راه خروج از خشونت های چهار دیواری

چرا لایحه «ارتقای امنیت زنان» باید تصویب شود؟/ جریان سومی که به تحجر و غرب‌زدگی «نه» بگوید

سرعت گردش اطلاعات در فضای مجازی افزایش یافته و خبرها خیلی زود از خانواده ها بیرون می زند. واقعیت این است که در هر جامعه ای که معمولاً هر از چند گاهی بحران های خاصی را تجربه می کند خشونت جنسیتی نیز افزایش می یابد.

به گزارش یومیر روزنامه ایران در گزارشی درباره خشونت علیه زنان نوشت: یکی از پژوهشگران حوزه زنان که با اشاره به اینکه خشونت علیه زنان موضوعی جهانی است به «ایران» گفت: خشونت ملموس ترین نوع تبعیض علیه زنان است. .
به گفته دکتر کتایون مصری خشونت در فصل جامع تبعیض جنسیتی گنجانده شده و تابع فرهنگ هر کشور است که در عین حال به تناسب سطح آگاهی جنسیتی و توجه به کرامت انسانی بار خشونت را کاهش می دهد اما در ما خشونت جنسیتی در کشور انواع و اقسام مختلف دارد و اگر بخواهیم جرم شناسی کنیم باید از این اشکال آگاه باشیم. در ایران با توجه به پیشینه تاریخی و شرایط ریشه دار فرهنگی زنان همواره به زندگی خصوصی و مردان به حریم عمومی اختصاص داشته اند. از قضا حریم خصوصی نباید فاش و افشا شود. بنابراین بسیاری از اعمال خشونت آمیز برملا نمی شود و باورهایی مانند «با لباس سفید ازدواج می کنی و در کفن سفید می میری» رایج است.
یافت
از قدیم گفته اند که فرهنگ سرسپردگی مختص زنان است و به سلطه و سلطه مردان در خانواده دامن زده و نشان می دهد که مردان و برادران می توانند بر زنان حکومت کنند.
مصری این را می گوید و در ادامه با بیان اینکه خشونت فیزیکی در برخی دولت ها محسوس است ادامه می دهد: جدی ترین شکل خشونت فیزیکی خانواده کشی زن کشی یا همسرکشی است که شاهد آن هستیم.
اما این روزها با افزایش حضور زنان در جامعه جدای از خشونت فیزیکی شاهد خشونت کلامی و روانی بیشتری علیه زنان هستیم. اکنون بر اساس آنچه که شواهد نشان می دهد و مصری نیز تأیید می کند خشونت علیه زنان در سطح کوچک و در داخل خانه به قدری افزایش یافته است که قانون از این تحول عظیم عقب مانده است و ما به نوعی از مسائل حقوقی در این زمینه عقب هستیم. ما به یک نگاه جامع به همه اشکال خشونت نیاز داریم. گاهاً وقوع چندین اتفاق باعث حساسیت مسئولان و توصیه به قانون فرهنگ و آموزش می شود اما از آنجایی که زنان همیشه ضعیف تلقی می شدند خشونت همیشه وجود دارد. بنابراین شناخت اشکال خشونت و آسیب شناسی آن اجتناب ناپذیر است.

تأثیر سرعت گردش اطلاعات در نشت اخبار خشونت خانگی
سرعت گردش اطلاعات در فضای مجازی افزایش یافته و خبرها خیلی زود از خانواده ها بیرون می زند. واقعیت این است که در هر جامعه ای که معمولاً هر از چند گاهی بحران های خاصی را تجربه می کند خشونت جنسیتی نیز افزایش می یابد.
مصری در این زمینه مثالی از رابطه بین بحران های اقتصادی در خانواده ها و خشونت می زند: زمانی که مردانگی در موقعیت ضعیفی قرار می گیرد انگیزه استفاده از خشونت منجر به قربانی شدن زنان مردان یا کودکان می شود البته این اغلب برای زنان بیشتر اتفاق می افتد. نسبت به دیگران این آمار در همه کشورها وجود دارد و اتفاقاً کشتن همسر به این معنا نیست که مرد ذاتاً قاتل است زیرا عامل اجتماعی باعث وقوع جرم شده است. یکی از محرک ها و انگیزه های قتل خانواده می تواند مشکلات مالی برای معیشت خانواده باشد. بالا بردن دست روی زنان یک عادت در بسیاری از خانه ها است و دلیل مهم دیگر می تواند عدم آگاهی صحیح مردان از جنس مخالف باشد.

رویکرد معاونت زنان و خانواده رئیس جمهور به این لایحه
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در دولت جدید در نظر دارد موضوع پیگیری قانون منع خشونت علیه زنان را سرلوحه کار خود قرار دهد و در عناوین روزنامه ایران در روزهای اخیر 100 روزه دولت را در دستور کار قرار دهد. عملکرد . همچنین توسط دکتر ذکر شده است. زهرا بهروز به آن پرداخت این موضوع جزو 10 گام اول معاونت زنان است
است

مختصری از جنبه های حقوقی لایحه پیشگیری از خشونت علیه زنان
دکتر بهرام مرادیان وکیل دادگستری که با اشاره به اینکه موضوع حفظ امنیت زنان در روابط اجتماعی برای اولین بار در قانون برنامه پنجم توسعه مطرح شد به تشریح جنبه های حقوقی این لایحه به «ایران» می گوید: تدوین «سند ملی ایمنی زنان و کودکان در روابط» «اجتماعی» با مشارکت نهادهای ذیربط به دولت تحویل شد و سپس لایحه «حمایت از آسیب های زنان و ارتقای ایمنی آنان در برابر خشونت» به دولت تحویل داده شد. در دولت تهیه و در ژانویه 2019 برای طی مراحل قانونی به فولکتینگ ارائه شد. منتشر شده در 11. کلیات این لایحه در تاریخ 21 فروردین 1402 با عنوان «حفاظت از حیثیت و حمایت از زنان در برابر خشونت» به تصویب مجلس رسید و برای بررسی جزئیات به کمیسیون اجتماعی رفت و همچنان در حال رسیدگی است. و تایید کمیسیون.
واقع شده است
وی می افزاید: در این لایحه از تمامی زنان و دختران ایرانی داخل یا خارج و زنان و دختران غیرایرانی که در خاک جمهوری اسلامی ایران حضور یا اقامت دارند حمایت می شود.
بر اساس مفاد این لایحه هر فعل یا ترک فعلی که به دلیل جنسیت یا موقعیت یا نوع وضعیت مرتکب نسبت به زن واقع شود و موجب آسیب یا صدمه به جسم یا روان یا شخصیت حیثیت یا محدودیت یا سلب حقوق و او شود. آزادی های قانونی جرم است و مستلزم مجازات قانونی است.
از تسهیلات و نوآوری های این لایحه می توان به ایجاد صندوق حمایتی از زنان خشونت دیده یا قربانی خشونت اشاره کرد که در موارد پرداخت مابه التفاوت مهریه زن و مرد و تامین آن استفاده می شود. هزینه های پزشکی آموزش مهارت های زندگی و شغلی برای زنان زندانی در دوران خدمتشان.
به گفته مرادیان از جمله جرایمی که این لایحه برای اولین بار جرم انگاری کرده است عبارتند از: تهدید تشویق تشویق تسهیل یا آموزش آسیب جسمی زن به خود ارسال پیام ها یا تصاویر غیرعادی بر خلاف میل زن که موجب آزار و اذیت یا روانی شود. درخواست یا پیشنهاد ایجاد یک رابطه غیرقانونی. اگرچه لایحه مذکور همچنان در دست تصویب است اما ایجاد هنجارهای قانونی برای حمایت از زنان یکی از خواسته های مردم به ویژه جامعه زنان تلقی می شود تا این جمعیت قابل توجه تحت حمایت الزامات قانونی به حق اجتماعی خود دست یابند. موقعیت اقتصادی و آبرومند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا