ChatGPT چیست؟
ChatGPT یک فناوری هوش مصنوعی پیشرفته است که توسط OpenAI توسعه داده شده و به عنوان یک سیستم مکالمهای با استفاده از مدل زبان تولیدی GPT شناخته میشود. این فناوری قادر است به صورت خودکار پاسخهای طبیعی و منطقی را در پاسخ به سوالات ورودی متنی کاربران ارائه دهد. ChatGPT با استفاده از یادگیری عمیق و آموزش بر روی دادههای بزرگ، به توانایی درک مفاهیم و تولید متنهای معقول و قابل فهم دست پیدا کرده است.
مجتمع فنی تهران نیز به عنوان یکی از مراکز معتبر آموزشی در ایران، دورههای آموزشی متخصص در حوزه هوش مصنوعی را برگزار میکند. این دورهها شامل آموزشهای عمیق در زمینه الگوریتمهای یادگیری ماشین، شبکههای عصبی و استفاده از ابزارها و تکنیکهای پیشرفته هوش مصنوعی میباشند. دانشجویان این دورهها میتوانند به دستهبندیهای پیچیده، پردازش زبان طبیعی و سیستمهای مکالمهای مانند ChatGPT آشنا شوند و مهارتهای لازم برای کار در صنایع مختلف از جمله تکنولوژی، بهداشت، مالی و غیره را پرورش دهند.
اگر بپذیریم که این روزها بدون کامپیوتر و اینترنت میتوان کاری را انجام داد، احتمالاً میتوان پذیرفت که در دنیای آینده هم بدون هوش مصنوعی میتوان حرفی برای گفتن داشت. این جمله کنایهآمیز یک مفهوم بیشتر ندارد: فارغ از اینکه تکنولوژی درنهایت باعث بهبود شرایط زندگی میشود یا نه و با پرهیز از هرگونه نگاه فلسفی به این موضوع، شما نمیتوانید از نفوذ تکنولوژی به زندگیتان جلوگیری کنید؛ بلکه تنها کاری که میتوانید انجام دهید، این است که با آن همگام شوید و از فرصتهای بهدستآمده برای بهبود زندگیتان استفاده کنید.
خالق چت جی پی تی کیست؟
شبکه اجتماعی ماستودون چیست و چه تفاوتی با توییتر دارد؟ ماستودون چطور محبوب شد؟ در مقاله زیر بخوانید.
رفتار LLM یا مدلهای زبانی بزرگ مانند رباتهایی هوشمند است که میتوانند صحبت و زبان انسان را درک کنند. رباتهای طراحیشده با استفاده از این مدلها میتوانند صحبتهای شما را درست همانطورکه با خانواده و دوستانتان صحبت میکنید، درک کنند و حتی میتوان از آنها برای پاسخگویی به مردم نیز استفاده کرد.
در علم یادگیری ماشین، آموزشدادن به کامپیوتر بهواسطه اطلاعاتی است که از قبل دارد. بهعنوان مثال، اگر کامپیوتر از قبل میداند که چطور باید تصاویر سگها را شناسایی کند، میتوانیم با نشاندادن عکسهای مختلفی از سگها، آن را برای تشخیص نوع خاصی از سگ آموزش دهیم.
برای مثال، اگر کامپیوتری یاد گرفته باشد که چطور انواع مختلف حیوانات را شناسایی کند، میتوان از همین دانش برای یادگیری نحوه شناسایی انواع ماشین در کامپیوتری دیگر استفاده کرد. این موضوع فرایند یادگیری در ماشینها را بسیار سریعتر خواهد کرد.
این نکته را نیز مدنظر قرار دهید که زبانهای برنامهنویسی یادشده امکان دسترسی سطح پایین به سختافزار سیستم را فراهم میکنند و بدینترتیب، میتوان محاسبات کاربردی مدلهای یادگیری عمیق در مقیاسهای بزرگ مانند GPT-3.5 را انجام داد.
- گوگل موتور جستوجویی است که با استفاده از هوش مصنوعی، منابع اطلاعات موردنیازتان را معرفی میکند؛ اما ChatGPT مدلی زبانی است که پاسخ پرسشهایتان را مستقیماً میدهد.
- تخصص ChatGPT در پاسخ به پرسشهاست؛ بنابراین، نباید از این ابزار انتظار داشته باشید تا مثلاً به شما عکسهای مدنظرتان را نشان یا منابع نرمافزاری را برای دانلود دراختیارتان قرار دهد.
- تمامی اطلاعاتی که چت جی پی تی دراختیار دارد، حدود ۵۷۰ گیگابایت است؛ اما Google بیشتر از ۱۰۰میلیون گیگابایت داده دراختیار دارد.
استفاده از گوگل کاملاً رایگان است؛ ولی ChatGPT بهعنوان ابزاری تجارتمحور احتمالاً در آینده پولی خواهد شد.
باوجوداین، بسیاری از افراد براساس خلاقیت خود از چت جی پی تی استفادههای دیگری میکنند. بهعنوان نمونه، میتوان به این کارها اشاره کرد:
- نوشتن کدهای مربوط به زبانهای برنامهنویسی
- دیباگکردن کدهای قبلاً نوشتهشده
- نوشتن مقاله یا پست وبلاگ
- ترجمهکردن
- نوشتن داستان یا شعر
ChatGPT چیست و چه استفادههایی از آن میشود؟
۱. رویدادهایی که بعد از سال ۲۰۲۱ اتفاق افتاده است
عدم پاسخگویی به رویدادهای بعد 2021
۲. سؤالاتی که جوابدادن به آنها به اتصال به اینترنت نیاز داشته باشد
سوالات نیازمند به اتصال اینترنتی
۳. سؤالاتی که جواب به آنها مخالف قانون یا اخلاق است
عدم پاسخ به سوالات مخالف قوانین و اخلاق
بهعنوان تجربه شخصی، باید اشاره کنم که هر تکنولوژی جدیدی در ابتدا باعث ترس مردم میشود. این ترس ناشی از نداشتن اطلاعات درباره آن فناوری است. برای نمونه، افرادی که در دهههای ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ زندگی میکردند، حتماً نگرانی برخی از افراد را درباره تلویزیون بهیاد میآورند!
این مسئله فقط در ایران مطرح نیست؛ زیرا ما درباره رفتار طبیعی انسان صحبت میکنیم. این ترس وقتی جدیتر میشود که فناوری بتواند برخی از مشاغل را کمرنگ یا بهکلی حذف کند. Tom Whipple، نویسنده روزنامه تایمز، این موضوع را خیلی واضح توضیح داده است.
از دیدگاه این نویسنده، وقتی ماشین ریسندگی Jenny در سال ۱۷۴۶ اختراع شد، بسیاری از کارگران قبلی کارخانجات بافندگی احساس خطر کردند. همین مسئله در سال ۱۸۲۹ و با معرفی موشک استفنسون (نوعی لوکوموتیو) برای رانندگان کالسکهها پیش آمد. نتیجه چه بود؟ تکنولوژی مسیرش را پیدا کرد و یقهآبیها (کارگران مشاغل فیزیکی مانند کار در معدن) نیز خود را با آن همگام کردند. بااینحال، وقتی تکنولوژی میخواهد وارد حوزه یقهسفیدها (کارمندان و افراد دارای مشاغل دفتری) شود، واقعاً اوضاع پیچیدهتر خواهد بود.