بیانیه گام دوم با چاشنی فناوری؛ پیشنهادات جسورانه برای ایرانی پیشرفته

استاد خواجه نصیر الدین توسی بزرگ شده ؛

اعلام مرحله دوم ادویه های فناوری ؛ معاملات جسورانه برای ایرانی پیشرفته

یک استاد دانشگاه توضیح داد که چگونه مرحله دوم انقلاب اسلامی در مورد نیاز به تحول در مسیر و فناوری علم تحقق یافت.

به گفته خبرنگار آنا ؛ در آستانه سال گذشته تحقق اسناد دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در Horizon 2 دارای تجربیات ارزشمندی در کارهای دولت برای ملت ایران برنده شده است که می توان انتظار داشت آینده وحشیانه ای برای نسل های آینده داشته باشد در یک بیانیه دوم قدم دوم در آن انقلاب اسلامی.

برای درک بیشتر مفهوم گفتگو با محمد هادی زاهدی استاد جوان در دانشگاه خواجه نصیر الدین توسی و متخصص فناوری اطلاعات در زیر اختصاص داده ایم.

تحول در سیستم علم و فناوری

آنا: تحقق مرحله دوم انقلاب اسلامی در علم و فناوری چیست؟

زاهدی: ترویج موقعیت شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری (ATEF) به موقعیت شورای عالی هماهنگی علوم و فناوری با نمایندگان وزارتخانه ها دانشگاه های برتر شرکت های مبتنی بر دانش و بخش خصوصی که سیستم بودجه بندی تحقیق را با اولویت بندی اصلاح می کند پروژه های استراتژیک (مانند اطلاعاتی مصنوعی کوانتومی انرژی هسته ای فناوری نانو بیوتکنولوژی و حداقل 2 ٪ تولید ناخالص داخلی (تولید ناخالص داخلی) برای تحقیق و توسعه (F&U) نهادهای نظارتی برای تسهیل در تجارت تحقیقات و از بین بردن موانع قانونی در املاک فکری موانع بررسی و به روزرسانی نقشه های علمی جامع کشور متناسب با امواج فناوری جهان و نیازهای کشور و بازار کار تجدید نظر در الگوهای آموزشی در سیستم آموزش عالی کشور و تعیین و تجدید نظر در شرکتهای تابعه موجود و تأکید بر ایجاد دو شرکت تابعه مهم: الف) شرکتهای تابعه اساسی.

راهنمایی تحقیقات در نیازهای ملی و تبدیل علم به ثروت

آنا: تحقیقات و تحقیقات چگونه باید به سمت نیازهای ملی حرکت کنند؟

زاهدی: توسعه سند اولویت تحقیقات ملی با تمرکز بر مدیریت انرژی و آب خالص فن آوری های دفاعی و سایبر پزشکی پیشرفته و داروهای استراتژیک کشاورزی هوشمند و امنیت غذایی انگیزه) و (برقراری ارتباط مداوم و مؤثر بین دانشگاه ها و صنایع می تواند به دستیابی به این هدف کمک کند ).

ایجاد سرمایه گذاری با مشارکت بخش خصوصی و مؤسسات دولتی برای تأمین مالی راه اندازی ها و پروژه های فناوری تشکیل صندوق های سرمایه گذاری فناوری تدوین مکانیسم های تأمین مالی فناوری راه اندازی سازمان های سرمایه گذاری فناوری در دانشگاه ها و علم و فناوری پارک ها ایجاد الگوهای مشارکت دولتی و خصوصی و توسعه مکانیسم های تأمین مالی مبتنی بر پروژه تغییر معیارهای دانشگاه ها و مراکز آموزشی تحقیق و فناوری و مکان بر اساس اثربخشی تحقیقات (نه تعداد مقالات) و نقش مسئولیت اجتماعی و ایجاد نقش انگیزه های اجتماعی انگیزه برای همکاری با صنعت ایجاد پارک های تخصصی فناوری در مناطق با استعداد (مثال: پارک فناوری معدن کرمان پارک بیوتکنولوژی گیلان پارک گردشگری در خراسان رازاوی پدر و پارک کشاورزی خوزستان) توسعه زیرساخت های علمی و فناوری: تأسیس و توسعه مراکز تحقیقاتی آزمایشگاه ها و مراکز کارآفرینی مراکز رشد مراکز تجاری سازی محصول و ایجاد کارگزاران فناوری می توانند محیطی مناسب را برای تحقیقات پیشرفته و تبدیل دانش به فناوری و تجاری سازی محصولات فراهم کنند. و محصولات و خدمات و حضور در بازارهای داخلی و خارجی.

توسعه سیستم های پشتیبانی حق ثبت اختراع اجرای برنامه های آموزش تجاری برای اساتید و دانشجویان پشتیبانی از تجزیه و تحلیل بازار و شبکه های مربیگری صنعتی AtlasDesign و پویا و چندگانه زمین/استان/استان/بخش/بخش/بخش تا حدی در سیستم ایده و ایده نان ایده نیازها و غنی سازی آن و آن را غنی کرده و با توضیح ظرفیت این زمینه و اتصال تحقیقات کاربردی و پایان نامه و دانشجویان کارشناسی ارشد بر اساس این سیستم سؤالات و تعیین شاخص های واضح برای اندازه گیری تأثیر تحقیقات و کاربردهای عملی برای بهبود این طرح از سایر موارد مهم مراحل در میدان.

جوانان و توانمندسازی نیروی کار

آنا: سیستم جمهوری اسلامی ایران با استفاده از ظرفیت جوانان و حفظ آنها در کشور چه باید باشد؟

زاهدی: اجرای پروژه “رهبران علمی جوان” با مشارکت و تخصیص مدیریت 5 ٪ از بزرگترین پروژه های کشور به محققان زیر 5 سال سازوکارهای بازگشت نخبگان به کشور با ضمانت های دستمزد رقابتی تأمین محققان و ایجاد آزمایشگاه های پیشرفته در استان ها و راه اندازی نور شرکت های خصوصی و رویدادهای لازم برای شرکت در این شرکت ها در پروژه های ملی و استانی روح کارآفرینی را در قالب آموزش و پرورش و ترویج فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه ها و مراکز آموزشی بهبود می بخشد و فضای مناسبی برای رشد دانش ایجاد می کند شرکت های مستقر و پشتیبانی از استارتاپ ها می توانند نقش مهمی در دستیابی به اهداف داشته باشند. همچنین لازم است برخی از قوانین و آیین نامه هایی را که از اساتید دانشگاه از مشارکت در سمتهای مدیریت خصوصی و عمومی جلوگیری می کند مرور کنیم.

آنا: توسعه آموزش کیفیت در تحقق مرحله دوم در انقلاب اسلامی چقدر مؤثر است؟

زاهدی: بهبود سطح آموزش در تمام سطوح آموزشی با تأکید بر کیفیت آموزشی و آموزش مهارتهای عملی می تواند نسل بعدی را برای مواجهه با چالش های علمی و فناوری آماده کند. توسعه دکتری مشارکت جامعه در این زمینه کمک خواهد کرد.

تقویت زیرساخت های علمی و فناوری

آنا: آیا تأثیر تقویت زیرساخت های علمی و فناوری فعالیت محققان است؟

زاهدی: توسعه شبکه آزمایشگاهی مرجع ملی با دسترسی آزاد محققان به تجهیزات پیشرفته ایجاد یک بانک اطلاعاتی تحقیقاتی ملی برای به اشتراک گذاشتن به اشتراک گذاری داده ها و جلوگیری از بازسازی ایجاد قطب تولید پیشرفته برای تولید تجهیزات آزمایشگاهی و صنعتی با فناوری داخلی بهبود سیستم عامل های دیجیتال (DJ سیستم عامل ها) برای آموزش آنلاین مهارت های فنی (MOOC) و شبکه های محققان مفید باشد.

توسعه همکاری های بین المللی

آنا: ارتباطات بین المللی در تحقق مرحله دوم انقلاب اسلامی چقدر ضروری است؟

زاهدی: عضو اتحادیه های علمی وابسته به سازمان ها و معاهدات مختلف مانند سازمان همکاری شانگهای (SCO) BRIX (BRICS) و همکاری با کشورهای آفریقایی و جنوب شرقی آسیا ایجاد دفاتر انتقال فناوری در سفارتخانه ها برای جذب سرمایه گذاری خارجی در غیرقانونی – و فناوری – دیپلماسی و تعریف ساختار مشاور فن آوری به همراه مشاوران علمی و فرهنگی با استفاده از ظرفیت ایرانی ها که در خارج از کشور با برگزاری رویدادهای سالانه زندگی می کنند (به عنوان مثال: کنگره جهانی برای محققان ایرانی) و ایجاد فرصت های مشارکت مجازی با استفاده از ظرفیت دانشگاه در جهان. اسلام که در دهه گذشته مورد غفلت واقع شده است می تواند بسیار مهم باشد.

راه اندازی باشگاه های تخصصی مانند باشگاه اطلاعات مصنوعی در جهان اسلام نیز می تواند در تدوین همکاری های بین المللی بسیار مؤثر باشد. میزبانی کنفرانس های بین المللی کمک به همکاری های بین المللی تسهیل صدور ویزا برای محققان خارجی ایجاد یک صندوق تحقیق مشترک و برگزاری برنامه های تبادل فرهنگی مشترک در این بخش می تواند مفید باشد.

تقویت

راه اندازی کمپین ملی برای “Tavana Iran” با گفتن نتایج و پیشرفت های علمی (مثال: واکسن ها فناوری نانو در کشاورزی) در رسانه ها و تقویت جایزه خلاقیت و نوآوری خود همدلی بر حل چالش های ملی (به عنوان مثال: کاهش مصرف آب و کاهش مصرف آب و مصرف آب صنعت یا کاهش آلودگی هوا افزایش بهره وری) در این زمینه.

اجرای این پیشنهادات نیاز به تصمیم جدی از مؤسسات حاکم همکاری با بخش های خصوصی و مشارکت فعال در جوانان دارد. تمرکز بر “تحقیقات پیشرو به نیازهای واقعی” و “حذف کار موازی” می تواند ایران را از مرحله تولید علم به مرحله ایجاد ثروت و اقتدار ملی سوق دهد. موفقیت این مسیر به تبدیل شعار “ما می توانیم” به یک گفتمان عملیاتی در تمام سطوح جامعه بستگی دارد.

دکمه بازگشت به بالا