تاثیر نحوه خوابیدن راز شادابی پوست شما

خواب بر پوست چگونه تاثیر می گذارد؟

بلافاصله می توانید بگویید که خوابیدن در یک شب باعث شگفتی صورت شما نمی شود و حتی کم خوابی می تواند باعث شود تا پیامدهای منفی زیر را تجربه کنید:

  • پلک های آویزان
  • چشمان متورم
  • محافل تیره تر از زیر چشم
  • پوست رنگ پریده تر
  • چین و چروک بیشتر و خطوط ظریف
  • افتادگی گوشه های دهان

خواب زمانی مفید به شمار می آید که نیازهای بدن را ترمیم کند؛ این مورد برای اپیدرم شما مفید می باشد، همانطور که برای مغز یا ماهیچه های شما صدق می کند. در طول خواب، جریان خون پوست شما افزایش می یابد، و ارگان کلاژن خود را بازسازی می کند و آسیب ناشی از اشعه ماورا بنفش را ترمیم می کند، که از طرفی چین و چروک و لکه های پیری را کاهش می دهد.

عمده علل تاثیرگذار بر پوست

موارد زیادی هستند که بر روی زیبایی تاثیرگذار هستند یکی از آنها تاثیر خواب بر پوست می باشد که بعد از یک استراحت صحیح در زمان و مکانی مناسب می توان شاهد پوستی عالی بود. در ادامه به نکات اصلی اشاره کرده ایم:

خواب کافی در شب

بهترین مکان و زمان برای شروع زیبایی پوست صورت و سلامت کلی شما، خواب شب است؛ نتایج کم خوابی برای پوست شما بسیار زیاد و قابل توجه است، از جمله:

  • پیری زودرس
  • عوامل استرس زای محیطی مانند قرار گرفتن در معرض آفتاب
  • رضایت کمتر از کیفیت پوست

گاهی اوقات ممکن است یک روز تعطیل داشته باشید، به طور متوسط ​​هفت تا نه ساعت بخوابید؛ این بدین معنا نیست که از خواب شب خود بزنید.

قبل از خواب صورت خود را بشویید

خواب زیبایی پوست صورت شما را تضمین می کند و یک روش مطمئن برای کمک به ترمیم پوست است. تاثیر خواب بر پوست به گونه ای است که باور کردنی نیست، در این فاصله جریان خون افزایش می یابد، کلاژن دوباره ساخته می شود و عضلات صورت بعد از یک روز طولانی شل می شوند.

حال تصور کنید که خوابیدن با صورت کثیف می تواند چه مضراتی برای پوست داشته باشد، صورت نشسته و پر از آرایش و چربی می تواند به ظاهر پوست شما آسیب برساند. پاک کردن صورت قبل از خواب مسلما مهمتر از صبح می باشد و نیازی نیست دست به هزینه های گزاف و انتخاب محصولات فانتزی یا اسکراب خیلی سخت بپردازید. یک پاک کننده ملایم برای از بین بردن آلودگی، آرایش و روغن اضافی پوست کافی است.

پیامدهای منفی نشستن صورت قبل از خواب

بدون شک شما نمی خواهید به تحریک کننده های منافذ روزانه فرصت دهید تا به پوست شما آسیب برسانند. در صورت نشستن صورت قبل از خواب شاهد موارد زیر خواهید بود:

    منافذ بزرگ

    پوست خشک

    بثورات

    عفونت ها

    التهاب

    شیوع آکنه

تاثیر خواب بر پوست صورت

اگر به شما بگویند که یکی از بزرگ‌ترین رازهای سلامتی پوست صورت به راحتی دراز کشیدن و چرت زدن است، باور می‌کنید!؟ تاثیر خواب بر پوست صورت بسیار بیشتر از انواع کرم‌ها و لوازم بهداشتی مراقبت پوست بوده و خواب صحیح را می‌توان به عنوان یک درمانگر طبیعی پوست به شمار آورد. تحقیقات مختلفی در مورد ارتباط خواب و پوست صورت انجام شده و اغلب محققان بر این موضوع اتفاق نظر دارند که خواب صحیح نقش مهمی در ایجاد پوستی سالم دارد.

تاثیر خواب بر پوست صورت غیر قابل چشم پوشی است!

طبق تحقیقات موسسه sealy انگلستان افرادی که دارای خواب مفید هستند پوستی روشن‌تر و کم چین‌وچروک‌تر دارند، همچنین بهبود وضعیت پوستی آن‌ها نسبت به کسانی که خواب خوبی ندارند بیشتر است. خواب یک شیرجه شبانه به چشمه جوانی است و بر اساس گفته دکتر میخائیل ورشاوسکی خواب صحیح یک فرآیند ترمیم کننده است و ظاهر بدن در آن بهبود می‌یابد. در ادامه به طور کامل در مورد تاثیر خواب بر پوست صورت صحبت می‌کنیم و جنبه‌های مختلف یک خواب مفید را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

خواص خواب صحیح و ارتباط آن با پوست صورت

اگر شما فقط یک شب خواب ضعیف داشته باشید صبح روز بعد با پلک‌های آویزان، چشم‌های متورم، چین‌وچروک‌های بیشتر و افتادگی گوشه‌های دهان مواجه می‌شوید، این موارد ارتباط خواب و پوست صورت را بیان می­کند. شاید باورکردنی نباشد اما خواب یک ضدالتهاب طبیعی است، وقتی شما می‌خوابید این سازوکار فعال می‌شود و انواع التهاب‌ها از جمله التهابات پوستی را مورد درمان قرار می‌دهد.

همان‌طور که گفته شد خواب نوعی شیرجه به چشمه جوانی است و این چشمه جوانی فقط با خواب به وجود می‌آید و حتی دراز کشیدن و استراحت کردن عادی باعث به وجود آمدن آن نمی‌شود. در طول روز پوست صورت شما در معرض آفتاب و انواع آلودگی‌ها قرار دارد، خواب باعث تولید سیتوکینهای ضدالتهابی در بدن می‌شود و به بهبودی و کاهش آسیب‌های روزانه کمک می‌کند.

به خاطر داشته باشید اوایل خواب که در حدود 4 ساعت اولیه آن است، معمولاً خواب عمیقی بوده و روند ترمیم پوست قوی‌تر انجام می‌شود. خواب کافی جریان خون در پوست را افزایش داده و سبب بازسازی کلاژن‌ها می‌شود، همچنین آسیب‌های ناشی از اشعه ماوراء بنفش را ترمیم می‌کند و سبب کاهش لکه‌های سنی می‌شود.

این موارد شاید مهم‌ترین و بارزترین تاثیر خواب بر پوست صورت باشد. معمولاً خواب صحیح خوابی است که در طول شب انجام شده و مدت زمان آن بین 7 تا 9 ساعت باشد.

حالت‌های مختلف خوابیدن و پوست صورت

تاثیر خواب بر پوست صورت بسیار زیاد است زیرا تقریباً یک سوم از عمر آدمی در خواب سپری می‌شود و موقعیتی که پوست صورت در هنگام خواب دارد در سلامتی و شادابی آن بسیار تأثیرگذار است.

بهترین حالت خوابیدن به پشت است زیرا پوست صورت تحت فشار هیچ شی جانبی قرار نداشته و به راحتی نفس می‌کشد. اگر نمی‌توانید به پشت بخوابید و عادت دارید به پهلو یا به شکم بخوابید حتماً از بالشی مخصوص استفاده کنید تا فشار وارده به پوست به حداقل برسد.

خوابیدن روی سطح خشن پنبه می‌تواند پوست صورت شمار ا تحریک کند و باعث به وجود آمدن چین‌وچروک‌های مختلف شود. یکی از اصلی‌ترین دلیل‌های چین‌وچروک روی پوست صورت، خوابیدن به پهلو یا شکم است البته در خوابیدن به پهلو، فشار به پوست صورت کمتر بوده اما در خوابیدن به شکم بیشترین فشار به پوست صورت وارد شده و تنفس در سمتی که روی بالشت قرار می‌گیرد به میزان بسیار زیادی کاهش می‌یابد.

بهتر است بالشتی که استفاده می‌کنید از جنس ابریشم یا ساتن باشد تا سوزش و فشرده‌سازی پوست را به حداقل برساند. اما بهترین راه، اصلاح حالت خوابیدن است، سعی کنید به‌مرور زمان خود را به پشت خوابیدن عادت دهید تا کمترین صدمه در هنگام خواب به پوست صورت شما وارد شود.

یکی از اصلی‌ترین دلیل‌های چین وچروک روی پوست صورت خوابیدن به پهلو یا شکم است. بهترین حالت خوابیدن، خوابیدن به پشت است زیرا پوست صورت تحت فشار هیچ شی جانبی قرار نگرفته و به راحتی نفس می‌کشد. بالا نگه داشتن سر در حالات خوابیده فوایدی زیادی دارد که یکی از آن‌ها جلوگیری از رفلاکس معده است، همچنین این عمل در شادابی و طراوت پوست صورت نیز مؤثر است.

وقتی سر شما بالا باشد جریان خون در قسمت سر بهبود پیدا کرده و مانع از جمع شدن خون در یک نقطه خاص می‌شود همین موضوع سبب می‌شود که چروک‌های زیر چشم کاهش یابد. بالا بردن سر در هنگام خواب با اضافه کردن یک بالش کوچک اضافی امکان‌پذیر می‌شود.

چند نکته کوچک اما مهم

خوابیدن در اتاق روشن سبب اختلال در ریتم خواب شده و نهایتاً منجر به عدم کارآمدی چشمه جوانی می‌شود، یعنی عملاً کلاژن سازی پوست در اتاق روشن و در هنگام خواب، صورت نمی‌پذیرد. در هنگام خواب پوست صورت نباید در معرض نور خورشید قرار گیرد.

عموماً این اتفاق در هنگام صبح به وجود می‌آید، بهتر است مکان خواب در جایی از اتاق باشد که نور خورشید به پوست صورت برخورد نکند. به این نکته جانبی اما حیاتی دقت کنید: هرگز با پوست کثیف یا نشسته نخوابید زیرا نتایج مطلوبی عایدتان نمی‌شود؛ همچنین برای افزایش تاثیر خواب بر پوست صورت و داشتن پوستی سالم‌تر می‌توانید درمان پوست در ساعات خواب را در برنامه سلامتی خود داشته باشید.

شاید شما هیچ وقت ارتباط خواب و پوست صورت را تا این اندازه جدی و مهم نمی‌دانستید اما دریافتید که خواب صحیح و رعایت یکسری از نکات تا چه اندازه می‌تواند بر پوست صورت مؤثر باشد. تاثیر خواب بر پوست صورت کمتر از لوازم بهداشتی و مراقبتی پوست نیست و توجه به آن می‌تواند سلامت پوست صورت را تضمین کند. اگر شما هم در مورد درمان پوست در ساعات خواب و یا تاثیر خواب بر پوست صورت تجربیاتی دارید با ما در میان بگذارید.

منابع مقاله:

ژوابکس

youtube.com

practo.com

دکمه بازگشت به بالا