پمپ طبقاتی چیست و کاربرد آن در کجاست؟

پمپ طبقاتی چیست ؟

الکترو پمپ سانتریفیوژ طبقاتی به پمپ هایی گفته می شود که در آن سیال از طریق پروانه های چندگانه که در طبقات فوقانی هم قرار گرفته اند جابجا می شود را  می گویند.

این پمپ طبقاتی بصورت پمپ های چند طبقه و چند پروانه یا فشار قوی نیز معرفی می گردند.

پمپ طبقاتی از یک محور واحد تشکیل شده که محور اصلی یا شافت اصلی پمپ که پروانه ها و کاسه ها یا دیفیوزر ها را در یک محور قرار داده است.

با ورود سیال به درون پروانه و دیفیوزر پروانه درمحفظه پمپ ،افزایش فشار حاصل شده و با جلو رفتن سیال و ورود به پروانه بالاتر و بالاتر افزایش فشار رخ میدهد و سیال به سمت خروجی پمپ هدایت می گردد ،اما نکته اصلی در عدم تغییرات در دبی پمپ می باشد. دور الکتروموتور در الکتروپمپ طبقاتی ثابت می باشد.

انواع الکترو پمپ طبقاتی :

الکتروپمپ طبقاتی عمدتا به صورت پمپ طبقاتی عمودی و پمپ طبقاتی افقی تولید و ارایه می گردد.

که در نوع پمپ طبقاتی افقی که به پمپ طبقاتی ایستاده هم معروف می باشد با توجه به کم حجم بودن و قرار گیری کاملا فشرده در مکان نصب پمپ کاربرد فراونی نسب به الکتروپمپ طبقاتی افقی دارد ، اما الکتروپمپ طبقاتی افقی در مکان هایی که محدودیت ارتفاع دارند بسیار مورد بهره بردای قرار می گیرد.

مشخصات فنی پمپ طبقاتی عمودی :

پمپ طبقاتی عمودی بصورت عمود نصب بوده و کاملا پرتابل و کم جا می باشد و همان طور که مشاهده می کنید از یک الکتروموتور و و مجموعه پمپ که شامل پروانه ها و دیفیوزر ها و اتصالات ورودی و خروجی تشکسل شده است که با ورود سیال به داخل ان و پس از عبور از پروانه افزایش فشار حاصل می شود.

مزایا و ویژگی پمپ طبقاتی :

از مزایای پمپ طبقاتی افقی و پمپ طبقاتی عمودی افزایش فشار حاصله از کارکرد پمپ بوده و همچنین می توان به کم جا و کم صدا بودن این پمپ اشاره کرد اما می بایست دوره تعمیر و اورهال کردن این نوع پمپ ها کم  بوده و پریود زمانی کمتری را قائل بود و همچنین نباید سیال حاوی ذرات معلق باشد زیرا باعث آسیب جدی به پمپ می گردد.

در نهایت نباید پمپ طبقاتی افقی و پمپ طبقاتی عمودی بدلیل فشار بالا کارکرد خشک و بدون سیال کار کند.

مشخصات فنی پمپ طبقاتی چیست ؟

بالا بودن فشار کارکرد تا 30 بار

دبی بالای پمپ تا 45 الی 50 متر مکعب بر ساعت

توان مصرفی 45 تا 55 کیلووات

سایز ورودی و خروجی از یک اینچ تا 3 اینچ

بدنه پمپ از استیل و چدن

پروانه پمپ از استیل و چدن

شافت پمپ از استیل

بوش سرامیکی جهت کنترل دوران شافت

دیفیوزرها جهت هدایت جریان شعاعی

پایه استیل و چدن

کاربرد پمپ طبقاتی در صنعت چیست ؟

پمپ طبقاتی عمودی و پمپ طبقاتی افقی در اغلب صنایع کاربرد دارد که نیاز به فشار بالا برای عبور و جابجایی سیال مخصوصا اب مورد نیاز می باشد از جمله :

صنایع آب شیرین کن صنعتی

صنایع آب تصفیه کن

تغذیه دیگ بخار

بویلر ها و صنایع مرتبط با سیستم ترمودینامیکی

صنایع نفت و گاز و پتروشیمی

صنایع تولید اسید و باز

تصفیه خانه ها

آب و فاضلاب

برج های مسکونی

مسکن مهر

آسمان خراش ها

برند ها و مدل های موجود در پمپ طبقاتی

شرکت های سازنده الکتروپمپ طبقاتی افقی و الکتروپمپ طبقاتی عمودی برای جابجایی سیالات که به پمپ فشار بالا نیز معروف هستند از قبیل ذیل می باشند :

پمپ طبقاتی گراندفوس GRUNDFOS

پمپ طبقاتی KSB

پمپ طبقاتی دنده ای

پمپ طبقاتی CNP

پمپ طبقاتی LEO

تعمیر و نگهداری پمپ طبقاتی

از آنجایی که تعمیر پمپ علی الخصوص پمپ طبقاتی عمودی و پمپ طبقاتی افقی نیاز به متخصص مجرب دارد و با توجه به وجود چندین پروانه و کاسه پروانه در درون شافت و هسته اصلی پمپ می باشد تعمیر و نگهداری آن بسیار حساس بوده و عدم مراجعه به نمایندگی و خدمات پس از فروش پمپ طبقاتی گرانفارس خسارت جبران ناپذیری را مصرف کننده متحمل می گردد.

پس از تعمیر و مونتاژ پروانه ها در درون شافت مرکزی بدلیل عدم تلورانس های مدنظر سازنده متاسفانه پس از استارت پمپ سریعا از قسمت مکانیکال سیل نشتی رخ می دهد و باعث بروز خرابی در قسمت بوش سرامیکی و اصلاحا گشتاد کردن کاسه و بوش سرامیکی پمپ می گردد.

پمپ آب طبقاتی (افقی و عمودی) چیست؟

پمپ آب طبقاتی که آن را با نام های پمپ سانتریفیوژ یا پمپ گریز از مرکز هم می شناسند از جمله پمپ های دینامیکی است. پمپ سانتریفیوژ از انواع پمپ جابجایی غیر مثبت بوده که با چرخش پروانه، انرژی به سیال منتقل می گردد. در این پمپ ها انرژی از الکتروموتور گرفته شده و به سیال انتقال می یابد.

در پمپ آب طبقاتی مقداری از این انرژی برای حمل سیال به سمت بالا و خلاف جهت جاذبه صرف می شود که همان هد پمپ می باشد. در واقع نیروی گریز از مرکز عبارت است از انتقال انرژی از یک پروانه دوار به سیال جهت تولید فشار و در نتیجه آن حرکت سیال. پمپ سانتریفیوژ پرکاربردترین پمپ آبی در صنعت به شمار می رود و شاید بتوان گفت که بیش از سه چهارم پمپ هایی که در صنعت مصرف می شوند، سانتریفیوژ هستند. بارزترین خصوصیت سانتریفیوژ عبارت است از اینکه میزان مشخصی از دبی آب را در فشار ثابت و در هر موقعیتی تولید می کند.

ویدیو معرفی پمپ طبقاتی عمودی

مشخصات فنی پمپ آب طبقاتی عمودی و افقی

ویدیو معرفی پمپ سانتریفیوژ طبقاتی و کاربرد آن

مشخصات پمپ طبقاتی عمودی و افقی

  • سایز: از 1 تا 10 اینچ
  • حداکثر فشار: 35 بار فشار
  • دور الکتروموتور پمپ طبقاتی: 1500 و 3000 دور
  • تفاوت پمپ سانتریفیوژ عمودی با پمپ سانتریفیوژ افقی در سطح مقطع آنها می باشد که طبیعتا در عمودی کمتر بوده و در نتیجه مناسب جاهایی می باشد که با کمبود فضا روبرو هستند.
  • جنس بدنه پمپ: استیل و یا چدن
  • جنس پروانه پمپ: از جنس استیل و چدن
  • جهت افزایش بیشتر فشار آب، برخی از پمپ های سانتریفیوژ عمودی را به صورت موازی نصب می کنند.
  • برای جابجایی آب شور از موتور پمپ طبقاتی عمودی با بدنه و پایه پمپ استیل نیز استفاده می شود.

مکانیزم عملکرد پمپ های طبقاتی عمودی و افقی

پمپ های طبقاتی عمودی و افقی از چند پروانه و طبقه تشکیل شده اند و یک محور و شفت اصلی دارند. پروانه ها و کاسه دیفیوزر در یک محور قرار داده شده اند. مکانیزم کارکرد این پمپ به این صورت می باشد که فشار سیال با داخل شدن به پمپ، توسط پروانه ها فشار پیدا می کند. فشار سیال با وارد شدن به پروانه های بیشتر، افزایش می یابد. در نهایت سیال به سمت خروجی پمپ هدایت می شود.

کاربرد پمپ های طبقاتی عمودی و افقی

در سیستم ها و مصارفی که به فشار، هد بالا و فضای کم نیاز است، از سری پمپ های طبقاتی در مصارف صنعتی، کشاورزی و ساختمانی استفاده می شود. سایر کاربردهای این پمپ ها عبارتند از:

  • در مصارف ساختمانی و برج های مسکونی به منظور تقویت فشار
  • بوستر پمپ ها
  • دیگ های بخار و بویلرها
  • آب شیرین کن ها
  • سیستم های RO  و آب تصفیه کن
  • سیستم های حرارتی و تهویه مطبوع

مزایای پمپ طبقاتی

  • صرفه اقتصادی
  • در دسترس بودن
  • طراحی ساده
  • فضای اشغالی کم
  • هزینه تعمیرات و نگهداری پایین
  • تنوع در جنس پروانه

نقاط ضعفپمپ های تقویت شده با چند پروانه نصب شده روی یک محور. . پمپ های چند طبقه سانتریفیوژ که به صورت عمودی اغلب برای استخراج آب چاه استفاده میشود. پمپ های چند پروانه عمودی ضد زنگ و ضد خوردگی . پمپ های سانتریفیوژ عمودی که جنس بدنه آن استیل ضد زنگ است. پمپ هایی که در واقع از تعدادی پمپ که سوار بر یکدیگر به صورت طبقاتی هستند ساخته میشود. الکتروپمپ هایی با دو یا چند پروانه برای افزایش قدرت پمپاژ. الکتروپمپ های سانتریفیوژی طبقاتی با پروانه های بین یاتاقان عمودی و افقی.

  • پمپ طبقاتی
  • الکترو پمپ طبقاتی عمودی
  • الکترو پمپ طبقاتی عمودی استیل
  • الکتروپمپ طبقاتی
  • الکترو پمپ طبقاتی
  • پمپ طبقاتی عمودی
  • پمپ فشار قوی طبقاتی

انواع پمپ و کف کش مورد استفاده در انتقال آب، لجن، فاضلاب و کشاورزی. الکتروپمپ های ایرانی، چینی، ژاپنی و اروپایی با استاندارد گارانتی معتبر . الکتروپمپ برای تقویت و افزایش فشار آب آشامیدنی آپارتمان و منازل ویلایی. برای تقویت فشار پمپاژ به همراه تابلو کنترل هوشمند. پمپ های و بوسترپمپ اطفاء حریق اتوماتیک ساختمان. الکتروپمپ تمام استیل و مقاوم در برابر خوردگی ساخته شده از فولاد ضد زنگ. الکتروپمپ های تقویت کننده فشار خطوط لوله آبرسانی و آتش نشانی.

تقویت کننده پمپاژ مخصوص آتش نشانی، اطفای حریق و آبرسانی. پمپ های سه فاز سانتریفیوژ شناور در آب جهت پمپاژ از چاه. پمپ های فشار قوی مخصوص پمپاژ آب به بویلر. پمپ برقی یا بنزینی که توانایی پمپاژ مایعات با فشار بالا دارد. مخصوص پمپاژ آب شور دریا، مواد غذایی و شیمیایی و مایعات خوراکی یا اسیدی. پمپ های طبقاتی که با استفاده از قانون فیزیکی گریز از مرکز مایعات را پمپاژ میکنند. پمپ های گریز از مرکز که با چرخش پروانه داخلی آن عملیات پمپاژ انجام میشود.

شیر کنترل و تنظیم اتوماتیک جریان خروجی الکتروپمپ . الکتروپمپ هایی که برق آنها از پنل های فتوولتائیک یا صفحات خورشیدی تأمین میشود. الکتروپمپ های تک فاز خانگی نیم اسب و یک اسب استاندارد به همراه اتومات جهت تقویت فشار آب. پمپ های فشار قوی سه فاز مخصوص پمپاژ آبیاری. پمپ های تقویت کننده فشار آب منازل. پمپ های افزایش فشار آب منازل و آپارتمان ها. پر بازده ترین بوستر پمپ های موجود در بازار.

الکتروپمپ های پربازده و استاندارد جهت مصارف خانگی، صنعتی و کشاورزی. پمپ های فشار قوی پیستونی مخصوص مه پاش. پمپ پیستونی فشار قوی برای پمپاژ آب با فشار بالای 100 اتمسفر. موتورپمپ های بنزینی با مارک روبین. الکتروپمپ های گریز از مرکز یا سانتریفیوژ. الکتروپمپ های پرقدرت فشار قوی صنعتی، کشاورزی و چاه عمیق 380 تا 660 ولت 3 فاز. پمپ های برقی 220 ولت با حداکثر سه اسب بخار قدرت.

پمپ های فشارقوی 380 ولت. پمپی که نیروی محرکه آن موتور درون سوز باشد. پمپ های متصل به انجین بنزینی جهت پمپاژ آب آبیاری کشاورزی. پمپ هایی که نیروی محرکه آن از طریق یک موتور دیزل تأمین میشود. پمپ های مورد استفاده جهت انتقال آب با نیروی برق، بنزین و گازوییل. الکتروپمپ خانگی بی صدا برای افزایش فشار آب خانه ها و آپارتمان ها در مارک های ایرانی، چینی و آلمانی. پمپ های برقی که جهت تقویت فشار آب شهری در منزل استفاده می شود.

پمپ های بهیته شده دو مرحله ای فشار متوسط خانگی و صنعتی یک اسب دارای دو پروانه. الکتروپمپ های سانتریفیوژ مجهز به دو پروانه پمپاژ. پمپ های مخصوص انتقال آب در ابعاد کوچک و خانگی. الکتروپمپ هایی برای پمپاژ، تصفیه و گرمایش آب استخر و جکوزی. پمپی که جنس بدنه آن از جنس قولاد ضد زنگ یا در اصطلاح استیل میباشد. الکتروپمپ هایی با حداقل قدرت یک اسب مخصوص تقویت فشار پمپاژ. هیدروموتور برای پمپاژ جریان پرفشار روغن در انواع دنده ای، پره ای و پیستونی.

 

دکمه بازگشت به بالا