برنج های وارداتی آلوده بودند؟
حسین فرهادی در تشریح آلودگی برنج های وارداتی گفت: این برنج ها آلوده نیستند اما به دلیل اینکه مدت زیادی در انبارهای دولتی نگهداری می شوند به تاریخ انقضا نزدیک شده و به شرایط فساد نزدیک هستند. بنابراین به این معنی نیست که برنج آلوده است.
وی درباره ورود 400 تن برنج تنظیمی به بازار و آثار آن گفت: در مدت ممنوعیت واردات 450 هزار تن در گمرکات واریز شد که اجازه واردات نداشتند و پس از پایان دوره ممنوعیت توزیع شد. و این مشکل باعث کاهش قیمت شد. این ممنوعیت واردات که هر ساله دولت اعمال می کند باید از کشاورزان و تولیدات داخلی حمایت کند. اما این امر هرگز ممکن نبوده و نخواهد شد و این موضوع صرفاً به نفع برخی افراد سودجو و واردکنندگان است که قبل از شروع دوره ممنوعیت مقادیر زیادی را وارد می کنند و پس از یک ماه ممنوعیت به قیمت بالاتری می فروشند و دریافت می کنند. سود کلان بر اساس شواهد افزایش قیمت نیز تا دو برابر رخ می دهد.
یکی از اعضای هیات مدیره اتحادیه بنکداران مواد غذایی از توزیع 400 تن برنج تنظیم کننده بازار از زمان پایان ممنوعیت واردات برنج تا امروز خبر داد و گفت: این مقدار تناژ کم با این میزان مصرف مصرفی ندارد. تاثیر زیادی بر تنظیم بازار به طور کلی ممنوعیت واردات باعث افزایش قیمت برنج هندی و پاکستانی می شود. برنج. هر کیلو برنج ایرانی پنج عدد را برآورده می کند نیاز مردم و هر کیلو برنج هندی برای هفت نفر کافی است.بنابراین هم از نظر صرفه اقتصادی و هم از نظر شیوه پخت مردم به سمت خرید و مصرف برنج هندی و پاکستانی می روند و زمانی که قیمت برنج هندی و پاکستانی به 85 می رسد. کیلویی هزار تومان باز هم سراغ مصرف برنج ایرانی نمی روند و در این میان هیچ اتفاقی برای بازار برنج ایران نمی افتد جز اینکه باعث می شود مصرف کننده خارجی برنج را با قیمت بالاتری خریداری کند.
فرهادی ادامه داد: مصرف سالانه برنج در کشور نزدیک به 3 میلیون تن است. سالانه 2 میلیون و 200 هزار تن در داخل تولید می شود و برای جبران کمبود باید 800 هزار تن وارد شود و متاسفانه یک و نیم میلیون تن واردات داریم و چون میزان واردات این محصول زیاد است. حتی در دوره ممنوعیت رسیدهای سپرده گذاری در سهام موجود است و در صورت عدم تحویل یک ماهه تقاضا افزایش می یابد و در نتیجه قیمت ها نیز افزایش می یابد. دولت به جای ممنوعیت واردات برنج ایرانی را تضمینی بخرد.
عضوهیئت مدیره و سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تاکید کرد: قیمت مصوب این برنج تنظیم بازار قبل از ممنوعیت 35 هزار تومان بود و اکنون برای مصرف کننده کیلویی 45 هزار تومان است و هیچ تاثیری بر قیمت آن ندارد. بازار ارقام وارد شده توسط شرکت های دولتی بی کیفیت و نزدیک به تاریخ انقضا است و تنها در صورت تفاوت زیاد آنها را خریداری و در برندهای مختلف بسته بندی می کنند و با قیمت بالاتری به فروش می رسانند. در کل مخالف ممنوعیت واردات به کشور هستیم.
فرهادی درباره آلودگی برنج های وارداتی گفت: برنج های وارداتی آلوده نیستند اما با توجه به اینکه این برنج ها به مدت طولانی در انبارهای عمومی نگهداری می شوند به انقضا نزدیک شده اند. بنابراین هم به دلیل تاریخ مصرف و هم به دلیل شرایط نگهداری در انبارها به شرایط فساد نزدیک می شوند و این به معنای آلوده بودن برنج نیست.