کدام نهاد و بر مبنای چه ضرورتی چنین پیشنهادی داد؟

الكساندر مختاری از انتقال موزه ملی در قرآن به سعاداباد -پالك انتقاد كرد و گفت كه این اقدام فاقد شفافیت پشتوانه متخصص و تهدید به یكی از برجسته ترین بناهای فرهنگی پس از انقلاب است و تأکید شده است: چنین تصمیماتی بدون اعتماد به نفس می تواند باعث آسیب ناعادلانه به كشور شود.

کدام نهاد و براساس چه ضرورت چنین پیشنهادی را ارائه داده است؟

الكساندر مختاری Talghani دکتری در تحقیقات هنری ترمیم کننده محقق معماری و توسعه شهری به یومیر درباره انتقال موزه ملی در قرآن به کاخ سعدآباد گفت: مسئله انتقال موزه قرآن به سدآباد چندین سؤال و نامشخص ایجاد کرده است. اول مشخص نیست که کدام مقام تصمیم گیرنده نهایی در این زمینه بوده است. آیا این تصمیم توسط رئیس موزه گروه موزه ها معاون مدیرعامل میراث فرهنگی یا مؤسسه دیگر در وزارت میراث فرهنگی گرفته شده است؟ منبع این تصمیم هنوز ناشناخته است.

محقق و کارشناس میراث فرهنگی گفت: “انگیزه و دلیل این انتقال مشخص نیست.” آیا این پیشنهاد توسط مجموعه سعدآباد ارائه شده است؟ آیا دفتر موزه چنین پیشنهادی را ارائه داده است یا روند بازدید از موزه قرآن این تصمیم را اتخاذ کرده است؟ به طور خاص کدام نهاد و در مورد چه ضرورت چنین پیشنهادی را ارائه داده است؟

مختاری گفت: تعداد آثار موجود در موزه قرآن مشخص نیست و مشخص نیست چه سرنوشتی منتظر مکان جدید خواهد بود و می گوید: “وظیفه این آثار در یک محیط جدید و ناشناخته هنوز روشن نشده است.” مناطق نمایشگاه تانک های موزه و سایر زیرساخت های مهم در موزه در سعادآباد کجا اجرا می شوند؟ تا آنجا که من می دانم هیچ مکان مناسبی در مجتمع سعدآباد وجود ندارد که بتواند موزه ای از دامنه و اهمیت موزه قرآنی را در خود جای دهد. در اصل چنین گامی ایجاد یک موزه جدید است. یک فرآیند گران قیمت گران و پیچیده که نیاز به برنامه ریزی تأمین مالی قابل توجه طراحی فضاهای مناسب پنجره های ساختمان مخازن تجهیزات و تهیه گالری ها دارد.

کارشناس معماری مرمت و میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ساختمان موزه قرآن در تقاطع خیابان امام خمینی و خیابان والیاسر قرار دارد و پس از حرکت موزه ملی در قرآن چه اتفاقی برای ساختمان می افتد؟ این موزه به عنوان بخشی از موزه نجار گامان آغاز شد. در سال 2 این پروژه متوقف شد و در سال 2 دوباره شروع شد. آقای جلال سادگی در آن زمان مسئولیت این پروژه در وزارت مسکن را بر عهده داشت و توسط معمار فقید ایرانی بهروز احمدی منصوب شد. مرحوم احمدی با دقت و شغل بسیار این ساختمان نیمه پر شده را طراحی کرد که در ابتدا تنها گودال جدا شده در خیابان امام خمینی بود. معماری ساختمان ترکیبی از عناصر معماری سنتی ایرانی و مدرن با قرار گرفتن در معرض بتونی است که بسیار دشوار و گران است و در ترکیب با آجر و هندسه پیچیده در انواع مختلف تعادل ساخته شده است.

مختاری افزود: این منطقه حدود 4000 متر مربع است و در یک کشور 2 -Foot ساخته شده است. واقعاً شک است که فضای این مختصات و قابلیت ها در مجموعه سعدآباد یافت می شود. علاوه بر این در چند سال گذشته هرگز گزارشی از فعالیت موزه وجود نداشته است.

استاد دانشگاه گفت: “مسئولیت وزارت میراث فرهنگی اطلاع رسانی به افکار عمومی است.” حافظه تاریخی و جمعی مردم نقش مهمی در محافظت از بناهای فرهنگی و تاریخی ایفا می کند. با اتخاذ چنین تصمیماتی نه تنها وضعیت میراث فرهنگی را تضعیف می کند بلکه باعث آسیب جبران ناپذیری به این پایتخت معنوی می شود. مردم باید بدانند که ضرورت انتقال موزه قرآن چیست. آنها همچنین باید اطمینان حاصل کنند که آثار ارزشمند موزه آسیب نمی بینند و ساختمان فعلی رها نخواهد شد. آیا برای افکار عمومی نیاز به شفافیت وجود دارد؟ چگونه می توانیم این کار را بدون اطلاعات کافی انجام دهیم؟

مختاری گفت: ساختمان موزه قرآن که در ابتدا با نام Negarestan شناخته می شود یکی از برجسته ترین ساختمانهای پس از انقلاب است و به نظر من انتقال آن یک اقدام مضر برای میراث فرهنگی بدون توضیح دلایل کافی خواهد بود.

پایان پیام

دکمه بازگشت به بالا