دعواهای خواهر و برادری؛ والدین در این مشاجرات چگونه ورود کنند؟

دعواهای خواهر و برادری؛ والدین در این مشاجرات چگونه ورود کنند؟

یک کارشناس روانشناسی کودک و نوجوان با اشاره به علل اختلافات خواهر و برادری بین کودکان و نوجوانان راهکارهایی را برای مقابله با این اختلافات در بین کودکان ارائه کرد.

لیلا صادقی در گفت وگو با یومیر. وی با بیان اینکه در هر خانواده ای بین خواهر و برادر دعوا و دعوا وجود دارد دعوای بین خواهر و برادر را این گونه تعبیر کرد که امکان ندارد دو نفر در یک رابطه دعوا و مشاجره نداشته باشند همانطور که نمی توان از آن بالا رفت و به دست نیاورد. کثیف . اما همانطور که اجازه نمی دهیم گرد و غبار کوه روی کوله پشتی و لباس هایمان بماند باید از تنش در روابط خود نیز بکاهیم.

وی ادامه داد: در گام اول استعاره کوله پشتی را به نوجوانان بگویید تا از تنش زدایی رابطه آگاه شوند و در مرحله دوم دعواهای بین خواهر و برادر باعث رشد نوجوانان می شود.

این روانشناس کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: والدین با شناخت نیازهای این خواهر و برادر و دلیل مبارزه می توانند آنها را در یافتن راه حل برای این مشکل یاری کنند. البته پیشنهاد می شود که والدین خودشان راه حلی را پیشنهاد نکنند و اجازه دهند بچه ها با پرسیدن از آنها راه حل را پیدا کنند. مثلاً وقتی بحثی پیش می آید از آنها بپرسید که برای کمک به یکدیگر چه کاری می توانید انجام دهید؟ به این ترتیب والدین اطمینان حاصل می کنند که هر دو به نیازهای یکدیگر پی برده و راه حلی برای کمک به یکدیگر پیدا می کنند.

خشم در همه دعواهای خواهر و برادر یکی از احساسات مشترک است گفت: معمولاً در دعوای خواهر و برادری بچه ها معتقدند حقی ضایع شده است بنابراین والدین باید احساسات آنها را درک کنند. نشان دادن درک این احساس به والدین به کودکان کمک می کند تا متوجه شوند که والدین مشکل را از دیدگاه خود درک کرده اند و منجر به بیداری مغز شل کودکان می شود.

صادقی تصریح کرد: در مرحله بعد کودکان باید بدون قضاوت و سرزنش تحقیر مقایسه و برچسب زدن مشکل را به صورت مختصر و مفید بیان کنند و در مرحله بعد به توانایی خود در حل مشکل اعتماد کنند.

این متخصص روانشناسی کودک و نوجوان با تاکید بر اینکه والدین هنگام حل مشکل باید حد و مرزهای لازم را دقیقاً برای فرزندان خود بیان کنند بیان کرد: به عنوان مثال می توانند از کودکان بخواهند فضای گفتگو را کنترل کنند در حرف یکدیگر نپرند و توهین کنند. نه والدین آگاه از کودکان سؤالاتی می پرسند تا راه حل های لازم را در ذهن آنها راه اندازی کنند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا