«خاطرات رسام ارژنگی» منتشر شد

«خاطرات رسام ارژنگی» منتشر شد

کتاب «خاطرات نقاش ارزنگی: از جمله اخبار و آثار او در مطبوعات» به قلم مهدی نورمحمدی منتشر شد.

به گزارش یومیر در مقدمه کتاب درباره رسام ارژنگی آمده است: سید عباس رسام ارژنگی (1271-1354) نقاش مینیاتوریست مجسمه ساز کاریکاتوریست طراح فرش شاعر و نمایشنامه نویس از چهره های برجسته هنر و فرهنگ ایران است. در دوره مدرن

این هنرمند ارزشمند در خانواده ای که ریشه در هنر دارند به دنیا آمد. او با میرک نقاش معروف اوایل دوران صفویه و از او به میرحیدر خوشنویس دوره تیموریان خویشاوندی دارد.

داشتن هنرهای گوناگون از جمله خوشنویسی نقاشی مجسمه سازی و شعر در این خانواده از دوران صفویه تا قاجاریه منتقل شده است.

با توجه به اینکه پدربزرگ عمو پدر و برادرش نقاشان ماهری بودند و مجالس نقاشی و بحث های هنری اغلب در منزلشان در تبریز برگزار می شد از همان دوران کودکی با نقاشی آشنا شد و به دلیل علاقه زیاد به یادگیری این هنر در اوایل جوانی. او مانند پدر و برادرش به آکادمی نقاشی تفلیس رفت و از آنجا به آکادمی مسکو رفت و دانش خود را تکمیل کرد.

پس از 8 سال تحصیل هنر نزد استادان مختلف در روسیه و پس از پایان جنگ جهانی اول به تبریز بازگشت و در سال 1898 به همراه خانواده به تهران رفت و نگارخانه ارژنگی را تأسیس کرد.

تأسیس این گالری هنری که در آن زمان به یکی از مراکز هنری و فرهنگی تهران تبدیل شد فرصت آشنایی با شاعران سخنوران و شخصیت های نامدار را به او داد و نامش را در پایتخت بر سر زبان ها انداخت.

از آن زمان به بعد با خلق آثار ارزشمند و انجام اقدامات مؤثر منشأ الطاف بسیاری شد و نقش بسزایی در اشاعه و ترویج نقاشی در بین عموم مردم – که پیش از او هنری اشرافی و بیشتر در خدمت بزرگان بود – ایفا کرد. .

رسام ارزنگی هنرمندی میهن پرست فعال سازنده و پیگیر بود که در طول زندگی خود آثار بسیاری در نقاشی مینیاتور مجسمه کاریکاتور نقشه فرش تصویرگری کتاب شعر نمایشنامه برپایی نمایشگاه و تدریس در مدارس مختلف از خود به جای گذاشت. محل

میهن پرستی و علاقه شدید او به ایران در نقاشی ها نوشته ها و اشعارش به وضوح نمایان است و از این رو باید او را در زمره بزرگان و مشاهیر آذربایجان دانست که دل در دل کشور داشتند و آثار هنری خلق کردند. عاملی برای اعتلای فرهنگ هنر و ادبیات در ایران باشد.

در نوشته پشت جلد کتاب می خوانیم: این کتاب از چهار بخش تشکیل شده است:

1. خاطرات توسط رسام ارزنگی نوشته شده که در آن به شرح وقایع زندگی خود از کودکی تا قبل از سال 1340 می پردازد.

2. به خاطرات او از عارف قزوینی نیما یوشیج میرزاده عشقی و فرخی یزدی اختصاص دارد که در سال 1350 در گفتگو با اسماعیل جمشیدی در مجله سپید و سیاه منتشر شده است.

3. در این بخش چندین مقاله خاطره دلنوشته و نامه از هنرمند ارزنگی منتشر شده است.

4. در این بخش کلیه اخبار مربوط به رسام ارزنگی از روزنامه ها و مجلات دوره قاجار و پهلوی گردآوری شده است. اخبار ذکر شده اطلاعات و دانستنی های مهم و ارزشمندی را ارائه می دهد که برخی از آنها منحصر به فرد و دارای نکات جدیدی است.

پایان کتاب به اسناد تصاویر و عکس ها اختصاص دارد. یکی از نکات مهم این بخش انتشار گزیده ای از کاریکاتورها و نقاشی های رسام ارزنگی در روزنامه ناهید و امید است که برای اولین بار منتشر شده است.

کتاب «خاطرات رسام ارژنگی: شامل اخبار و آثار او در مطبوعات» نوشته مهدی نورمحمدی در 328 صفحه با شمارگان 300 نسخه و قیمت 320 هزار تومان در انتشارات نامک منتشر شده است.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا