«جشنواره شیخ بهایی» بستری برای پیوند فناوری، دولت و سرمایه گذاران

Massoud Zendokili یک چهره فعال در فناوری اطلاعات و ارتباطات و مدیر Holding Fan Ava در حاشیه نوزدهمین جشنواره فناوری ملی شیخ بهئی نظرات خود را در مورد کیفیت جشنواره نقش آن در ارتقاء فناوری کشور و الزامات اصلی توسعه بیان کرد.
وی در اولین ارزیابی خود از این رویداد جشنواره شیخ بهائی را عملی تر از بسیاری از رویدادهای تکنولوژیکی کشور توصیف کرد و گفت این جشنواره برخلاف بسیاری از کنفرانس ها و رویدادهای مشابه دارای یک رویکرد عملیاتی و مبتنی بر مأموریت بر اساس نیازهای واقعی اکوسیستم فناوری است.
مدیر عامل فن آوا که برای اولین بار در این جشنواره شرکت کرده بود به حضور کوتاه خود در چند صفحه و ارائه تخصصی اشاره کرد و گفت: سطح بحث و مدلهای پیشنهادی برای همکاری بیش از حد انتظار می رود و با بسیاری از فضاهای رسمی دیگر مقایسه می شود.
وی با تأکید بر نقش چنین جشنواره هایی در طراحی تعامل جدی بین شرکتهای تحقیقاتی موسسات مبتنی بر دانش حاکمیت و سرمایه گذاران خصوصی گفت: “این جشنواره می تواند به درستی نقش واسطه ای ایفا کند.” اگر حمایت مداوم و مداوم از سوی سیاستمداران و رهبران کشور وجود داشته باشد می توان امیدوار بود که چنین رویدادهایی به بستر ماندگار برای همکاری و سرمایه گذاری مشترک در فناوری تبدیل شوند. “
نیاز به یک موسسه اجرایی برای سفارشی کردن ظرفیت
Zendokili با توجه به تمرکز صرف روی تصمیم گیرندگان یا نهادهای متقاطع که در آنجا گفت: برای دستیابی به همکاری های چند جانبه در فناوری وجود یک نهاد دائمی و دائمی برای فعال کردن ظرفیت مهم است.
وی افزود: این موسسه باید بتواند پروژه های مشترک بین بخش های مختلف عمومی خصوصی و تحقیقاتی را راهنمایی هماهنگ و تسهیل کند. “
فعال ICT افزود: “با هم افزایی در قابلیت های پراکنده کشور می توان آن را برای توسعه واقعی بدست آورد.” اگر این قابلیت ها تشکیل نشده باشند و داده نشده یا اصلاح شوند هیچ پیشرفتی حاصل نمی شود. “این وظیفه حاکمیت و هماهنگی است.”
سرمایه گذاری مشترک ؛ راه حلی برای توسعه عمومی خدمات فناوری
در بخش دیگری از گفتگو Zendokili به تجربه موفقیت آمیز برخی از شرکت ها در سرمایه گذاری مشترک اشاره کرد و تأکید کرد: مجموعه فن AVA همچنین آماده سرمایه گذاری در پروژه های فناوری در منطقه است. به گفته وی سرمایه گذاری های مشارکتی منجر به افزایش کارایی پروژه کاهش ریسک و تسریع در خدمات تکنولوژیکی به عموم می شود.
دولت برای سهولت است نه مالک
از دیدگاه Zandukili نقش دولت در توسعه فناوری نباید در قالب مالکیت و استخدام تعریف شود بلکه باید بر تسهیل و ایجاد سیستم عامل های پشتیبانی هوشمند متمرکز شود. وی با اشاره به تجربه پارک های علم و فناوری در انتقال سهام به نخبگان گفت که این اقدامات مثبت اما ناکافی است و گفت:
“برگزاری برنامه ها توسط نخبگان و شرکت های مبتنی بر دانش استخدام و پشتیبانی شده اند. اما اینها باید ساختاری و جهانی باشند.” دولت باید راه را برای مشارکت نخبگان واقعی در زنجیره ارزش هموار کند. “
فقدان زیرساخت های حقوقی و اقتصادی در هوش مصنوعی
در بخش دوم سخنان خود زندوکیلی هشدار داد و به چالش های ساختاری در مناطقی مانند بودجه معافیت مالیاتی و مقررات هوش مصنوعی هشدار داد و گفت که بدون تدوین قوانین خاص شفاف و به بالا نه تنها قطع می شود بلکه خطرات اجتماعی نیز خواهد بود.
وی تأکید کرد که این کشور برای ورود جدی به مناطقی مانند هوش مصنوعی و صرفاً ظرفیت علمی یا فنی بدون حمایت قانونی به چارچوب حقوقی گسترده و استراتژیک نیاز دارد.