لزوم بهره برداری از ظرفیت های فناورانه صنعت هسته ای در حوزه محیط زیست
رئیس سازمان انرژی هسته ای ایران با اشاره به ظرفیت فن آوری صنعت هسته ای تأکید کرد: گوشه ای بین سازمان انرژی هسته ای و آژانس حفاظت از محیط زیست می تواند کشور را از چالش های زیست محیطی نجات دهد.

به گفته یومیر معاون رئیس جمهور محمد اسلامی و رئیس سازمان انرژی اتمی روز چهارشنبه در جلسه مشترک با شینا انصاری گفت: رئیس آژانس حفاظت از محیط زیست که یادآور روز جهانی پاک زمین است : “خوشبختانه مأموریت و فعالیت در سازمان انرژی هسته ای به سمت حمایت از محیط زیست است.”
وی افزود: محیط زیست و انرژی اتمی در بسیاری از موارد مورد نیاز است و می تواند در حل نگرانی های اساسی کشور و ارتقاء سلامت ملی مؤثر و مؤثر باشد. “
اسلامی تأکید کرد: طی چند سال گذشته سازمان انرژی هسته ای ایران همیشه با فشار و حملات روبرو بوده است. قبل از انقلاب سیستم تسلط سعی در جلوگیری از ایجاد ایران داشت اما به لطف فیض الهی راهنمایی عاقلانه رهبر عالی (آل -والی) و تلاشهای مداوم همکاران ما امروز هسته ای در یک کشور مستقل است.
رئیس سازمان انرژی اتمی که تأکید می کند که جوانان ما توانسته اند کلیه فرآیندها و توانایی های لازم را تولید و سازماندهی کنند گفت: “آنچه در وضعیت فعلی مهم است این است که فناوری ها توانایی ها و خدمات در سازمان انرژی هسته ای توسط آژانس حفاظت از محیط زیست مشخص و درک می شوند.”
وی افزود: “این قابلیت ها باید مورد سوء استفاده قرار گیرد تا هم ملاحظات زیست محیطی و هم تخریب هایی را که امروز محیط را تهدید می کند کاهش یابد.”
اسلامی و انصاری
آینده نسل ها به تصمیمات امروز بستگی دارد
وی گفت: “آینده نسل ها به تصمیمات امروز در کشور بستگی دارد.” به خصوص در مدیریت پسماند و فاضلاب خطرناک صنعتی و شهری ما از فن آوری های اثبات شده با وزن و پشتیبانی آژانس حفاظت از محیط زیست استفاده می کنیم. اگر امروز مداخله کنیم در سالهای آینده به جای برخورد با بحران های انباشته ما در حال حل مشکل خواهیم بود.
اسلامی با اشاره به فعالیت های سازمان انرژی هسته ای در بخش معدن افزود: “ما در حال استخراج مواد معدنی تابش از کشور هستیم و باید به درستی اهداف سازمان انرژی هسته ای را کنترل کنیم.” همچنین در بعضی از معادن مواد معدنی معمولاً با تیرها آغشته می شوند و نمی توان آنها را رها کرد.
وی تأکید کرد: درمان این مواد یک کار استراتژیک برای کشور و بخشی از چرخه تکنولوژیکی هسته ای است. اصل این سؤال نه تنها مهم است بلکه با توجه به مسئولیت زندگی بشر طبیعت و نسل های آینده نیز مهم است. خوشبختانه با هماهنگی با دو مجموعه یک کمیته مشترک بین آژانس حفاظت از محیط زیست و سازمان انرژی اتمی تشکیل شد.
معاون رئیس جمهور گفت: “فعالیت های فن آوری های آینده ما در حال پیشرفت است.” این فناوری ها نه تنها در سطح ملی بلکه در عرصه جهانی نیز می توانند مؤثر باشند. با همکاری و درک متقابل امیدواریم که بتوانیم برای حفظ زمین آب هوا هوا و آینده کشور اقدامات خوبی انجام دهیم.
اسلامی ادامه داد: جهان اهداف خاصی را برای برآورده کردن چالش هایی که پیش روی ماست قرار گرفته است. این اهداف نه تنها سیستم های چند سازمان دهنده بلکه سیستم های چند منظوره و مبتنی بر هیبریدی هستند و تحقق آنها نیاز به همکاری هماهنگ و هماهنگ دارد. تقسیم کار در مناطق مشترک باید با در نظر گرفتن ملاحظات آینده و یک مرور کلی از توسعه پایدار به عنوان یک مکمل و مکمل تشکیل شود.

اسلامی و انصاری
نیروگاه Bushehr هر سال از تولید 5 میلیون تن کربن جلوگیری می کند
وی گفت: در انرژی خالص رهبر عالی بر تولید 6000 مگاوات هسته انرژی از سال تأکید کرده است. این تعداد نشانگر یک هدف استراتژیک است که باید از آن پشتیبانی شود. به عنوان مثال هر نیروگاه 1000 مگاوات که در کشور امکان پذیر است مانند نیروگاه اتم بوشهور از انتشار سالانه 5 میلیون تن کربن جلوگیری می کند.
رئیس سازمان انرژی هسته ای ایران تأکید کرد که نیروگاه بوشر تقریباً تولید کرده است. 72 میلیارد کیلووات ساعت برق در 5 سال گذشته و 5 میلیون بشکه نفت را نجات داده است. این بدان معنی است که هر سال بیش از یک میلیارد یورو پس انداز سوخت فسیلی حاصل می شود که می تواند تغییر جدی در زنجیره ارزش ایجاد کند.
وی گفت: “این پس انداز نه تنها از آلودگی محیط زیست جلوگیری می کند بلکه برق تمیز و پایدار را برای حال و آینده کشور نیز فراهم می کند.” امروز جهان به سمت فن آوری های جدید مانند Fusion Energy حرکت می کند.
اسلامی گفت: در کنوانسیون پاریس کشورهای مختلف قول داده اند تا سال 2 به صفر برسند. تحقق این هدف فقط با فرهنگ توسعه زیرساخت ها و هم افزایی بین سیستم های مختلف امکان پذیر است. این مورد با یک انتظار منفعل نیست. در عوض باید برنامه ریزی و عمل انجام شود.
وی افزود: در جلسه اخیر COP28 بسیاری از کشورها توافق نامه هایی را برای سه برابر نیروگاه های هسته ای خود امضا کرده اند. اگر نسبت انرژی هسته ای در سبد جهانی برق تقریباً باشد. 2 ٪ به نظر می رسد که آنها به 5 ٪ رسیده اند. این به معنای تغییر ساختارها کاهش زباله تغییر سبک زندگی و تطبیق با شرایط محیطی آینده است.
معاون معتبر تأکید کرد: “اولین رویای ما کاهش فشار سیاسی و پیگیری برنامه های زنده پایدار و پایدار با همگرایی نهادهای مختلف مانند سازمان انرژی هسته ای آژانس محیط زیست و سایر آژانس ها است.”
وقتی خاطرنشان کردیم که امروز باید درک مناسبی را انجام دهیم وی ادامه داد: “اگر امروز یک نیروگاه بسازیم فردا وقتی منابع فسیلی به پایان می رسد هیچ کس به ما انرژی نمی دهد و بدون انرژی حرکتی وجود نخواهد داشت.” اگر امروز کار کنیم 10 سال بعد کار می کنیم و اگر 10 سال بعد شروع کنیم ممکن است نسل دیگری از آن بهره مند نشود. بنابراین هر لحظه تأخیر مضر است. بنابراین من می خواهم به همکاری های هماهنگ یکپارچه و چند سازمانی برای ایجاد آینده ای که در عزت مردم ایران باشد توجه ویژه ای داشته باشم.
پایان پیام