جیغ رادیکالیسم – یومیر
علی عبدالعلیزاده از مذاکره با آمریکا حمایت کرد و مجمع تشخیص مصلحت نظام از آغاز بررسی لوایح CFT و پالرمو و تلفیق این دو خبر و امید به رفع تحریم ها از جمله لغو خودگردانی ایران خبر داد. تحریم ها با ماندن در لیست سیاه FATF خشم رادیکال ها را برانگیخته است.
به گزارش یومیر روزنو نوشت: علی عبدالعلیزاده از مذاکره با آمریکا حمایت کرد و مجمع تشخیص مصلحت نظام از آغاز بررسی لوایح CFT و پالرمو و تلفیق این دو خبر و امید به رفع تحریم ها از جمله خبر داد. رفع خود تحریمی ایران با ماندن در لیست سیاه. اما FATF باعث خشم رادیکال ها شده است. مخالفان پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی که در واقع حامیان ماندن ایران در لیست سیاه این گروه و ادامه خودتحریمی های ایران در جهان هستند در چند سال اخیر موجی از حملات را علیه دولت و مجلس به راه انداخته اند. روزها برای جلوگیری از ادامه روند کنونی و در این میان چه تریبونی بهتر از صحن علنی مجلس و فریاد رنج که کشور توسط نمایندگان این جریان در بهارستان غارت شد. هجمه ها بی پاسخ نماند تا جایی که حتی علی شمخانی هم وارد قبر شد و در واکنش به اعتراضات به بررسی FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: بررسی لوایح CFT و پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام یک امر است. فرصت تبادل نظر کارشناسان و این روند نباید با عباراتی مانند خیانت مورد حمله قرار گیرد.» اصغر فخری کاشان معاون سابق ارزی بانک مرکزی نیز گفت: «الحاق به FATF می تواند به بهبود شرایط اقتصادی کشور و کاهش فشار ناشی از تحریم ها کمک کند». وی در مصاحبه با یورونیوز افزود که آقای … مزیکیان با رهبر انقلاب به تفاهم رسیده است.
همچنین مصطفی پوردهقان عضو فراکسیون مستقلان شورای اسلامی در گفت و گو با یومیر در پاسخ به اصرار غیرقانونی برخی نمایندگان مبنی بر بازگشت FATF به شورای اسلامی و فریادهای آنان در بهارستان گفت: مانند سایر نمایندگان بحث هایی در مورد FATF وجود دارد.” آقایانی که از روز دوشنبه در مجلس شروع به داد و فریاد کردند گلوی خود را بریدند و گفتند مشت به دهن مردم می زنند و این حرف هایی که زدند و به سر دولت و افراد پریدند بدانند که این ادبیات در نظام مقدس جمهوری اسلامی جایگاهی ندارد. جمهوری اسلامی ایران
این افراد که می خواهند جلوتر از همه بپرند تمامیت خواه هستند و فکر می کنند که فقط خودشان نام شهدا و جانبازان را می فهمند و حتی از آنها استفاده می کنند واقعاً افرادی هستند که جز این که فضا را احساسی کنند هیچ منفعتی برای کشور ندارند. وی افزود: نکته دوم این است که اگر هرکسی بخواهد به دهانش سیلی بزند باید به دهان فردی که با اعمال احساسی مانند آتش زدن جامبا دلار 7000 تومانی را به 80000 تومان رسانده سیلی بزند. نکته سوم اینکه شما آرا و افکار اعضای شورا را می دانید و بر این اساس رای می دهند. ما در شرایطی قرار گرفتیم که در شرایط خاصی مخالفت یا توافق با FATF مطرح می شود. ما از یک طرف می گوییم شفاف سازی می کنیم که مشمول جریمه نمی شویم اما از طرف دیگر الان در تحریم هستیم. یعنی با پذیرش FATF تحریم ها برداشته نمی شود.
محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور سابق نیز با اشاره به اهمیت حل مشکلات مربوط به FATF و تحریم ها به موازات آن بر لزوم پیوستن ایران به FATF برای تسهیل مبادلات مالی و بانکی و کاهش محدودیت های بین المللی تاکید کرد.
احمد بیگدلی نماینده مردم خدابنده در شورای اسلامی نیز در جلسه علنی روز دوشنبه مجلس تاکید کرد که دولت از مقام معظم رهبری مجوز بررسی مجدد موضوعات مربوط به FATF در شورای دفاع را دریافت کرده است و باید در برابر ولی فقیه زمان نباشیم بیاییم
منصور حقیت پور نماینده مجلس آدر نیز در واکنش به این رفتار نماینده تهران گفت: رادیکال ها گروهی ورشکسته هستند که شکست سختی از مردم خورده و قصد دارند با ادبیات پوچ خود را ترمیم کنند. او این رفتار را با فردی مقایسه کرد که در اقیانوس غرق شده و برای نجات خود به هر چیزی چسبیده است. بر اساس گزارش چند ثانیه ای؛ حکیت پور همچنین خاطرنشان کرد: به لطف ائتلاف نامشخص دولت چهاردهم برخی تریبون ها همچنان در دست تندروها است. وی تاکید کرد: اگر مجبور به مذاکره با آمریکا باشیم کشور خود را دارد. همچنین اگر قرار است دوباره FATF مورد بازنگری قرار گیرد تندروها باید پاسخگو باشند که چگونه طی 10 سال باعث رنج و ناراحتی شهروندان ایرانی و آسیب رساندن به کشور شدند. هاچیت پور با بیان اینکه امروز کشور به آرامش رسیده است که می خواهند FATF را بررسی کنند و امیدواریم شورای تشخیص مناسب بودن نظام را بهتر درک کند و جلسه بررسی FATF را از رسانه ملی پخش کند تا مردم بتوانند تشخیص درست و غلط . وی همچنین تاکید کرد که کشور اصول و چارچوب هایی دارد و دولت با فریاد و فریاد چهار نفری که در دوره احمدی نژاد همه کاره بودند و اکنون منزوی شده اند مسیر خود را تغییر نمی دهد.
پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) به دلایل مختلف به موضوعی چالش برانگیز تبدیل شده است. این موضوع تأثیرات گسترده ای بر اقتصاد کشور سیاست داخلی و روابط بین الملل دارد. اختلافات و تنش های سیاسی ناشی از این موضوع باعث شده است تا گروه های مختلف نظرات متفاوتی درباره پیوستن ایران به FATF داشته باشند. در پنج سال گذشته که ایران در لیست سیاه قرار گرفت حتی روابط بانکی و مالی با کشورهای دوست مانند چین و روسیه غیرممکن بود. افراد تندرو که همواره مخالف روابط ایران با دنیا در این زمینه بودند در مقابل دولت دوازدهم صف آرایی کردند. 13 و 14 پرداخت کرده اند. اقلیت بر این باورند که با پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی ممکن است نگرانی هایی در مورد افشای اطلاعات مالی ایران وجود داشته باشد. آنها معتقدند پیوستن به FATF می تواند منجر به انتشار این اطلاعات و در نتیجه تحریم های بیشتر علیه ایران شود. برخی از منتقدان نیز معتقدند که پیوستن به FATF به معنای پذیرش استانداردهای غربی و وابستگی بیشتر به نظام مالی جهانی است.
در عین حال با خروج ایران از لیست سیاه شاهد حذف هزینه های تحمیلی بر اقتصاد ایران خواهیم بود. پیوستن به FATF همچنین می تواند به تسهیل روابط مالی و بانکی ایران با سایر کشورها کمک کند. کاهش فشار بر بازار غیررسمی ارز از دیگر مزایای پیوستن به FATF است و می تواند فعالان اقتصادی را به سمت معامله در بازار رسمی ارز سوق دهد. مهمتر از همه منجر به افزایش شفافیت مالی می شود و عاملی برای کاهش فساد مالی خواهد بود.
در هر صورت پیوستن ایران به FATF می تواند به بهبود وضعیت اقتصادی کشور و افزایش شفافیت مالی کمک کند و ایران را از تحمل بار سنگین ناتوانی در انجام معاملات تجاری و بانکی با دنیا نجات دهد. به خصوص اگر مذاکرات آتی با اروپا و البته آمریکا موفقیت آمیز باشد و تلاش برای رفع تحریم ها کلیدی باشد می توان شاهد بهبود شرایط اقتصادی در داخل بود که خبر خوبی برای تجار تحریمی نیست و باعث آنها و آنها می شود. اقوام با گشودن گره ها در روابط ایران با جهان با شدت بیشتری مقابله کنند
* بازنشر مطالب سایر رسانه ها در یومیر به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع مخاطبان است.
انتهای پیام