لزوم تأمین امنیت دانش آموزان در فضای مجازی/ ارائه راه های امن کردن شبکه شاد
معاون اجتماعی پلیس فتا فرجا گفت: با انجام اقداماتی ساده می توان امنیت دانش آموزان را در فضای مجازی تضمین کرد.
سرگرد جواد مختاررضایی در گفت وگو با یومیر وی در این خصوص گفت: برگزاری دوره های آنلاین یکی از مزیت های مهم فضای مجازی است. تدریس در اینترنت به دو دوره قبل و بعد از بیماری کرونا تقسیم می شود. در دوران قبل از اپیدمی ویروس کووید-19 آموزش آنلاین در قالب وبینار جلسات آنلاین و حتی دانشگاه های مجازی برگزار می شد. اما با شیوع این بیماری تمامی مدارس دانشگاه ها و حتی سایر کلاس های مدارس مانند کلاس زبان ورزش و …. همچنین در اینترنت برگزار می شود.
وی افزود: آموزش از طریق اینترنت مزایای بسیاری دارد. به عنوان مثال هزینه برگزاری این کلاس های حذفی بسیار کمتر است. علاوه بر این محدودیتی برای تعداد کاربران وجود ندارد. علاوه بر این تاثیر بسیار مثبتی بر مدیریت زمان دارد.
معاون اجتماعی پلیس فتا فرجا ادامه داد: اما نباید از این واقعیت غافل شد که اگرچه فضای مجازی بسیاری از امور را آسان تر و ارزان تر کرده است. اما کلاهبرداران و کلاهبرداران زیادی در این فضا وجود دارند که می توانند از اطلاعات افراد سوء استفاده کنند.
ایجاد امنیت در برنامه شاد
مختار رضایی با اشاره به آلودگی هوا گفت: اخیراً میزان آلاینده های جوی افزایش یافته و این آلودگی هوا مانند روزهای شیوع ویروس کرونا باعث تعطیلی مدارس و دانشگاه ها شده است. برخی از کلاس های درس در فضای مجازی دوباره راه اندازی شده اند. بنابراین توجه به ایجاد ایمنی در فضای مجازی به ویژه دانش آموزان در شبکه شاد ضروری است و والدین باید توجه داشته باشند که هر برنامه ای در فضای مجازی مانند شاد می تواند مورد سوء استفاده مجرمان قرار گیرد.
وی با اشاره به راهکارهای حفظ ایمنی در فضای مجازی برای دانش آموزان افزود: والدینی که فرزندانشان در کلاس های آنلاین در شبکه اجتماعی «شاد» شرکت می کنند; آنها علاوه بر نظارت بر فعالیت خود باید این شبکه را برای فرزندان خود ایمن کنند.
فتا فرجا معاون اجتماعی پلیس در خصوص امنیت شبکه شاد ادامه داد: یکی از راه های ایمن سازی شبکه شاد کد احراز هویت است که از طریق پیامک برای شما ارسال می شود. اطمینان حاصل کنید که این رمز عبور به دیگران داده نشده است در غیر این صورت ممکن است حساب شما هک شود. متأسفانه در مواردی مشاهده شده است که با هک این برنامه کلاهبرداران با سوء استفاده از پروفایل افراد و انجام کلاهبرداری های گسترده تر اقدام به قرض گرفتن از سایر کاربران کرده اند.
وی در خصوص گام مهم بعدی برای برقراری امنیت در این شبکه اجتماعی گفت: «فعال سازی تأیید صحت دو مرحله ای» از دیگر اقدامات طراحی شده برای برقراری امنیت است. برای این کار در تنظیمات این اپلیکیشن به قسمت حریم خصوصی و امنیت رفته و در قسمت تایید دو مرحله ای علاوه بر رمز اصلی یک رمز عبور اضافی ایجاد کنید.
مختاررضایی خطاب به والدین دانش آموزان گفت: مراقب باشید زمانی که کد احراز هویت برای شما ارسال می شود تا کاربر وارد این برنامه شود هر فردی با این کد می تواند وارد برنامه های شما شده و موبایل شما را هک کند. اما با انتخاب پسورد اضافی حتی اگر شخصی این کد را داشته باشد نمی تواند وارد برنامه شود و امنیت شبکه اجتماعی شما را افزایش می دهد.
معاون اجتماعی پلیس فتایی فرجا درباره اهمیت انتخاب رمز گفت: یکی از اقدامات ایجاد امنیت در شبکه اجتماعی انتخاب رمز مناسب است. هنگام انتخاب رمز عبور باید به این نکات توجه کنید. اول اینکه رمز عبور باید حداقل هشت کاراکتر باشد از شماره موبایل یا نام افراد استفاده نکنید از کلمات خیلی خاص استفاده نکنید برای همه برنامه ها از رمز عبور یکسان استفاده نکنید از ترکیب اعداد حروف و علائم استفاده کنید و تغییر دهید. رمز عبور هر چند وقت یکبار و این رمز عبور در دسترس دیگران نیست.
مختاررضایی گفت: با انجام این اقدامات و رصد مستمر فعالیت دانش آموزان در شبکه های اجتماعی می توان امنیت آنها را تضمین کرد.
انتهای پیام