آلودگی هوا واقعا چشم ها را بادامی می کند؟

برخی ادعا می کنند که ظاهر بشر مانند شکل چشم ممکن است در آینده به دلیل تغییرات محیطی مانند آلودگی هوا تغییر کند.
به گزارش ایسا در دنیای امروز شایعات و گمانه زنی های علمی بیش از هر زمان دیگری منتشر می شود بدون حمایت از تحقیقات علمی معتبر. یکی از این ادعاها تأثیر آلودگی هوا بر وقوع مردم در آینده است. برخی بر این باورند که با افزایش آلودگی شکل چشم انسان نیز بادام بیشتری خواهد شد. اما آیا چنین الزامی مبنای علمی دارد؟
در کنار این موضوع مهم دیگر ریشه های تاریخی دیدگاه جنسیتی در جامعه بشری است. این سؤال که آیا نقش اجتماعی زن و مرد همیشه به دلیل توسعه فرهنگی و اقتصادی یکسان بوده یا تغییر کرده است همیشه سؤالات بسیاری را مطرح کرده است.
برای بررسی علمی این سؤالات ما به دکتر حامد وهداتی ناصیب استاد انسان شناسی ماقبل تاریخ رفتیم تا این ادعاها را با یک مستند و شواهد علمی روشن کنیم. در این مصاحبه تأثیر عوامل محیطی بر ظاهر انسان منشأ دیدگاه جنسیتی و نقش توسعه تاریخی در وضعیت اجتماعی زن و مرد را بررسی می کنیم. جزئیات این مکالمه را در زیر بخوانید:
آیا چشم بادام نتیجه سازگاری با شرایط محیطی است؟
برخی ادعا می کنند که ظاهر انسان مانند شکل چشم ممکن است در آینده به دلیل تغییرات محیطی مانند آلودگی هوا تغییر کند. حامد وهداتی با پاسخ به این سؤال که آیا چنین فرضی صحیح است گفت: “برخی می گویند به عنوان مثال در آینده به دلیل آلودگی هوا چشمان انسان به بادام تر تبدیل می شود هیچ پایه علمی وجود ندارد.
وی افزود: “دیگری این تصور که مردم آسیای شرقی به دلیل سرما چشم های بادام را پیدا کرده اند نیز سوء تفاهم است.” برای رد این ادعا کافی است که به آب و هوای جنوب شرقی آسیا نگاه کنیم. کشورهایی مانند تایلند اندونزی و مالزی با آب و هوای بسیار گرم و گرمسیری جمعیت زیادی از این ویژگی را دارند. “بنابراین هیچ ارتباطی بین این خاصیت و شرایط محیطی مانند دما یا آلودگی هوا وجود ندارد.”
ریشه های ظاهر جنسیتی در طول تاریخ
در پاسخ به این سؤال که آیا دیدگاه جنسی که امروز در جوامع مختلف وجود داشته است استاد انسان شناسی ماقبل تاریخ گفت: “بله اما شدت و شکل آن در طول تاریخ تغییر کرده است. برای خواندن دقیق این مطلب من توصیه می کنم کتاب” زنان و رابطه جنسی را در ماقبل تاریخ “بخوانید همانطور که زنان با دکتر نازیف نوشتند.
داخلی سازی گاو و تغییر در ساختار اجتماعی جامعه بشری
“یکی از تحولات مهم در این زمینه در حدود 2 تا 6000 سال پیش اتفاق افتاد ؛ هنگامی که اجداد ما بر گاو مسلط شدند. قبل از این دوره زنان معمولاً در هنگام شیردهی باردار نمی شدند (حدود 2 تا 5 سال) زیرا هورمون ها در بدن خود از هم جدا می شدند که مانع از بارداری می شد.
آیا تفاوت های فیزیولوژیکی عامل اصلی نابرابری اجتماعی است؟
برخی بر این باورند که اختلافات فیزیولوژیکی بین زن و مرد دلیل اصلی وضعیت اجتماعی آنها بوده است حامد وهداتی ناصاب همچنان به این سؤال پاسخ می دهد که آیا این ادعا درست است گفت: “تا حدی بله اما این تفاوت ها بیش از حد نباید باشد.
پایان پیام