اختلاف فاحش بارش ها در استان های مختلف ایران

اخبار آفتاب:

تفاوت زیادی در بارش در استان های مختلف ایران

در این گزارش بارندگی مورد انتظار در کشور طی پنج روز و تا 6 ماه مه بررسی شده است.

داده ها توسط استانها زهکشی و شهرهای مختلف استخراج شده و با دقت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است تا تصویری واضح از بارش و اثرات آن ایجاد شود.

این اطلاعات برای برنامه ریزی منابع آب در مقیاس بزرگ مدیریت بحران آب و کشاورزی و محیط زیست مهم است.

تجزیه و تحلیل بارش

براساس پیش بینی ها استان اردبر بیشترین میزان بارندگی در کشور را با میانگین بارندگی 1.5 میلی متر دارد.

این میزان بارندگی نشانگر شروع سیستم های بارندگی فعال در منطقه و تأثیر شرایط آب و هوایی خاص در بخش شمال غربی کشور است.

سپس استان شرق Azarbaijan با 1.5 میلی متر در رده دوم قرار دارد. این استان همچنین با همان الگوهای اقلیمی بارندگی قابل توجهی را مشاهده خواهد کرد.

استان مازندران با بارندگی 1.5 میلی متر در مکان سوم قرار دارد. با توجه به موقعیت جغرافیایی استان در سواحل جنوبی دریای خزر چنین بارندگی پیش بینی می شود و استان همیشه در دریافت بارندگی این کشور نقش بسزایی دارد.

استان گیلان با 1.5 میلی متر و آذربایجان غربی با بارندگی 1.5 میلی متر در موقعیت بعدی قرار دارد. این داده ها نشانگر غلظت بارندگی در شمال و شمال غربی کشور است.

در شمال شرقی این کشور استان شمالی خراسان با 1.5 میلی متر و استان خراسان رازاوی با بارندگی مورد انتظار 1.5 میلی متر بارندگی کمتری نسبت به استانهای شمال غربی خواهد داشت اما هنوز هم نسبت به استانهای مرکزی و جنوبی نسبتاً رطوبت دارند.

استان زنجان با 1.5 میلی متر Alborz با 1.5 میلی متر گیلان و کردستان هر دو با 1.5 میلی متر و استان تهران با 1.5 میلی متر در رده استان های باران خفیف قرار دارد.

از طرف دیگر استانهایی مانند قازین با 1.5 میلی متر هامدان با 1.5 میلی متر سیستان و بلوچستان با 1.5 میلی متر سمنان با 1.5 میلی متر مرکزی با 1.5 میلی متر QOM با 0.5 میلی متر و Khorasan جنوبی با 1.5 میلی متر محدود خواهد بود.

این مناطق به طور سنتی از عدم بارندگی رنج می برند و پیش بینی این روند را تأیید می کند.

نکته قابل توجه این است که استانهای لورستان اصفهان کرمان کرمانشاه بوشهور چاهرماهال و بختیاری هورموزگان پدر خوزستان یام ایلام و کوهگی و بووییر احمد هیچ زمان قبلی ثبت نام نکرده اند و در این دوره.

چنین وضعیتی به وضوح نشان دهنده نابرابری جدی در توزیع بارندگی و تهدید جدی برای منابع آب در این استانها است.

تجزیه و تحلیل بارش

در تجزیه و تحلیل زهکشی کشور داده ها به وضوح نشان می دهد که حوضه ARAS با 1.5 میلی متر بارندگی بیشترین میزان بارندگی را خواهد داشت.

این حوضه یکی از مهمترین مناطق تأمین منابع آب در منطقه است. رودخانه های بین Sefidrode و Haraz متعاقباً با رودخانه های 1.5 میلی متر و تالش با 1.5 میلی متر هستند.

این مناطق همچنین به دلیل موقعیت مکانی در کشور شمالی و به طور مستقیم بر دریای خزر بارندگی قابل توجهی دارند.

حوضه های هورموز و غاراسو با 1.5 میلی متر و دریاچه ارومیا با 1.5 میلی متر نشانگر بارندگی نسبتاً مطلوب است.

توجه به حوضه دریاچه ارومیا از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا یکی از مهمترین مناطق بحران با توجه به منابع آب است و هر میزان بارندگی می تواند در بهبود شرایط آن مؤثر باشد.

دره های موجود در دره (1.5 میلی متر) Gharaqum (1.5 میلی متر) Sefidrode (1.5 میلی متر) ترک ها (1.5 میلی متر) Gharaso و Garkan (1.5 میلی متر) و MUTS (1.5 میلی متر) باران های متوسط ​​را ثبت کرده اند.

من modsætning hertil er South Bluchistan (15 میلی متر) Westgrænsen (15 میلی متر) نمک OG Mehrpur (15 میلی متر) Motus -dyr (15 میلی متر) Salc Og Mehrpur Salt Og Mehrpur (15 mm) Motus -5 mmm (15 mm) Motus -5 MM). مهرپور (15 میلی متر) موتوری (15 میلی متر) نمک OG MMMM نمک و مهرپور (1.5 میلی متر) نقوش (1.5 میلی متر) نمک (1.5 میلی متر).

این داده ها حاکی از خشکسالی شدید در این مناطق و نیاز به اقدامات فوری برای مدیریت منابع آب است.

این داده ها یک الگوی بارندگی منسجم در بخش شمال غربی کشور را نشان می دهد که می تواند اثرات مثبت و منفی مختلفی بر کشاورزی تأمین آب و حتی امکان جاری شدن سیل داشته باشد.
در پایان طیف شهرهایی مانند AMOL با 1.5 میلی متر AMLASH با 1.5 میلی متر و Khalkhal با 1.5 میلی متر بارندگی کمتری دارند.

این تفاوتهای آشکار بین بالاترین و پایین ترین چهره های بارندگی نشان دهنده تنوع جدی اقلیمی کشور است که برنامه های منطقه ای را به چالش می کشد.

در نتیجه توزیع بارندگی در کشور بسیار نابرابر است. بخش عمده ای از بارندگی محدود به بخش شمالی و شمال غربی کشور است و مناطق مرکزی جنوبی و شرقی همچنان از فقدان جدی بارندگی رنج می برند.

این وضعیت عواقب جدی برای مدیریت منابع آب و ایمنی مواد غذایی کشور و نیاز به تدوین سیاست های کلان برای استفاده بیشتر از منابع موجود توسعه روش های جدید آبیاری و افزایش بهره وری در کشاورزی دارد.

از طرف دیگر مناطق مرتفع با خطرات سیل و رواناب روبرو هستند و کنترل مؤثر آنها همچنین به زیرساخت های گسترده و آمادگی فنی نیاز دارد.

به طور کلی ادامه این روند نابرابر بارندگی نیاز به توجه جدی به اقدامات پیشگیرانه بهبود قابلیت های ذخیره آب و تجدید نظر در سیاست توسعه کشور است.

دکمه بازگشت به بالا