چرا «باباپنجعلی» الگوی مناسبی برای سالمندی نیست؟

چرا «باباپنجعلی» الگوی مناسبی برای سالمندی نیست؟

یک مشاور ارشد سازمان بهزیستی سالمندان که از دیدگاه کلیشه ای و نادرست جامعه پیری انتقاد کرده است تأکید کرد که پیری لزوماً مترادف با ناتوانی و بیماری نیست و سالمندان می توانند همچنان فعال یادگیری و مؤثر باشند. موضوعی که نیاز به بررسی های فرهنگی آموزشی و رسانه ای در کشور دارد.

دکتر احمد دلبری در مصاحبه با یومیر وی خاطرنشان کرد: تصویر ذهنی معمولی پیری با ناتوانی گره خورده است وی گفت بخشی از جامعه از جمله جوانان میانه و حتی افراد مسن این تصور اشتباه را دارد که پیری برابر با ناتوانی بیماری معلولیت و سربار است. این دیدگاه عمدتاً مبتنی بر تجربیات شخصی محدود از چند بیمار سالخورده در اطراف فرد است و سپس به کل جامعه قدیمی تر تعمیم داده می شود.

وی گفت: کلیشه های سنتی ریشه در ساختار فرهنگی اجتماعی و رسانه ای جامعه دارند وی گفت: “این فقط برای ایران نیست.” براساس گزارش سال 2 بیش از 5 ٪ از تصاویر رسانه های جهانی از ناتوانی های قدیمی تر انزوا یا اعتیاد. در حالی که واقعیت بسیار متفاوت است.

“کلمه” قدیمی تر “از” سالها “و” انسان “تشکیل شده است. در فارسی ” انسان “معمولاً به معنای داشتن ویژگی کلمه خود است ؛ بنابراین” بزرگتر “می تواند به این معنی باشد که شخصی که در زندگی به دست آورده است زندگی طولانی دارد و دارای سلامتی نسبی است که به این سن رسیده است.

فقط تقریباً 2 درصد از افراد مسن می توانند آلزایمر را توسعه دهند

وی با اشاره به برخی از تصورات غلط متداول گفت: “در بدترین حالت ممکن فقط حدود 5 ٪ از افراد مسن می توانند بیماری آلزایمر را توسعه دهند ؛ یعنی تقریباً 5 ٪ از افراد مسن هرگز این بیماری را تجربه نمی کنند. در بسیاری از کشورهای توسعه یافته مردم از دو سال قبل از بازنشستگی در دوره های آموزشی اقتصادی و سلامت درگیر شده اند اما در این زمینه از بازنشستگی و بازنشستگی بیشتر در خانه ما هستند.

انتقاد از دیدگاه کلیشه ای از سالمندان در تلویزیون

مشاور ارشد سازمان رفاه برای سالمندان با انتقاد از ارائه رسانه های کلیشه ای از سالمندان در تلویزیون گفت: “برای مثال شخصیت باباپانالی در پایتخت یک و دو سری بود که به عنوان آلزایمر به عنوان آلزایمر معرفی شد. مسن

وی بر نقش مهم سالمندان در خانواده و جامعه تأکید کرد و گفت: “پیرتر یک ستون در خانواده است نه یک بار بر آن.” بسیاری از عباراتی به نام سالمندان – مانند “این چیزها برای جوانان است” یا “شما دیگر یاد نمی گیرید” ریشه در ایمان سنتی دارند. در حالی که انسان در طول زندگی یک موجود یادگیرنده است. عظمت ممکن است در سنین پایین متفاوت باشد اما یادگیری و رشد هرگز متوقف نمی شود.

دوره قدیمی ممکن است یک دوره ذهن و تجربه باشد

با استناد به داده های جهانی رهبر انجمن پزشکی قدیمی ایران گفت: براساس برخی مطالعات بیش از 5 ٪ از جوایز نوبل افراد بیش از 5 سال دریافت شده است. این تأکید می کند که پیری نیز می تواند یک دوره ذهن و تجربه باشد.

“میانگین سن بازنشستگی در ایران حدود 5 سال است و امید به زندگی حدود 5 سال است ؛ یعنی تقریباً یک قزل آلا از زندگی مردم به ارسال بازپرداخت اختصاص می یابد. اگر برای این محدوده مهم برنامه ریزی نشده باشد هم فرد و هم جامعه مجروح می شوند.

وی تأکید کرد: اگرچه برخی از کاهش جسمی پیری طبیعی است اما سلامتی فقط بدن نیست. ابعاد روانشناختی اجتماعی و معنوی سلامتی حتی می تواند در پیری ارتقا یابد. طبق الگوی علمی نشاط روانشناختی نقشه خوشبختی در افراد شما است. یعنی در برجسته کودکی است در قرون وسطی سقوط می کند و پیری را بهبود می بخشد.

فقط تقریباً 5 ٪ از محدودیت های قدیمی صورت در فعالیت های روزمره

افرادی که نگاه منفی به پیری دارند کمتر از 1.5 سال هستند

مشاور ارشد سازمان رفاه گفت: “متأسفانه نیشکر هنوز هم نمادی از پیری در ایران محسوب می شود در حالی که تجربه دانش و خرد باید نمادی از پیری باشد.” طبق آمار فقط تقریباً 5 ٪ از سالمندان در برابر فعالیت های روزانه.

Delbari افزود: “مطالعات دانشگاه ییل نشان داده است که افرادی که نگاه منفی به پیری دارند به طور متوسط ​​1.5 سال کمتر هستند.” بنابراین نگرش ما بر کیفیت مستقیم و ماندگاری تأثیر می گذارد.

زیرساخت های لازم برای حمایت از سالمندان ارائه نشده است

وی در پایان با اشاره به تهدید روزافزون انزوا در پیری گفت: “سالمندان به ما نزدیکتر از گردن است. سالمندان امروز نجیب ترین نسل کشور هستند اما متأسفانه برای حمایت از آنها هیچ زیرساختی لازم نیست. برنامه های ساختاری در این منطقه هنوز خالی است.

پایان پیام

دکمه بازگشت به بالا