گسیل سرمایه ها به سمت طلا وارز؛ فاجعه ای برای آینده اقتصاد

گسیل سرمایه‌ها به سمت طلا وارز؛ فاجعه‌ای برای آینده اقتصاد

یومیر/خراسان رازاوی یکی از اعضای هیئت عملی گروه حسابداری دانشگاه فردوسی مشهاد گفت: “سرمایه گذاری برای طلا یک فاجعه برای آینده اقتصاد و واحدهای تولید کشور است.”

محمد حسین ودی در مصاحبه ای با یومیر گفت: “برای انجام فعالیتهای مالی بودجه مبادلات بین المللی اقتصادی و تأمین انرژی باید تسهیل شود و در صورت عدم وجود موانع در نوسانات ارزی تورم بالا و انرژی نادر مشکلات تولید حل نمی شود.”

“بسیاری از رهبران و نهادهای اقتصادی و پولی سعی می کنند درآمد خود را افزایش دهند و فعالان اقتصادی به جای تولید تشویق می شوند. بنابراین ما می بینیم که فروشنده در بسیاری از نهادهای اقتصادی و موسسات مالی جسورانه است ؛ در همین حال بخش تولید و اقتصاد با یک فاجعه بزرگ روبرو هستند و در بخش تولید سرد نیست.

حتی بسیاری از افراد به دلیل عدم اطمینان مالی که در فعالیت های تولیدی احساس سرما می کنند بودجه و ذخایر خود را برای خرید طلا و سرمایه گذاری در صندوق های طلا فشار می دهند. معاملات صندوق طلا بیش از کل معاملات بازار سرمایه روزانه است و این یک فاجعه برای آینده اقتصاد کشور است.

وی افزود: با این شرایط واحدهای تولیدی در آینده دشوارتر خواهند بود زیرا این ذخایر که در تولید سرمایه گذاری می کنند ایجاد شغل افزایش تولید ناخالص داخلی و افزایش سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذاری در صندوق های بدون صندوق گاو یا در صندوق های سرمایه گذاری طلا ذخیره می شوند و در اقتصاد سرمایه گذاری نمی کنند. “

مهمترین چالش در اقتصاد

کارشناس این متخصص گفت: “یکی از مهمترین مشکلات تولید که یکی از اصلی ترین تمرکز اقتصاد است ایجاد مشکلات نقدینگی و تورم زیاد است بنابراین بسیاری از واحدهای تولیدی در کار در سرمایه عملیاتی مشکل دارند و مجبورند بخش های تولید را متوقف یا متوقف کنند.”

وی افزود: به ویژه در بازار سرمایه شرکت ها برای تأمین مالی باید به اوراق بهادار اسلامی بروند که سود آن تا 2 ٪ و 5 ٪ است. و با این نرخ برای تأمین مالی روزانه و بررسی این مرحله دشوار در حالی که هیچ تولید با این نرخ های بالا مقرون به صرفه نیست و از طرف دیگر تورم بالا و محدودیت قیمت (قیمت گذاری گرامری) باعث شده است که برخی از واحدهای تولیدی نیازهای بازار گرامر و نرخ تورم بالا را با قیمت تورم بالا برآورده کنند.

ودی یک مشکل دیگر در اقتصاد را به عنوان مشکلی در بحران انرژی توصیف کرد و گفت که برخی از واحدهای تولیدی در فولاد سیمان و حتی پتروشیمی ها به طور مکرر برق و گاز خود را قطع کرده اند یا مشکل کمبود آب دارند و برای چند روز قطع شده و مجبور به متوقف کردن تولید هستند. با وجود تعطیلات آنها مجبور بودند هزینه نیروی کار هزینه بیمه مالیات و غیره را بپردازند و بنابراین تولید برای آنها مشکلی بود.

وی گفت: در شرایط فعلی بحران کلی در مشکل آب جامعه است و انتشار ذخایر هشدار به نظر می رسد و همراه با شماره های دیگر
بخش های تولید مضر هستند و می گویند تصاویر انرژی منجر به افزایش هزینه محصولات می شوند زیرا هزینه های ثابت در سال اختصاص می یابد. واحد محصول با کاهش تولید افزایش می یابد.

استاد دانشگاه مشکلات ارز خارجی تحریم ها و مشکلات ارزی مانند سایر مشکلات اقتصاد را ذکر کرده و گفت: “ما با شرایطی روبرو هستیم که اقتصاددانان نمی توانند به راحتی معاملات پولی خود را انجام دهند که در صورت عدم امکان وارد کردن یا کالاهای واسطه ای منجر به هزینه ها و مواد اولیه می شود.

وی گفت: “اگر سازنده متقاعد شود كه ارز لازم می تواند ارز لازم را برای نرخ پیش بینی شده تأمین كند و صادرکننده می داند كه ارز حاصل از صادرات می تواند به راحتی مبادله كند و نگران بودجه خارجی نیست وی گوشت ارز نخواهد بود.”

کارشناس بازار سرمایه در مورد راه مقابله با گوشت مبادله گفت: “فعالیت هایی که می تواند برای کشور ایجاد کند از جمله صادرات نفتی و غیر نفتی مؤثر است و به ویژه عدم صادرات ناتوان برای کمک به کاهش نرخ ارز از این نظر باید برای تسهیل جریان و مجازات ها انجام شود.”

نیاز به تحویل ارز در یک شبکه رقابتی دارد

وی گفت در مورد نرخ ارز که مدتی در بازار متداول بوده است اگر نرخ ارز در یک سیستم رقابتی و شبکه برای تولید کننده و صادرکننده بخش خصوصی در نظر گرفته شود از برخی فساد و اجاره جلوگیری می کند.

Wedie یکی از بزرگترین خانه های فساد را به عنوان نرخ ارز یارانه ای توصیف کرد و گفت: “ما با فساد فاجعه بار در منطقه Swروس معتبر از جمله 1.2 میلیارد دلار برای چای یا اخیر که نمی تواند یک میلیارد دلار باشد که به ورودی دام ها اختصاص داده شده است پرداختیم.” از طرف دیگر ما با این سؤال روبرو هستیم که تعهد ارزی را به صادرکننده با قیمت هایی که از نرخ بهره آزاد بازار فاصله گرفته اند از بین ببریم و بسیاری از صادرکنندگان از این مشکل ناراضی هستند و شرایط پس از صادرات فعالیت ناامید می شوند. با این حال قیمت های ورودی داخلی به جز کسانی که در معرض قیمت گذاری هستند مانند عرضه خدمات تخصصی و کالاهای واسطه ای اغلب با نرخ ارز بازار آزاد برای مصرف کننده قیمت دارند.

وی گفت: از طرف دیگر صادرکننده موظف است ارزهای ضد صادرات را در بازار برون سپاری کند بنابراین اگر ارز در بازار آزاد کالاهای خاص تولید و صادرات مرفه تر باشد. البته دولت باید ارزهای ترجیحی و یارانه ای را برای مواد اساسی مردم در نظر بگیرد تا مشکلی در رفع نیازهای اساسی افراد وجود نداشته باشد و سرعت مواد اولیه فراتر از قدرت مردم نباشد.

پایان پیام

دکمه بازگشت به بالا