژیم صهیونیستی در نتیجه جنگ غزه با چالشهای زیادی بهطور روزانه در جبهههای متعدد و در سطوح مختلف مواجه است اما اکنون این رژیم موقت با تهدیدات موجودیتی مواجه شده که ماهیت آن را در معرض خطر قرار میدهد و این چالشها با شکست طرح نظامی در غزه و عدم تحقق اهداف این رژیم آشکار شده است.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص در گزارشی در این باره نوشت: موجودیت اسرائیل در جبهههای مختلفی در معرض خطر قرار گرفته است؛ تهدید اول نظامی است که منبع آن ۶ طرف هستند؛ حزبالله لبنان، حماس، فلسطینیهای کرانهباختری، یمن، ایران و سوریه. دایره دشمنان اسرائیل نه تنها گسترش پیدا کرده است بلکه منظمتر و مسلحتر شده است زیرا مورد حمایت مورد حمایت ایران، روسیه و چین هستند و همه آنها به دنبال ایجاد بیثباتی در جهان غرب و بهویژه سرزمینهای اشغالی هستند.
روزنامه چاپ فلسطین اشغالی نوشته «این واقعیت که اسرائیل یک قدرت منطقهای مورد حمایت آمریکاست و بر فلسطینیها سلطه استعماری دارد دیگر برای مقابله با این واقعیت که تمام دشمنان این رژیم چه شیعه و چه سنی راهبردیتر از قبل شدند و تصمیم گرفتند که اسرائیل را آزار دهند و اگر امکان داشته باشد آن را نابود کنند».
تهدید موجودیتی دوم از نگاه هاآرتص، «تهدید داخلی» است که تاثیرات آن کمتر از تهدید خارجی نیست که این تهدید نیز چند جبهه دارد؛ مجموعه گسترده یهودیان تشنه قدرت که خواستار طرد فلسطینیها از مناطق مختلف سرزمینهای اشغالی هستند و سکولارها را خائن میدانند. اینها در ایجاد «اسرائیل» جدید سهیم بودند و به دنبال ایجاد نظام یهودی متعصب و تندرو هستند.
جبهه داخلی دیگر جمعیت رو به رشد یهودیان افراطی ارتدوکس هستند که از امتیازات طبقه بالا برخوردارند؛ آنها کار نکردن و خدمت نکردن در ارتش را ترجیح میدهند و احزاب سیاسی آنها رهبران زن ندارند. این مجموعه امتیازات بینظیری در کل جهان دارند و اعضای آن باور خیالی دارند مبنی بر اینکه دعای آنها سلاح اساسی محافظت از سکولارهای حامی آنها است.
به باور نویسنده هاآرتص، جبهه آخر برگرفته از باور راستگرایان است که مبتنی بر «تقدیس یک مرد» است همانگونه که در تاریخ در مورد لنین و موسولینی اتفاق افتاد، در این جبهه میتوان مردم را از طریق یک شخصیت سیاسی کینهتوز بیحس کرد و منکر قساوت و خودخواهی آن شخصیت شد، درحالی که او آمادگی این را دارد که مردم را به جهنم بکشاند.
این رسانه مینویسد: حقد و کینه نتانیاهو اکنون برای تمام جهانیان واضح و آشکار شده است؛ او با آغاز تغییرات قضایی فاجعهبار دستگاه دولت را در راستای منافع سیاسی شخصی خود ربود و هشدارهای امنیتی را نادیده گرفت تا این تغییرات را ادامه دهد، این تغییرات شکاف عمیقی در داخل رژیم صهیونیستی ایجاد کرد و اسرائیل را در معرض خطر مستقیم قرار داد. نتانیاهو مسئولیت نتایج وحشتناک برآورد امنیتی اشتباهش و بی کفایتی مطلق خود را نمیپذیرد و همچنان ماهیت فاجعهبار جنگ اسرائیل علیه غزه ادامه دارد.
در این گزارش همچنین با اشاره به جگ غزه آمده است: این جنگ اقتصاد اسرائیل را برهم زد و کارخانهدارها و صاحبان شرکتها را به میدانهای نبرد کشاند درحالی که خسارتهای اقتصادی زیادی دادند. تعداد زیادی از نظامیان اسرائیلی در این جنگ کشته شدند و بسیاری از اسرا هنوز بازنگشتهاند و هر روز روحیههای غیرنظامیان کمتر از روز قبل میشود، این جنگ اسرائیل را در سطح بینالمللی تضعیف کرد.
در بخش دیگر این گزارش آمده است که به نظر میرسد که این سه جبهه؛ تهدید نظامی، افراط سیاسی داخلی و نابودی ملاکها و عرفها جدای از هم هستند اما در واقع عمیقا به هم وابسته هستند و یک تهدید موجودیتی خطرناک را برای اسرائیل تشکیل میدهند.
در پایان این گزارش آمده است که رژیم صهیونیستی «اکنون به یک جنبش دموکراتیک اجتماعی گسترده نیاز دارد تا میان دولت و مردم پیوند ایجاد کند و تنها چنین جنبشی می تواند اسرائیل را از خطرات و تهدیدات موجودیتی نجات دهد».
انتهای پیام