اراک میزبان سومین جشنواره ملی توسعه گردشگری پایدار و خلاق

اراک میزبان سومین جشنواره ملی توسعه گردشگری پایدار و خلاق

یومیر/مرکزی دبیر سومین همایش جشنواره ملی توسعه پایدار و خلاق گردشگری گفت: در آستانه هفته فرهنگ اراک میزبان سومین جشنواره ملی توسعه پایدار و خلاق گردشگری است.

هما داوری در گفت وگو با یومیر اظهار کرد: دو جشنواره اخیر با هدف توسعه گردشگری خلاق و پایدار در شهرستان اراک برگزار شد و رویکرد جشنواره معرفی ناشناخته ها و قابلیت های منحصر به فردی است که اراک در حوزه گردشگری دارد. گردشگری است و مورد غفلت قرار گرفته است.

وی به بار علمی بسیار بالای دو جشنواره اخیر اشاره کرد و گفت: ظرفیت علمی دو جشنواره گذشته به حدی بود که دانشگاه علم و فرهنگ و پارک علم و فناوری صنایع نرم برای شرکت در جشنواره گواهی علمی صادر کردند. به همه شرکت کنندگان با وجود اینکه اولین جشنواره در شرایط کرونا برگزار شد از اساتید مجرب دعوت شد و موضوعات روز گردشگری را در جلسات تخصصی مطرح کردند.

وی درباره نقاط ضعف جشنواره اول گفت: عدم هماهنگی دستگاه ها با شهرداری و سازمان فرهنگی ورزشی و اجتماعی شهرداری اراک برای تقویت امکانات و ارائه خدمات بهینه یکی از نقاط ضعف جشنواره اول بود که در روند برگزاری جشنواره با چالش هایی روبه رو شد اگرچه اداره کل میراث فرهنگی همکاری خوبی داشت اما در جشنواره دوم با استفاده از ظرفیت سازمان فرهنگی شهرداری اراک و پرداختن به موضوعات تخصصی و تمرکز بر موضوع به نتایج قابل قبولی دست یافتیم. تالاب میقان و کویر.

داوری در خصوص سومین جشنواره گفت: در این جشنواره از زبان بومی استان مرکزی که در خارج از استان زندگی می کنند به صورت ابتکاری برای پرداختن به موضوع تخصصی گردشگری خلاق و فرش به عنوان یک صنعت خلاق استفاده می شود که می تواند سهم خوبی داشته باشد. از نقطه نظر گردشگری بود.

وی تصریح کرد: هویت زنان در صنعت فرش و تاثیر بازار در توسعه صنعت فرش دو موضوع مهمی است که مغفول مانده است و علاوه بر پرداختن به این دو مقوله در قالب پرسش و پاسخ وجود دارد. در جشنواره سوم بحث و تبادل نظر خواهد شد.

دبیر سومین همایش جشنواره ملی توسعه گردشگری پایدار و خلاق در ادامه گفت: مراسم افتتاحیه این همایش پنجم مهرماه در بازار بزرگ اراک برگزار می شود و به عنوان یک رویداد متفاوت از آغاز اراک استقبال خواهیم کرد. هفته فرهنگ که از 28 اکتبر همزمان با روز صدراعظم آغاز می شود. عصر پنجشنبه نیز در تالار کتابفروشان میزبان اساتید ممتاز خواهیم بود و از پیشکسوتان کتابفروشی اراک تجلیل می شود.

وی بیان کرد: یکی کردن مردم با چهره فرهنگی بازار یکی از راهکارهای این همایش است و مردم باید درک کنند که بازار اراک فقط یک مکان تجاری یا قمار نیست بلکه یک هویت تاریخی بسیار اصیل است که باید خوب . شناخته شده است. داستان ها و سنت های آجرهای بازار اراک نیاز به بیان دارد که بیان این جاذبه تاریخی بسیار جذاب و هیجان انگیز است.

داوری همچنین به نقش فرش در توسعه ملی گردشگری پایدار و خلاق اشاره کرد و گفت: نقش فرش را می توان از ابعاد مختلف مورد بحث قرار داد و دیپلماسی فرش را از منظر سیاسی مهم ترین نقش آن دانست. صنعت فرش از نظر اقتصاد و رونق بازار اقتصاد خانواده و همچنین در بخش هنر نقش موثری دارد و به عنوان هنر پیشرو جهان و شهرت ایران در صنعت فرش در سطح بین المللی موجب توسعه گردشگری ملی می شود. .

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا