عمومیکسب و کار ایرانی

معطر کردن برنج که بو و مزه ندارد

برنج غذای اصلی بسیاری از کشورها است که همیشه در اکثر مهمانی ها استفاده می شود. از این رو داشتن طبع خوشمزه و خوش عطر برنج از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در کشور عزیزمان ایران هم برنج یکی از پرمصرف ترین غذاهایی است که در هم وعده های خانوادگی و هم در مهمانی ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. همان طور که می دانید برنج روش های پخت متنوعی دارد به همین دلیل خوش عطر کردن آن بسیار حائز اهمیت است. کترینگ دنا در تمامی آفیس ها و حتی در مراسم ها و ها از برنج های خوش پخت و با کیفیت استفاده می کند. شاید پخت برنج در ظاهر کار راحتی به نظر برسد، اما با توجه به اینکه انواع مختلف برنج و با تنوع بسیار بالایی که وجود دارد. در بعضی مواقع ممکن است بعد از پخت برنج متوجه شویم که برنج عطر و طعم خوبی ندارد. به همین علت در ادامه قصد داریم شما را با روش های مناسب برای پخت برنجی خوش عطر به طور کامل آشنا کنیم.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص خدمات بی بی عطار حتما کلیک نمایید.

عطر دار کردن برنج با استفاده از برنج عطری

از آنجا که برنج ها انواع مختلفی دارند و برای اینکه برنج با عطر زیادی داشته باشید می‌توانید از برنج های عطری استفاده کنید. معمولا این برنج‌های عطری دانه درشت بوده و عطر بیشتری نسبت به برنج‌های معمولی دارند. این نوع برنج ها برنج باسماتی هم نام دارد و بیشتر در هند و پاکستان استفاده می‌شود.

عطر دار کردن برنج با استفاده از سبزیجات

برای عطر دار کردن برنج خود می تواند در زمان پخت، انواع مختلف سبزی معطر را به آن اضافه کنید. از این رو برای داشتن برنج خوشمزه و خوش عطر بعد از آبکش کردن برنج و یا در هنگام پخت برنج کمی گشنیز خرد شده، ریحان، نعناع، جعفری و حتی می توان از برگ سیر خرد شده هم استفاده کنید. برای درست کردن باقالی پلو و شوید پلو خوش عطر از گل محمدی خشک شده و یا زعفران استفاده کنید.

همچنین بخوانید:

عطر دار کردن برنج با استفاده از زیره

از روش های دیگر برای داشتن برنج خوش عطر استفاده از ادویه های معطر می باشد. اگر در زمان پخت برنج مقداری کم زیره سیاه به آن اضافه کنید، برنج لذیذتر و خوش عطرتر خواهید داشت. زیره با خواص زیاد و طبع گرمی که دارد ترکیب آن با برنج روش مناسبی برای مصرف این ماده مفید می باشد.

این مطلب را هم بخوانید:

خوش عطر کردن برنج با استفاده از آب گوشت یا آب مرغ

برای اینکه برنجی خوش عطر و خوش طعمی داشته باشید، می توانید هنگام پخت برنج از آب مرغ یا آب گوشت استفاده نمایید. برای اینکار بهتر است که آب گوشت یا آب مرغ را از صافی رد کنید تا ذرات گوشت و مرغ در آن نباشد. از آن جایی که آب مرغ و گوشت تا حدی چرب خواهد بود، دیگر نیازی به اضافه کردن روغن به برنج نیست.

خوش عطر کردن برنج با استفاده از هل سبز

برای داشتن برنجی خوش عطر، می توانید سه تا چهار عدد هل سبز را به برنج در حال جوشیدن اضافه کنید. یکی از روش های مناسب اضافه کردن هل در زمان دم کردن برنج است. هل عطر برنج را معطر و خوشبو می کند.

عطر دار کردن برنج با استفاده از روغنی که پیاز را در آن سرخ کرده اید

یکی دیگر از روش های موثر که بسیاری از خانم ها از آن برای معطر کردن برنج به کار می گیرند، استفاده از روغن پیاز داغ است. ابتدا برای اینکار باید یک پیاز کوچک را پوست گرفته و سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید. پیاز را خرد کرده و به روغن داغ اضافه نمایید. هنگامی که پیاز طلایی رنگ شد می توان از آن برای عطر بخشیدن به برنج استفاده کنید.

عطر دار کردن برنج با استفاده از روغن حیوانی

یکی دیگر از روش های که برنج شما را خوش طعم تر می کند روغن حیوانی است. روغن حیوانی عطر و طعم برنج شما را چندین برابر می کند. برای اینکار بهتر است روغن حیوانی را در هنگام دم کردن برنج به آن اضافه کنید. بعد تحمل کنید تا برنج دم بکشد.

همچنین بخوانید:

عطر دار کردن برنج با استفاده تهیه برنج به صورت کته

کته کردن برنج هم یک روش ایده آل و مناسب برای عطر دار کردن آن است. وقتی که برنج را آبکش می کنید، عطر و طعم خود را به میزان زیادی از دست می دهد. اگر برای درست کردن برنج از روش کته ای استفاده کنید، قطعا طعم و عطر برنج در آن حفظ شده و لذیذتر می شود. از سوی دیگر برنج کته ای دارای ویتامین  های بیشتری نسبت به برنج آبکش می باشد، به همین علت بسیاری از متخصصین تغذیه توصیه می  کنند برای تهیه برنج از روش کته استفاده کنید.

خوش عطر کردن برنج با استفاده از برنج دودی

برنج دودی یکی از انواع برنج است که همانگونه که از نامش پیداست، بوی دود می‌دهد. این برنج ها معمولا بعد از برداشت و به عمل آمدن در معرض دود قرار گرفته و از این رو بوی دود می دهند. اگر از عطر این نوع برنج ها را می پسندید می توانید از برنج دودی استفاده کنید. یک راه حل دیگر نیز این است که یک پیمانه برنج دودی به برنج معمولی اضافه کرده در این صورت برنج شما عطر و بوی برنج دودی به خود می گیرد.

این مطلب را هم بخوانید:

خوش عطر کردن برنج با استفاده از زعفران

می توان گفت که زعفران یکی از خوش عطرترین چاشنی هایی است که به برنج اضافه می شود. برای عطر بخشیدن به برنج می توانید ته دیگ زعفرانی درست کنید. با اینکار بوی زعفران در برنج می پیچد. همچنین اضافه نمودن زعفران به انواع پلوها مانند باقالی پلو و لوبیا پلو در خوش عطر کردن آن ها نقش بی نظیری دارد. یک روش دیگر هم می توانید بعد از درست شدن برنج، مقداری برنج را با زعفران دم کرده ترکیب کرده و روی برنج سفید بریزید تا برنجتان بوی زعفران بگیرد.

خوش عطر کردن برنج با استفاده از چوب دارچین

یکی دیگر از زوش های ایده آل برای عطر دار کردن برنج استفاده از چوب دارچین است. برای اینکار می  توانید بعد از دم کشیدن برنج یک یا دو عدد چوب دارچین روی برنج قرار داده که عطر دارچین در داخل بپیچد و آن را خوش عطر کند. این روش برای درست کردن شوید پلو، لوبیا پلو و باقالی پلو بی  نظیر است.

خوش بو کردن برنج با استفاده از روغن های معطر

اضافه کردن روغن  های طبیعی مانند روغن زیتون و روغن کنجد می تواند عطر خیلی فوق العاده ای به برنج ببخشد. برای اینکار باید بعد از نیم پز شدن برنج در هنگام دم کشیدن مقداری روغن کنجد و یا روغن زیتون به برنج خود اضافه کنید. همچنین استفاده کردن از روغن زیتون و یا کنجد موجب دانه دانه شدن برنج و خوش طعم تر شدن آن می شود.

این مطلب را هم بخوانید:

خوش بو کردن برنج با استفاده از برگ بو یا برگ نعناع

برای تهیه برنج خوش عطر هم می توان از برگ نعناع و برگ بو تازه یا خشک استفاده نمایید. وقتی که برنج را آبکش کرده و یا آب برنج کته بخار شد. در زمان دم کردن برنج، چند برگ نعناع یا برگ بو روی برنج قرار دهید. این روش موجب می  شود تا برنج شما بسیار خوشبو و معطر شود.

خوش بو کردن برنج با استفاده از کره

یکی دیگر از روش های خوش عطر شدن برنج که بسیاری از خانم ها به کار می برند استفاده از کره است. شما می توانید در طرز تهیه برنج خوش عطر خود در هنگام دم کردن برنج، مقداری کره لابه لای برنج خود اضافه کنید. اینکار موجب خوش بو و خوش طعم شدن برنج شما می شود. در این مقاله سعی کردیم روش های معطر کردن برنج اشاره کنیم. شما می توانید برای خوش عطر و طعم کردن برنج از انواع گیاهان، ادویه های معطر و همچنین روغن های معطر استفاده نمایید و با این روش ها یک برنج فوق العاده خوش عطر درست کنید.

سفارش غذای سازمانی در کترینگ دنا

ما در با تهیه غذا آماده و ارسال آن آماده خدمت رسانی هستیم. تولید و طبخ انواع غذا، دسر و شیرینی، نوشیدنی و برگزاری همایش و ایونت از عمده فعالیت های کترینگ دنا است. شما عزیزان می توانید با کلیک بر روی و مطالعه آن از نحوه سفارش غذا برای شرکت و سازمان خود مطلع شوید.

برنج غذای اصلی بسیاری از کشورها است که همیشه در اکثر مهمانی ها استفاده می شود. از این رو داشتن طبع خوشمزه و خوش عطر برنج از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در کشور عزیزمان ایران هم برنج یکی از پرمصرف ترین غذاهایی است که در هم وعده های خانوادگی و هم در مهمانی ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. همان طور که می دانید برنج روش های پخت متنوعی دارد به همین دلیل خوش عطر کردن آن بسیار حائز اهمیت است. کترینگ دنا در تمامی آفیس ها و حتی در مراسم ها و ها از برنج های خوش پخت و با کیفیت استفاده می کند. شاید پخت برنج در ظاهر کار راحتی به نظر برسد، اما با توجه به اینکه انواع مختلف برنج و با تنوع بسیار بالایی که وجود دارد. در بعضی مواقع ممکن است بعد از پخت برنج متوجه شویم که برنج عطر و طعم خوبی ندارد. به همین علت در ادامه قصد داریم شما را با روش های مناسب برای پخت برنجی خوش عطر به طور کامل آشنا کنیم.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص خدمات حتما کلیک نمایید.

عطر دار کردن برنج با استفاده از برنج عطری

از آنجا که برنج ها انواع مختلفی دارند و برای اینکه برنج با عطر زیادی داشته باشید می‌توانید از برنج های عطری استفاده کنید. معمولا این برنج‌های عطری دانه درشت بوده و عطر بیشتری نسبت به برنج‌های معمولی دارند. این نوع برنج ها برنج باسماتی هم نام دارد و بیشتر در هند و پاکستان استفاده می‌شود.

عطر دار کردن برنج با استفاده از سبزیجات

برای عطر دار کردن برنج خود می تواند در زمان پخت، انواع مختلف سبزی معطر را به آن اضافه کنید. از این رو برای داشتن برنج خوشمزه و خوش عطر بعد از آبکش کردن برنج و یا در هنگام پخت برنج کمی گشنیز خرد شده، ریحان، نعناع، جعفری و حتی می توان از برگ سیر خرد شده هم استفاده کنید. برای درست کردن باقالی پلو و شوید پلو خوش عطر از گل محمدی خشک شده و یا زعفران استفاده کنید.

همچنین بخوانید:

عطر دار کردن برنج با استفاده از زیره

از روش های دیگر برای داشتن برنج خوش عطر استفاده از ادویه های معطر می باشد. اگر در زمان پخت برنج مقداری کم زیره سیاه به آن اضافه کنید، برنج لذیذتر و خوش عطرتر خواهید داشت. زیره با خواص زیاد و طبع گرمی که دارد ترکیب آن با برنج روش مناسبی برای مصرف این ماده مفید می باشد.

این مطلب را هم بخوانید: spicejungle

خوش عطر کردن برنج با استفاده از آب گوشت یا آب مرغ

برای اینکه برنجی خوش عطر و خوش طعمی داشته باشید، می توانید هنگام پخت برنج از آب مرغ یا آب گوشت استفاده نمایید. برای اینکار بهتر است که آب گوشت یا آب مرغ را از صافی رد کنید تا ذرات گوشت و مرغ در آن نباشد. از آن جایی که آب مرغ و گوشت تا حدی چرب خواهد بود، دیگر نیازی به اضافه کردن روغن به برنج نیست.

خوش عطر کردن برنج با استفاده از هل سبز

برای داشتن برنجی خوش عطر، می توانید سه تا چهار عدد هل سبز را به برنج در حال جوشیدن اضافه کنید. یکی از روش های مناسب اضافه کردن هل در زمان دم کردن برنج است. هل عطر برنج را معطر و خوشبو می کند.

عطر دار کردن برنج با استفاده از روغنی که پیاز را در آن سرخ کرده اید

یکی دیگر از روش های موثر که بسیاری از خانم ها از آن برای معطر کردن برنج به کار می گیرند، استفاده از روغن پیاز داغ است. ابتدا برای اینکار باید یک پیاز کوچک را پوست گرفته و سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید. پیاز را خرد کرده و به روغن داغ اضافه نمایید. هنگامی که پیاز طلایی رنگ شد می توان از آن برای عطر بخشیدن به برنج استفاده کنید.

عطر دار کردن برنج با استفاده از روغن حیوانی

یکی دیگر از روش های که برنج شما را خوش طعم تر می کند روغن حیوانی است. روغن حیوانی عطر و طعم برنج شما را چندین برابر می کند. برای اینکار بهتر است روغن حیوانی را در هنگام دم کردن برنج به آن اضافه کنید. بعد تحمل کنید تا برنج دم بکشد.

همچنین بخوانید:

عطر دار کردن برنج با استفاده تهیه برنج به صورت کته

کته کردن برنج هم یک روش ایده آل و مناسب برای عطر دار کردن آن است. وقتی که برنج را آبکش می کنید، عطر و طعم خود را به میزان زیادی از دست می دهد. اگر برای درست کردن برنج از روش کته ای استفاده کنید، قطعا طعم و عطر برنج در آن حفظ شده و لذیذتر می شود. از سوی دیگر برنج کته ای دارای ویتامین  های بیشتری نسبت به برنج آبکش می باشد، به همین علت بسیاری از متخصصین تغذیه توصیه می  کنند برای تهیه برنج از روش کته استفاده کنید.

خوش عطر کردن برنج با استفاده از برنج دودی

برنج دودی یکی از انواع برنج است که همانگونه که از نامش پیداست، بوی دود می‌دهد. این برنج ها معمولا بعد از برداشت و به عمل آمدن در معرض دود قرار گرفته و از این رو بوی دود می دهند. اگر از عطر این نوع برنج ها را می پسندید می توانید از برنج دودی استفاده کنید. یک راه حل دیگر نیز این است که یک پیمانه برنج دودی به برنج معمولی اضافه کرده در این صورت برنج شما عطر و بوی برنج دودی به خود می گیرد.

این مطلب را هم بخوانید:

خوش عطر کردن برنج با استفاده از زعفران

می توان گفت که زعفران یکی از خوش عطرترین چاشنی هایی است که به برنج اضافه می شود. برای عطر بخشیدن به برنج می توانید ته دیگ زعفرانی درست کنید. با اینکار بوی زعفران در برنج می پیچد. همچنین اضافه نمودن زعفران به انواع پلوها مانند باقالی پلو و لوبیا پلو در خوش عطر کردن آن ها نقش بی نظیری دارد. یک روش دیگر هم می توانید بعد از درست شدن برنج، مقداری برنج را با زعفران دم کرده ترکیب کرده و روی برنج سفید بریزید تا برنجتان بوی زعفران بگیرد.

خوش عطر کردن برنج با استفاده از چوب دارچین

یکی دیگر از زوش های ایده آل برای عطر دار کردن برنج استفاده از چوب دارچین است. برای اینکار می  توانید بعد از دم کشیدن برنج یک یا دو عدد چوب دارچین روی برنج قرار داده که عطر دارچین در داخل بپیچد و آن را خوش عطر کند. این روش برای درست کردن شوید پلو، لوبیا پلو و باقالی پلو بی  نظیر است.

خوش بو کردن برنج با استفاده از روغن های معطر

اضافه کردن روغن  های طبیعی مانند روغن زیتون و روغن کنجد می تواند عطر خیلی فوق العاده ای به برنج ببخشد. برای اینکار باید بعد از نیم پز شدن برنج در هنگام دم کشیدن مقداری روغن کنجد و یا روغن زیتون به برنج خود اضافه کنید. همچنین استفاده کردن از روغن زیتون و یا کنجد موجب دانه دانه شدن برنج و خوش طعم تر شدن آن می شود.

این مطلب را هم بخوانید:

خوش بو کردن برنج با استفاده از برگ بو یا برگ نعناع

برای تهیه برنج خوش عطر هم می توان از برگ نعناع و برگ بو تازه یا خشک استفاده نمایید. وقتی که برنج را آبکش کرده و یا آب برنج کته بخار شد. در زمان دم کردن برنج، چند برگ نعناع یا برگ بو روی برنج قرار دهید. این روش موجب می  شود تا برنج شما بسیار خوشبو و معطر شود.

خوش بو کردن برنج با استفاده از کره

یکی دیگر از روش های خوش عطر شدن برنج که بسیاری از خانم ها به کار می برند استفاده از کره است. شما می توانید در طرز تهیه برنج خوش عطر خود در هنگام دم کردن برنج، مقداری کره لابه لای برنج خود اضافه کنید. اینکار موجب خوش بو و خوش طعم شدن برنج شما می شود. در این مقاله سعی کردیم روش های معطر کردن برنج اشاره کنیم. شما می توانید برای خوش عطر و طعم کردن برنج از انواع گیاهان، ادویه های معطر و همچنین روغن های معطر استفاده نمایید و با این روش ها یک برنج فوق العاده خوش عطر درست کنید.

سفارش غذای سازمانی در کترینگ دنا

ما در با تهیه غذا آماده و ارسال آن آماده خدمت رسانی هستیم. تولید و طبخ انواع غذا، دسر و شیرینی، نوشیدنی و برگزاری همایش و ایونت از عمده فعالیت های کترینگ دنا است. شما عزیزان می توانید با کلیک بر روی و مطالعه آن از نحوه سفارش غذا برای شرکتطرز تهیه برنج خوش عطر چگونه است؟ چگونه برنج را خوش عطر کنیم؟ آیا با روش‌های طبخ برنج خوشمزه و خوش ظاهر آشنا هستید؟ چگونه برنج خوشمزه‌تری بپزیم؟ چه راهکارهایی برای عطر بخشیدن و طعم دار کردن برنج وجود دارد؟ شاید پخت برنج یک کار راحت به نظر برسد، اما آشنایی با ترفندهای خوش عطر کردن برنج و روش صحیح پخت آن می‌تواند به شما کمک کند تا در انتها برنج لذیذتر و خوش طعم‌تری را آماده کنید. در این مقاله از سرویس در می‌توانید با روش‌های خوش عطر شدن برنج آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در مورد خوش طعم شدن برنج هندی و ایرانی پاسخ خواهیم داد. مهم ترین دلیل  خرید ادویه کاری از فروشگاه ما، سلامت شماست؛ فروشگااه ما تمام تلاش خود را می‌کند تا برای سلامتی شما بهترین نوع ادویه را تهیه و برای مصرف شما در سایت خود قرار دهد!

چگونه برنج را خوش عطر کنیم؟

معمولاً در طرز تهیه برنج خوش عطر عوامل متعددی دخیل هستند. نوع برنج، روش پخت و همچنین افزودنی‌هایی که در زمان پخت به برنج اضافه می‌کنید، نقش مهمی بر عطر و طعم آن دارند. اما سوال اینجاست که برای عطر دار شدن بوی برنج چکار کنم؟ چجوری برنج بپزم که عطرش دربیاد؟ در ادامه می‌توانید با بهترین روش‌های خوش عطر شدن برنج آشنا شوید.

۱از برنج عطری استفاده کنید

چگونه برنج خوشمزه درست کنیم؟ همانطور که می‌دانید برنج‌ها انواع مختلفی دارند و از همین رو اگر دوست دارید برنج شما عطر زیادی داشته باشد، بهتر است از برنج‌های عطری استفاده کنید. این برنج‌ها معمولاً دانه درشت هستند و عطر بیشتری نسبت به برنج‌های معمولی دارند. به این برنج‌ها برنج باسماتی نیز گفته می‌شود و بیشتر در هند و پاکستان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

۲برای خوش عطر شدن برنج از سبزیجات استفاده کنید

افزودن انواع سبزی معطر به برنج در زمان پخت موجب طعم دار کردن برنج و عطر بخشیدن به آن می‌شود. شما می‌توانید برای طبخ برنج خوشمزه و خوش ظاهر بعد از آبکش کردن برنج و یا در زمان پخت کمی ریحان خرد شده، گشنیز، جعفری، نعناع و حتی برگ سیر خرد شده به برنج خود اضافه کنید. برای درست کردن و خوش عطر از گل محمدی خشک یا زعفران آب کرده غلیظ استفاده کنید.

۳برای خوش عطر شدن برنج از زیره کمک بگیرید

یکی دیگر از روش‌ها در طرز تهیه برنج خوش عطر استفاده از ادویه‌های معطر است. اگر در زمان پختن برنج کمی به آن اضافه کنید، برنج شما بسیار لذیذ و خوش عطر خواهد شد. از آنجایی که خواص زیره برای بدن زیاد است و طبع گرمی دارد، ترکیب آن با برنج یک روش ساده برای مصرف این ماده مفید است.

۴برای عطر بخشیدن به برنج از آب گوشت یا آب مرغ استفاده کنید

چگونه برنج خوشمزه‌تری بپزیم؟ جواب کاملاً مشخص است. برای این که برنج شما خوش طعم تر شود و عطر خوب برنج تمام فضای خانه را پر کند، می‌توانید برای پخت برنج به جای استفاده آب، از آب مرغ یا آب گوشت استفاده کنید. برای این کار حتماً آب گوشت یا مرغ را به خوبی فیلتر کنید تا ذرات گوشت و مرغ در آن نباشد.

سپس می‌توانید از این آب برای پخت برنج کته معطر استفاده کنید. از آنجایی که آب مرغ و آب گوشت تا حدی چرب است، در این روش دیگر نیازی به اضافه کردن روغن به برنج نیست.

۵برای خوش عطر شدن برنج از هل سبز استفاده کنید

برای این که برنج شما خوش عطر شود، می‌توانید ۳ یا ۴ عدد را به برنج در حال جوشیدن اضافه کنید. اضافه کردن هل در زمان دم کردن برنج نیز روش بسیار مناسبی است. این کار موجب می‌شود عطر هل در برنج بپیچد و برنج بسیار معطر و خوشبو شود.

۶برای خوش عطر شدن برنج از روغنی که پیاز را در آن سرخ کرده‌اید استفاده کنید

یکی دیگر از روش‌هایی که خیلی از خانم‌های کدبانو از آن برای عطر بخشیدن به برنج استفاده می‌کنند، استفاده از روغن است. برای این کار باید یک پیاز کوچک را پوست بگیرید. سپس مقداری روغن در ماهیتابه بریزید. پیاز را خرد کنید و به روغن داغ اضافه کنید. اجازه دهید پیاز سرخ شود. قبل از طلایی شدن پیاز شعله گاز را خاموش کنید. حال می‌توانید از این روغن برای عطر بخشیدن به برنج استفاده کنید.

۷برای خوش عطر شدن برنج کمی روغن حیوانی به آن اضافه کنید

اضافه کردن به برنج در حال پخت می‌تواند عطر و طعم برنج شما را دو چندان کند. برای این کار باید روغن حیوانی را در زمان دم کشیدن برنج به آن اضافه کنید. سپس صبر کنید تا برنج دم بکشد.

۸برای خوش عطر شدن برنج آن را به صورت کته آماده کنید

آماده کردن برنج به صورت کته یک روش ایده آل برای خوش عطر کردن برنج است. زمانی که برنج آبکش می‌شود، عطر و طعم آن به میزان زیادی کاهش پیدا می‌کند. اگر برای پخت برنج از روش کته کردن استفاده کنید، مطمئناً عطر و طعم برنج بیشتر در آن حفظ می‌شود و لذیذتر خواهد شد. از طرف دیگر برنج کته حاوی ویتامین‌های بیشتری نسبت به برنج آبکش است، از همین رو معمولاً متخصصین توصیه می‌کنند برای تهیه برنج از روش کته استفاده شود.

۹از برنج دودی استفاده کنید

برنج دودی نوعی برنج است که همانطور که از نام آن مشخص است، بوی دود می‌دهد. این برنج‌ها معمولاً بعد از برداشت و عمل آوردن در معرض دود قرار می‌گیرند و از همین رو بوی دود می‌دهند. اگر از عطر این نوع برنج‌ها خوشتان می‌آیند می‌توانید به جای خرید برنج معمولی از برنج دودی استفاده کنید.

یک روش دیگر هم این است که یک پیمانه برنج دودی به برنج معمولی اضافه کنید. به این ترتیب برنج شما عطر و بوی برنج دودی می‌گیرد.

۱۰برای خوش عطر شدن برنج مراقب باشید برنج شما نسوزد

در طرز تهیه برنج خوش عطر حواستان باشد که برنج را نسوزانید. زمانی که ته برنج شما بسوزد، بوی سوختگی در تمام برنج پخش می‌شود و عطر برنج به میزان زیادی تحت تأثیر قرار می‌گیرد. در صورتی که احساس کردید برنج شما کمی سوخته می‌توانید به سرعت قسمت روی برنج را تا جایی که نسوخته جدا کنید و در قابلمه دیگر بریزید. سپس کمی دانه هل داخل قابلمه قرار دهید و بخشی از برنج را نیز زعفرانی کنید تا عطر بهتری پیدا کنید.

۱۱برای خوش عطر شدن برنج از زعفران استفاده کنید

زعفران یکی از خوش عطر و طعم‌ترین چاشنی‌هایی است که می‌توانید به برنج اضافه کنید. برای خوش عطر شدن برنج می‌توانید ته دیگ برنج آبکش را به صورت زعفرانی آماده کنید. این کار می‌تواند موجب پخش شدن بوی زعفران در برنج شود. اضافه کردن زعفران به انواع پلو مثل لوبیا پلو و باقالی پلو در خوش‌عطر شدن پلو نقش بی‌نظیری دارد.

از طرف دیگر بعد از آماده شدن برنج نیز می‌توانید مقداری از برنج را با زعفران آب شده ترکیب کنید و روی برنج سفید قرار دهید تا بوی زعفران بیشتر در برنج شما پخش شود. پیشنهاد می‌کنیم مقاله را هم مطالعه کنید.

۱۲در طرز تهیه برنج خوش عطر چند عدد چوب دارچین در برنج قرار دهید

استفاده از یکی دیگر از روش‌های مؤثر برای خوش عطر شدن برنج است. برای این کار می‌توانید بعد از دم کردن برنج یک یا دو عدد چوب دارچین روی برنج قرار دهید. با این روش برنج شما عطر خوشبوتری می‌گیرد. این روش برای درست کردن ، شوید پلو و باقالی پلوی خوش عطر و بو بی‌نظیر است.

۱۳برای عطر بخشیدن به برنج از روغن‌های معطر استفاده کنید

استفاده از روغن‌های طبیعی مثل و روغن زیتون می‌تواند عطر فوق‌العاده‌ای به برنج ببخشد. برای این کار بهتر است بعد از نیم پز شدن برنج در زمان دم کشیدن کمی یا روغن کنجد به برنج اضافه کنید. اضافه کردن روغن زیتون یا روغن کنجد به برنج موجب دانه دانه شدن و خوش طعم تر شدن برنج نیز می‌شود.

۱۴از برگ بو یا برگ نعناع برای معطر کردن برنج استفاده کنید

در طرز تهیه برنج خوش عطر می‌توانید از برگ بو و تازه یا خشک استفاده کنید. زمانی که برنج را آبکش کردید و یا آب برنج کته بخار شد و زمان دم کشیدن برنج است، چند برگ بو و برگ بو روی برنج قرار دهید. این روش موجب می‌شود تا برنج شما بسیار معطر و خوشبو شود.

۱۵از کره برای معطر شدن برنج استفاده کنید

روش دیگری که خیلی از افراد برای معطر شدن و خوش طعم شدن برنج هندی و ایرانی استفاده می‌کنند اضافه کردن کره است. شما می‌توانید در طرز تهیه برنج خوش عطر در زمان دم کشیدن برنج، مقداری کره لابه‌لای برنج قرار دهید. این کار موجب می‌شود تا برنج شما به طرز بی‌نظیری خوشبو و خوش طعم شود.

علت بد بو شدن برنج و روش‌های برطرف کردن آن

معمولاً قرار گرفتن برنج در فضای مرطوب و شرایط نامساعد موجب بد بو شدن برنج می‌شود. سعی کنید برنج را دور از رطوبت و نور مستقیم آفتاب قرار دهید. در صورتی که برنج شما کمی بوی نم گرفته است، می‌توانید آن را روی یک پارچه پهن کنید تا هوا بخورد. این کار موجب می‌شود تا بوی بد برنج از بین برود.

برای از بین بردن بوی بد برنج می‌توانید برنج را با آب نمک بشورید و بعد مورد استفاده قرار دهید. یکی دیگر از روش‌های مؤثر برای از بین بردن بوی بد برنج قرار دادن پیاز خام روی برنج است. در صورتی که برنج شما بوی بدی می‌دهد، می‌توانید یک عدد پیاز روی برنج قرار دهید.

عامل اصلی عطر و بوی برنج ایرانی

برنج ایرانی یکی از لذیذترین و خوش عطرترین انواع برنج در دنیا است. معمولاً نوع نژاد برنج نقش مؤثری بر میزان عطر آن دارد. نژادهای اصیل و سنتی برنج عطری ایرانی معمولاً بسیار خوشبوتر از برنج‌های اصلاح شده است.

از طرف دیگر طریقه خشک کردن شلتوک برنج نیز عامل دیگری است که بر عطر برنج تأثیر می‌گذارد. در قدیم برداشت برنج به صورت دستی انجام می‌شد و برای خشک شدن به محلی به نام «کندوج» برده می‌شد. در آن زمان برنج‌ها به آرامی و با سبوس خشک می‌شدند. سبوس نقش مهمی بر عطر و بوی برنج دارد.

امروزه در اکثر مواقع برنج‌ها با ماشین آلات برداشت و به سرعت وارد کارخانه می‌شوند و سرعت بالای برداشت و خشک شدن برنج‌ها موجب شده تا عطر و مزه کمتری نسبت به گذشته داشته باشند.

در این مقاله سعی کردیم به روش‌های معطر کردن برنج اشاره کنیم. شما می‌توانید برای خوش عطر و طعم کردن برنج از انواع گیاهان، ادویه‌های و همچنین روغن‌های معطر استفاده کنید و با این روش‌ها یک برنج فوق‌العاده خوش عطر آماده کنید.

سوالات متداول

چرا برنج‌هایی که به شیوه سنتی برداشت می‌شوند، عطر بهتری دارند؟

در قدیم برداشت برنج به صورت دستی انجام می‌شد و برنج طی روزهای زیاد با سبوس خشک می‌شد. اما امروزه در اکثر مواقع برنج‌ها با ماشین آلات برداشت و به سرعت وارد کارخانه می‌شوند و از همین رو بوی کمتری دارد.

چگونه برنج خوشمزه‌تری بپزیم؟بوی نامطبوع برنج یکی از مشکلاتی است که کدبانو های خانه و سرآشپزها بعضاً با آن مواجه هستند اما چه راهکارهایی برای رفع بوی نامطبوع برنج وجود دارد؟ آیا می توان بوی بد برنج را برطرف نمود؟ اگر چنان چه برنج خشک به هر دلیلی بو بگیرد برای از بین بردن بوی آن چکار می­توان کرد؟ برای پاسخ به این سوالات با ادامه­ ی این مطلب همراه باشید.

رفع بوی نامطبوع برنج خشک

خیلی کم پیش می­ آید که برنج خشک بو بدهد. اگر چنان چه برنج بوی نامطبوعی داشته باشد کمتر در زمان خشکی به مشام می­رسد و حتما باید رطوبت به آن برسد تا بوی خود را نشان دهد. اما ممکن است برنج خشک را داخل ظرفی نگهداری کنید که قبلا محتوی ترشی، ماست یا هر چیز بودار دیگری بوده باشد و اکنون بوی ظرف به برنج منتقل شده باشد. شاید گونی برنج در مجاورت نم و یا مواد بودار باشد و برنج بوی آنها را به خود کشیده باشد و یا چندین مورد دیگر که می تواند منجر به بوی نامطبوع برنج خشک شود. در هر صورت اگر به هر دلیلی برنج خشک بوی نامطبوعی بدهد چاره­ ی کار چیست و چگونه می­توان بوی نامطبوع برنج خشک را رفع نمود؟ پاسخ این سوال بسیار ساده است کافی است برنج را در مجاورت هوا قرار دهید.

در واقع برای رفع بوی نامطبوع برنج خشک باید برنج را از ظرف یا گونی خارج کرده و روی یک سفره یا پارچه­ ی تمیز پهن کنید و آن را در مجاورت هوای آزاد قرار دهید تا زمانی که حس کنید بوی برنج از بین رفته است. نکته­ ی قابل توجه این است که هرگز برنج را در مقابل آفتاب پهن نکنید زیرا آفتاب سبب می­ شود که دانه­ های برنج پودر شوند و از بین بروند. برنج­ ها را در یک جای سایه مانند اتاق­ های جنوبی که آفتاب گیر نیستند، و در کنار پنجره پهن کنید تا هوای آزاد بر روی آنها جریان داشته باشد و بوی برنج از بین برود.

رفع بوی نامطبوع برنج هنگام دم کردن

در قسمت بالا با یک راهکار ساده برای رفع بوی نامطبوع برنج خشک آشنا شدید. اما قطعا هنگام پخت برخی از برنج ­ها متوجه شدید که برنج تا پیش از آنکه داخل آب ریخته شود هیچ بویی ندارد و به محض آنکه خیس می­خورد یا اینکه روی حرارت و داخل آب قرار می­گیرد بوی نامطبوعی از آن به مشام می­رسد در این حالت چگونه می توان بوی بد برنج را از بین برد؟ برای رفع بوی نامطبوع برنج پخته راهکارهای متفاوتی وجود دارد که در ادامه برخی از آنها را توضیح خواهیم داد.

اولین گام برای از بین بردن بوی نامطبوع برنج شست و شوی زیاد آنهاست. برنج را چندین بار آبکشی کنید و به خوبی با دست زیر و رو کنید و چنگ بزنید. نگران نباشید اتفاقی برای برنج نمی­افتد زیرا برنج­ ها از مقاومت بالایی برخوردارند. چند بار به آن آب بزنید و دور بریزید و در نهایت نیز آبی که برنج را با آن خیسانده ­اید داخل قابلمه خالی نکنید.

یکی از مواد مناسبی که می­ توانید به کمک آن بوی بد برنج را از بین ببرید برگ بو است. همان طور که می­دانید برگ بو به گرفتن بوی زخم گوشت و مرغ معروف است بنابراین می­تواند بوی بد برنج را نیز از بین ببرد کافی است هنگامی که برنج را آبکش یا کته می­کنید یک تکه برگ بو داخل آب برنج بیندازید و پس از آنکه برنج را صاف کردید و یا آب آن کشیده شد برگ بو را خارج کنید. متوجه خواهید شد که بوی نامطبوع برنج تا حد زیادی از بین رفته و دیگر بو نمی­ دهد.

یک راه دیگر استفاده از هل یا دارچین است. در این روش هم مانند برگ بو عمل کنید. به هنگام آب کشی یا کته یک تکه دارچین یا یکی دو عدد هل را داخل آب برنج بریزید تا بوی آنها بوی نامطبوع برنج را خنثی کند. فراموش نکنید که بعد از آب کشی یا تمام شدن آب برنج دارچین یا هل را از برنج خارج کنید زیرا اگر با برنج دم بکشند مزه­ ی آنها در برنج غالب خواهد شد و ممکن است خیلی دلخواه نباشد.

پیاز وسیله ­ای دیگر برای از بین بردن بوی ناخوش­آیند برنج هنگام پخت است. یک عدد پیاز درسته را داخل آب برنج بریزید. پیاز بوی نامطبوع برنج را به خود جذب می کند. بعد از چند دقیقه و یا پس از آب کشی پیاز را از برنج خارج کنید. برنج شما دیگر بوی نامطبوعی نخواهد داشت.

در روشی دیگر می­ توانید چند قطره سرکه داخل آب برنج در حال جوش بریزید. با این کار هم برنج سفیدتر می شود و هم تا حدی بوی بد آن کم می­ شود. مراقب باشید در ریختن سرکه افراط نکنید.

از جمله راهکار هایی که می ­توان به کمک آنها بوی نامطبوع برنج را از بین برد استفاده از مواد مجاز و خوش بو کننده هنگام خیساندن برنج است. روش­ هایی که در قسمت بالا گفته شد مربوط به زمانی است که فرصت کافی برای خیساندن برنج ندارید اما هنگامی که برنج را پیش از پخت خیس می­ کنید فرصت دارید تا کارهایی برای رفع بوی نامطبوع آن انجام دهید.

استفاده از برگ گل محمدی یا گلاب یک روش موثر برای از بین بردن بوی نامطبوع برنج است. کافی است هنگام خیساندن چند برگ گل محمدی و یا چند قطره گلاب داخل برنج بریزید. گلاب باعث می­شود بوی نامطبوع برنج هنگام پخت جای خود را به بوی گلاب بدهد.

یک روش دیگر استفاده از برگ تازه­ ی نعنا یا پونه است. هنگامی که برنج را می­خیسانید چند برگ تازه­ ی نعنا یا پونه لا­ به ­لای آن قرار دهید. بوی تند نعنا یا پونه به خورد برنج رفته و سبب می­ شود بوی بد آن دیگر به مشام نرسد. برای رفع بوی نامطبوع برنج در مرحله­ ی خیساندن می­توانید از چوب دارچین نیز استفاده کنید اما در کل دارچین در مجاورت آب گرم بیشتر بوی خود را نشان می­دهد.

در نظر داشته باشید که در تمامی روش­ های فوق بوی نامطبوع برنج از بین می ­رود اما به هرحال مزه­ ی برنج نیز تا حدی تحت تأثیر قرار می­گیرد. پس برای رفع بوی نامطبوع برنج ماده ­ای را انتخاب کنید که با مزه­ی آن مشکلی نداشته باشید.

 

در طرز تهیه برنج خوش عطر می‌توانید از روغن حیوانی، کره، روغن زیتون و روغن کنجد استفاده کنید و یا برنج را با سبزیجات و ادویه‌های معطر ترکیب کنید.

چطور بوی بد برنج را از بین ببریم؟

برای از بین بردن بوی بد برنج باید آن را با آب نمک بشویید و یا یک پیاز خام روی برنج قرار دهید.

و سازمان خود مطلع شوید.

 

دکمه بازگشت به بالا