بین المللکسب و کار ایرانی

روش درس خواندن آمریکایی ها

سیستم آموزشی آمریکا

محصلان آمریکایی و بین المللی در سیستم آموزشی این کشور با طیف گسترده ای از مراکز و برنامه های تحصیلی مواجه هستند. از این جهت حائز اهمیت است که با شناخت درست این سیستم انتخاب دقیق تری با توجه به گزینه های پیش رو برای آینده خود رقم بزنید. در این مطلب هر آنچه که درباره سیستم آموزشی آمریکا قبل از مهاجرت به آمریکا لازم است بدانید گردآوری شده است.

ساختار آموزشی آمریکا

در ساختار آموزشی آمریکا عموما تحصیلات از شش سالگی آغاز می شود و 12 سال به طول می انجامد. شش سال اول تحصیل در مدارس ابتدایی را Elementary یا Primary به معنای تحصیلات ابتدایی میخوانیم. شش سال دوم دبیرستان را Secondary Education یا تحصیلات ثانویه مینامیم. تحصیل در مقطع Secondary Education نیز خود به دو بخش middle school یا junior high school  و high school تقسیم می شود. دانش آموزان پس از سپری کردن 12 سال تحصیلی در مدارس مدرک دیپلم خود را دریافت می کنند.

تحصیلات در مقطع دانشگاهی به Post-Secondary Education شناخته می شود که به معنای تحصیلات پسا ثانویه است. در دوره دانشگاهی، مقطع Associate که معادل فوق دیپلم در ایران است را در مدارس یا کالج ها یا موسسات فنی حرفه ای میگذرانیم.

بارم بندی نمرات در دانشگاه های آمریکا

دانشجویان بین المللی همانند دانشجویان آمریکایی جهت درخواست برای پذیرش در موسسات  این کشور موظف به ثبت transcript خود خواهند بود. ترنسکریپت شامل یک کپی از سابقه تحصیلی دانشجویان می باشد که در سیستم تحصیلی آمریکا شامل نمرات و مینگین نمرات (GPA) می شود. نمرات کسب شده در دوره های آموزشی معمولا با استفاده از درصد طبقه بندی می شود.

بارم بندی نمرات در نظام تحصیلی آمریکا ممکن است پیچیده باشد مخصوصا برای دانشجویان بین المللی که خواهان ادامه تحصیل در این کشور هستند  چراکه بارم بندی نمرات به فاکتورهای متعددی وابسطه است. برای مثال دو متقاضی را در نظر بگیرید که هر دو با GPA 3.5 در یک دانشگاه درخواست پذیرش داده اند. در این صورت دانشگاه با در نظر گرفتن استاندارد های مدارس هر دو متقاضی، اولویت را به شخصی خواهد داد که در مدارس معتبر تری تحصیل کرده باشد.

درخواست پذیرش در دانشگاه های آمریکا

همچنین برای درخواست پذیرش در دانشگاه های آمریکا نکات زیر را بخاطر داشته باشید:

  • شما باید آخرین سطح و مدارک تحصیلی خود را که در کشورتان بدست آورده اید در آمریکا معادل سازی کنید.
  • توجه کاملی به شرایط پذیرش هر دانشگاه و کالج با توجه به رشته تحصیلی‌تان داشته باشید، چرا که ممکن است هر دانشگاه از شرایط بخصوصی پیروی کند.
  • پیش از اقدام برای درخواست پذیرش دانشگاه با مشاورین تحصیلی مشورت کنید تا مطمئن شوید از شرایط پذیرش دانشگاه برخوردار هستید.

مشاورین تحصیلی می توانند شما را راهنمایی کنند که آیا برای پذیرش در دانشگاه های آمریکا نیاز به گذراندن سال های تحصیلی بیشتری در کشور خود دارید یا خیر. همچنین در شرایطی دانشجویان بین المللی برای پذیرش در دانشگاه کشور خود وارد کالج یا دانشگاه های آمریکایی می شوند که ممکن است دولت و کارفرمایان در برخی از کشور ها تحصیلات آمریکایی  آن ها را به رسمیت نشناسند.

سال تحصیلی در آمریکا

در کشور آمریکا سال تحصیلی از ماه آگوست یا سپتامبر آغاز شده و در ماه ژوئن یا می به پایان می رسد. اما به طور معمول دانشجویان از فصل پاییز وارد دانشگاه ها می شوند و این فرصت خوبی برای دانشجویان بین المللی تازه وارد است که همراه با سایر دانشجویان سال تحصیلی را همراه شوند. یک سال تحصیلی در آمریکا متشکل از دو ترم است که آن را semesters می نامند و در بعضی از دانشگاه های این کشور یک سال تحصیلی متشکل از سه ترم است که به عنوان trimesters شناخته می شود. همچنین دانشجویان می توانند به طور اختیاری در ترم تابستانی نیز شرکت کنند.

تحصیلات عالیه در آمریکا

1.مقطع کارشناسی

در آمریکا دانشجویانی که خواهان دریافت مدرک کارشناسی (bachelor’s degree) خود هستند باید در مقطع لیسانس (undergraduate) در دانشگاه یا کالج های این کشور به مدت 4 سال تحصیل کنند. همچنین دانشجویانی که در کالج های 2 ساله (community college) این کشور تحصیل می کنند قادر هستند پس از دریافت انتقالی مدرک کارشناسی خود را دریافت کنند. نحوه دریافت انتقالی از کالج های دوساله و چگونگی اخذ مدرک در ادامه توضیح داده شده است.

دروس پیش نیاز

دو سال اول تحصیلی در مقطع کارشناسی عمدتا طیف مختلفی از درس ها را در برمی گیرد که به آن دروس پیش نیاز (prerequisite courses) گفته می شود. تاریخ، علوم اجتماعی، هنر و ادبیات از جمله دروس پیش نیاز در مقطع کارشناسی بشمار می روند. هدف اصلی دروس پیش نیاز بدست آوردن یک دانش عمومی و پایه ای در زمینه های مختلف، پیش از شروع دروس تخصصی است. به دلیل وجود دروس پیش نیاز بسیاری از دانشجویان ترجیح می دهند تا در یک community college شرکت کرده، مدرک کاردانی را بدست آورده و سپس در دوره های چهار ساله کارشناسی شرکت نمایند.

رشته تحصیلی

Major تخصصی است که فرد در رشته تحصیلی خود کسب کرده است. برای مثال کسی که Major خبرنگاری را دارد، یعنی وی دارای مدرک کارشناسی (bachelor) خبرنگاری است. برای بدست آمدن Major در دانشگاه های آمریکا، دانشجویان موظف هستند واحد های تحصیلی مشخصی را پاس کنند. Major دانشجویان در آغاز سال سوم تحصیلی باید مشخص شده باشد.

یکی از ویژگی های منحصر به فرد دانشگاه های آمریکا اجازه تغییر Major است. تغییر Major در دانشگاه های این کشور بسیار معمول بوده و هر دانشجو قبل از به پایان رساندن دوره لیسانس می تواند تا زمان پیدا کردن علاقه اصلی خود چندین بار اقدام به تغییر Major کنند. البته بخاطر داشته باشید که تغییر رشته تحصیلی مسبب سپری کردن واحد های درسی بیشتری می شود و به عبارتی دیگر وقت، آنرژِی و مخارج بیش تری را رقم می زند.

2.مقطع کارشناسی ارشد

بسیاری از دانشجویان پس از سپری کردن دوره لیسانس و اخذ مدرک کارشناسی برای تخصص و پیشرفت بیشتر به ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس ((graduate و دریافت مدرک کارشناسی ارشد ((master‘s degree روی می آورند. در بسیاری از سمت های شغلی رده بالا مانند، مهندسی و علوم بهداشتی اخذ مدرک کارشناسی ارشد الزامی می باشد.

پیشنیاز تحصیلی

ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه و کالج های آمریکا امکان پذیر است و شرکت در آن ملزم به داشتن GRE می باشد. همچنین جهت تحصیل در رشته های بخصوصی گذراندن آزمون هایی مانند LAST برای رشته های حقوق، GMAT برای رشته های تجارتی و MCAT برای رشته های پزشکی الزامی است.

مدت زمان اخذ مدرک

برنامه های آموزشی در مقطع فوق لیسانس به مدت 1 تا 2 سال تحصیلی طول خواهد کشید. برای مثال برای دریافت مدرک کارشناسی ارشد در رشته MBA که طرفداران زیادی در بین محصلان آمریکایی دارد 2 سال زمان لازم است یا برای بدست آوردن مدرک کارشناسی ارشد در رشته روزنامه نگاری 1 سال تحصیل لازم است.

غالب واحد های درسی دانشجویان فوق لیسانس در کلاس های حضوری سپری می شود و جهت اخذ مدرک داشجویان موظف به تهیه پایان نامه خواهند بود.

3.مقطع دکتری

دانشگاه های بسیاری دستیابی به مدرک کارشناسی ارشد را اولین قدم برای کسب مدرک دکترا (PhD) می دانند. برخی دیگر از دانشگاه ها، دانشجویان را بدون صدور مدرک کارشناسی ارشد مستقیما با مدرک دکتری فارق التحصیل می کنند. دانشجویان آمریکایی می توانند مدرک دکتری خود را در طی 3 الی 4 سال اخذ کنند و دانشجویان بین المللی جهت دریافت مدرک PhD ملزم به سپری کردن 5 تا 6 سال تحصیلی خواهند بود.

دو سال اول تحصیل در مقطع دکتری صرف کلاس های حضوری و سمینار ها می شود و حداقل 1 سال نیز جهت تهیه پایان نامه به زمان نیاز است. پایان نامه دکتری باید حاوی تحقیقات و طرح هایی باشد که در هیچ مجله یا ژورنالی منتشر نشده باشد. همچنین پایان نامه باید خلاصه ای از موضوع  و زمینه تحصیلی دانشجویان باشد.

دکمه بازگشت به بالا