تشدید بازرسی های بهداشتی ویژه ماه رمضان / فعالیت ۱۵۰۰ تیم سیار نظارتی تا ۱۶ فروردین

رئیس وزارت بهداشت و درمان محیط زیست و کار که اعلام کرد تشدید نظارت بر سلامت مراکز غذا و شیرینی در ماه رمضان ماه مقدس است گفت: 2 تا 5 تیم مجهز به موبایل در سراسر کشور در حال تحقیق و انجام مراقبت های بهداشتی محیط زیست هستند.
مهندس محسن فرهادی در مصاحبه با یومیر با توجه به برنامه های نظارت بر سلامت محیط زیست وی گفت: تشدید برنامه های بهداشت و کنترل محیط زیست از 5 مارس به عنوان روز ملی بهداشت محیط آغاز شد و تا 5 آوریل سال آینده ادامه خواهد یافت. مانورهای نمادین در برنامه های نظارت و کنترل نیز در 5 مارس در مرکز همایش رازی برگزار شد.
وی در مورد تعداد تیم های نظارت بر محیط زیست و ارزیابی محیط زیست گفت: طبق پیش بینی ها 2 تا 5 تیم تلفن همراه در سراسر کشور وظایف بهداشت محیط را بررسی و انجام می دهند. مرکز بهداشت و کار وزارت بهداشت و درمان ترجیح می دهد از دو شخص در استانها تشکیل شود که با کمبود منابع انسانی روبرو نیستند. با توجه به تعداد تیم های نظارت بر سلامت محیط زیست می توان گفت که روزانه 5 تا 6000 نفر خدمات نظارتی را ارائه می دهند. وزارت بهداشت از حداکثر قدرت خود استفاده کرده است و این تیم ها در هشدار کامل هستند.
ارزیابی پارامترهای مؤثر بر سلامت آب و مواد غذایی
رئیس وزارت بهداشت و درمان محیط زیست و کار همچنین گفت که چگونه تیم های حسابرسی کار می کنند: تیم های نظارت پارامترهای مؤثر بر سلامت غذا و آب را با تجهیزات اندازه گیری قابل حمل محیط زیست ارزیابی می کنند. به عنوان مثال تیم های نظارت “غذا و رطوبت غذا” “بار میکروبی” “سطح کلر آزاد باقی مانده” و “دیوانه کننده”. اگر ارزیابی ها برای انجام کار آزمایشگاهی انجام شود این آزمایش به آزمایشگاه های وزارت بهداشت ارسال می شود. آزمایشگاه های مدیریت غذا و دارو همچنین به تیم های نظارتی در امور آزمایشگاهی کمک می کنند.
تشدید نظارت بر تأمین کننده مواد غذایی ماه رمضان
فرهادی گفت: ماهیت اقدامات وزارت بهداشت با توجه به روزهای سال تغییر خواهد کرد. ما حدود دو هفته از تعطیلات نوروز فاصله داریم و مسابقه نوروزی آغاز نشده است بیشتر نظارت بر روی مراکز ویژه غذاها و شیرینی ها در ماه رمضان مانند Saflowers و شیرینی پزی ارائه شده توسط زولبی و بامیه متمرکز است.
افزایش نظارت بر آرایشگاه ها با نزدیک شدن به نوروز
رئیس وزارت بهداشت و محیط زیست -کار -کارآزمایی توضیح داد: “با نزدیک شدن به روزها و نزدیک شدن به نوروز برنامه های نظارت بر آرایشگاه ها شدت می یابد.” بدتر شدن برنامه نظارت محدود به آرایشگاه نیست بلکه شیرینی ها آجیل ها و قوس ها نیز در معرض تشدید برنامه های بازرسی و نظارت هستند.
وی خاطرنشان کرد: مجتمع های تفریحی با آب و استخر نیز در معرض بدتر شدن برنامه های نظارتی قرار دارند و خاطرنشان می کنند که وقتی فصل بهار شروع به بهبود آب و هوا می کند و از مجتمع های تفریحی در آب استقبال می کند ما یک برنامه نظارت بر استخرها و مجتمع های تفریحی در آب تنظیم کرده ایم.
رئیس وزارت بهداشت و محیط زیست و کار -سلامت کار ادامه داد: ادغام هایی که به مسافران ارائه می دهند نیز موضوع تشدید برنامه های نظارت با شروع سفرهای نوروز است. وضعیت توالت ها و نحوه بررسی مواد غذایی. سیستم های آبرسانی آشامیدنی در شهرها و خارج از شهرها نیز شدیدتر است. مراکز گردشگری و هتل ها به ویژه گردشگری و شهرهای زیارتی مانند اصفهان و مشهاد شدیدتر هستند.
دست زدن به مجرمان
نحوه ضبط شکایات محبوب
فرهادی همچنین گفت که چگونه می توان با متخلفین احتمالی مقابله کرد: “امیدوارم کلاس نقض نشود و اقدامات آنها منجر به درمان نشود.” در صورت نقض تیم های نظارت مداخلات محیطی را انجام می دهند. مداخله محیط زیست شامل “تخریب مواد غذایی و کالاهای فاسد و مشکل ساز” “بسته شدن موقت واحد توهین آمیز” و “رویدادهای قانونی و حقوقی” است. بازدید مشترک وزارت بهداشت به سازمان ایالتی Tazir نیز برای بررسی و ارزیابی کلاس های مختلف برگزار می شود.
وی همچنین گفت که چگونه می توان شکایات و گزارش های عمومی را ارسال کرد: شهروندان می توانند هرگونه گزارش و شکایتی را به سیستم تلفن ارسال کنند. کارشناس وزارت بهداشت برای شکایات اخبار و گزارش های ناسالم باز است و کارشناسان در مورد سؤالات مطرح شده در اسرع وقت بحث خواهند کرد.
پایان پیام