«مادر»، پناهگاهی امن – یومیر
«مادر» جایگاه و نقش مهمی در گرم نگه داشتن کانون خانواده دارد او به فرزندان و خانواده خود پناه می دهد. مادر مانند طناب محکمی است که اعضای خانواده را به هم پیوند می دهد و از فرزندان خود در برابر مشکلات حمایت می کند.
به گزارش یومیر مادر جایگاه مهمی در خانواده دارد و وظایف زیادی در قبال فرزندانش دارد. مادر با نگرش رفتار و عادات و نوع ارتباط عاطفی که با فرزندانش دارد شخصیت و آینده فرزندان را شکل می دهد.
محمدرضا ایمانی روانشناس و مدرس مهارت های زندگی در گفت وگو با یومیر. وی در خصوص جایگاه و نقش مادر در گرم نگه داشتن کانون خانواده تصریح کرد: اگر از نظر فناورانه بررسی کنیم مادران مانند نرم افزار و پدران مانند سخت افزار هستند. در وجود مادر عشق محبت صمیمیت و احساس آرامش وجود دارد. نوع رابطه عاطفی که مادر برقرار می کند اساس ارتباط و همبستگی خانواده در خانواده است زیرا این رابطه همه افراد را به یکدیگر متصل می کند و باعث رشد آنها می شود. هر قدر مادر در موقعیت مناسب قرار گیرد و احساس رضایت از خود و زندگی اش افزایش یابد به این وسیله می تواند پیوند عاطفی قوی بین پدر و فرزند بین خود همسر و فرزندانش ایجاد کند و خانواده را توسعه دهد. .
مادر یک پناهگاه امن است
وی درباره نیازهای عاطفی هر فرد افزود: هرگاه انسان با مشکلی مواجه شود به آغوش مادر پناه می برد آغوش مادر می تواند مأمنی باشد که انسان در آن آرامش پیدا کند و مشکلات عاطفی و روحی خود را با مادر در میان بگذارد.
ایمانی مادر را رابط بین عناصر درون و بیرون خانواده مانند اقوام دوستان و… دانست. و گفت: هر چقدر هم که صمیمیت در خانواده وجود داشته باشد و ایجاد شود. آن را در جشنواره ها مجالس مراسم و مناسبت ها خواهیم دید. مادر یک عنصر گوش دادن فعال است و این موضوع بسیاری از افراد را قادر می سازد تا سردرگمی و سردرگمی خود را برطرف کنند. مردم معمولاً به دنبال شخصی هستند که به غیر از تأیید یا رد کردن آنها یا حتی همدلی با حمایت عاطفی فقط به آنها گوش می دهد زیرا گوش دادن خود نقش بزرگ و مهمی دارد.
وی در ادامه موضوع تصریح کرد: زمانی که انسان احساس پستی می کند و به سراغ مادرش می رود مادر جملاتی مانند «امیدوارم حل شود» «آینده آینده بهتری است» می گوید و با اتفاقی که در دوردست ترسیم می کند. ذهنیت منفی گرایی را از بین می برد و وضعیت فعلی را بهبود می بخشد.
وی مادر را معلم خانواده دانست و ادامه داد: یادگیری را در زندگی تحصیلی اجتماعی روابط بین فردی و… توسعه می دهند. مادران در رشد کودکان تاثیر دارند.
وظایف مادر در خانواده
ایمانی در ادامه تصریح کرد: یکی از وظایف مادر نظارت بر تمام امور مالی خانه است. او نیازهای خانواده و فرزندان را شناسایی می کند و با قدرت پدر و توانایی های او آنها را هدایت می کند تا در زندگی کمبودی وجود نداشته باشد.
وی در ادامه افزود: موضوع دیگر نظم و ارتباط صحیح در زندگی است. بچه ها سبک زندگی را از مادرشان یاد می گیرند. مدیریت زمان برنامه ریزی انجام کارهای شخصی و واگذار نکردن آن به دیگران و غیره. موضوعاتی هستند که مادر می تواند به فرزند خود بیاموزد.
وی همچنین با اشاره به اینکه رابطه عاطفی پدر با فرزندان متاثر از مادر است گفت: مادر فرزندان را در ارتباط با دیگران زندگی و علایق آنها در آینده می بیند. شکل می گیرد اگر مادری بدبین سهل انگار افسرده و ناخوش باشد آن را به فرزندان خود منتقل می کند و از سوی دیگر اگر نقش مادر با سلامت روان مرتبط باشد فرزندان در مسیر خوبی قرار نمی گیرند. فرزندان قوی و سالم تربیت کنید .
این روانشناس دوم وظیفه مادر را مدیریت وضعیت کلی خانواده خواند و گفت: این بدان معناست که مادر باید به وضعیت شرایط و وضعیت عمومی اعضای خانواده توجه کند و اگر مشکلی برای یکی از اعضا وجود دارد. باید او را در حل مشکل به آرامی همراهی کند
وی در پایان گفت: موضوع بهداشت مراقبت و بهداشت نیز زیر نظر مادر است. آداب و رسوم قوانین زندگی اجتماعی و فردی شدن نیز از مادر آموخته می شود. به همان اندازه که این عناصر به هم پیوسته قوی و توأم با تحصیل هستند مادر می تواند خانواده ای گرم و صمیمی ایجاد کند ضمن اینکه نوع ارتباط با پدر نیز در این فرآیند بسیار تاثیرگذار است.
انتهای پیام