چرا مذاکره مستقیم با آمریکا نه!


ایران کشوری ضعیف نیست که خواسته های خود را با تهدیدهای آمریکایی با چالش های جدی روبرو کند. این یک ضعف قادر به و خارج از شرط است که مذاکرات ناعادلانه را فراهم می کند و مجبور است خواسته های دشمن را برآورده کند.

چرا مستقیماً با آمریکا مذاکره نمی کنیم!

به گفته یومیر محمد سافاری آن روز را نوشت -پولیتی: ترامپ نامه ای به ایران نوشت پس از مدتی جواب خوبی داد. در چند روز گذشته بخش هایی از محتوای پاسخ ایران به ایالات متحده توسط برخی از مقامات گفته شده است وزیر امور خارجه عباس اراكچی و رئیس ستاد نیروهای مسلح كشور ما در مورد محتوای نامه ایران صحبت كردند.
فرمانده باگری دیروز در مورد پاسخ ایران به رئیس جمهور آمریكا ترامپ شفاف تر صحبت كرد.
رئیس ستاد نیروهای مسلح کشور ما در مورد مذاکره با ایالات متحده گفت که ما مذاکرات مستقیمی با ایالات متحده نخواهیم داشت اما مذاکرات غیرمستقیم وجود خواهد داشت. این سیاست با سؤالاتی از طرف برخی از داخل روبرو شده است چرا نباید مذاکرات مستقیم با ایالات متحده انجام دهیم؟
در چنین سؤالاتی نمی توان بی آب بودن را انجام داد نباید به طور غیر ضروری عمل کرد نمی توان در مورد نامه ای از ایالات متحده که توسط ترامپ نوشته شده است مشتاق باشد و مطمئناً پاسخگویی به ترامپ و سیاستی که توسط ایالات متحده حاصل می شود هوشمندانه است.
یک تاکتیک دقیق و هوشمندانه برای اتخاذ یک سیاست منطقی که می تواند اهداف ایران را دنبال و تحقق بخشد لازم است.
ایران چندین بار مذاکرات مستقیمی با ایالات متحده داشته است اما نه تنها از این مذاکرات سود برده است بلکه ضرر و زیان نیز داشته است.
آخرین نمونه مکالمات هسته ای است که با ایران و P5+1 به پایان رسید و قرارداد و تخصیص هر دو طرف مشخص شد اما ما دیدیم که این تنها مدیر تعهدات ایران است و با افتتاح ترامپ در ایالات متحده وی این پیمان را ترک کرد.
همین نقض یک قرارداد بین المللی و معتبر اکنون ادعا می کند که مذاکره مستقیم با ایران است و در نامه ای که وی ارسال کرده است وی خواستار ادبیات قلدری است که ایران کاملاً به آن پاسخ داده است.
دلیل مخالفت با مذاکره مستقیم با ایالات متحده و اینکه چرا برخی همچنان اصرار به مذاکره مستقیم دارند جای سوال دارد.
طرف دیگر ایالات متحده مذاکرات منطقی متعادل و منصفانه را بر اساس منافع ایران نمی خواهد. در حقیقت ترامپ در تلاش است تا افکار عمومی جهان را مطرح کند که ایران برای مذاکره فرار می کند و نمی خواهد مشکلات را حل کند در حالی که به دلایل قوی و قوی که ایالات متحده و ایران متوجه نمی شوند.
نکته دیگر در مورد دلیل مخالفت ایران با مذاکرات مستقیم با ایالات متحده توانایی و قدرت ایران است ایران کشوری ضعیف برای برآورده کردن خواسته های خود با تهدیدهای آمریکایی با چالش های جدی نیست. این یک ضعف قادر به و خارج از شرط است که مذاکرات ناعادلانه را فراهم می کند و مجبور است خواسته های دشمن را برآورده کند.
در براجام که مستقیماً با ایالات متحده مذاکره شده بود آمریکایی ها نیز خواسته های دیگری را مطرح کردند و البته آنها را در چارچوب بریگام به دست آوردند در حالی که مذاکرات ایران -P5+1 در مورد سؤالات هسته ای بود و فقط باید مورد بحث قرار گرفت. سوالات نظامی و موشکی نیز گنجانده شده است.
ایران تأکید کرده است که فقط به طور غیرمستقیم به سؤال هسته ای خود مذاکره می کند. موضوعی که مجاز به مطرح کردن موضوعات دیگر نیست. ترامپ مکالمات مستقیم با ایران را یک پیروزی و امتیاز در نظر می گیرد اما ایران این امتیاز را به او نداد. ترامپ که عامل اصلی قتل و شهادت سردار سلیمانی است نباید کمبودی داشته باشد.
مذاکره غیرمستقیم و میانی می تواند معیار رفتار و رفتار آمریکایی باشد هرچند که انتظار صداقت برای ترامپ و ایالات متحده را ندارید اما این می تواند افکار عمومی را ببیند و در مورد ایالات متحده قضاوت کند. اگر مذاکرات غیرمستقیم خوب پیش برود و ایالات متحده آنقدر هزینه نکند ممکن است مذاکرات مستقیم تصور شود.
ایران به دنبال منافع ملی خود است برای رسیدن به حقوق خود کوتاه نمی شود حقوق مردم و کشور وجود دارد اما لازم به ذکر است که ایالات متحده هرگز ایران قوی مستقل و پیشرفته را نمی خواهد و اکنون اگر در تلاش برای مذاکره و موافقت است به این دلیل است که می خواهد محدودیت هایی را برای جلوگیری از پیشرفت ایران اعمال کند.
در روزهای آینده مقامات باید بیشتر صحبت کنند که چرا مستقیماً با ایالات متحده مذاکره نمی کنند و اجازه نمی دهند افکار عمومی تحت تأثیر رسانه های خارجی قرار گیرد.

پایان پیام

دکمه بازگشت به بالا