غافلگیری های فوتبالی از انگلستان تا ایران
اکثر لیگ های معتبر اروپایی به نیم فصل نزدیک می شوند به جز در لیگ فرانسه و تا حدودی در اسپانیا تیم های بزرگ در اکثر لیگ های معتبر وضعیت عجیبی در جدول دارند. اتفاقی که برای پرسپولیس و استقلال در لیگ ما افتاد.
به گزارش یومیر روزنامه خراسان نوشت: یکی از معدود مواقعی که فوتبال ما در تعدادی از لیگ های معتبر همسو بوده است این حکایت وضعیت عجیب تیم های محبوب قدیمی و جا افتاده است که در این فصل فوتبال ما در رده چهارم همیشه مدعیان این رقابت ها هستند با Musimane این تیم قدیمی هنوز مدعی کسب رتبه نهم در جدول زیبا نیست اما این داستان عجیب در لیگ های معتبر فوتبال بسیار دیده می شود و شاید لیگ برتر انگلیس عجیب ترین آنها باشد رتبه بندی لیگ های محبوب برای به دست آوردن آن.
لیگ برتر انگلیس
عجیب ترین مکان: یونایتد سیزدهم
بسیاری از مردم با منچستریونایتد عاشق فوتبال شدند. تیمی که در آن ستارگان بزرگ و جذابی مانند کانتونا بکهام اشمایکل اندی کول و غیره حضور دارند. حضور داشت. اگرچه یونایتد در چند فصل اخیر به قدری نتایج ضعیفی کسب کرده است که هیچکس انتظار درخشش و کسب عنوان قهرمانی از آنها را ندارد. اما برای تیمی که در دهه های حضور فرگوسن در انگلیس و اروپا بی نظیر و بی رقیب بود رتبه سیزدهم تا اینجای فصل بسیار ضعیف است. البته امسال منچسترسیتی نیز با پپ گواردیولا روزهای عجیبی را سپری می کند و در حال حاضر پس از چندین باخت در رده هفتم قرار دارد. سیتی که فصل را خوب آغاز کرد چند هفته ای به رقبای کمتری در لیگ برتر و بازی های اروپایی نه گفت و همه را از بحران خارج کرد تا در یک بحران جدی قرار بگیرند. البته لیگ انگلیس آنقدر تیم بزرگ دارد که ترافیک جدول عجیب نیست اما در همین شرایط رده هشتم نیوکاسل و یازدهم تاتنهام هم عجیب است. به خصوص تاتنهام که ستاره های بزرگی دارد و در چند فصل گذشته به عنوان یک بازیکن رقیب و موثر در لیگ برتر و اروپا ظاهر شده است. البته تاتنهام پس از جدایی کاپیتان کین روز خوبی را سپری نکرد. آنها در این فصل با ضعف عجیبی در خط حمله مواجه هستند که در بازی با لیورپول که سه گل تاتنهام در مقایسه با 6 گل شاگردان صلاح مفید نبود مشهود بود. یکی دیگر از موارد عجیب این لیگ حضور لسترسیتی قدیمی و ریشه دار در رده هفدهم جدول است. تیمی که ادعای بسیار کمی داشت اما در عین حال بسیار کم در صدر جدول قرار گرفت.
سری آ ایتالیا
عجیب ترین مکان: 6 یووه و میلان 8
عجیب تر از مقام اول آتالانتا در سری آ و ناپولی دوم میلان هشتم و یوونتوس ششم هستند. در سری آ اینتر با گل های تورام سوم است و طارمی بیشتر اوقات روی نیمکت است. رتبه ای که به نظر می رسد به زودی تغییر خواهد کرد و شاهد صعود اینتر خواهیم بود زیرا در بین مدعیان همیشگی فقط تیم اینزاگی چنین شانسی را دارد. میلان که روزگاری با سه هلندی خود یعنی فان باستن گولیت و ریکاردو و حضور ستارگانی چون بارزی و مالدینی رکورددار ایتالیا و اروپا بود. همان میلانی که بعدها با پیرلو گتوزو نستا شوچنکو و… خاطره ساخت. برای نسل های بعدی سال هاست که بد عمل کرده است و امسال هشتمین سال است. اما یوونتوس بانوی پیر فوتبال ایتالیا نیز در نوع خود جالب توجه است. اما یوونتوس تا همین اواخر با کریس درخشید. تیمی باثبات که اکنون در رده ششم جدول قرار دارد و حداقل شانس بیشتری نسبت به میلان برای قهرمانی احتمالی دارد حتی اگر شانس کمی باشد. سورپرایز در لیگ ایتالیا کم نیست. مثل دهم بودن در رم. تیمی قدیمی و پر ستاره که زمانی با توتی هواداران فوتبال را مجذوب خود می کرد. پارما پانزدهم هم در نوع خود جالب است.
بوندسلیگا آلمان
عجیب ترین مکان: 6. دورتموند و 7. وردربرمن
ما کمتر از لیگ آلمان شگفت زده شده ایم و کم و بیش می توانیم بگوییم: “همانطور که همیشه” در مورد بالای جدول. چون در حال حاضر بایرن در صدر است و بعد از آنها لورکوزن است که مقام دوم را دارد. شاید پس از این چند فصل درخشش لورکوزن سردار آزمون در حالی که با آنها قراردادی طولانی مدت دارد از رفتن به رم و سپس حضور در لیگ امارات پشیمان شود. حداقل منطق داستان این است که چنین واکنشی داشته باشد اما بعید است. در حال حاضر دورتموند قدیمی در رده ششم وردربرمن در رتبه هفتم و اشتوتگارت در رده دهم قرار دارند. با وجود حضور تیم های قدیمی و جا افتاده در میانه های جدول شرایط لیگ آلمان به گونه ای است که حداقل قهرمان لیگ در بین دو تیم مدعی باشد و بعید است در پایان با شگفتی روبرو شویم. فصل به عنوان لیگ ایتالیا.
لالیگا
عجیب ترین مکان: والنسیا
رئال و بارسا فصل عجیبی را پشت سر می گذارند. در حالی که بارسا با هانسی فلیک به عنوان یک مدعی ظاهر شد و اعتقاد بر این بود که تیم جوان و مبارزی که یک مهاجم کهنه کار در پست دروازه بانی دارد لواندوفسکی و با تاکتیک های ضد آفساید خود می تواند از شر بازی سریع حریف خلاص شود. اما تا اینجای کار این تیم در رده سوم قرار دارد. از سوی دیگر رئال که باید خط حمله عجیبی با مثلث امباپه وینیسیوس و بلینگهام داشته باشد دوم است و اتلتیکو با دیگو سیمئونه گریزمان و اوبلاک در صدر است بنابراین شگفتی این لیگ در صدر است. که همیشه در جایگاه سوم قرار داشته است. شاید سویا در رده چهاردهم و والنسیا رده نوزدهم که زمانی قهرمان اروپا شده بود تلخ ترین مکان های لالیگا باشند که سال هاست جام قهرمانی آن بین سه تیم رد و بدل می شود.
سوپرلیگ آرژانتین
عجیب ترین مکان: رتبه ششم بوکا جونیورز
لیگ آرژانتین به طرز عجیبی دوقطبی است. دو تیمی که دشمنان جدی یکدیگر هستند اما امسال هر دو در رده های میانی قرار دارند. ریورپلاته پنجم و بوکا ششمین تیم هستند. بد نیست بدانید لیگ آرژانتین 28 تیم دارد اما تیم ها تنها یک بار با هم بازی می کنند و باید آن را یک شگفتی جالب در دنیای فوتبال دانست که یکی از این دو تیم قهرمان لیگ آرژانتین نشد.
دلیل این داستان چیست؟
در لیگ خودمان هم به نظر می رسد جایگاه پرسپولیس و استقلال به زودی تغییر کند و بعید است این دو تیم در جمع چهار تیم آخر لیگ قرار نگیرند. اما باز هم باید بپذیریم که دنیای فوتبال در حال تغییر است و حتی اگر پپ گواردیولا باشید و به دنبال ایده های جدید نباشید می توانید آنقدر به روی رقبای خود باز باشید که تیم های معمولی یقه شما را بگیرند. فوتبال اکنون دانشی است که با آنالیز دقیق بدنسازی خوب و دوندگی بالا می توان بازی بهترین تیم را از بین برد به طوری که در برخی موقعیت های سرنوشت ساز مانند ضربات ایستگاهی تیم ضعیفی که خوب ایستاده و گلی نزده است می تواند حتی گل پیروزی مقابل تیم های بزرگ را بزند. از طرفی زمانی بود که بازیکنان خوب که پدیده های لیگ آنها بودند برای کسب افتخار پول یا پیراهن تیم ملی به تیم های شناخته شده می رفتند و بازیکنان به درستی بین تیم ها توزیع نمی شدند. اما اکنون با حضور آکادمی های خوب استعدادیاب ها و … و همچنین اقتصاد موفق و بازاریابی مناسب اکثر تیم ها می توانند به اندازه باشگاه های بزرگ بازیکن جذب کنند. به عنوان مثال در لیگ های انگلیس و اسپانیا دروازه بان های تیم ملی سال هاست که در باشگاه های مطرح یا حداقل رقابتی بازی نکرده اند. روند واگذاری تیم های بزرگ به ثروتمندان آسیایی و… باعث شده برخی باشگاه ها از هویت قبلی خود دور شوند و همه چیز بر پایه پول ورزشگاه بزرگتر و عناصر بی هویت باشد. در چنین شرایطی نمی توان انتظار ظهور یک فوق ستاره محبوب مانند مالدینی را از باشگاهی مانند میلان داشت که تمام عمر فوتبالی خود را در یک تیم سپری کند. لازم به ذکر است که میلان رابطه بسیار ضعیفی با مالدینی در بخش مدیریت داشت. همه این عوامل در کنار جذابیت ذاتی فوتبال باعث می شود که گاهی شاهد ماندن تیم های بزرگ در جایی متفاوت از آنچه که معمولاً از آن ها انتظار داریم بمانیم باید منتظر ماند و دید این داستان تا پایان لیگ چگونه پیش می رود.
* بازنشر مطالب سایر رسانه ها در یومیر به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع مخاطبان است.
انتهای پیام