تاپینگ پیتزا رنده شده چیست؟

طرز تهیه پنیر پیتزا کش دار خانگی به روش ایتالیایی کار سختی نیست. در این مقاله از سرویس در به شما می‌گوییم که اصلا پنیر پیتزا چیست و مواد اولیه پنیر پیتزا چه چیزهایی هستند؟ چگونه پنیر پیتزا خانگی درست کنیم‌؟ بدون نیاز به تجهیزات رستوران و فوت و فن‌های تهیه کردن پنیر پیتزا و بهترین طرز تهیه پنیر پیتزا حرفه‌ای کش‌ دار خانگی و مضرات آن را هم می‌توانید در این مطلب بخوانید.

 پنیر پیتزا چیست؟

 پنیر پیتزا جزو در دنیاست. احتمالا تا به امروز تصور می‌کرده‌اید که «پنیر پیتزا» یک پنیر ایتالیایی است. البته به خاطر رگ و ریشه ایتالیایی پیتزا و پیوند مستحکم میان این دو این تصور چندان هم دور از ذهن نیست. اما بد نیست بدانید که پنیر پیتزا پروسس یک پنیر آمریکایی است و پنیر موزارلا که این روزها بیشتر برای تهیه پیتزا از آن استفاده می‌شود، اصالت ایتالیایی دارد. در ضمن ۵ سپتامبر هر سال روز جهانی پیتزای پنیری است.

از زمانی که بشر توانست اقدام به پرورش چارپایانی مثل گاو، گوسفند، گاومیش و بز کند، پنیر هم به سفره مختصر انسان تمدن باستان راه پیدا کرد. پنیر پیتزا یک نوع پنیر پاستوریزه تهیه شده از شیر گاو است که بافتی نرم دارد و به دو صورت سنتی و صنعتی تهیه می‌شود.

اگر چه برخی پنیر پیتزا را با پنیر ایتالیایی موزارلا اشتباه می‌گیرند اما باید بگوییم که بافت و نوع این دو پنیر با هم متفاوت است. پنیر موزارلا از شیر گاومیش یا گاهی شیر گاو تهیه می‌شود. در حالی که پنیر پیتزا از انواع پنیرهای پروسس است که با شیر گاو درست می‌شود. پنیر پیتزا مثل سایر انواع پنیرهای پروسس به خاطر این‌که دو بار پاستوریزه می‌شود، پروتئین‌های آن قابلیت جذب بالاتری پیدا می‌کنند. پنیر پروسس از مخلوط چند پنیر به علاوه پنیر اولیه به دست می‌آید.

در ایران دو نوع پنیر پیتزا تولید می‌شود؛ نوع اول پاستافیلا یا همان موزارلاست که در حقیقت پنیر پیتزای اصلی و نوع دوم پنیر پیتزای پروسس است که چربی و پروتئین به کار رفته در آن منشاء لبنی (مانند روغن کره، کازئین و کازئینات) دارد؛ اما در نوع گیاهی آن، منشاء چربی، گیاهی و پروتئین آن لبنی است. پاستافیلا در زبان ایتالیایی به معنی پنیری است که نرم است و کش می‌آید.

با این‌همه در حال حاضر برای تهیه بهترین پیتزا در کنار پنیر پروسس از پنیر موزارلا هم استفاده می‌شود. اما ترکیبات پنیر پیتزا در انواع پیتزا چیست؟ در ادامه می‌خوانیم که چگونه پنیر پیتزا کش دار خانگی درست کنیم.

طرز تهیه پنیر پیتزا کش‌ دار حرفه‌ای خانگی یا پنیر موزارلا با سرکه

مواد لازم برای طرز تهیه پنیر پیتزای خانگی

مایه پنیر: ¾ فنجان

آب: ¾ فنجان

شیر کامل و پرچرب: ۴ فنجان

سرکه: ۳ قاشق چایخوری (به جای سرکه می‌توانید از ¼ فنجان جوهر لیمو استفاده کنید)

آب برای رقیق کردن سرکه: مقداری

مراحل دستور پخت پنیر پیتزا خانگی ساده و کش دار

مرحله اول؛ جوشاندن شیر و اضافه کردن سرکه به آن

اما چگونه پنیر پیتزا خانگی حرفه‌ای با سرکه درست کنیم؟ برای درست کردن پنیر پیتزا کش‌دار خانگی ابتدا شیر را به مدت ۳۰ دقیقه بجوشانید. دمای جوشاندن شیر باید بین ۶۰ تا ۷۰ درجه باشد. در این مدت نباید حرارت را بالا ببرید و شیر باید به آرامی و روی حرارت ملایم جوش بیاید. سپس سرکه یا جوهر لیمو را در کمی آب حل کنید تا رقیق شود و بعد از ۳۰ دقیقه به شیر اضافه کنید. ۳۰ دقیقه دیگر شیر را روی حرارت ملایم بجوشانید.

مرحله دوم؛ دَلَمه بستن شیر

در اواسط این مرحله مایه پنیر را هم در ¾ فنجان آب حل کنید و به شیر اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم گاز مرتب هم بزنید. بعد از این ۳۰ دقیقه به مدت ۱۵ دقیقه دیگر بدون هم زدن قابلمه روی حرارت ملایم نگه دارید تا شیر سفت یا بسته شود یا به اصطلاح «دَلَمه» ببندد. شعله گاز را خاموش کنید و درب ظرف را به مدت ۳۰ دقیقه روی آن بگذارید. سپس دلمه‌ها را جدا کنید و در یک ظرف دیگر بگذارید.

مرحله سوم؛ جوشاندن شیر تا دمای ۱۰۰ درجه

کف قابلمه حاوی شیر باقی مانده را در یک ظرف پر از آب سرد قرار دهید تا از دما بیفتد. سپس آن را روی شعله گاز برگردانید تا بجوشد. شیر را برای ۲۰ دقیقه با دمای ۱۰۰ درجه بجوشانید. در این مدت زمان شیر را باید مرتب هم بزنید. دقت داشته باشید که شیر را فقط ۲۰ دقیقه بجوشانید و اگر بیشتر از این مدت زمان شیر بجوشد، در نهایت پنیر پیتزا کشدار نمی‌شود.

مرحله چهارم: گرفتن آب اضافی پنیر در پارچه تنظیف

بعد از ۲۰ دقیقه از زمان بستن دلمه‌های پنیر، دلمه‌ها که در واقع همان تکه‌های پنیر هستند، را در اندازه‌های بزرگ ببرید و داخل صافی یا پارچه تنظیف بگذارید تا آب اضافی پنیر گرفته شود. وقتی که آب پنیر به طور کامل گرفته و تکه‌های پنیر خشک شد، آن‌ها را به مدت یک دقیقه دوباره در شیری که در بالا جوشانده بودیم قرار دهید. سه مرتبه این کار را انجام دهید و سپس کاملا پنیرها را از شیر خارج کنید.

مرحله پنجم؛ پنیر پیتزا را ورز دهید

در این مرحله از طرز تهیه پنیر پیتزا، شروع به ورز دادن پنیر کنید تا حالت کشدار پیدا کند. یک روش برای بیشتر کش آمدن پنیر این است که تکه‌های پنیر دلمه بسته را در مایکروفر قرار دهید تا کمی نرم شود. سپس آن را خارج کنید و ورز بدهید. ۲ تا ۳ بار این کار را انجام دهید. بعد از ورز دادن، یک محلول آب نمک رقیق درست کنید. آبی که استفاده می‌کنید، باید سرد باشد. تکه‌های پنیر را در آب سرد و نمک قرار دهید.

مرحله ششم: قرار دادن توپ های کوچک پنیر در آب نمک سرد

با دست به تکه‌های پنیر شکل دهید. می‌توانید به شکل گلوله آن‌‌ها را درست کنید. اگر می‌خواهید بلافاصله از پنیر استفاده کنید، آن را رنده کرده و به غذا اضافه کنید. در غیر این صورت پنیر را با آب نمک در یخچال بگذارید. این پنیر را می‌توانید برای مدت حدود یک هفته در یخچال قرار دهید. اگر می‌خواهید برای مدت طولانی از آن استفاده کنید، پنیرها را در فریزر قرار دهید.

فوت و فن‌های طرز تهیه پنیر پیتزا خانگی

*در طرز تهیه پنیر پیتزا حرفه‌ ای، زمان قرار دادن شیر سفت شده روی حرارت نباید بیشتر از ۲۰ دقیقه باشد چون پنیر پیتزا کش‌دار خانگی حالت کش‌دار خودش را از دست می‌دهد.

*پنیر پیتزا کش‌دار خانگی را علاوه بر پیتزا، به صورت سرد با نان و گوجه و ریحان یا به صورت رنده شده در انواع سوپ، لازانیا، پیراشکی و سمبوسه یا هر غذایی که نیاز به پنیر دارد هم می‌توانید میل کنید. انواع غذا با پنیر پیتزا در سراسر دنیا بسیار محبوب و پرطرفدارند.

*در دستور پخت پنیر پیتزا خانگی اگر دماسنج در اختیار داشته باشید، می‌توانید به راحتی دمای شیر را اندازه بگیرید و بعد سرکه را به آن اضافه کنید. در غیر این صورت، انگشت‌تان را در شیر فرو ببرید، اگر شیر ولرم رو به داغ باشد ولی دستتان را نسوزاند، زمان اضافه کردن سرکه است.

مضرات پنیر پیتزا

 مضرات پنیر پیتزا را هم فراموش نکنید. پنیر پیتزا، حتی پنیر پیتزا رژیمی یک ماده غذایی چرب با کالری بالا است و برای افراد مبتلا به کلسترول بالا و چاقی و فشار خون بالا گزینه چندان مناسبی نیست. همچنین هم مضر است. به همین خاطر حتما در خوردن آن تعادل را رعایت کنید. علاوه بر این برخی افراد نسبت به محصولات لبنی حساسیت و آلرژی دارند یا نمی‌توانند لاکتور شیر را تحمل کنند. این افراد هم جزو گرو‌ه‌هایی هستند که بهتر است پنیر پیتزا خانگی را در اولویت مصرف قرار دهند.

ایرانی‌ها هم مثل دیگر مردم دنیا یا از پنیر موزارلا به عنوان پنیر پیتزا استفاده می‌کنند یا ترکیبی از پنیر‌های چدار، گودا، موزارلا و پارمزان. در هر حال هر پنیری را که برای روی پنیر پیتزا استفاده می‌کنید و خاصیت کشسانی داشته باشد، پنیر پیتزا نامیده می‌شود. در نهایت به دلیل این‌که مقدار زیادی از حجم مواد انواع پیتزاها را پنیر تشکیل می‌دهد، بهتر است از سلامت پنیر پیتزا اطمینان داشته باشید.

یک راه برای این‌که خاطرتان بابت سالم بودن پنیر جمع شود، تهیه پنیر پیتزا در خانه است. در دستور پخت پنیر پیتزا خانگی نیاز به مواد پیچیده‌ای نیست و در نهایت هم ارزان‌تر تمام می‌شود و مقرون به‌صرفه است.

سوالات متداول

از چه شیری برای طرز تهیه پنیر پیتزای خانگی استفاده کنیم؟

از شیر گاو در دستور پخت پنیر پیتزا خانگی کشدار استفاده می‌شود. سعی کنید برای این‌ که بافت پنیر، نرم و لطیف شود، خامه یا چربی شیر را جدا نکنید. شیر کامل گاو بهترین انتخاب برای درست کردن پنیر پیتزای خانگی است.

مدت زمان نگهداری پنیر پیتزای خانگی چقدر است؟

اگر پنیر پیتزا را در یخچال نگه‌ می‌دارید، عمر آن حدود ۱ هفته است و در صورتی که در فریزر بگذارید، می‌توانید تا یک ماه از آن استفاده کنید.

Bottom of Form

پیتزا یکی از غذاهای خوشمزه‌ای است که واقعا نادیده گرفتن آن کار سختی است. افرادی که رژیم کتورژنز دارند، مخصوصا افرادی که رژیم کتو را به عنوان شیوه زندگی خود انتخاب کرده‌اند نیز پیتزا را دوست دارند. اما بیشترین مشکل در پیتزاهای معمول، مقادیر زیاد کربوهیدرات آن است. در حقیقت، پایه همه پیتزاها، خمیر پیتزا است که برای یک رژیم کتو ممنوع است. اما نگران نباشید. افراد بسیاری در دنیا هستند که غذاهای کتوژنیک می‌پزند و سعی می‌کنند دستورهای غذایی جدیدی را خلق کنند که هم خوشمزه باشد و هم کربوهیدرات نداشته باشد. آنها برای دستور پیتزای کتویی هم راه حل‌هایی پیدا کرده‌اند. ما در این مقاله، پس از معرفی مختصری از رژیم کتوژنیک، دو دستور پیتزای کتویی را برای شما آماده کرده‌ایم تا بتوانید با پخت و مصرف آن، لحظات شادی را تجربه کنید. با ما همراه باشید تا بتوانید پیتزای کم کربوهیدرات خوشمزه‌ای بپزید.

رژیم کتوژنیک چیست؟

رژیم کتوژنیک رژیمی است که کربوهیدرات از آن حذف شده یا به شدت محدود شده است. برخلاف تصور بسیاری از افراد، کربوهیدرات‌ها فقط در نان و برنج نیستند، بلکه در میوه، بسیاری از سبزیجات، لبنیات و حبوبات هم موجود هستند.

به عبارت دیگر، رژیم کتوژنیک که ما در این مقاله قرار است دو دستور پیتزای کتویی آن را به شما آموش دهیم، رژیمی است که پایه آن بر چربی‌ها  و پروتئین است. این رژیم با محدود کردن کربوهیدرات‌ها، سوخت و ساز بدن را بر روی چربی‌ها متمرکز می‌کند و تلاش می‌کند تا چربی‌ها را بسوزاند.

در شرایط عادی، سوخت عمده بدن کربوهیدرات است. پس از اتمام کربوهیدرات‌ها بدن به سراغ چربی‌ها رفته و شروع به سوزاندن آنها می‌کند.

 ایده پشت رژیم کتوژنیک این است که تا زمانی که بدن به کربوهیدرات‌ها دسترسی داشته باشد، سوخت چربی‌ها سخت می‌شود و چه بسا بدن کربوهیدرات اضافی را هم به چربی تبدیل کند. پس برای به حرکت درآوردن ذخایر چربی‌ها، لازم است کربوهیدرات‌ها را محدود کنیم تا بدن برای تولید انرژی به چربی وابسته شود.

مطالعات نشان می دهند که این نوع رژیم با فوائد زیادی همراه است. از جمله:

1. کاهش وزن

رژیم کتوژنیک ممکن است به چندین روش از جمله افزایش متابولیسم و کاهش اشتها به کاهش وزن کمک کند. این رژیم شامل غذاهایی است که فرد را سیر می‌کند و ممکن است هورمون‌های محرک گرسنگی را کاهش دهد. به این دلایل، پیروی از رژیم کتو می‌تواند اشتها را کاهش دهد و باعث کاهش وزن شود.

2. بهبود آکنه

آکنه دلایل مختلفی دارد و ممکن است در برخی افراد با رژیم غذایی و قند خون ارتباط داشته باشد.

خوردن یک رژیم غذایی پر از کربوهیدرات‌های فرآوری‌شده و تصفیه‌شده، احتمال دارد تعادل باکتری‌های روده را به هم بریزد و سبب افزایش یا کاهش قند خون شود. هم کاهش و هم افزایش قند خون، می‌توانند بر سلامت پوست تأثیر منفی بگذارند. رژیم کتوژنز این روند را معکوس می‌کند.

3. کاهش خطر برخی از سرطان‌ها

به گفته محققان، رژیم کتوژنیک می‌تواند به پیشگیری یا حتی درمان برخی سرطان‌ها کمک کند. این رژیم می‌تواند یک درمان مکمل ایمن و مناسب برای استفاده در کنار شیمی‌درمانی و پرتودرمانی در سرطان‌های خاص باشد. دلیل آن هم این است که رژیم کتوژنیک، استرس اکسیداتیو بیشتری در سلول‌های سرطانی نسبت به سلول‌های طبیعی ایجاد می‌کند و باعث مرگ آنها می‌شود. با این حال تحقیقات بیشتری در این مورد لازم است و نمی‌توان با قطعیت از آن صحبت کرد.

دستور پیتزای کتویی شماره1:

این پیتزا برخلاف سایر پیتزاهای کتویی که خورده‌اید، خمیر شل، بی‌مزه و وارفته‌ای ندارد. می‌توانید امتحان کنید.

زمان آماده سازی: 10 دقیقه

زمان پخت: 20 دقیقه

بازده: 4 وعده

در هر وعده از این دستور پیتزای کتویی، 4 واحد کربوهیدرات خالص وجود دارد.

ترکیبات خمیر:

  • 2 عدد تخم مرغ بزرگ
  • 2 قاشق غذاخوری پنیر دلمه (خامه ترش می‌تواند جایگزین شود)
  • 2 قاشق غذاخوری کره ذوب شده
  • 1 لیوان آرد بادام
  • نصف قاشق چای‌خوری پودر سیر
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری نمک صورتی هیمالیا یا دریا
  • 1 فنجان پنیر چدار رنده شده (یا هر پنیر رنده شده دیگری)

تاپینگهای اختیاری:

سس پیتزا کم کربوهیدرات، پنیر رنده شده، پپرونی، سوسیس، سبزیجات

روش پخت

  1. فر را با دمای 400 درجه گرم کنید و کاغذ روغنی را روی ظرفی که قرار است در آن پیتزا را بپزید، قرار دهید.
  2. در یک کاسه متوسط، تخم‌مرغ‌ها، پنیر و کره را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
  3. در ظرفی جداگانه آرد بادام، پودر سیر و نمک را با هم مخلوط کنید. این مخلوط خشک را به کاسه قبلی اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیب شوند. پنیر چدار را هم اضافه کنید.
  4. خمیری که درست شده را بین دو ورق کاغذ روغنی، به اندازه، ضخامت و شکل دلخواه در بیاورید. این خمیر خیلی مرطوب است. برای همین شما باید ورقه کاغذ روغنی بالایی را برداشته و خمیر را درحالی‌که روی ورق روغنی زیرین در داخل ظرف قرار گرفته است، به مدت 12 تا 14 دقیقه، یا تا زمانی که سطح تردی مورد نظرتان را پیدا کند، بپزید. هر چه بیشتر آن را بپزید تردتر می‌شود!
  5. خمیر را از فر خارج کنید و مواد روی دستور پیتزای کتویی خود را هر طور که دوست دارید با تمام سس‌ها، پنیر و تاپینگ‌های مورد علاقه خود روی آن بریزید.
  6.  پیتزای کتوژنتیک را برای 5-8 دقیقه دیگر یا تا زمانی که پنیر آب شود بپزید.

دستور پیتزای کتویی شماره2:

زمان آماده سازی: 1 ساعت

زمان پخت: 30 دقیقه

بازده: 6 تا 8 وعده

ترکیبات

ترکیبات سس:

  • یک سوم فنجان کنسرو گوجه فرنگی خرد شده (بدون شکر)
  • 1 قاشق چایخوری روغن زیتون
  • 1 حبه سیر کوچک، خرد شده
  • نمک

ترکیبات خمیر کتو:

  • یک و نیم فنجان موزارلای رنده شده
  • 2 قاشق غذاخوری خامه ترش پرچرب
  • دو سوم فنجان آرد بادام یا نارگیل
  • 2 تخم مرغ بزرگ کمی زده شده
  • نمک
  • روغن زیتون، برای چرب کردن

ترکیبات تاپینگ‌:

  • یک سوم فنجان موزارلای رنده شده
  • فلفل قرمز خرد شده و پونه کوهی خشک شده

روش پخت

  1. برای سس گوجه فرنگی، روغن، سیر و کمی نمک را در یک کاسه کوچک با هم مخلوط کنید. بگذارید حداقل 30 دقیقه در دمای اتاق بماند (این را می‌توان از شب قبل درست کرد و در یخچال گذاشت).
  2. فر را با دمای 450 درجه فارنهایت گرم کنید و ظرف پیتزا را با یک ورق روغنی بپوشانید.
  3. برای خمیر کتو دستور پیتزای کتویی، پنیر و خامه ترش را با هم در یک کاسه بزرگ قابل استفاده در مایکروویو بریزید. در فواصل 1 دقیقه‌ای، آن را در مایکروویو قرار دهید و خارج کنید و هم بزنید تا پنیر ذوب شود. سپس بگذارید کمی خنک شود. آرد، تخم مرغ و یک چهارم قاشق چای‌خوری نمک را اضافه کنید و با دست مخلوط کنید تا به خمیر تبدیل شود (کمی خیس و کشدار خواهد شد).
  4. خمیر را توی ظرف بریزید، یک کاغذ روغنی دیگر روی آن قرار دهید و آن را به شکلی که می‌خواهید شکل دهید.
  5. کاغذ روغنی بالایی را بردارید.
  6. خمیر را در داخل ظرف، درون فر از قبل گرم شده قرار دهید و حدود 15 دقیقه بپزید تا طلایی شود و پف کند. (خمیر را می‌توان از روز قبل پخت، خنک کرد و بسته‌بندی کرد.)
  7. برای تاپینگ دستور پیتزای کتویی خمیر را بردارید، سس و موزارلا را روی آن قرار دهید و حدود 5 دقیقه دیگر بپزید تا پیتزا داغ شده و پنیر آب شود. سپس آن را با تکه‌های فلفل قرمز، پونه کوهی و نمک تزئین کرده و به صورت مثلث برش دهید.

سخن آخر

افرادی که از رژیم کتوژنیک پیروی می‌کنند هم می‌توانند پیتزا بخورند. با این حال لازم است از دستور پیتزای کتویی پیروی کنند. دستور پیتزای کتویی، راهنمای پخت پیتزایی است که در آن کربوهیدرات موجود نباشد. از آنجا که بخش اصلی کربوهیدرات پیتزا در نان آن است، دستورات مختلفی برای پخت نان پیتزا بدون استفاده از آرد ایجاد شده است. با این حال، برخی از خمیرهای دستور پیتزای کتویی، شل و وارفته می‌شوند. ما در این مقاله دو دستور پیتزای کتویی را بررسی کردیم. خمیرهای این پیتزاها، مخصوصا پیتزای اول، از انواع خوشمزه هستند و معمولا شل و وارفته نمی‌شوند.

رژیم کتوژنیک یکی از انواع رژیم‌های لاغری است که در سال‌های اخیر طرفداران زیادی در سراسر دنیا پیدا کرده است. حتی برخی‌ها این روش را به عنوان یک روش سالم برای زندگی انتخاب کرده‌اند. تحقیقات، فواید مختلفی را برای این نوع رژیم مشخص کرده است که یکی از مهم‌ترین این فواید، کاهش وزن است.

دکمه بازگشت به بالا