صنایع دستی؛ نیاز دیروز، زینت امروز؟

یومیر/خوزستان از جمله همه چیزهایی که می آیند و می روند گذشته ای است که همیشه ماندگار است. یکی از گذشته دست نویس دست ساز انسانی است که به روز طولانی خود نیاز داشت و امروز ما آنها را به عنوان صنایع دستی می شناسیم و برخی از خانه ها را تزئین می کنیم.

صنایع دستی ؛ نیازهای دیروز ، زینتی امروز؟

اساساً مهم نیست که مردم در پاسخ به نیاز تولد فکری وی چه چیزی را ایجاد می کنند. اگر هنر و ادبیات نتیجه عرق روح انسان باشد صنایع دستی نتایج عرق روح و بدن او است. مگر اینکه لازم باشد ایده یا احساسات لازم باشد هیچ چیز به پایان نمی رسد. بنابراین هنگامی که محصولی به نام صنایع دستی به وجود آمد نیاز به ذهن صنعتگر وجود داشت. آنچه یکی از توانایی ها یا توانایی های انسانی بوده است یا نیاز به نیاز که نوع انسان به تنهایی قادر به تحقق آن نبوده است.

به گفته یومیر چنین پیشنهادی انسانی بوده است که یک انسان بوده است که واحدهایی را با هدف برآورده کردن نیاز و آسایش ایجاد کرده است. صنایع دستی شامل لوازم جانبی است که استفاده شده است. یعنی محصولات صنایع دستی که امروزه برای اکثر مردم تزئینی است و به آن نگاه می کنند برای زندگی در دوران باستان و از همه مهمتر غلبه بر مشکلات رسمی روزمره مهم بوده اند.

آنها با وقوع انقلاب صنعتی این کاردستی و هر آنچه که مردم و دست برای برطرف کردن نیاز لازم داشتند رنگهای گمشده را از دست دادند و محصولاتی را که در مدت زمان کوتاه تر ساخته شده بودند و با استفاده از ماشین های صنعتی با دقت و ظرافت و ظرافت و عظیم تر جایگزین می شدند.

کاردستی را به خانه ها ببرید

شاکرالله قسممی معاون مدیرعامل صنایع دستی و هنر سنتی کارگردان -عمومی میراث فرهنگی خوزستان او معتقد است: صنایع دستی از اولویت بندی زندگی مردم خارج است و تنها راه این است که از این کاردستی استفاده کنید و وارد خانه شوید.

وی می گوید: “به عنوان مثال اگر خانواده به قند احتیاج داشته باشند ما باید به جای نیشکر یا سرامیک پیشنهاد کنیم.” اگر صنایع دستی تغییر کند و به خانه ها اعمال شود ما به موفقیت رسیده ایم و تمام تلاش خود را برای انجام این کار خواهیم کرد.

قاسمی تأکید می کند که نیازهای مردم باید از طریق صنایع دستی برآورده شود: همچنین لازم است هدایای سازمان های دولتی را با صنایع دستی تهیه کنید.

معاون مدیر صنایع دستی و مدیر هنری سنتی میراث فرهنگی خوزستان که به نیاز مردم به محصولات صنایع دستی اشاره می کند خاطرنشان کرد: همه محصولات صنایع دستی به مردم احتیاج دارند و همه افراد به این نوع محصولات احتیاج دارند.

وی گفت: “مردم دوست دارند محصولات صنایع دستی در خانه داشته باشند اما آنها باید توانایی تولید صنایع دستی را داشته باشند.”

قاسمی همچنین می گوید: دلیل اینکه مردم صنایع دستی را نمی سازند گران نیستند اما کاردستی جذاب است که اگر آن را به هر قیمتی دوست دارید.

صنایع دستی ؛ نیازهای دیروز زینتی امروز؟

بخش بزرگی از کاردستی ریشه در داستان دارد

گرایش سریع برای تغییر در انقلاب صنعتی و محصولات مختلف آن منجر به دیدگاه انسانی از آنچه مورد استفاده و استفاده تا دیروز قرار گرفته بود شد. دیگر زمان زیادی برای تولید دستگاهی وجود نداشت که مشکل را حل کند و همان دستگاه ممکن است در یک مرکز تولید چشمگیر چشم قرار داشته باشد.

با این حال امروز نوع نیاز انسان به ابزار و ابزارهای اطراف او تغییر کرده است. امروز بشریت بشر در حال دنبال یا پیگیری شورا است. کاردستی نمی تواند یک استثنا باشد زیرا بخش بزرگی از کاردستی ریشه در تاریخ دارد و شهادت برای توسعه نیازهای بشر قرن ها و سنین است.

این جایی است که او می خواهد این نوع نگاه به کاردستی را داشته باشد زیرا صنایع دستی یادآور دیروز است و مرد امروز خدمتکار در حال حاضر است و به افق آینده نگاه می کند. جدا از همه سؤالات و مشکلات موجود در کاردستی مهمترین چیز در کاردستی خلاقیت و ابتکار عمل است. اما به استثنای صنعتگر مجبور است ایده ها و ابتکار عمل خود را با سؤالات زندگی امروز گره بزند و از خود بپرسید که محصول او به موقع چیست؟

لازم به ذکر است که برخی از محصولات صنایع دستی هنوز هم و همیشه مورد استفاده قرار می گیرند و می توانند در زندگی مدرن و پسامدرن مورد استفاده قرار گیرند. نمونه ای از بازار پتو و پتو است. در یک مورد حداقل هر پتو دست ساز ایرانی ترجیح می دهد پتو صنعتی را ترجیح دهد و اگر قدرت اقتصادی وی مقرون به صرفه یا مقرون به صرفه باشد انتخاب اول وی پتو دست ساز است.

مردم باید متقاعد شوند که تمام محصولات صنایع دستی نه تنها تزئینی و هنوز هم تولید می شوند مانند محصولات چرمی و غیره دارای یک زندگی عربی محلی هستند.
کاردستی امروز به ناچار یک موقعیت پستی است. به طور خلاصه درست است که صنایع دستی یکی از صنایع و هنری است که ریشه در تاریخ دارد و مردم دوره های مختلفی را در پیش گرفته اند اما در منظره ای که آینده را دارد اجتناب ناپذیر است.

با تعریف بالا هنرمند یا کاردستی باید درک مناسبی از مفهوم تاریخی جامعه در جامعه خود داشته باشد تا محصول ایده خود را بسازد و به یک نیاز دائمی فکر کند.

صنایع دستی مبتنی بر نیاز انسان به سن است

Abdolreza Hassanpour یک متخصص صنایع دستی او معتقد است که صنایع دستی بخش مهمی از تاریخ ما است زیرا این هنر و فناوری سالها به دست نسل امروز رسیده است.

او می گوید: “خلاقیت ابتکار تفکر و اندیشه مهمترین پارامترهای ایجاد صنایع دستی است.”

حسنپور می افزاید: اگر روز کشتی برداشته شود چه چیزی می تواند جایگزین شود و چگونه آنها صنعتگران را جشن می گیرند و مردم را با این هنر ارزشمند آشنا می کنند؟ ما قبلاً هنر صنایع دستی را در این روز راه اندازی می کردیم و هنر صنایع دستی را جشن می گرفتیم و از صنعتگران بزرگ جشن می گرفتیم و تأثیر خوبی در صنعت داشتیم.

وی گفت: “با این حال صنعتگران همچنان به کار خود ادامه می دهند زیرا این حرفه پیر شده است و صنعتگران بر اساس سن سن مستقر هستند.”

برای بهتر شدن صنعت مقامات باید از صنعتگران حمایت کنند و آنها را تشویق کنند. مردم همچنین باید کاردستی بخرند.

صنایع دستی ؛ نیازهای دیروز زینتی امروز؟

عملکرد تجربه پیشگامانه و مهارتهای کارآفرینی شما

موضوع مهم دیگر همراه با تعریف امروز استفاده حفظ صنایع دستی است که از طریق آموزش پستان و انتقال امکان پذیر است. در همین راستا استفاده از تجربه پیشگامان و کارآفرینان خود لازم است. به موازات آموزش مهارت های تولید صنایع دستی دانشجویان همچنین از توجیه مالی صنعت آگاه هستند.

واضح است که وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی مهمترین مسئول توسعه ارتقاء و آموزش صنایع دستی است. با این حال نمی توان آن را با همکاری و تعامل بین سازمانها و نهادهای دیگر و به ویژه بخش خصوصی نادیده گرفت زیرا صنایع دستی یک دسته ملی است و بنابراین به ناسیونالیسم نیاز دارد. کنفرانس ها و جشنواره های ملی و حتی جهانی ایران را می توان به عنوان یک برند ملی و با تصویب قوانین لازم در همه نهادها معرفی کرد تا اثربخشی خود را در زندگی فعلی ارائه دهد.

گردشگری صنایع دستی نوعی گردشگری فرهنگی است

آخرین نکته ای که می تواند مهمترین بخش این کاردستی باشد دسته توریستی آن است. گردشگری صنایع دستی نوعی گردشگری فرهنگی است که به بازدید و تجربه صنایع دستی اصلی در مناطق مختلف اختصاص داده شده است. این نوع گردشگری فرصتی ارزشمند برای آشنایی با فرهنگ تاریخ و سنت ها در یک منطقه است و به گردشگران اجازه می دهد تا با فرآیند صنایع دستی ابزار و مواد اولیه مورد استفاده در تولید خود آشنا شوند.
گردشگری صنایع دستی به طور قابل توجهی با سایر انواع گردشگری متفاوت است زیرا علاوه بر دیدن جاذبه های گردشگری رابطه مستقیمی با صنعتگران محلی وجود دارد و در فرایند تولید شرکت می کند. این تجربه منحصر به فرد نه تنها به دانش و آگاهی گردشگران از فرهنگ محلی کمک می کند بلکه ارزش معنوی و اقتصادی صنایع دستی اصلی را نیز می افزاید. گردشگران می توانند مهارت ها و خلاقیت های صنعتگران را با دقت ببینند و تجربه ای زنده و منحصر به فرد از کارگاه ها و محصولات بومی داشته باشند.

ایران یکی از بهترین مقاصد برای گردشگری صنایع دستی در جهان به دلیل پیشینه غنی و تنوع گسترده فرهنگی است و خوزستان با توجه به تاریخ قدیمی اقامت بشر در این کشور بدون شک مهم است.

پایان پیام

دکمه بازگشت به بالا