تزریق دو سی سی زیبایی با بهایی سنگین!
«بکش و خوشگلم کن» جمله ای است که متأسفانه امروز مصداق بارز آن پیدا کرده است افرادی که با پای خود به آرایشگاه ها می روند و با تزریق ژل و بوتاکس به آرایشگاه مراجعه می کنند تا خود را زیبا کنند اما به چه قیمتی. به قیمت از دست دادن زیبایی و سلامتی آنها!
به گزارش یومیر به نقل از شفا آنلاین این روزها که بازار پرسود خدمات زیبایی نه تنها پزشکان تخصص های مختلف بلکه غیر پزشکان را نیز برای ورود به این عرصه وسوسه کرده است سهم آرایشگاه ها در ارائه خدمات زیبایی یا بهتر است بگوییم مخرب است. خدمات اگر کلینیک های زیبایی معتبر نه بیشتر نه چیزی کمتر!
افرادی که یک شبه و تنها پس از چند روز تمرین سوزن برمی دارند و افراد را به صورت و بدن می چسبانند هرچند مدتی است که طبق تصمیم جدید دولت جریمه دخالت غیر پزشکان می گذرد! در امور پزشکی برای بار اول از 5 میلیون تومان تا 580 میلیون تومان و برای بار دوم یک میلیارد و 160 میلیون تومان خواهد بود. دفعه دوم افزایش یافته است اما همچنان هر روز شاهد رشد قارچ در افراد غیرحرفه ای به خصوص آرایشگران هستیم. ما میدان زیبایی هستیم. برای اطلاع از عواقب اعتماد به این افراد سودجو و همچنین آشنایی با پشت صحنه این کار با دکتر دکتر گفتگو کردیم. خلیل ساداتگ پیشه کارشناس پزشکی قانونی.
عواقب سالن زیبایی شدن چیست؟
کار در زمینه زیبایی به ویژه کارهایی که شامل تزریق است. قرار دادن سوزن در پوست یک مداخله خطرناک در زمینه پزشکی است زیرا وارد کردن سوزن به پوست می تواند باعث ورود بسیاری از ویروس ها و میکروب ها شود که گاهی اوقات خطرات جبران ناپذیری دارند. علاوه بر این عدم آگاهی افراد غیر متخصص از آناتومی صورت و بدن نیز تبعات خاص خود را دارد. به عنوان مثال در بوتاکس عملکرد برخی از عضلات باید به طور موقت متوقف شود. این ماهیچه ها ماهیچه های خاصی هستند که فقط با دانستن آناتومی پوست می توان آنها را شناخت اما اگر همان بوتاکس به روش غیرحرفه ای تزریق شود که این روند را معکوس می کند یعنی. عضلات اصلی را از کار می اندازد اتفاقاتی مانند تغییرات ظاهری رخ می دهد که برای فرد خوشایند نیست. از آنجایی که تزریق بوتاکس قابل حذف نیست باید چندین ماه صبر کرد تا اثرات این دارو خود به خود از بین برود. در مورد پرکننده ها و ژل ها نیز وضعیت به همین صورت است فقط روند حذف آن از چند ماه تا دو سال می رسد.
آرایشگران لوازم مورد نیاز خود را از کجا تهیه می کنند؟
شرکت هایی که محصولات زیبایی مانند ژل بوتاکس فیلر و غیره وارد می کنند عمدتا به دنبال سود بیشتر هستند. با توجه به قیمت بالای داروهای استاندارد و سختی فروش و تبدیل آنها به پول شرکت ها تمایل به قاچاق این کالاها دارند. در چنین شرایطی کالاها با قیمت بسیار پایین خریداری می شوند و با چندین برابر قیمت فروخته می شوند و سود بیشتری به همراه دارند. در چنین فضایی تعدادی از افراد ناسالم نیز این کالاهای ارزان قیمت و بی کیفیت را خریداری می کنند. همچنین وقتی مشتری می بیند که بوتاکس خارجی حدود 6-5 میلیون قیمت دارد اما آرایشگر قیمت بوتاکس را 300 هزار تومان به او پیشنهاد داده است وسوسه می شود و این کار را انجام می دهد.
یعنی این شرکت ها با طرح قبلی کالای قاچاق وارد می کنند و به آرایشگاه ها می دهند؟
بله به دلیل اینکه پزشکی که در این زمینه متخصص باشد و مشکلات و عواقب استفاده از کالای قاچاق را بداند به ندرت دچار چنین مشکلی می شود. بنابراین وقتی شرکت های مذکور می بینند که پزشکان تقلب نمی شوند و تعداد آنها کم است به آرایشگاه ها مراجعه می کنند زیرا به راحتی می توانند آنها را فریب دهند و می توانند محصولات بیشتری را به آنها بفروشند و درآمد کسب کنند. برای رسیدن به این هدف چندین جلسه آموزشی برگزار می کنند. بسیاری به اشتباه بر این باورند که این شرکت ها به دنبال کسب درآمد از طریق آموزش هستند در حالی که هزینه ای که برای ثبت نام می گیرند نسبت به سود کلی این فعالیت اصلاً قابل توجه نیست. آنها عمدتاً این آموزش ها را برای فروش کالای قاچاق و جنسی غیر استاندارد خود ترتیب می دهند. در اینجا نیز افراد ساده ای که از سلامتی و خطرات بعدی اطلاعی ندارند این کار را انجام می دهند و به دلیل ارزان بودن این محصولات را خریداری می کنند و پس از چند بار تمرین روی اطرافیان کم کم تبدیل به کسانی می شوند که در آن منطقه دست به هر کاری می زنند. از زیبایی
آیا این آسیب ها قابل ترمیم هستند؟
بستگی دارد. امروزه به غیر از آرایشگرها برخی افراد غیرمتخصص هم کارهای آرایشی انجام می دهند اما تفاوت این است که یک پزشک از یک فرد معمولی اطلاعات بیشتری دارد و برخی از آنها اگر ببینند بعد از انجام کار اشتباه کرده اند. بلافاصله با متخصص تماس می گیرند یا بیمار را به او ارجاع می دهند. در این شرایط اگر فرد مشکلی بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه کند می توان با استفاده از روش هایی مانند استفاده از آنزیم های ضد ژل تزریق یا تخلیه بخشی از ژل تا حدی از عوارض آن جلوگیری کرد. البته بدیهی است که بافت ناحیه آسیب دیده به حالت اولیه خود برنمی گردد اما می توان تا حدودی آن را برطرف کرد یا از عوارض بعدی جلوگیری کرد. اگر آسیب عمیق تر باشد باید یک سری تعمیرات و عملیات روی فرد انجام شود. متأسفانه آرایشگران و برخی از پزشکان بدون تخصص که در این زمینه اطلاعی ندارند در صورت وقوع چنین حوادثی آن را سرپوش می گذارند.
راه حل ساماندهی وضعیت مداخله در پزشکی چیست؟
وزارت بهداشت باید نظارت خود را بر این موضوع افزایش دهد. متأسفانه جریمه مداخله در امور پزشکی تا چند وقت پیش 5 میلیون بود و چند ماه پیش است که این جریمه به 1 میلیارد افزایش یافته است در صورتی که این قانون با جدیت اجرا شود و قضات در اجرای آن سخت گیری کنند تا به جای نادیده گرفتن. اشتباهات برخی افراد آنها به قربانیان فکر خواهند کرد. در صورت امکان می توان این اقدام را گام مثبت اولیه تلقی کرد. همچنین باید اخطاریه رسمی به آرایشگاه ها صادر شود که اثر بازدارندگی دارد. علاوه بر این تعدادی از متخلفان نیز باید شناسایی و به صورت عمومی معرفی شوند. همچنین مسئولان وزارت بهداشت باید شماره تماس را برای مردم منتشر کنند تا در صورت مشاهده چنین مواردی اطلاع رسانی کنند. اگر هدف جلوگیری از مداخله این افراد باشد راهکارهای مذکور تا حد زیادی بازدارندگی ایجاد می کند.
یک داستان واقعی…
در پزشکی قانونی موردی وجود دارد که یک پزشک غیرعادی در زیرزمین به ران یک زن چربی تزریق کرده است. پس از بازگشت بیمار به خانه تب شدیدی در او ایجاد شد. این پزشک از ترس اینکه عمل غیرمجاز او کشف شود بیمار را به زیرزمین بازگرداند و اقدام به مداوای او کرد. اما سه روز بعد با بدتر شدن حال بیمار این خانم به بیمارستان منتقل شد و متاسفانه شدت عفونت به حدی بود که جان خود را از دست داد. اگر بدون علامت به زیر زمین می رفتند شاید این حادثه هرگز اتفاق نمی افتاد. همچنین اگر این پزشک بر ترس از بیماری غلبه می کرد و بیمار را به بیمارستان معرفی می کرد هم جان بیمار نجات می یافت و هم این پزشک قاتل نبود.
* بازنشر مطالب سایر رسانه ها در یومیر به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع مخاطبان است.
انتهای پیام