ابهام در روند فرزندخواندگی! – یومیر


خانواده ای در کشمیر بودند و تنها پس از 3 ماه فوت کردند!

ابهام در روند فرزندخواندگی!

به گزارش یومیر خراسان احتمال سهل انگاری در روند فرزندخواندگی به بهانه مرگ دخترخوانده 11 ساله در کاشمر را بررسی کرده است:

۱۸ آبان ماه خبر مرگ دختر ۱۱ ساله با علائم ضرب و شتم در یکی از مراکز درمانی کاشمر شهروندان را متاثر کرد اما با انتشار اخباری مبنی بر نگهداری این دختر نوجوان تلخی ماجرا دوچندان شد. توسط خانواده ای در کشمیر به عنوان فرزندخوانده و تنها پس از مرگ او در عرض 3 ماه! این موضوع حساسیت بیشتری را در رسانه ها ایجاد کرد زیرا این ماجرا به جای پایان شیرین حضور در دل گرم خانواده در چهاردیواری سردخانه به پایان رسید. سال هاست که بسیاری از مردم و نهادهای فرهنگی تلاش کرده اند تا پدیده فرزندخواندگی را فرهنگی کنند به این امید که همه کودکان و جوانان ایران در سایه محبت و محبت بی دریغ خانواده بزرگ شوند. وقوع چنین اتفاقاتی می تواند تمام تلاش ها در این زمینه را زیر سوال ببرد. از سوی دیگر پیگیری و پاسخگویی سریع در چنین رویدادی می تواند بار روانی این معضل را از دوش جامعه تا حد زیادی کم کند. مدیرکل بهزیستی استان هر چند ترجیح می دهد نتیجه را به پایان روند تحقیقات کارشناسان و دادستانی کاشمر موکول کند اما بدون ارائه توضیح در این زمینه به احتمال وقوع این حادثه نیز اشاره می کند. بازنگری در دستورالعمل های فرزندخواندگی.
مسلم است که دختر آسیب دیده است
از همان ابتدای وقوع این حادثه دستگاه قضایی با جدیت و دقت پیگیر این موضوع شد و دادستان عمومی و انقلاب کاشمر نیز به موقع وارد عمل شد تا به افکار عمومی پاسخ دهد. از این رو برای اطلاع از آخرین وضعیت این پرونده و احتمال تاخیر در روند فرزندخواندگی با دادستان عمومی و انقلاب کاشمر گفت و گو می کنیم. حجت الاسلام والمسلمین اسماعیل بلوچ زاده در تشریح روند قانونی این پرونده به «خراسان رضوی» می گوید که پزشکی قانونی هنوز علت فوت طامه را منتشر نکرده است. مثلاً علت مرگ ضربه به سر یا بدن بوده است. زن و مردی که کودک را به فرزندی قبول کرده اند مورد تعرض قرار گرفته و به ضرب و شتم کودک اعتراف کرده اند و پدرخوانده و مادرخوانده نیز به دستور کیفری دستگیر شده اند. حال این سوال که آیا مرگ بر اثر جراحت بوده یا اتفاق دیگری به طور مستقیم رخ داده است تا زمان اعلام نظر پزشکی قانونی مشخص نیست. اما مسلم است که این دختر کوچک کتک خورده است.
در صورت اثبات سهل انگاری بهزیستی باید پاسخگو باشد
این مقام قضایی درباره احتمال شکست بهزیستی در این پرونده نیز اظهار می کند: ما وارد شده و در حال بررسی موضوع انتقال و نظارت سرپرستان هستیم و باید پاسخگو باشند. از دادستان کاشمر می پرسیم اگر خروج فعلی از روی بهزیستی انجام شده باشد چه می شود؟ آیا شامل بهزیستی کاشمر مشهد یا بهزیستی عمومی استان می شود؟ که پاسخ می دهد: می تواند هر دو باشد می تواند شخص حقیقی یا حقوقی باشد یعنی دفتر ما همچنان مشغول جمع آوری اسناد هستیم و فعلا نمی توانیم نظر نهایی را بدهیم. وی در پاسخ به این سوال که آیا دختر متوفی یکی از کودکانی بود که در زمان بازداشت کودک نیاز به درمان داشت یا خیر؟ گفت: همچنان در حال بررسی هستیم و مدارک را از مشهد بیاورند. طبق اسناد شهرستانی دختر سالم بوده است اما جمع آوری مدارک همچنان ادامه دارد و فعلا نمی توانم این موضوع را تایید یا تکذیب کنم.
منتظر نتیجه بررسی کارشناسی هستیم
در ادامه به سراغ مسعود فیروزی مدیرکل بهزیستی استان می رویم. وی در پاسخ به این سوال که آیا روند قانونی برای انتقال حضانت این دختر نوجوان طی شده است؟ وی به «خراسان رضوی» می گوید: سیر مراحل قانونی طی شده است موضوع اتفاق افتاده در اختیار دستگاه قضایی کاشمر است و همانطور که اعلام شد با جدیت پیگیر آن هستند اقتدار دستگاه قضایی معتبر و قابل احترام است. و ما منتظریم ما نتیجه هستیم. به طوری که هرکس تخلف و قصور مرتکب شده است پیگیری شود. وی می افزاید: در حال حاضر اطلاعاتی که داریم محدود است و منتظر دستور مقام قضایی چه در خصوص انتقال و چه کنترل و نظارت هستیم.
با اشاره به حادثه دلخراشی که رخ داد از فیروزی می پرسیم که چگونه می شد از چنین خانواده ای نگهداری کرد؟ پاسخ می دهد: تشریفات پرونده اعطای سرپرستی انجام شده اما باید کار کارشناسی انجام شود. ما هم پرونده را به کشور ارسال کرده ایم منتظریم نظریه کارشناسی از یک طرف و نظریه حقوقی از طرف دیگر مشخص شود و بعد ببینیم آیا تخلفاتی صورت گرفته یا خیر و آیا تخلفی صورت گرفته است. کدام سطح
امکان بازنگری بخشنامه پذیرش
از مدیرکل بهزیستی استان می پرسیم که با توجه به اینکه می گویید مراحل قانونی اعطای سرپرستی انجام شده است این خانواده چگونه تایید شده است؟ آیا آنها روند روانی را پشت سر گذاشته اند؟ فیروزی پاسخ می دهد: من گفته ام که فعلاً بحث های کارشناسی در این زمینه توسط کارشناسان بررسی می شود. مراحل قانونی آن به پایان رسیده است فقط باید منتظر نتیجه بررسی کارشناسی باشیم. تنها مسئولیت من این است که اگر خطایی رخ داده است پیگیری کنم. وی در پاسخ به این سوال که آیا چنین اتفاقی نشان دهنده نقص در روند انتقال سرپرستی نیست؟ وی می گوید: به نظر من نمی توان کمبود داشت چون بخشنامه است اما به هر حال با نگاهی به این قضیه می بینند که باید تجدید نظر کنند اما تا زمانی که این بخشنامه وجود دارد باید اجرا شود. و حالا باید بررسی کرد که آیا درست اجرا شده یا نه!

انتهای پیام

Back to top button