وزیر فرهنگ از کانون های مساجد چه توقعی دارد؟

وزیر فرهنگ از کانون‌های مساجد چه توقعی دارد؟

صالحی در مراسم معارفه سرپرست جدید کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: کانون ها و وزارت فرهنگ باید از ظرفیت یکدیگر استفاده کنند و بررسی کنیم که چگونه می توانیم بین معاونت ها و کانون های فرهنگی هنری همکاری ایجاد کنیم. . همچنین باید بررسی کنیم که چگونه می توانیم هم افزایی بین واحدهای فرهنگی و اجتماعی در مراکز را افزایش دهیم.

به گزارش یومیر مراسم تکریم و معارفه رئیس سابق و جدید ستاد مرکزی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی محمدمهدی احمدی مشاور عالی برگزار شد. . به وزیر فرهنگ و مدیرکل حوزه وزارتی و جمعی از نمایندگان کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شد.

در این مراسم از خدمات و زحمات حجت الاسلام کمال خداداد قدردانی شد و حجت الاسلام علی ملانوری به عنوان سرپرست کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور معرفی شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: در این مدت جلسات متعددی با حجت الاسلام خدادادی داشتم که اخلاق و متانت ایشان مشهود بود. من با آقا خداحافظی می کنم. پدرخوانده.

وی افزود: آقای ملانوری نیز فعالیت خود را از کانون های مساجد آغاز کرد در حوزه ها و ادارات استانی مختلف فعالیت داشت و با فرهنگ هنر رسانه و مسائل مربوط به ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد آشنا بود. دانشی که آقای ملانوری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تقویت نقاط قوت نهضت مراکز و رفع نواقص احتمالی بر اساس برنامه ریزی های انجام شده کمک می کند.

صالحی بر اهمیت کانون های مساجد تاکید کرد و خاطرنشان کرد: کانون ها امکانات زیادی دارند. ما شبکه هایی که به این شکل در کشور گسترش دارند و در سراسر ایران گسترده هستند بسیار کم داریم. بر این اساس می توان گفت که کانون ها فرصتی برای اقدامات فرهنگی هنری و مذهبی هستند که در سازمان های حاکمیتی بسیار نادر است.

وی ادامه داد: تنوع فعالیت مراکز این امکان را فراهم می کند که در سطح عمومی و دولتی بهره بردارانی پیدا کرده و با مجموعه های مختلف در ارتباط باشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس به کتابخانه های مساجد به عنوان نمونه ای از گستره فعالیت کانون ها اشاره کرد و گفت: کتابخانه های مساجد بخش قابل توجهی از کتابخانه های عمومی کشور را تشکیل می دهند که یکی از نقاط قوت کانون ها بوده و هست. چنین مواردی در کنار فعالان مراکز منجر به تشکیل شبکه انسانی شده است که نادر است. به عنوان مثال به دلیل فعالیت مراکز مسلمانان اهل سنت فرصتی برای تعامل و تقریب به وجود آمده است که باید از آن بهره برد.

صالحی در بخشی دیگر از سخنان خود با تاکید بر اینکه کانون های مساجد برایش مهم است تصریح کرد: باید با اقدامات کانون فرهنگی هنری مساجد به رونق بیشتر مساجد و حضور پرشور نسل جوان پی ببریم. ظرفیت ها موجود در آن

وی گفت: مراکز و وزارت ارشاد باید از ظرفیت یکدیگر استفاده کنند و بررسی کنیم که چگونه می توانیم بین معاونت های مختلف و مراکز فرهنگی هنری همکاری ایجاد کنیم. همچنین باید بررسی کنیم که چگونه می توانیم هم افزایی بین واحدهای فرهنگی و اجتماعی در مراکز را افزایش دهیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه شورای هم افزایی وزارتخانه های فرهنگ کشور تشکیل شده و قرار است دبیرخانه آن در وزارت ارشاد مستقر شود گفت: برای رسیدن به اهداف فقط به ظرفیت ها توجه نکنید. در داخل وزارتخانه زیرا در این راستا می توان از ظرفیت های سایر نهادها نیز استفاده کرد

صالحی در پایان به نگرانی از منابع مالی و اعتبارات مراکز اشاره کرد و اظهار داشت: اقداماتی انجام شده است اما باید برای کمک به مراکز این موضوع مورد توجه جدی تری قرار گیرد.

****

در متن حکم سید عباس صالحی خطاب به حجت الاسلام علی ملانوری آمده است:

نظر به شایستگی تجربیات ارزنده و شایستگی های علمی جناب عالی و با استناد به بند 9 اساسنامه ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی به موجب این حکم منصوب می شوید. رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور» به مدت سه سال.

امید است با اتکال به خداوند متعال فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد که نقش ارزنده ای در تقویت فرهنگ اسلامی کشور ایفا می کنند با استناد به اصل 10 قانون اساسی و نکات مندرج در در تکمیل سفارش در انجام وظایف محوله موفق خواهید بود.

پیوست این دستور به شرح زیر است:

1- پیگیری اجرای برنامه های چهارگانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت چهاردهم.

2- هم افزایی با معاونت ها و مراکز تخصصی وزارت متبوع برای ارتقای شاخص های تولید و انتشار محصولات و خدمات کانون های فرهنگی- هنری در مساجد.

3- توسعه و تکمیل بستر مدیریت کانون های فرهنگی هنری مساجد

4- دقت در اجرای شاخص های مرتبط با مساجد در قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران.

5- ارتقای سطح کیفی کانون های مساجد در حوزه های مختلف فعالیت های فرهنگی- مذهبی هنری و اجتماعی.

6- تقویت کتابخانه های کانون های مساجد به عنوان پایگاه کتاب و کتابخوانی در مساجد کشور.

7- گسترش و تعمیق خدمات اجتماعی در مساجد کشور با استفاده از ظرفیت کانونها.

8- ایجاد فرصت برای حضور نوجوانان و جوانان در مساجد با تقویت و ترویج فعالیت در کانون ها.

9- همگرایی و هم افزایی با نهادها و سازمان های فعال در مساجد

10- علاقه به جلب مشارکت مردمی برای تقویت کانون های مساجد

11- استفاده کامل از ظرفیت وزارتخانه ها سازمان ها و نهادهای عضو شورای سیاست گذاری

لازم به ذکر است علی ملانوری متولد 1374 و دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته فلسفه اخلاق است.

از سوابق مدیریتی وی می توان به مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های سمنان و کرمان مدیرکل هماهنگی امور استان ها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدیرکل دبیرخانه شورای کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان معاونت امور استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد. مدیر کل کانون های تخصصی فرهنگی هنری مساجد مدیرکل هماهنگی و ارتباطات معاونت قرآن و عترت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و … می باشد.

از دیگر سوابق مدیریتی ملانوری می توان به دبیری کمیته داوری خادمان فرهنگ عمومی کشور ریاست کمیته تخصصی فرهنگ عمومی و نظری کارگروه فرهنگ و هنر تدوین برنامه پنجم توسعه دبیر اجرایی همایش ملی خوب ماندگار و غیره

عضویت در هیات علمی پژوهشکده علا عضویت در هیات علمی موسسه فرهنگی آموزشی شبستان دانش مدرس دانشکده هنر دانشگاه بهنار موسس و مدیر عامل از جمله سوابق علمی و پژوهشی وی است. فصلنامه فرهنگی پژوهشگران کرمان عضو شورای پژوهشی سازمان منطقه آزاد قشم و ….

همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در متنی از خدمات و تلاش های حجت الاسلام والمسلمین کمال خداداده رئیس سابق ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور تقدیر کرد.

متن این تقدیرنامه به شرح زیر است:

حجت الاسلام والمسلمین آقای کمال خداداد

سلام و درود

خدمات ارجمند جنابعالی در دوران مسئولیت به عنوان مشاور وزیر مایه قدردانی اینجانب و مدیران و کارکنان این وزارتخانه بوده و خواهد بود.

توفیق روزافزون شما را از خداوند منان خواستارم.»

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا