مواجهه با انفجار جمعیت سالمند در ۲۰ سال آتی/ لزوم پژوهش بومی در مناسب سازی شهری

یومیر/خوزستان افتخار ملی برنامه محیط زیست دوستانه قدیمی تر که خاطرنشان کرد که ما برای 5 سال آینده با انفجار جمعیت مسن روبرو خواهیم شد بر لزوم محققان بومی برای کار در طرح های شهر قدیمی تر برای تأمین شرایط لازم برای زندگی قدیمی و پویایی تأکید کرد.
احمد شاهوندی گفت در جلسه پروژه قدیمی شهر دوستانه که روز شنبه 6 مه در استان خوزستان در احواز برگزار شد: وضعیت در کشورهای مختلف شرایط آینده در کشورها را نشان می دهد. ایران یکی از خاورمیانه است جایی که بیش از 5 ٪ از جمعیت آن قدیمی تر و پاکستان عراق افغانستان و غیره است. این یک بازتاب برای ما است و باید توجه داشته باشیم که علاوه بر ایجاد شرایط و زیرساخت ها اگر از مردم جمعیت آگاه نباشیم در آینده حتی مشکلات امنیتی نیز خواهیم داشت.
وکیل ملی قدیمی محیط زیست گفت: “با آگاهی از پیر شدن کشور ما باید به دنبال اقداماتی مانند ایجاد اشتغال تسهیل ازدواج و تولد باشیم.” در سال 2 بیش از 2 درصد از جمعیت کشور قدیمی تر هستند و باید شرایط فراهم شود. در کشورهای توسعه یافته پنج سال طول می کشد تا جمعیت سالخورده دو برابر شود اما در ایران این پنج سال اتفاق می افتد و ما با انفجار جمعیت سالخورده روبرو خواهیم شد.
وی افزود: “شهر دوستانه قدیمی تر یک رویکرد جهانی است و با برنامه ریزی آن شرایط لازم را برای زندگی و پویایی قدیمی تر فراهم می کند.” می توان فرض کرد که این پروژه می تواند برای افراد دارای معلولیت باشد در حالی که اینگونه نیست و در قالب این طراحی امکانات و شرایطی برای سالمندان وجود خواهد داشت تا بتوانند به آنها مجدداً بازگردند.
“در پیری موفق نه تنها بیماریها بلکه موضوعات دیگری مانند سالمندان و مشارکت سالمندان نیز به توانایی خود برای فعالیت و مشارکت در جامعه و استفاده از پتانسیل های خود می پردازند.”
وی افزود: ایران در رتبه 5 در جهان آثار متعلق به جهان قرار دارد اما در کسب درآمد و جذب گردشگری دارای رتبه بالایی است و ما نتوانسته ایم از این ظرفیت استفاده کنیم بنابراین یکی از مباحث مورد بررسی مسئله گردشگری دوستانه قدیمی تر است و باید مورد توجه قرار گیرد.
با اشاره به اعلامیه سند استراتژیک محیط دوستانه قدیمی تر گفت: “همه شهرداری ها موظفند به احکام دبیرخانه به شهرهای آزمایشی تسلیم شوند و دبیرخانه باید در شهرداری تشکیل شود تا یک محیط دوستانه قدیمی تر داشته باشد.” با توجه به فقدان رهبری یکپارچه در شهرها اولین نیاز به داشتن چنین شهری ایجاد همکاری های بین رشته ای است و بخش سیاسی اجتماعی فرماندار نتایج سازمان های مختلف را کنترل می کند.
وکیل ملی محیط زیست گفت: “هر سازمان باید خط بودجه ای را برای محیط دوستانه قدیمی تر تعیین کند و در پروژه های دیگر وضعیت سالمندان باید مورد توجه قرار گیرد.” برای اجرای این پروژه ما به محققان بومی نیاز داریم تا در این زمینه کار کنند و دو یا سه پیشنهاد برای انتخاب بهترین ها ارائه دهیم.
پایان پیام