برای حل اختلاف، روش های غیردادگاهی ارزان تر و مؤثرترند

برای حل اختلاف، روش‌های غیردادگاهی ارزان‌تر و مؤثرترند

یومیر/کرمان معاون رئیس جمهور قوه قضاییه و رهبر مرکز حل اختلاف گفت: “در جهان در دهه های اخیر تمایل به استفاده از روش های اختلاف نظر غیر دولتی -این است که در حل اختلافات بسیار ارزان تر آسان تر و مهمترین باشد.”

Hojatoleslam Hadi Sadeghi Hadi Sadeghi در جلسه ای با “روش های جایگزین قانونی در رویه ایران” در دانشگاه شهید بهنار کرمان گفت و گفت: “روش های حل اختلاف در جهان متفاوت است و مشهورترین دادگاه است که در کشور ما نیز رایج است.”

وی گفت: “اما در جهان در دهه های اخیر از این روند برای استفاده از روشهای غیر دولتی -از روشهای حل اختلاف استفاده شده است زیرا این روشها در حل اختلافات و حرکت عمیق در اختلافات بسیار ارزان تر آسان تر و مهم هستند.

سدگی همچنین گفت: اشتباه بشریت به ویژه در دهه های اخیر در زمینه عدالت این بود که دولت ها دولت و شاکیان را به ویژه در پرونده های جنایی تغییر داده اند.

معاون قوه قضاییه گفت: “در این مطالعه مجازات اصلی است و فلسفه آن از بین رفته است. مجازات در زندان و مجازات است.

وی گفت: “تغییر این پرونده ها شروع به کار از دانشگاه ها به ویژه امکانات حقوقی بود و من فکر می کنم ظاهر را به عنوان یکی از اجباری ترین تولید دانش در حوزه حقوقی تغییر دهم.”

سدگی گفت: یکی از شکاف های بخش حقوقی بخش فلسفی است و ما باید برای حرکت به سمت راست تلاش کنیم. یعنی فلسفه شکل گیری عدالت باید مشخص شود. از آنجا که اکنون ترکیبی از اندیشه اسلامی فلسفه اروپایی و کمی آمریکا است.

رهبر مرکز حل اختلاف که به روشهای عدالت ترمیمی به عنوان یک مجازات جایگزین برای حبس اشاره دارد افزود: “این یک رویکرد اجتماعی برای ترمیم روابط مخرب به دلیل جرم و تلاش برای شرکت در جرم قربانی قربانی و جامعه محلی است.”

وی گفت: ما در حال حاضر دو نوع این روش حل اختلاف را در مرکز حل اختلاف داریم.

سدگی گفت: دستورالعمل های سازماندهی منطقه داوری مرکز حل اختلاف تهیه شده است و از این نظر داوری به دو بخش حرفه ای و غیر حرفه ای طبقه بندی شده است و طبق دنبال این بیش از دو هزار قاضی حرفه ای مجوزهای داوری دریافت کرده اند.

در بخش دیگری از اظهارات وی معاون داوری گفت: “طبق قانون جدید شوراهای حل اختلاف به عنوان اولین اصل برجسته شده اند بنابراین تعداد پرونده های ارائه شده به شوراهای حل اختلاف کاهش می یابد اما شورا به حقیقت اختصاص می یابد.”

وی همچنین به فعالیت دادگاه صلح اشاره کرد و گفت: “فلسفه وجودی این دادگاه ها صلح است و ابتدا باید صلح ایجاد کند و سپس بتواند رأی دهد.”

سدگی افزود: طبق قانون جدید شوراهای حل اختلاف شورا ممکن است راه حل نهایی پرونده باشد این به معنای ارائه حقوقی آنها است.

پایان پیام

دکمه بازگشت به بالا