بهترین پارچه برای شلوار مجلسی زنانه
پارچه شلوار زنانه و پارامترهای لازم برای انتخاب مناسب آن
جنس پارچه و نوع کاربردش از جمله فاکتورهای تعیین کننده برای انتخاب هر نوع شلواری می باشد. به گونه ای که هر شلواری، با هر جنسی برای هر مکان و موقعیتی مناسب نیست و بسته به شرایط آن مکان، شلوار خاصی باید استفاده شود. به عنوان مثال پارچه دامن شلواری و پارچه شلوار راحتی زنانه با پارچه شلوارهای رسمی و تیپ لاکرا کاملا متفاوت هستند.
بخش زیادی از لباس های هر فرد به انواع شلوار اختصاص یافته است. و از این میان شلوارهای پارچه ای جزء پر کاربردترین نوع شلوارها می باشند که این در مقاله قصد داریم نکات بسیار مهمی را در مورد انواع پارچه های شلوار زنانه را در کنار آموزش دوخت تخصصی مانتو با مدرک فنی حرفه ای به شما ارائه نماییم.
پارچه های مناسب برای دوخت شلوار زنانه
حتی اگر مختصر آشنایی ای با حوزه مد و پوشاک داشته باشید و یا دوره آموزش تخصصی رسم الگو را گذرانده باشید، متوجه خواهید شد که پارچه های بسیار متنوع و گوناگونی برای دوخت انواع شلوار زنانه وجود دارد. که اگر بخواهیم دسته بندی هایی برای این نوع پارچه ها داشته باشیم می توانیم آن را به سه دسته زیر تقسیم نماییم.
- پارچه شلوارهای رسمی و اداری
- پارچه شلوارهای مجلسی
- پارچه شلوارهای اسپرت
در مراحل تولید بهترین پارچه شلوار زنانه بسیار باید دقت نمود که از مواد اولیه مرغوبی استفاده شود و بین آن و الگو، تناسب و هماهنگی وجود داشته باشد. در غیر این صورت محصول نهایی، کیفیت حداکثری را نخواهد داشت و بر اساس اصول و استانداردهای لازم نخواهد بود. فاکتور های یکتایی برای هر نوع شلوار با کیفیت و استاندارد وجود دارد که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- دوام و استحکام
- راحتی زیاد
- تن خور زیبا
- برخورداری از جذابیت ظاهری
- برخورداری از پارچه مرغوب و با کیفیت
- ثبات رنگ
- عدم چروک پذیری
- عدم آبرفت
- تراکم بالا
- نرمی و لطافت
- سبکی و کم حجم بودن
مشخصه های بهترین پارچه برای شلوار زنانه
اولین مشخصه، وزن یا گرماژ پارچه می باشد که مقدار گرماژ پارچه با ضخامت آن رابطه مستقیم دارد. به این معنا که هر چه گرماژ کمتر باشد، پارچه هم نازکتر خواهد بود و هر چه گرماژ بیشتر باشد، پارچه هم ضخیم تر خواهد بود. میزان گرماژی که برای پارچه های شلوار زنانه در نظر گرفته می شود بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم می باشد که این مقدار نسبت به شلوارهای مردانه کمتر است.
دومین شاخصه، کشسان بودن پارچه می باشد. که این مورد تنها در رابطه با شلوار های زنانه مطرح می شود و پارچه شلوار های مردانه دارای خاصیت کشسانی نمی باشند. استفاده از شلوارهایی با پارچه کشسان برای افراد چاق بسیار مناسب خواهد بود زیرا طراحی این نوع شلوار ها به خوبی روی کمر و باسن می نشینند و زیبایی بیشتری برای آن ها به ارمغان خواهند آورد.
سومین شاخصه، ثبات رنگ پارچه می باشد. که هر تولید کننده ای در بهره گیری از مواد اولیه، باید این نکته را در نظر بگیرد تا بهترین کیفیت را ارائه نماید.
چهارمین شاخصه هم سایشی می باشد. که هر پارچه ای در برابر سایش مقاوم تر باشد مطمئنا با کیفیت تر خواهد بود.
برخی بر این تصور هستند که تنها با انتخاب بهترین پارچه شلوار می توانند ظاهری جذاب داشته باشند. در صورتی که کیفیت، یکی از معیارهای لازم برای شیک پوشی می باشد و موارد دیگری از قبیل طرح، رنگ، جنس، اندام، استایل بدنی و … تکمیل کننده این موضوع می باشد.
انواع پارچه های شلوار زنانه
- پارچه کتان و جین
- پارچه گاواردین (گاباردین)
- پارچه بنگالی
- پارچه نیل
- پارچه مرویجت
- پارچه لک یا سوارکاری
- پارچه دیور و دورس
- پارچه تیار
- پارچه مخمل
- پارچه لنین
- پارچه گرد بافت
- پارچه پنبه ای
- پارچه نایلون
- پارچه اکرلیک
- پارچه های پلی استر و ریون
- پارچه آلفا
- پارچه آهاردار
- پارچه پشمی
- پارچه ابریشمی
- پارچه اسپاندکس
توضیحاتی درباره هر یک از پارچه های فوق
پارچه های کتان و جین از دوام بسیار بالایی برخوردارند. این نوع پارچه ها به دلیل کشسان بودنشان در شلوارهای زنانه بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.
پارچه گاواردین: این پارچه فاقد خاصیت کشسانی می باشد و جزء پارچه های کرپ محسوب می شود. این نوع پارچه خود نیز به دو دسته کجراه و صابونی تقسیم می شود.
پارچه بنگالی: این نوع پارچه ها که مدت زیادی نیست که در بازار موجود هستند دارای خاصیت کشسانی می باشند. و کشسانی آن ها در طول پارچه می باشد.
پارچه نیل: این نوع پارچه ها دارای رنگ خام می باشند به این معنا که در صورتی که قبل از سنگ شور شدن به آن ها دست بزنید، دست شما رنگی خواهد شد. لازم به ذکر است که پارچه نیل نیز از جمله پارچه های کشسان محسوب می شود.
پارچه مرویجت: این نوع پارچه برای شلوارهای زمستانی بیشتر کاربرد دارد. این میزان کاربرد اکنون نسبت به گذشته کمتر شده است.
پارچه لک: این پارچه دارای خاصیت کشسانی زیاد و ثبات رنگ خوبی است. میزان کاربرد آن نسبت به گذشته کمتر شده است و اکنون تنها در کارهای بازاری کاربرد دارد.
پارچه دیور و دورس: این نوع پارچه ها در دوخت شلوارهای اسلش و لباس های گرمکن ورزشی کاربرد دارند و از ضخامت و مقاومت خوبی برخوردار هستند.
پارچه تیار: این پارچه به دو دسته پاناما و کجراه تقسیم می شود که پاناما برای فصل تابستان و دیگری برای فصل زمستان کاربرد دارد.
پارچه مخمل: پارچه مخمل به دو دسته کبریتی و مخمل کوبیده تقسیم می شود. این نوع پارچه که در تولید ساپورت و شلوار جین بسیار کاربرد دارد، از جمله پارچه های پر طرفدار است.
پارچه لنین: این نوع پارچه در مقایسه با پارچه پنبه ای از استحکام و خاصیت چروک پذیری بیشتری برخوردار است.
پارچه گرد بافت: در صورتی که به دنبال یک پارچه مناسب برای شلوار اداری می باشید، این شلوار گزینه خوبی می تواند باشد.
پارچه پنبه ای: در صورتی که به دنبال استایل کژوال و غیر رسمی می باشید، این نوع پارچه به شما توصیه می شود.
پارچه های نایلون ، اکرلیک، پلی استر و ریون: این نوع پارچه ها دارای شباهت های یکسانی می باشند و ویژگی بارزی که دارند این است که مصنوعی هستند و به آسانی تمیز می شوند.
پارچه ابریشمی: این پارچه از درخشندگی و مقاومت بالایی برخوردار است و نگهداری آن نسبت به سایر پارچه ها دشوارتر است.
پارچه اسپاندکس: این نوع پارچه که دارای خاصیت کشسانی می باشد در شلوار های جین کشی کاربرد دارد.
پارچه پشمی: این نوع پارچه ها به دلیل خاصیت گرمایی ای که دارند برای شلوارهای زمستانی مناسب هستند.
پارچه آلفا: این نوع پارچه مشابه پارچه بوگاتی و مازراتی می باشد ولی با این تفاوت که از تراکم و تاب نخ بیشتری برخوردار است.
دامن شلواری و شلوار راحتی زنانه از جمله پرطرفدارترین نوع شلوارها می باشد که ما علاوه بر اشاره به این موارد، انواع دیگر شلوارهای زنانه را نیز ذکر خواهیم کرد.
پارچه دامن شلواری و شلوار راحتی زنانه معمولا دارای جنس نرم و لطیفی می باشد. خنکی این نوع پارچه ها موجب استفاده آن ها در فصل بهار و تابستان می شود. دامن شلواری، همانگونه که از نامش پیدا است ترکیبی از دامن و شلوار می باشد. این نوع شلوارها، هم کاربرد کژوال دارند و هم مجلسی. استفاده از پارچه برنوتی برای دامن شلواری و شلوار راحتی زنانه به خاطر لطافت و ویژگی های منحصر به فردی که دارد می تواند بسیار کاربردی باشد.
انواع شلوارهای زنانه
- شلوار جیب دار
- شلوار گشاد
- شلوار دامنی
- شلوار رکابی
- شلوار جذب
- شلوار راحتی
- شلوار پیش بندی
- شلوار برمودا
- شلوار سندبادی
- دامن شلواری
- شلوار دمپا گشاد
- شلوار شش جیب
- شلوار اسلش
- شلوار جین
- شلوار اسپرت
- شلوار راسته
- شلوار ساسون دار
شلوار جیب دار: یک مدل از شلوارهای جین محسوب می شود که دارای تعدادی جیب است.
شلوار گشاد: مدل آن در کمر و باسن تنگ و از ران به پایین آزاد است.
شلوار دامنی: این مدل شلوار در قسمت کمر تنگ و در قسمت باسن گشاد است.
شلوار رکابی: از جمله شلوارهای تنگ و پر طرفدار شلوارهای پارچه ای می باشد.
شلوار جذب: پارچه هایی برای این نوع شلوار مناسب هستند که خاصیت کشسانی داشته باشند.
شلوار راحتی: پارچه شلوار راحتی زنانه معمولا نخی است. این شلوار فوق العاده راحت است.
شلوار پیش بندی: این نوع شلوار دارای یک پیش بند در قسمت جلو است که با دو بند بسته می شود.
شلوار برمودا: از جمله شلوارهای کوتاه محسوب می شود.
شلوار سندبادی: این شلوار کاملا گشاد است ولی در قسمت مچ تنگ می شود.
دامن شلواری: پارچه دامن شلواری دارای جنس نرم و لطیفی است و مدل آن از کمر گشاد می شود.
شلوار دمپا گشاد: مدل این شلوار به این صورت است که از زانو به پایین گشاد می شود.
شلوار شش جیب: بسیار راحت است و بهترین پارچه ها برای این شلوار، کتان و جین می باشد.
شلوار اسپرت، اسلش، جین: از جمله شلوارهای محبوب محسوب می شوند و مدل های گوناگونی برای آنها وجود دارد.
شلوار راسته: ساده ترین نوع شلوار است و گشادی آن از بالا تا پایین به صورت یکسان می باشد.
شلوار ساسون دار: دارای ساسون در قسمت کمر و باسن می باشد.
جمع بندی:
پارچه های شلوار زنانه به سه دسته رسمی و اداری، مجلسی و اسپرت تقسیم می شوند که هر شلواری را باید متناسب با کاربردی که مد نظر دارید تهیه نمایید. از جمله پارامترهایی که برای مرغوبیت پارچه شلوار مطرح می شود دوام و استحکام، عدم چروک پذیری و عدم آبرفت است. پارچه های کتان و جین، بنگالی، تیار، مخمل و مرویجت پارچه های مناسبی برای دوخت شلوار زنانه می باشند. و هر کدام ویژگی منحصر به فردی دارند که در این مقاله از آموزشگاه خیاطی سورن؛ در مورد آنها توضیح داده شده است.