۶ پرده از آن مرد کتابخوان! 

۶ پرده از آن مرد کتابخوان! 

دانش آموز نوجوانی که هنوز ریش نگذاشته با رمانی ضخیم زیر بغل در گذرگاهی در مشهد در سایه باریک دیوار از میان درختان می گذرد. این کار روزانه اوست. هر روز به کتابفروشی انتهای خیابان می رود کتابی اجاره می کند سکه دو نفره را روی پیشخوان فروشنده می گذارد و به خانه می رود. او فردا صبح کتاب را تمام می کند و برای اجاره کتاب جدید برمی گردد. پیر کتابفروش ناراحت است.

به گزارش یومیر مهدی مولایی در یادداشتی به زبان جاوه نوشت:

اولین اقدام؛ دانش آموز نوجوانی که هنوز ریش نگذاشته با رمانی ضخیم زیر بغل در گذرگاهی در مشهد در سایه باریک دیوار از میان درختان می گذرد. این کار روزانه اوست. هر روز به کتابفروشی انتهای خیابان می رود کتابی اجاره می کند سکه دو نفره را روی پیشخوان فروشنده می گذارد و به خانه می رود. او فردا صبح کتاب را تمام می کند و برای اجاره کتاب جدید برمی گردد. پیر کتابفروش ناراحت است.

عمل دوم؛ دانشجوی جوان با عمامه مشکی و ریش تازه از مشهد به تهران آمده است تا کاری انجام دهد. برای بچه شهرستانی که دانشجو هم هست وضعیت فرهنگی و لباس پوشیدن مردم تهران ناراحت کننده است. دانش آموزی روی صندلی اتوبوس شهری می نشیند بدون اینکه سرش را بلند کند او مشغول خواندن کتاب است. برای تفریح ​​و اجتناب از نگاه کردن به وضعیت بد اطراف. در این مدت چندین کتاب معروف را در اتوبوس خوانده و تکمیل کرده است.

عمل سوم؛ دانشجوی جوان که حالا با چهره ای قوی و مردانه بیشتر رمان ها و کتاب های معروف و مهم دنیا را خوانده است. با سنگین شدن آموزه های فقه و اصول حوزه احساس می کند که اکنون ذات درونی اش به شعر و عاطفه گرایش پیدا کرده است. شاید برای تلطیف روحیه او در کنار دانشکده حقوق. روزی نیست که شعری از حافظ را نخواند و بخشهایی از آن را حفظ کند. غزلیات سعدی صائب کلیم بیدل و دیگران را حفظ است و هر از چند گاهی با شاعران معاصر خود دیدار می کند. برای سایر دانش آموزان این روحیه شاعرانه فعال جالب و شگفت انگیز است.

اقدام چهارم؛ انقلاب شده است. طلبه سیدی اکنون به میانسالی رسیده و از فعالان و رهبران انقلاب است. او وقت ندارد سرش را بخراشد. او در این سال ها از «خواننده» بودن فراتر رفته و کتاب های متعددی را منتشر کرده است. او حتی به خاطر نوشته هایش به زندان محکوم شده است. او توسط منافقین به شهادت رسید و در بیمارستان بستری شد. او دوران نقاهت خود را با خواندن کتاب می گذراند. او با بازدیدکنندگانش بیشتر در مورد کتاب هایی که خوانده صحبت می کند تا وضعیت جسمانی اش. دوباره شگفتی ها را برمی انگیزد.

عمل پنجم؛ دانش آموز به سن رسیده حالا رئیس جمهور است. رئیس جمهور یک دولت جدید در یکی از مهم ترین کشورهای منطقه. با برنامه سنگین جلسات روزانه جلسات اجرایی سفرهای متعدد به خارج از کشور بحران های ملی و منطقه ای و جنگ تحمیلی تمام عیار با رژیم عراق. آیا او اکنون خواندن را متوقف کرده است؟ هرگز! وی این روزها علاوه بر دیدارهای مستمری که با اهالی ادبیات شعر و هنر و حفظ ارتباط خود با نویسندگان دارد برنامه برگزاری اولین نمایشگاه کتاب در تهران را نیز در دست اجرا دارد. نمایشگاهی که پس از گذشت چهار دهه هنوز پابرجاست و سالانه با استقبال چشمگیر مردم برگزار می شود. خودش هر سال برای بازدید چند ساعته به «بوستان اهل علم» می رود و از آخرین کتاب های منتشر شده مطلع می شود.

قانون ششم؛ این شاگرد سید حضرت آیت الله خامنه ای هم اکنون رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران است. در شرایط سخت و وحشتناک طبیعتاً نه تنها برای رهبری یک کشور بلکه برای ایفای نقش مؤثر در عرصه جهانی و منطقه ای به ویژه همزمان با نبردهای اخیر جبهه حق با صهیونیسم اهتمام زیادی به آنها داده است. . با وجود این همه اینها باعث جدایی و تضعیف این علاقه به کتاب و کتابخوانی نشده است. وی در ماه های اخیر با نگارش و انتشار نقد کتاب های مختلف مردم ایران به ویژه جوانان را به مطالعه این کتاب ها دعوت کرده است و ظاهراً سه نقد جدید از سه کتاب مختلف با محوریت زندگی شهدا منتشر خواهد شد. در روزهای آینده این روحیه فوق العاده و علاقه زیاد به چاپ کتاب می تواند الگوی بی نظیری برای همه مردم ایران به ویژه جوانان مؤمن باشد که پیوسته نصایح او را دریافت می کنند. امید است به واسطه همین رفتار خوب و پسندیده فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه ایران رواج بیشتری پیدا کند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا